Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2018
Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2017 11:52

Τουρισμός: Αναβαθμίζουν την Ελλάδα οι tour operators

Μεγάλη αύξηση κρατήσεων πακέτων της Ελλάδας φέτος σε Γερμανία και Ην. Βασίλειο. Οι τιμές στην Ισπανία και η κατάσταση στην Τουρκία στρέφουν τουρίστες και τουρ οπερέϊτορ στη χώρα μας. Τι δείχνουν στοιχεία της Gfk.......

Ισχυρή βάση πωλήσεων σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια εμφανίζεται να διαμορφώνει φέτος ο ελληνικός τουρισμός, εν όψει του 2018, στις δύο μεγαλύτερες αγορές-δεξαμενές του Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. 

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της εταιρείας καταναλωτικών ερευνών Gfk στις δύο χώρες τα οποία αφορούν στις πωλήσεις τουριστικών πακέτων για την καλοκαιρινή περίοδο του 2017 η οποία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο.

Η Ελλάδα εμφανίζεται να σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων Γερμανών και Βρετανών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές καταγράφοντας, σύμφωνα με την Gfk, αύξηση πωλήσεων ταξιδιωτικών πακέτων 29,8% στη γερμανική και 7,3% στη βρετανική αγορά έναντι του 2016.

Οι αναλυτές της Gfk διαπιστώνουν σημαντική αύξηση στις πωλήσεων καλοκαιρινών πακέτων στη Γερμανία και το Ην. Βασίλειο προς όλους τους προορισμούς της Μεσογείου με μοναδική εξαίρεση την Τουρκία.

Η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στη Γερμανία και η επάνοδος της «ηρεμίας» στο Ην. Βασίλειο μετά το δημοψήφισμα για το Brexit και τη δρομολόγηση των διαδικασιών αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση συγκαταλέγονται, σύμφωνα με τους ερευνητές της Gfk, στους βασικούς λόγους για το αυξημένο τουριστικό ρεύμα «εξόδου» από τις δύο χώρες.

Η διόγκωση του τουριστικού ρεύματος από Γερμανία και Ην. Βασίλειο προς την Ελλάδα υποδηλώνει, σύμφωνα με παράγοντες της ελληνικής αγοράς, την πρόθεση των κορυφαίων τουρ οπερέϊτορ της αγοράς να αναβαθμίσουν σημαντικά τη θέση της Ελλάδας στα χαρτοφυλάκια προορισμών τους.

Οι ισχυρότεροι ταξιδιωτικοί όμιλοι της Ευρώπης (γερμανικών συμφερόντων), εξηγούν, ελέγχουν και τις δύο μεγάλες χώρες-δεξαμενές τουριστών της Ευρώπης, Γερμανία και Ην. Βασίλειο. Γι’ αυτό, υποστηρίζουν, καταγράφεται ισχυρή ανοδική τάση πωλήσεων της Ελλάδας στις δύο αγορές, παρά το γεγονός πως το ποσοστό αύξησης διαφοροποιείται εξαιτίας και των διαφορετικών καταναλωτικών προτιμήσεων Γερμανών και Βρετανών.

Οι μεγάλοι τουρ οπερέϊτορ, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, εμφανίζονται να έχουν αποφασίσει να αναβαθμίσουν την Ελλάδα στο δεύτερο μεγαλύτερο προορισμό καλοκαιρινών διακοπών της Μεσογείου, μετά την Ισπανία. Οι λόγοι, εξηγούν, συνδέονται με την κατάσταση στην Τουρκία αλλά και την εύθραυστη ανάκαμψη των προορισμών της Βορ. Αφρικής, εκτίμηση η οποία επιβεβαιώθηκε από το πρόσφατο αιματηρό χτύπημα στη Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο. Επιπλέον, λένε, η Ισπανία δείχνει να έχει πλησιάσει στα όρια των δυνατοτήτων της να υποδέχεται ολοένα περισσότερους τουρίστες χωρίς να προκαλούνται αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Την ίδια στιγμή, οι τουρ οπερέϊτορ εμφανίζονται να επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την υψηλή ζήτηση για την Ελλάδα ως διαπραγματευτικό όπλο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις τιμών που διεκδικούν οι ξενοδόχοι της Ισπανίας, αξιοποιώντας από την πλευρά τους την υψηλή ζήτηση για τη χώρα τους.

