fb icon  tweeter icon  youtube icon linkedin icon tv icon radio icon
Saturday, 22 September 2018
Monday, 24 October 2016 11:48

Η Δασκάλα που απαγόρευσε το homework γιατί δεν ωφελεί τα παιδιά

Διάβασμα στο σπίτι

Μια δασκάλα απαγόρευσε το διάβασμα στο σπίτι για να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν από τη ζωή, την ώρα που Ισπανοί γονείς κατεβαίνουν σε απεργία κατά του homework........

Η συζήτηση για το αν η εργασία στο σπίτι βοηθά τα παιδιά να μάθουν ή τους στερεί μια σωστή παιδική ηλικία είναι πιο θερμή από ποτέ, μετά από την είδηση ότι στην Ισπανία οι γονείς θα «απεργήσουν» από το διάβασμα των παιδιών τους στο σπίτι.

Πράγματι, τον ερχόμενο Νοέμβριο, οι γονείς στην Ισπανία θα κάνουν απεργία, ή μάλλον αποχή από τα μαθήματα των παιδιών τους.

Η κίνηση που λέγεται «μποϊκοτάζ στο διάβασμα στο σπίτι», έχει διοργανωθεί από την Ένωση Γονέων Δημόσιων Σχολείων. Αν οι δάσκαλοι επιμείνουν να στείλουν διάβασμα στο σπίτι κατά τη διάρκεια του μποϊκοτάζ, τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο χωρίς να έχουν κάνει τις εργασίες τους, εξηγώντας ότι ευθύνεται για αυτό η απεργία των γονιών τους.

Και δεν είναι μόνο στην Ισπανία που οι γονείς αγανάκτησαν από το διάβασμα που φέρνουν στο σπίτι τα παιδιά τους, απλά είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνουν σε απεργία.

Ωστόσο, μια δασκάλα από το Τέξας, η Μπράντι Γιανγκ αποφάσισε να κάνει τη διαφορά τη νέα σχολική χρονιά: να απαγορεύσει στους μαθητές της το διάβασμα στο σπίτι.

Η εν λόγω δασκάλα έγινε viral όταν έδωσε στους γονείς των μαθητών της ένα σημείωμα όπου ανακοίνωνε ότι απαγόρευε τις εργασίες στο σπίτι, επειδή διαπίστωσε ότι το homework δεν βοηθούσε τους μαθητές.

Η Σαμάνθα Γκάλαχερ, η μαμά μιας εκ των μαθητριών της Γιανγκ, ανέβασε το σημείωμα στο facebook το οποίο έγινε viral.

Σε αυτό το σημείωμα η δασκάλα παρότρυνε τους γονείς να εκμεταλλεύονται τον χρόνο που θα αφιέρωναν στο διάβασμα για να φάνε όλοι μαζί σαν οικογένεια, να περάσουν ποιοτικό χρόνο και να βάλουν τα παιδιά τους νωρίς για ύπνο.

«Οι μαθητές εργάζονται σκληρά όλη μέρα. Επιστρέφοντας στο σπίτι πρέπει να μάθουν διαφορετικά πράγματα. Προσπαθώ να αναπτύξω ολόκληρη την προσωπικότητά τους. Δεν είναι ωφέλιμο για τα παιδιά να επιστρέφουν στο σπίτι και να αρχίζουν πάλι το διάβασμα» είπε η δασκάλα.

Οι αγανακτισμένοι γονείς ανά τον κόσμο, ζητούν τη μείωση του homework

Τουλάχιστον οι μισοί γονείς της Ισπανίας συμμετέχουν σε αυτή την απεργία, αφού πιστεύουν ότι το βάρος των εξωσχολικών δραστηριοτήτων των παιδιών τους είναι υπερβολικό και επιβαρύνει την οικογενειακή τους ζωή.

«Οι γονείς που συμμετέχουν στην απεργία θα ζητήσουν επισήμως από τα σχολεία να μην βάζουν στα παιδιά εργασίες όλα τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου» όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος που εκπροσωπεί 12.000 συλλόγους γονέων σε όλη την Ισπανία. «Αν τα σχολεία επιμείνουν στην ανάθεση homework, οι γονείς θα στείλουν τα παιδιά στο σχολείο αδιάβαστα με ένα σημείωμα από τους ίδιους που θα τους εξηγεί το γιατί» ανέφερε.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι 1 στα 5 παιδιά στην Ισπανία διαβάζουν 2,5 ώρες την ημέρα στο σπίτι.

Αυτό υπερβαίνει τις κατευθυντήριες γραμμές στη Μαδρίτη, που αναφέρουν ότι οι μαθητές από 5 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν εργασίες διάρκειας 10 λεπτών την ημέρα, οι οποίες θα αυξάνονται κατά 10 λεπτά κάθε χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι ένας 12χρονος δεν θα πρέπει να διαβάζει περισσότερο από 1 ώρα και 20 λεπτά την ημέρα, κάτι που φυσικά δεν εφαρμόζεται στην πραγματικότητα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έρευνα που δημοσιεύτηκε στην American Journal of Family Therapy το 2015 αναφέρει ότι όσο αυξάνεται το διάβασμα στο σπίτι, τόσο αυξάνεται το στρες στην οικογένεια.

