Κυριακή, 21 Ιανουάριος 2018
Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 10:20

Yachting: Ανοδος αλλά και «μετανάστευση» πλοίων

Αυξημένη ζήτηση καταγράφουν το 2017 οι δύο από τις τρεις κατηγορίες τουριστικών σκαφών αναψυχής. Σήκωσαν άγκυρα για άλλες αγορές μικρά κρουαζιερόπλοια. Μιλάει στο Euro2day.gr ο γ.γ της ΕΠΕΣΤ Δ. Βενετόπουλος........

Ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης καταγράφονται στο χώρο του γιώτινγκ, ύστερα από αρκετά χρόνια συνεχούς πτώσης των ναυλώσεων.

Τις θετικές, αρχικές εκτιμήσεις για την εξέλιξη των κρατήσεων στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού το 2017, τις προοπτικές ολικής ανάκαμψης του κλάδου αλλά και την επίδραση των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο, μετέφερε στο Euro2day.gr ο γ.γ της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) Διογένης Βενετόπουλος.

Σύμφωνα με τον Δ. Βενετόπουλο «η ζήτηση και οι πρώτες ναυλώσεις ελληνικών σκαφών τουρισμού οδηγούν στην εκτίμηση πως, σε γενικές γραμμές, ο κλάδος καταγράφει άνοδο, μετά από τα τελευταία δύσκολα χρόνια συνεχόμενης πτώσης η οποία υπολογίζουμε ότι έφθασε το 23% την περίοδο 2010-2016».

Αν και πρόωρο, ο γ.γ της ΕΠΕΣΤ εκτιμά πως, εφόσον διατηρηθεί ο θετικός ρυθμός ναυλώσεων, το 2017 ο κλάδος είναι πιθανό να ισοσκελίσει τις απώλειες του 2016 ή και να τις υπερκαλύψει.

Προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, όπως εξηγεί, αποτελούν η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς του προγράμματος στήριξης της χώρας, να μην υπάρξουν απρόοπτα στη «γειτονιά» της Ελλάδας και το προσφυγικό, καθώς και να μην πληγεί ξανά η Ευρώπη από νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, όπως συνέβη το 2016.

Καθοριστική παράμετρο για την πορεία του θαλάσσιου τουρισμού, ωστόσο, αποτελούν οι εξελίξεις στην Τουρκία και ο Δ.Βενετόπουλος εξηγεί γιατί.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι ο ελληνικός θαλάσσιος τουρισμός έχει πληγεί πάρα πολύ, καθώς οι περισσότεροι πελάτες των σκαφών θέλουν να συνδυάζουν την Ελλάδα με την Τουρκία. Ο κλάδος μας, τελικά, είναι ο μόνος που καταγράφει απώλειες εξαιτίας της κατάστασης στην Τουρκία, σε αντίθεση με το ελληνικό mainstream τουριστικό προϊόν».

Η θετική φετινή εκκίνηση, ωστόσο, δεν αντανακλάται με τον ίδιο τρόπο στις τρεις επιμέρους κατηγορίες σκαφών που συγκροτούν το ελληνόκτητο στόλο τουριστικών σκαφών αναψυχής (σκάφη χωρίς πλήρωμα, σκάφη με πλήρωμα και μικρά κρουαζιερόπλοια).

Αυξημένη ζήτηση, σύμφωνα με τον γ.γ της ΕΠΕΣΤ, καταγράφουν τα σκάφη χωρίς πλήρωμα (ιστιοπλοϊκά, καταμαράν, μικρά yacht). Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, σχετίζεται στο γεγονός ότι η πελατεία τους είναι κατά βάση Ευρωπαίοι.

Θετικό πρόσημο αλλά μικρότερη αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη κατηγορία σημειώνει η ζήτηση για σκάφη με πλήρωμα (super yachts, mega yachts).

Τα «απόνερα» από τις εξελίξεις στην Τουρκία αλλά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα του 2016 στην Ευρώπη δέχονται, κυρίως, τα μικρά κρουαζιερόπλοια για τα οποία η ζήτηση και οι ναυλώσεις εξακολουθούν να κινούνται με κόκκινο πρόσημο.

«Ο λόγος για τον οποίο δεν έχει επανέλθει η μικρή κρουαζιέρα» λέει ο Δ. Βενετόπουλος, οφείλεται στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των πελατών είναι Αμερικανοί οι οποίοι, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αποφεύγουν εντελώς την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την Μεσογειακή Ευρώπη γενικότερα».