Στην αγορά της Γερμανίας η Ελλάδα ήταν δεύτερη στις προτιμήσεις των Γερμανών πίσω από τα Κανάρια νησιά της Ισπανίας. Η χώρα μας κατέγραψε αύξηση πωλήσεων πακέτων 29,9% την ίδια στιγμή που η Τουρκία κατέγραφε νέα πτώση 25,2%. Στοιχείο που επιβεβαιώνει πως η Τουρκία εξελίσσεται σε ανοιχτή «πληγή» για τους Γερμανούς τουρ οπερέϊτορ οι οποίοι στρέφονται στην Ελλάδα Αναζητώντας αξιόπιστους εναλλακτικούς προορισμούς άμεσης απόδοσης.

Οι αυξημένες τιμές των πακέτων στην Ισπανία είχαν ως αποτέλεσμα να φρενάρει η αύξηση πωλήσεων στην αγορά της Γερμανίας. Κανάρια και προορισμοί της ηπειρωτικής Ισπανίας κινήθηκαν οριακά στα περυσινά επίπεδα (+0,4% και +1,1% αντίστοιχα) ενώ οι Βαλεαρίδες «κοκκίνισαν» καταγράφοντας υποχώρηση 5,3%.

Σε τροχιά ολικής επαναφοράς κινήθηκαν οι προορισμοί της Βόρειας Αφρικής. Η Αίγυπτος κατέγραψε άνοδο πωλήσεων πακέτων 55,7% (σ.σ το μακελειό στο Σινά έγινε μετά τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου) ενώ Τυνησία και Μαρόκο σημείωσαν άνοδο 35,5% και 46,2% αντίστοιχα.

Ο κύριος όγκος των Γερμανών έκανε τις κρατήσεις των καλοκαιρινών του διακοπών τουλάχιστον έξι μήνες πριν το ταξίδι. Δωδεκάνησα και Κρήτη ήταν φέτος οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί των Γερμανών ενώ ακολούθησαν οι προορισμοί του Ιονίου.

Σύμφωνα με την Gfk η πλειοψηφία των Γερμανών επέλεξαν πακέτα διάρκειας 7-10 διανυκτερεύσεων ενώ ενισχύεται η ζήτηση για πακέτα δύο εβδομάδων.

Σε μονοψήφιο ποσοστό (7,3%) διαμορφώθηκε η αύξηση κρατήσεων για την Ελλάδα στην αγορά του Ην. Βασιλείου σύμφωνα με την Gfk. Άνοδο κατέγραψαν, επίσης, οι κρατήσεις Βρετανών για την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Κροατία ενώ οι πωλήσεις πακέτων για Τουρκία κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος.

Φανατικοί οπαδοί του «all inclusive» αλλά και των πακέτων που περιλαμβάνουν πλήρη διατροφή εμφανίζονται οι Βρετανοί σύμφωνα με τα στοιχεία της Gfk. Η μέση τιμή των πακέτων που επιλέγουν, ωστόσο, είναι υψηλή ενώ η διάρκεια παραμονής τους στην Ελλάδα είναι συνήθως 7 νύχτες.

Πηγή:   euro2day.g  

Newsroom MykonosTicker     

 

Translate

 

Ροή Ειδήσεων - Newsfeed

Τουρκικό θερμικό ραντάρ «σαρώνει» τα Ίμια (Βίντεο)

Σε απόσταση 3,5 μιλίων Το όχημα του τουρκικού Λιμενικού με την ονομασία «Morad-1», το οποίο...

110 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για μηχανήματα έργου και συντήρηση σχολικών κτιρίων

Σύμφωνα με το το υπουργείο Εσωτερικών, η κατανομή των πόρων θα γίνει με κριτήριο τον αριθμό των...

