fb icon  tweeter icon  youtube icon  tv iconradio icon
Web Radio
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 12:33

Τσίπρας-Καμμένος-Σαββίδης: Η Τρόικα εσωτερικού και η χειραγώγηση της μάζας

Ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε στην Ελλάδα φιλοδοξώντας να… κυριαρχήσει, αλλά μέχρι στιγμής οι επιχειρηματικές κινήσεις και οι «επενδύσεις» του δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα......

Εχοντας μεγαλώσει με τη σοβιετική κουλτούρα, γνώριζε ότι μπορούσε να πετύχει το στόχο του μόνο με ισχυρές συμμαχίες. Ετσι, χτύπησε την πόρτα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Κι εκείνοι όχι μόνο του καλοάνοιξαν, αλλά κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τον εδραιώσουν.

Ο ομογενής Ιβάν Σαββίδης επιθυμεί να γίνει μεγάλος και ισχυρός και οι Αλέξης Τσίπρας-Πάνος Καμμένος θέλουν έναν επιχειρηματία με επιρροή στη μάζα, είτε μέσω ΜΜΕ είτε μέσω επιχειρήσεων είτε μέσω ποδοσφαιρικών ομάδων. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και το αποτέλεσμα ήταν να σχηματιστεί το περίεργο και αλληλοεξαρτώμενο τρίγωνο: «Σαββίδης-Τσίπρας-Καμμένος».

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι «σφάζονται στην ποδιά» του ομογενούς επιχειρηματία για το ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά του, αποζητώντας φυσικά την εύνοιά του. Κύριο μέλημα του Σαββίδη ήταν να εδραιωθεί στη συνείδηση των οπαδών του ΠΑΟΚ, ο οποίος άλλωστε αποτέλεσε το «όχημα» για όλα τα υπόλοιπα. Και όταν το κατάφερε, παρουσίασε το πραγματικό πρόσωπό του: Μπουκάρει οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, απειλεί θεούς και δαίμονες, παίρνει ξεκάθαρη πολιτική θέση, κηρύσσει τον πόλεμο στην αξιωματική αντιπολίτευση και μόνιμα χαϊδεύει τα αφτιά του Τσίπρα και του Καμμένου.

 

Στις αρχές Μαΐου 2017 προκάλεσε πολιτική θύελλα όταν επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν ήταν συνηθισμένο για την ελληνική πολιτική σκηνή ένας μεγαλοεπιχειρηματίας να ειρωνεύεται και να επιτίθεται σε έναν εν δυνάμει πρωθυπουργό επειδή απλά δεν ψήφισε μία κυβερνητική τροπολογία με την οποία του διαγραφόταν πρόστιμο 38 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΣΕΚΑΠ. Δεν στάθηκε όμως μόνο εκεί. Προχώρησε στην κίνηση να στηρίξει δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα και να καλέσει μάλιστα τους πολίτες να τον ακολουθήσουν. Συγκεκριμένα, όταν πέρυσι είχε ερωτηθεί αν είναι υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα και αν θα τον ψήφιζε, απάντησε:

«Σήμερα ναι. 100%. Οταν άκουσα την ομιλία του, αισθάνθηκα αυτό ακριβώς που είχα αισθανθεί το 2000 όταν άκουσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εγώ θέλω έναν τέτοιο πρόεδρο. Οταν άκουγα τον κ. Τσίπρα ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω»! Αντίθετα, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε μόνο κακό λόγο να πει και με πολύ υποτιμητικό τρόπο αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. με τη φράση: «Αυτός ο… κύριος»! Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τον χαρακτήρισε «μελλοντικό πρωθυπουργό της Ελλάδας», διατύπωση που τη διόρθωσε με τη φράση «υποτιθέμενο πρωθυπουργό», για να προσθέσει αμέσως μετά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός!