Η παρατεταμένη έλλειψη πελατείας οδήγησε αρκετά πλοία της συγκεκριμένης κατηγορίας να αναζητήσουν ναύλους σε άλλες αγορές.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Euro2day.gr ο γ.γ. της ΕΠΕΣΤ, τουλάχιστον επτά μικρά κρουαζιερόπλοια, μέσης χωρητικότητας έως 10 επιβατών, σήκωσαν άγκυρα από την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις ελληνικές θάλασσες «μεταναστεύοντας» σε πιο προσοδοφόρα νερά.

«Κατευθύνθηκαν σε αγορές όπως της Κροατίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και χώρες της Βόρειας Ευρώπης» λέει ο Δ. Βενετόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ελληνική αγορά και την Ανατολική Μεσόγειο παραμένουν περί τα 30 πλοία της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Οι οιωνοί, μάλιστα, δεν προδιαγράφονται καλοί για τη συγκεκριμένη κατηγορία πλοίων, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Υπολογίζουμε πως η πτώση μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 30% το 2017. Πιστεύουμε πως το 2018 θα καταγραφεί μικρή βελτίωση κι ευχόμαστε να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς από το 2019» σημειώνει ο Δ. Βενετόπουλος.

Παναγιώτης Δ. Υφαντής

Πηγή:  euro2day.gr   

Newsroom MykonosTicker

Translate

 

Ροή Ειδήσεων - Newsfeed

Τα νέα δρομολόγια του «Superferry II» από Ραφήνα για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο

Τα νέα δρομολόγια του Superferry II ανακοίνωσε η Golden Star Ferries στην επίσημη ιστοσελίδα της,...

Πάνω από 35 funds διεκδικούν τα

Από τη Νένα Μαλλιάρα Τον συνωστισμό των funds που αγοράζουν "κόκκινα" δάνεια προκαλούν οι...

Σκουρλέτης: Δεύτερη φάση μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Στις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Εσωτερικών να «ξεδιαλύνουμε το κουβάρι των...

Follow Mykonos Ticker

Πρωτοσέλιδα

Best of Mykonos Ticker

Bloomberg: Ο τουρισμός θα συνεχίσει να τονώνει την ελληνική οικονομία

Οι ισχυρές επιδόσεις των κυριοτέρων οικονομιών της Ευρωζώνης αναμένεται να βοηθήσουν και την Ελλάδα, την οικονομία της οποίας θα συνεχίσει να ενισχύει ο τουρισμός, γράφει το Bloomberg. Μάλιστα...

Lindsay Lohan: Ανοίγει Lohan Nightclub στη Μύκονο και σχεδιάζει «Lohan IslandΒ» στο Ντουμπάι!

“I have my club too, in Athens, and then we’re opening one in Mykonos,” Lohan told Williams about her businesses. “I figured I’ve gone to enough, I should have my own!”........

Ο πελαργός έφερε τρίτη κόρη - Πατέρας για τέταρτη φορά ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Το τέταρτο παιδί του απέκτησε την περασμένη Τρίτη ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.......

Οι νέοι πίνακες με τα πρόστιμα στα αυθαίρετα

Χωρίς την αναμενόμενη προσέλευση των πολιτών ως προς την τακτοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων συνεχίζεται μέχρι στιγμής η ισχύς του ν. 4495/17. Μπορεί το υπουργείο Περιβάλλοντος να έκανε για τους...

Καβάλα, Κως και Μύκονος πέτυχαν τη μεγαλύτερη ετήσια ποσοστιαία αύξηση των αεροδρομίων της Fraport

Καβάλα, Κως και Μύκονος πέτυχαν τη μεγαλύτερη ετήσια ποσοστιαία αύξηση των αεροδρομίων της Fraport Greece.....

Μέτρα για να μη «βουλιάξει» από τα κρουαζιερόπλοια το καλοκαίρι η Σαντορίνη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης της Σαντορίνης από την υπερσυγκέντρωση πλοίων και επιβατών κρουαζιέρας. Το νησί μπορεί να φιλοξενεί 8.000 άτομα ημερησίως, έναντι 12.000 και...

Τι αλλάζει στα γυαλιά που δικαιούστε από τον ΕΟΠΥΥ (Διαδικασία)

Τέλος στην προπληρωμή για την αγορά οπτικών ειδών και στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων βάζει η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ),.....

Είναι ο Μακρόν η νέα Μέρκελ;

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ήταν μέχρι σήμερα συνηθισμένη να έχει τον ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη. Τώρα φαίνεται πως θα πρέπει να τον μοιραστεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. Ωστόσο ο ένας...

Το ελληνικό Δημόσιο παραπέμπει σε διαιτησία τη Fraport

Για την αποζημίωση που έχει επιδικασθεί Αίτηση υπαγωγής σε Διαιτησία στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) κατά της Fraport κατέθεσε το ελληνικό...

Απέχουν αύριο 15/1/2018 οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα πλην της Αθήνας, για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως ενόψει της επικείμενης ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή...........