fb icon  tweeter icon  youtube icon linkedin icon tv icon radio icon
Sunday, 21 October 2018
Monday, 19 March 2018 17:26

Ακτοπλοΐα: Ασκήσεις διέλευσης από τον «κάβο» του 2020

Εν μέσω Συμπληγάδων από το αυξημένο κόστος του νέου τύπου καυσίμου και την ενίσχυση του ανταγωνισμού από τις αεροπορικές εταιρείες. Πόσο θα επιβαρυνθούν τα αποτελέσματα των εταιρειών του κλάδου και το κόστος ναυπήγησης νέων πλοίων..........

Στην τελική φάση της προετοιμασίας τους για το δύσκολο πέρασμα από τον… κάβο του 2020 έχουν εισέλθει οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις. Είναι η χρονιά έναρξης εφαρμογής της υποχρέωσης των πλοίων της ακτοπλοΐας να καταναλώνουν καύσιμο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Ο νέος τύπος καυσίμου (IFO 0,5%) αναμένεται να είναι 45% ακριβότερος από τον τύπο που χρησιμοποιείται σήμερα και οι εταιρείες (με σημερινές τιμές) θα πληρώνουν 150 ευρώ περισσότερα ανά τόνο.

Τι θα σημάνει για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες η χρήση του νέου καυσίμου το 2020 το περιέγραψε ο Μιχάλης Σακέλλης, πρόεδρος του Συνδέσμου επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο ναυτιλιακό συνέδριο TheSeaNation Conference. «Η επιβάρυνση αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα των ακτοπλοϊκών εταιρειών κατά 70 εκατ. ευρώ».

Οι λύσεις που καλούνται να υιοθετήσουν οι εταιρείες προκειμένου να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς περιλαμβάνουν από την τοποθέτηση ειδικών φίλτρων ή και τη χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) προϋποθέτουν να λυθούν αρκετά τεχνικά προβλήματα. Οι πιο πάνω λύσεις, ωστόσο, θεωρούνται από ιδιαίτερα κοστοβόρες έως και απαγορευτικές για οικονομικούς και εμπορικούς λόγους από τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Με δεδομένο πως η τοποθέτηση φίλτρων και η χρήση LNG ριζική θεωρούνται εμβαλωματικού χαρακτήρα και ιδιαίτερα κοστοβόρες, η ριζική «θεραπεία» αναζητείται στα πλοία νέας γενιάς που θα χτιστούν τα επόμενα χρόνια. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, ωστόσο, καλούνται να εξασφαλίσουν αυξημένα κεφάλαια, αφού η ναυπήγηση των νέων πλοίων (ανάλογα με τον τύπο τους) θα κοστίζουν 10-15% ακριβότερα εξαιτίας των αναβαθμισμένων προδιαγραφών προστασίας του περιβάλλοντος.

Κι αν το 2020 φαντάζει μακρινό σε κάποιους, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν αρχίσει, ήδη, να επαναχαράσσουν τη ρότα τους. Κι αυτό καθώς από την 1/12018 εφαρμόζεται ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός MRV 2015/757, σύμφωνα με τον οποίο οι επιχειρήσεις ακτοπλοΐας θα πρέπει να πιστοποιηθούν με βάση ένα σχέδιο παρακολούθησης, καταμέτρησης και κοινοποίησης των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που εκπέμπουν οι μηχανές των πλοίων τους.

Για τους ρύπους CO2 αναμένεται να επιβληθούν πρόσθετες επιβαρύνσεις στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, το ύψος των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα.

Οι πιο πάνω προσαρμογές στη λειτουργία των πλοίων της ακτοπλοΐας εντάσσονται στα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που έχουν ληφθεί με στόχο να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων των πλοίων. Ήδη, σε ότι αφορά τους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα (CO2) η ναυτιλία συμμετέχει με 2,2% (επί των συνολικών εκπομπών του πλανήτη) έναντι 3,3% το 2009, ενώ προβλέπεται να μειωθεί στο 1,8% το 2020.

Στο χώρο της ακτοπλοΐας, ιδιαίτερα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μετάβαση στη χρήση καυσίμων IFO νέας γενιάς. Το 2012 μειώθηκε η περιεκτικότητα του καυσίμου σε θείο από 3,5% σε 1,5% και το 2020 πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω στο 0,5%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοικήσεων των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων οι πιο πάνω επιβαρύνσεις θα έχουν αναπόφευκτη αρνητική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών, αλλά και στην επιβατική κίνηση.