Στους μήνες που πέρασαν ο ομογενής επιχειρηματίας επιχείρησε να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο. Απέκτησε το μερίδιο του Mega από την οικογένεια Μπόμπολα και επεκτάθηκε στον έντυπο Τύπο αγοράζοντας μέσω διαγωνισμού από τις πιστώτριες τράπεζες τις εφημερίδες «Εθνος» και «Ημερησία». Το «Εθνος» βγήκε και πάλι στα περίπτερα, έχοντας ως στρατηγικό συνεργάτη την 24media του Δημήτρη Μάρη, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε, αφήνοντας την πολύπαθη εφημερίδα στα χέρια του Σαββίδη.

Στο μεταξύ, είχε εξαγοράσει το Epsilon Tv, το οποίο υποτίθεται ότι από τις αρχές του 2018 θα εξέπεμπε νέο, πλούσιο πρόγραμμα. Μέχρι στιγμής, αποδείχθηκε ένας ακόμη μύθος του Ιβάν Σαββίδη. ΌΟες οι κινήσεις του Σαββίδη στο χώρο των media έγιναν με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Aλλωστε, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου ο Ιβάν Σαββίδης πήγε στο Epsilon Tv, μόλις είχε ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία, και στο γραφείο του διευθυντή τον περίμενε για να τον συγχαρεί… ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος!

Η παρουσία Καμμένου στο Epsilon, η οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται, ενίσχυσε τα σενάρια της διαπλοκής του τριγώνου «Σαββίδης-Τσίπρας-Καμμένος».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016 ο Ιβάν Σαββίδης συμμετείχε στο διαγωνισμό-παρωδία του Νίκου Παππά για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών. Δεν κατάφερε να «χτυπήσει» το διαγωνισμό και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και εξερχόμενος από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης έκανε μία δήλωση που αποτέλεσε το πρώτο δείγμα διαπλοκής με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. «Είπα αν δεν μπορώ να πάρω εγώ την άδεια, θα κάνω τα πάντα για να πληρώσουν όσο περισσότερο γίνεται οι υπόλοιποι. Δεν είμαι χαμένος, κέρδισα. Τα ποσά ήταν εξωφρενικά. Στην τελευταία φάση κατέθεσα μηδενικό ποσό», ήταν η δήλωση που έκανε πολλούς να σχολιάσουν πως η παρουσία του εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της κυβέρνησης! Πολλά ΜΜΕ τον χαρακτήρισαν «λαγό» που μπήκε στη διαδικασία μετά από εντολή-συμφωνία με την κυβέρνηση προκειμένου να ανεβάσει όσο περισσότερο μπορεί το τελικό τίμημα.

Η σχέση «στοργής» με την οποία τον περιβάλλει η κυβέρνηση φαίνεται και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το περίφημο πρόστιμο που επιβλήθηκε στη ΣΕΚΑΠ, ύψους σχεδόν 40 εκατομμυρίων ευρώ. Με τροπολογία επιχείρησε να το διαγράψει, αλλά η κυβερνητική προχειρότητα στάθηκε η αιτία να μην έχει αναδρομική ισχύ. Τώρα, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. δίνουν «αγώνα δρόμου» για να μπορέσουν να διαγράψουν το πρόστιμο της καπνοβιομηχανίας.

Οι υπόγειες διαδρομές και τα «πάρε-δώσε» με την κυβέρνηση δεν έχουν σταματήσει. Αλλωστε, επί Τσίπρα-Καμμένου, ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε (μαζί με Γάλλους και Γερμανούς) και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς συμμετείχε στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% του ΟΛΘ. Η κοινοπραξία, στην οποία η εταιρία του κ. Σαββίδη έχει ποσοστό συμμετοχής 20%, κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά. Επίσης, ο Ιβάν Σαββίδης έχει στην κατοχή του και το επιβλητικό ξενοδοχείο «Μακεδονίας Παλάς», το οποίο αποτελεί τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη. Το 2013 το ενοικίασε για 30 χρόνια έναντι δέκα εκατομμυρίων ευρώ και τα εγκαίνιά του αποτέλεσαν ίσως κορυφαίο κοσμικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας. Ολοι στριμώχτηκαν στην είσοδο του ξενοδοχείου για να βγουν μία φωτογραφία με τον νέο ιδιοκτήτη.