Το 2013, έρευνα σε σχολεία «υψηλών επιδόσεων» κατέγραψε σωματικά προβλήματα σε μαθητές λυκείου που έχουν πολύ διάβασμα στο σπίτι.

Το 2013, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στη Journal of Experimental Education, κατέληξε ότι πάνω από 2 ώρες διαβάσματος στο σπίτι την ημέρα, είναι αντιπαραγωγικό και επιβλαβές για τα παιδιά.

Η Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση, σε έρευνά της τόνισε ότι το διάβασμα στο σπίτι συνδέεται με καλύτερες επιδόσεις στο λύκειο, λιγότερο στο γυμνάσιο, και σχεδόν καθόλου στο δημοτικό.

Δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την άποψη

Ο John Hattie, διευθυντής του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Έρευνας της Μελβούρνης, συγκέντρωσε πάνω 800 μελέτες όπου συμμετείχαν πάνω από 80 εκατομμύρια μαθητές για να διαπιστώσει ποιοι παράγοντες συνδέονται με την καλύτερη εξέλιξη των μαθητών.

Το συμπέρασμα ήταν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό όφελος από την μελέτη στο σπίτι για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου, αλλά το homework έχει «άριστα» αποτελέσματα για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ή από την ηλικία των 11 και μετά.

Πηγή: thetoc.gr    

Newsroom MykonosTicker     

Translate this Page

 

Ροή Ειδήσεων - Newsfeed

Ποιες χώρες απογείωσαν τον ελληνικό τουρισμό

Στα 3,38 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούλιο, με άνοδο της εισερχόμενης...

Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιάννη Φλεβάρη για το νέο Δικαστικό έτος

Το νέο δικαστικό έτος μόλις ξεκίνησε. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης,...

Αποκάλυψη: Πού οδήγησε η μη «αναχαίτιση» των τουρκικών NAVTEX στο Αιγαίο - Τα Διεθνή Χωρικά Υδατα έγιναν... τουρκικά!

Με φαινομενικά «αθώες» ΝAVTEX η Τουρκία έχει ξεκινήσει  να ροκανίζει τη διεθνή θάλασσα του...

Πρωτοσέλιδα

Best of Mykonos Ticker

Επενδυτική φρενίτιδα στη Μύκονο με πρωταγωνιστές funds και Τούρκους αγοραστές

Θεωρείται ο ακριβότερος προορισμός στην Ελλάδα, ένας από τους δημοφιλέστερους στη Νότια Ευρώπη και προσφέρει αυτή την στιγμή, μακράν, τις υψηλότερες αποδόσεις στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο στον τομέα...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ CHAMPION JET 2'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διαδικασία.............

Τι ζητούν οι ξενοδόχοι από Πιτσιλή και Παπανάτσιου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Εν μέσω της συζήτησης που έχει (ξανά)ανοίξει, όπως και πέρυσι, για το μείζον θέμα της εύρεσης κατοικίας σε δημοφιλείς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως συμβαίνει τώρα στα Χανιά, οι...

Απάντηση των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ στις αιτιάσεις του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κουκά

Απάντηση στις αιτιάσεις του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κουκά Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την απόλυτα καταδικαστέα πράξη βιαιοπραγίας κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδη...

ΔΕΘ: Μείωση φόρων και εισφορών, η δέσμευση Μητσοτάκη

Για φορολογικές ελαφρύνσεις, σε πολλά επίπεδα, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Προανήγγειλε, ακόμη κατάργηση του «κακού νόμου...

Κυκλώνει το σύμπλεγμα της Μεγίστης με μεγάλες ασκήσεις η Τουρκία και το αποκόπτει από τη Ρόδο!

Με μεγάλες ασκήσεις και χρήση πραγματικών πυρών, η Τουρκία επανέρχεται, κυκλώνει το σύμπλεγμα της Μεγίστης αποκόπτοντας το από τη Ρόδο και στέλνει μήνυμα αμφισβήτησης των ζωνών αρμοδιότητας και...

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δωροθέου Β΄ για την έναρξη της Κατηχητικής Περιόδου 2018-2019

Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Μυκόνου και Δήλου Δωροθέου Β΄ για την έναρξη της Κατηχητικής Περιόδου 2018-2019, προς τους γονείς και δασκάλους των μαθητών και μαθητριών των...

ΕΣΠΑ: Ένεση ρευστότητας 400 εκατ. ευρώ στις τουριστικές επιχειρήσεις

Σε υπερτριπλασιασμό των κονδυλίων για επιδοτήσεις στον τουριστικό κλάδο οδηγεί το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον που έχει καταγραφεί από τις αιτήσεις που συγκέντρωσε το πρόγραμμα "Ενίσχυση της...

Θέμα ημερών το τέλος των capital controls -Έρχεται η πλήρης απελευθέρωση

Μέσα στις επόμενες ημέρες υπογράφεται η υπουργική απόφαση για την πλήρη άρση της ανάληψης μετρητών από τα ΑΤΜ των τραπεζών. Όλες οι πληροφορίες..........

«Σπάνε» την περιουσία για να γλιτώσουν ΕΝΦΙΑ

Η μεταφορά των βαρών για μία ακόμα φορά στη μεσαία και μεγάλη ακίνητη περιουσία αναγκάζει τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν στο σπάσιμο της περιουσίας τους στα μέλη της οικογένειας, με στόχο να...