Οι πιέσεις που δέχονται, ωστόσο, οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις εξαιτίας των απαιτήσεων προσαρμογής τους στις ρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν τη μια όψη του… κάβου που καλείται να περιπλεύσει ο κλάδος. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, δεν πρόκειται για κάβο αλλά για… «Συμπληγάδες». Κι αυτό καθώς ενισχύεται η πίεση που δέχονται οι ναυτιλιακές εταιρείες από τις αεροπορικές. Η είσοδος ολοένα περισσότερων εγχώριων και ξένων «παικτών» στην ελληνική αγορά αερομεταφορών διαμορφώνει το σκηνικό ενός επικείμενου πολέμου τιμών μεταξύ τους.

Ο λόγος είναι πως οι νέοι αεροπορικοί «παίκτες» μειώνουν τους ναύλους τους στα όρια των ναύλων της ακτοπλοΐας ή και χαμηλότερα, σε μια προσπάθεια να «βάλουν πόδι» στην αγορά, αποσπώντας ένα αρχικό μερίδιο.

Έχοντας να διέλθουν από Συμπληγάδες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θέτουν, ήδη, θέμα θεσμικών αλλαγών προκειμένου να απαλλαγούν από υποχρεώσεις παροχής Δημόσιας Υπηρεσίας (δρομολόγια «άγονης» γραμμής) και μεγαλύτερη ευελιξία στην εκμετάλλευση των πλοίων, δηλαδή τις γραμμές όπου θα τοποθετούν τα πλοία τους και τη συχνότητα των δρομολογίων.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου επισημαίνουν τη σημασία της ακτοπλοΐας για την Ελλάδα αλλά και τη συμβολή της στην ακτοπλοΐα της Ευρώπης συνολικά.

Η Ακτοπλοΐα σε αριθμούς

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΣΕΕΝ Μ. Σακέλλη, το συνολικό θαλάσσιο μεταφορικό έργο επιβατών στην Ευρώπη ανέρχεται σε 215.000.000 επιβάτες από τους οποίους το 15% ή 32 εκατ. ταξιδιώτες αφορούν την Ελλάδα και το 16% (35 εκατ. επιβάτες) την Ιταλία. Ελλάδα και Ιταλία, δηλαδή, αντιπροσωπεύουν το 31% της συνολικής ευρωπαϊκή κίνησης.

Ταυτόχρονα, εκτιμάται πως στην Ε.Ε διακινούνται περί τους 100-150 εκατ. τόνους εμπορευμάτων με πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας, ενώ στις γραμμές Ελλάδας-Ιταλίας διακινούνται με πλοία 1,6 εκατ. εμπορικά οχήματα μεταφέροντας 13 εκατ. τόνους εμπορευμάτων.

Στις ελληνικές θάλασσες, τα πλοία της ακτοπλοΐας εξυπηρετούν συνολικά 100 νησιά. Τα 27 από αυτά διαθέτουν αεροδρόμιο, ενώ τα υπόλοιπα 73 εξυπηρετούνται συγκοινωνιακά μόνο μέσω ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΣΕΕΝ, στις ελληνικές ακτοπλοϊκές και πορθμειακές γραμμές διακινήθηκαν το 2016 31,6 εκατ. επιβάτες, 8,3 εκατ. ΙΧ οχήματα και 1,3 εκατ. φορτηγά αυτοκίνητα. Σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση, τα πλοία της ακτοπλοΐας διακινούν κάθε χρόνο 10 εκατ. τουρίστες στις γραμμές του Αιγαίου και του Ιονίου και 1 εκατ. ταξιδιώτες στις γραμμές της Αδριατικής.

Με τα επιβατηγά/οχηματαγωγά πλοία της ακτοπλοΐας, ταυτόχρονα, καλύπτεται διακινούνται από/προς και μεταξύ των νησιών το σύνολο των εμπορευμάτων για την κάλυψη των τοπικών αναγκών τους.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο των εταιρειών του κλάδου (ΣΕΕΝ), η άμεση και έμμεση επίδραση της Ακτοπλοΐας υπολογίζεται πως ανέρχεται σε 12,9 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 7,3% του ΑΕΠ. Επιπλέον, αν συνυπολογιστούν τα δρομολόγια της Αδριατικής η συνολική επίδραση της Ακτοπλοΐας στην ελληνική οικονομία εκτιμάται πως ξεπερνά τα 16 δισ. ευρώ ή 9,2% του ΑΕΠ.

