Ο Α.Τσίπρας πάει Μόσχα: Το αποτέλεσμα στο σκοπιανό δημοψήφισμα του άνοιξε την «πόρτα» του Κρεμλίνου για τώρα…

0
1

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η διυπουργική των δυο χωρών προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα.

Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς οι σχέσεις των δυο χωρών βρίσκονται στο ναδίρ.

Το καλοκαίρι είχαν απελαθεί δυο Ρώσοι διπλωμάτες ως υποκινητές αντιδράσεων κατά της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Μόσχα αμέσως μετά την επανεκλογή του αλλά η πρόσκληση αυτή «πάγωσε» μετά το διπλωματικό πόλεμο που ξέσπασε ελέω Αμερικανών.

Τώρα όμως το αποτέλεσμα του σκοπιανού δημοψηφίσματος τα αλλάζει όλα. Καταρχήν θα καθυστερήσει την όποια εξέλιξη στην συμφωνία των Πρεσπών για αρκετούς μήνες που σημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να επιχειρήσει να παραμείνει στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2019.

Σημειώνεται ότι πριν 20 μέρες ο Β.Πούτιν είχε ρίξει «πόρτα» στον Α.Τσίπραακυρώνοντας επ’αόριστον την επίσκεψή του στην Μόσχα, μια επίσκεψη για την οποία είχε αυτοκληθεί ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός καθώς τυπικά υπήρχε πρόσκληση αλλά ουσιαστικά είχε ακυρωθεί μετά την ρήξη των ελληνορωσικών σχέσων ελέω Ν.Κοτζιά.

«Δεν έχουν γίνει ακόμα συζητήσεις για επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα μέχρι το τέλος του έτους», απαντά στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μέχρι στιγμής το ζήτημα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει συζητηθεί», δήλωσε τότε ο στενός συνεργάτης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα εντός του 2018.

Τώρα όμως η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο και θα παρατείνει τον βίο της εντός του 2019. Είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί το Σκοπιανό στην Μόσχα ανάλογα βέβαια με τις μέχρι τότε εξελίξεις.

Τα πρόσφατα γεγονότα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών για δήθεν παρέμβασή τους κατά της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας δεν έχουν ακόμα ξεπεραστεί.

Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την ιστορία αυτή για να «καπελώσει» όποιον τολμούσε να αντιδράσει στους χειρισμούς της οι οποίοι και κατέληξαν σε ήττα για τον Ελληνισμό.

Τώρα όμως στην κυβέρνηση αντιμετωπίζουν σοβαρά το ενδεχόμενο τελικώς να ηττηθούν κατά κράτος από την ψήφο του σκοπιανού λαού και η σύγκρουση με την Ρωσία προς μεγάλη χαρά των Αμερικανών, να έγινε για μια «τρύπα στο νερό» και μάλιστα με κάκιστο χειρισμό των ΗΠΑ που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα αυτοκρατορικά τους συμπλέγματα και απειλούσαν με άσχημο τρόπο τους Σκοπιανούς για το πως να ψηφίσουν.

Πηγή:  pronews.gr   

Newsroom MykonosTicker

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here