Τον Ιούνιο του 2016 απαίτησε από τους κυβερνητικούς… «συνεργάτες» του να νοικιάσει το «Παλατάκι» της Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνει εκεί το… γαμήλιο γλέντι του γιου του Γιώργου με την εκλεκτή της καρδιάς του, την πανέμορφη Ρωσίδα, Γιάννα Κουντιάκοβα! Το οίκημα ανήκει στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, αλλά τη διαχείριση έχει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Στους κήπους όπου ο Εθνάρχης περπατούσε και έκανε τις επαφές του με πολιτικούς, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 χαριεντίζονταν, λικνίζονταν και χόρευαν τσιφτετέλια οι καλεσμένοι της οικογένειας Σαββίδη. Τη διασκέδασή τους είχε αναλάβει ο… Λευτέρης Πανταζής.

Το who is who του Ιβάν Σαββίδη

Απλός εργάτης

Γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1959 στο χωριό Σάντα, στην περιφέρεια Τσάλκα της Γεωργίας. Το 1980, μετά τη θητεία του, εργάστηκε στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ντον, όπου ξεκίνησε ως απλός εργάτης και έφτασε στο βαθμό του υποδιευθυντή.

Στο Πανεπιστήμιο

Το 1988, χωρίς να σταματήσει να εργάζεται, τελείωσε την οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου Δημόσιας Οικονομίας του Ροστόβ. Το 1992 και με τη σοβιετική κατάρρευση, η συγκεκριμένη βιομηχανία καπνού ιδιωτικοποιήθηκε και μετονομάστηκε σε CJSC Donskoy Tabak.

Διευθυντής

Το 1993 εκλέχτηκε γενικός διευθυντής της εταιρίας και παρέμεινε επικεφαλής της επί δέκα χρόνια. Σήμερα, η σύζυγος του Σαββίδη, Κυριακή, αποτελεί πλέον και τυπικά τη μεγαλομέτοχο της Donskoy Tabak, της μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας της Ρωσίας.

Συνήθειες

Λατρεύει ποδόσφαιρο και μπιλιάρδο. Το χειμώνα φοράει σχεδόν πάντα κασκόλ (φέρεται να έχει μία τεράστια συλλογή). Στην Ελλάδα έρχεται με λίαρ τζετ (αγνώστου ιδιοκτήτη) και κυκλοφορεί με μαύρο τζιπ Lexus, το οποίο οδηγεί ο ίδιος.

Αεροδρόμιο… ΙΧ

Μένει με την οικογένειά του στο Ροστόβ, μία παραποτάμια πόλη στη βορειοανατολική άκρη της Μαύρης Θάλασσας, στις εκβολές του ποταμού Ντον. Μάλιστα, για να είναι πιο εύκολη η μετακίνησή του, αγόρασε το… αεροδρόμιο της πόλης!

Σαββίδης, ο προστάτης των Ποντίων

Εμφανίζεται ως ο προστάτης των Ποντίων σε Ρωσία και Ελλάδα. Με τη σύζυγό του Κυριακή έχουν δύο γιους, τον Γιώργο και τον Νίκο. Πριν από μερικά χρόνια απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια και θεωρείται δημότης Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Άγγελος Αγγελίδης

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

NewsRoom mykonosticker.com

Translate

 

Ροή Ειδήσεων - Newsfeed

Το τέλος των ελληνικών ψευδαισθήσεων

Το 2018 αναμένεται να είναι μια χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα αφού σύμφωνα με το θετικό σενάριο η...

Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν -  Ο σύγχρονος Αριστοφάνης που σημάδεψε την δεκαετία του ’80

Τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και με σοβαρά...

«Φουσκωμένος» ΕΝΦΙΑ έως 28% έρχεται με τις νέες αντικειμενικές αξίες

Αυξήσεις στις φορολογικές επιβαρύνσεις της ακίνητης περιουσίας εκατομμυρίων αναμένεται να...

Πρωτοσέλιδα

Best of Mykonos Ticker

Σε ιδιώτη παραχωρεί  το πάρκινγκ στο παλιό Λιμάνι ο Δήμος Μυκόνου

Yποχρέωση ενός Δήμου και κατά συνέπεια των νομικών του προσώπων είναι να βάζει στο επίκεντρο τον πολίτη και τoν επισκέπτη με αποφάσεις που όχι μόνο θα εξασφαλίζουν τα δημόσια αγαθά, αλλά κυρίως θα...

Ντίνα Σαμψούνη: Καλή τύχη και ……Καληνύχτα Cyclades24

Τι αναφέρει σε ανάρτησή της στον προσωπικό της  λογαριασμό στο Facebook , η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μύκονος Επόμενη Μέρα» και πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου για το δημοσίευμα...

Κατάθεση Αναφοράς για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απαγόρευση των 4τροχων μοτοσυκλετών στη Μύκονο

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Μύκονο του Νομού Κυκλάδων......

Πολάκης: Η πορεία του Κέντρου Υγείας Μυκόνου έχει αλλάξει ριζικά

Σχόλιο του Αναπληρωτή  Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη «Όσον αφορά τα σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν το ΚΥ Μυκόνου έχω να δηλώσω τα εξής. Πρώτον, το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ αφορά τα πεπραγμένα...

Δεκάδες πρόστιμα και λουκέτα από την ΑΑΔΕ σε Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο,

Κι ενώ η αγορά περίμενε τους ελέγχους από την ΑΑΔΕ να αρχίσουν από το καλοκαίρι, οι ελεγκτές των ΔΟΥ Ρόδου και Σύρου έκαναν, αιφνιδιαστικά την εμφάνισή τους το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, πιάνοντας...

Οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ

Στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ανεξάρτητης Οντότητας Διαχείρισης του άρθρου 50 του ν. 4481/2017, με την επωνυμία «ΑΕΠΙ - Ελληνική Εταιρεία προς Προστασίαν της Πνευματικής...

Ισπανία: Η Μαδρίτη βάζει «φρένο» στην Airbnb

Οι νέοι κανονισμοί απαγορεύουν την ενοικίαση διαμερισμάτων σε τουρίστες για πάνω από 90 ημέρες τον χρόνο και την καταχώρηση ολόκληρων πολυκατοικιών......

Το «σπάσιμο» των κόκκινων στεγαστικών δανείων με πάγωμα μέρους της οφειλής, προωθεί ο SSM

Λύση που προβλέπει το "σπάσιμο" των κόκκινων στεγαστικών δανείων σε δύο τμήματα προωθεί ο Μηχανισμός της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας που εποπτεύει τις τράπεζες (SSM). Σύμφωνα με ενημέρωση...

«Στερεύουν» από τώρα Νότια Ελλάδα και νησιά

Με τον εφιάλτη της λειψυδρίας βρίσκεται αντιμέτωπο εφέτος ένα μεγάλο τμήμα της Νότιας και Νησιωτικής Ελλάδας. Στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στα νότια Δωδεκάνησα αλλά και στην Ανατολική Πελοπόννησο...

Κόκκινα δάνεια: Έρχεται παράθυρο για ρύθμιση με «σπάσιμο» και «κούρεμα»

«Παράθυρο» ευκαιρίας για περισσότερους από 485.000 οφειλέτες να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνεια -στεγαστικά- τους με την ιρλανδική μέθοδο Split and Freeze («σπάσιμο και πάγωμα κούρεμα» του δανείου)...