Πηγή:   euro2day.gr  

Newsroom MykonosTicker

Translate this Page

 

Ροή Ειδήσεων - Newsfeed

Πρόσκληση για την εόρτιο μνήμη του Πολιούχου Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου

Με κατά Θεόν συγκίνηση και αισθήματα ανείπωτης χαράς, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σύρου και...

Προσφυγικό, ασφάλεια και Ιταλία στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για την κρίση των προσφύγων και των μεταναστών, για...

Πρωτοσέλιδα

Best of Mykonos Ticker

Χειροτονία εις Πρεσβύτερον και Χειροθεσία εις Αρχιμανδρίτη π. Αλεξίου στην Ι. Μονή Παναγίας Τουρλιανής στη Μύκονο (Εικόνες & Videos)

Με μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα χαράς, κατάνυξης και συγκίνησης, εν μέσῳ πολυπληθούς εκκλησιάσματος, τελέστηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής,...

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Ματθαίου και Οσίου Αντώνιου της οικογένειας Αντωνίου Κουσαθανά στη Μύκονο (Pics & Videos)

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη και τη δέουσα πανηγυρική λαμπρότητα, τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου το οποίο τιμάται στην ιερή μνήμη των Αγίων Ματθαίου του...

Ο Πάτερ Αντώνιος και τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ του ΚΟΣΜΟΥ, επισκέπτονται την Μύκονο

Ο Πάτερ Αντώνιος και τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ του ΚΟΣΜΟΥ, επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο CELESTYAL CRYSTAL θα επισκεφθούν την Μύκονο αύριο στις 16/10..........

«Τρικυμία» προκαλεί στους φορείς του θαλάσσιου τουρισμού η ΚΥΑ που επιβάλλει ΦΠΑ στις αγορές σκαφών

Καταστροφικές κρίνονται οι επιπτώσεις στις δραστηριότητες του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα στον κλάδο επαγγελματικών τουριστικών σκαφών, δημιουργεί η ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών και...

Με e-περιουσιολόγιο, on line σύνδεση με κτηματολόγιο, εφορίες, τράπεζες, η μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα προσφερόμενα ηλεκτρονικά μέσα στην μάχη για εντοπισμό κρυμμένου πλούτου και την ανακάλυψη νέες φορολογητέας ύλης είναι το υπουργείο Οικονομικών.......

Απειλεί με παραίτηση ο Κοτζιάς μετά την κόντρα του με τον Καμμένο

Γιατι κατηγορεί τον Τσίπρα Με παραίτηση φέρεται να απειλεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα και την κόντρα...

Απόφαση ΣτΕ: Παραγράφονται χιλιάδες υποθέσεις ΦΠΑ λόγω πενταετίας!

Χιλιάδες επιχειρήσεις θα γλυτώσουν από πρόστιμα και πρόσθετους φόρους, χάρη σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Συγκεκριμένα, το ΣτΕ, έκρινε ότι πρέπει να ισχύει η παραγραφή-μετά την...

Αναγγελλία Πρωθιεραρχικού Μνημοσύνου του αοιδίμου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου στην Ι. Μ. Παναγίας Τουρλιανής

Ο Μητροπολίτης Σύρου και Μυκόνου Δωρόθεος Β’ αναγγέλλει εις τους ευσεβείς Μυκονίους ότι την Κυριακήν 20ην Οκτωβρίου εις το καθολικόν της εν τη Ανω Μερά Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής,.........

Ίδρυση Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας

Oλοκληρωμένο Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με το άρθρο του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρη Αυλωνίτη......

e-adeies: Σε ισχύ η έκδοση οικοδομικών αδειών μέσω διαδικτύου - Πώς αλλάζει η έκδοση οικοδομικών αδειών (Video με οδηγίες)

Το νέο σύστημα θα εφαρμόζεται για εντός σχεδίου κατοικίες έως 2.000 τετραγωνικά μέτρα, όπου λαμβάνουν χώρα οι λεγόμενες μικρής κλίμακας εργασίες........