Η Ελλάδα, κορυφαία επιλογή για τους Σέρβους τουρίστες και πρώτη σε ζήτηση με διαρκή αύξηση

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Σερβίας για...

Follow Mykonos Ticker

Πρωτοσέλιδα

Best of Mykonos Ticker

Μυστικά για νόστιμο χταπόδι!! Ξεπάγωμα, Καθάρισμα, Βράσιμο, Ψήσιμο, Γευστική... συντήρηση!!

Το γνωστό θαλασσινό αποτελεί ιδανικό κυρίως πιάτο αλλά και ορεκτικό, ειδικά αυτή την περίοδο. Δείτε πώς να το διαχειριστείτε σωστά για να έχετε ένα άκρως γευστικό αποτέλεσμα.....

45 Διακοσμητικές Ιδέες με... πιάτα στους τοίχους!!

Οι μεγαλύτεροι από εμάς θυμόμαστε πιο έντονα στα σπίτια των δικών μας διακοσμητικά πιάτα, πορσελάνινα ή μη - να στολίζουν.......

Δημιουργήστε μόνες σας, 20 last minute Αποκριάτικα face painting!!

Απόκριες και τι πιο διασκεδαστικό, από το να μασκαρευτείτε, με τα πιο ιδιαίτερα μακιγιάζ και τις πιο πρωτότυπες στολές και να βρεθείτε σε party με φίλους!!......

Πως θα επιτύχουμε μαλακό Χταπόδι στα Κάρβουνα!!

Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο δύσκολα θαλασσινά, στο θέμα ψησίματος. Πρέπει ψήνοντας το, να το βγάλουμε από τη φωτιά ψημένο σωστά και μαλακό. Υπάρχουν δύο τρόποι για να μας βγει το χταπόδι μαλακό...

Καθαρά Δευτέρα!! Προσοχή με τους χαρταετούς – Τι κάνουμε σε περίπτωση ηλεκτροπληξίας

Καθαρά Δευτέρα και, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος χιλιάδες χαρταετοί αναμένεται να δώσουν άλλο χρώμα στους ουρανούς των πόλεων.....

Σαρακοστιανό τραπέζι!! Διατροφική αξία και Θερμίδες!!

Μην παρασύρεστε από το γεγονός ότι στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας δεν υπάρχουν αρνιά, χοιρινά και κοκορέτσια!! Ακόμη κι έτσι, το παραδοσιακό αυτό γεύμα το οποίο σημαίνει την αρχή της Σαρακοστής,...

25 Αποκριάτικες Iδέες Mακιγιάζ, μόνο με eyeliner!!

Η Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς είναι εδώ!! Aν προβληματίζεστε το τι θα ντυθείτε σας προτείνουμε εύκολες και απλές λύσεις για μασκάρεμα, με μακιγιάζ, που γίνονται σε 5 λεπτά,.....

Κατασκευή χαρταετού η σχέση του με τα Μαθηματικά!! (οδηγίες βήμα-βήμα - Video)

Καθαρά Δευτέρα και θα πετάξουμε χαρταετό!! Γνωρίζουμε όμως πώς να πετάμε χαρταετό; Και το σημαντικότερο γνωρίζουμε πώς να φτιάχνουμε το δικό μας χαρταετό;.......

Πώς θα επιλέξετε τα καλύτερα θαλασσινά για την Καθαρά Δευτέρα;

Εκτός από τις ταραμοσαλάτες, τους χαλβάδες και τις λαγάνες, στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας πρωταγωνιστές είναι και τα θαλασσινά, με τα καλαμαράκια, τις γαρίδες και τα χταπόδια να…..

Κούλουμα...μια γιορτή βγαλμένη από την Αρχαία Ελλάδα

Η Καθαρή Δευτέρα είναι ταυτισμένη με τα Κούλουμα, δηλαδή τη μαζική έξοδο του κόσμου στις εξοχές και τον εορτασμό της στη φύση. Σύμφωνα με τον πατέρα της Ελληνικής λαογραφίας Νικόλαο Πολίτη, η λέξη...