Πρόσκληση στην παρουσίαση του Βιβλίου «Μαρία Κάλλας μια ζωή σαν παραμύθι» της Μαρίνας Πετρή

Οι Εκδόσεις "Μυκόνιο Φως" και η ζωγράφος και συγγραφέας Μαρίνα Πετρή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 σ

Πρόσκληση στην παρουσίαση του Βιβλίου «Μαρία Κάλλας μια ζωή σαν παραμύθι» της Μαρίνας Πετρή
Πρόσκληση στην παρουσίαση του Βιβλίου «Μαρία Κάλλας μια ζωή σαν παραμύθι» της Μαρίνας Πετρή

Οι Εκδόσεις "Μυκόνιο Φως" και η ζωγράφος και συγγραφέας Μαρίνα Πετρή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στο Polis Art Cafe...... Το νέο βιβλίο της ζωγράφου και συγγραφέας Μαρίνα Πετρή με τίτλο «Μαρία Κάλλας μια ζωή σαν παραμύθι» είναι μια πλήρης βιογραφία της μεγάλης Ελληνίδας σοπράνο σε απόδοση για παιδιά. Το βιβλίο απευθύνεται και σε ενήλικες, καθώς εν συντομία θα διαβάσουν την ιστορία της Κάλλας και θα δώσουν αφορμή για αναζήτηση και άλλων λεπτομερειών της ζωής της.

Μέσα σε 80 σελίδες, με μια συγκλονιστική pop art εικονογράφηση Photoshop, το βιβλίο μεταφέρει στη νέα γενιά τη μορφή της Κάλλας, αλλά και το αίσθημα της καινοτομίας που η ντίβα έφερε στην εποχή της. Στην πλοκή αλλά και εικονογράφηση του έργου έντεχνα παρουσιάζονται σοφές της φράσεις , αλλά και λόγια άλλων σημαντικών ανθρώπων που βρέθηκαν και εργάστηκαν δίπλα της όπως ο ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης, ο σκηνοθέτης Πιερ Πάολο Παζολίνι, η ηθοποιός Γκρέτα Γκάρμπο, ο πρόεδρος της Αμερικής Τζόν Κένεντι και άλλοι. Η ιδέα του βιβλίου ξεκίνησε με αφορμή τις προσπάθειες και δραστηριότητες του «Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας» για τη δημιουργία του Μουσείου Μαρία Κάλλας στην Ελλάδα με σκοπό να διασωθεί στη νέα γενιά το έργο και η ζωή της

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ελένη Γρυπάρη, πρώην πρόεδρος των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών της Ευρώπης, για την σημασία των μεγάλων εθνικών προσωπικοτήτων της κάθε χώρας, το έργο τους όπως της Μαρίας Κάλλας .

Δημήτρης Λυμπέρης, φιλότεχνος και φιλόσοφος, για την Μαρία Κάλλας και την συμβολή της γυναίκας στην αλλαγή της ιστορίας της ανθρωπότητας.

Κατερίνα Ρουκά Καρνομουράκη, εμψυχωτής της δημιουργίας του Junior Maria Callas ,για τη σημασία της δημιουργίας έργων και δράσεων που αφορούν το παιδί σε σχέση με το έργο της μεγάλης προσωπικότητας τη Μαρίας Κάλλας. Την ιδέα για τη δημιουργία του Junior Maria Callas, τους βραχυπρόθεσμους και μακρυπρόθεσμους στόχους του. Τατιάνα Κόγια, συντονίστρια της εκδήλωσης εισαγωγή για την έκδοση του βιβλίου.

Θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο με αφήγηση, οπτιακουστικά εφέ, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Μαρίνας Πετρή. Στην υποκριτική απόδοση στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας η Δανάη Νεονάκη , απόδοση πολλών ρόλων Ματίνα Κοψολαίμη.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Η Μυκονιάτισα ζωγράφος και συγγραφέας Μαρίνα Πετρή Μαρίνα Πετρή γεννήθηκε στο Γκρατς της Αυστρίας με καταγωγή από τη Μύκονο. Μεγάλωσε στην Αθήνα και τη Μύκονο .. Ζει και εργάζεται στην στη Μύκονο, Πειραιά, Λονδίνο, Βερολίνο. Σπουδές: Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών .Έκανε μεταπτυχιακά: στο Royal College of Art -London (Master of Art), Διοίκηση επιχειρήσεων στην ΕΕΔΕ (Μύκονος – Αθήνα) και την εξωστρέφεια( εξαγωγές) και στην ΕΕΔΕ

Έχει ασχοληθεί με την οργάνωση πολιτιστικών και τουριστικών εκδηλώσεων σε Δήμους και άλλους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού,ραδιοφωνικές εκπομπές για τον ελληνισμό του εξωτερικού . Έχει δημιουργήσει και διακριθεί για περίπτερα και έντυπο υλικό για τον τουρισμό της Μυκόνου και για τουριστικές εκθέσεις στη Νέας Υόρκης και την Αθήνα. Η Εκπροσώπησε τη χώρα της την Ελλάδα με τρεις ταινίες μικρού μήκους, σε φεστιβάλ της Ευρώπης. Από το 1994 μέχρι και το 1998, λειτούργησε στη Μύκονο την γκαλερί εικαστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων MONO ENA.

Το 2004, δημιούργησε τις εκδόσεις παιδικών και πολιτιστικών βιβλίων ΜΥΚΟΝΙΟ ΦΩΣ με σκοπό την διάδοση και παράδοση των πολιτιστικών και ιστορικών στοιχείων της Ελλάδας στις νεότερες γενιές. Είναι μια από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες της Μυκόνου. Προσφέρει στο νησί, ενεργά από 19 χρονών, στον πολιτιστικό τομέα με τις ιδέες της και την διεκπεραίωση πολιτιστικών οργανώσεων ,συμβάλλοντας στην προβολή του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από 16 χρονών δημοσιεύει σε εφημερίδες, περιοδικά και εκδίδει βιβλία. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές, δεκαπέντε παιδικά παραμύθια και δημοσιεύσει μια σημαντική αρθρογραφία με κείμενα λαογραφίας και ιστορίας της Ελλάδας.

Τα παραμύθια της έχουν προβληθεί με περφόρμανς και παιδικές παραστάσεις στο Βεάκειο Θέατρο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τη Στοά του Βιβλίου, το Αρσάκειο Αθηνών και σε άλλα πρότυπα σχολεία, σχολικούς και πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δημιουργήσει εκδηλώσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε διάφορους Δήμους, για τα 170 Ελλάδας του εξωτερικού.

Το εικαστικό της έργο έχει παρουσιαστεί στην σε Αθήνα, Πειραιά, Μύκονο, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο και άλλες πόλεις της Αγγλίας, Βερολίνο και άλλες πόλεις της Γερμανίας, Βενετία, Άμστερνταμ, Δαμασκό, σε χώρες όπως Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Σερβία, Ιαπωνία, σε 65 ατομικές και 48 ομαδικές εκθέσεις. Πειραματίζετεαι με διάφορα είδη τέχνης. Έχει πάρει πολλές διακρίσεις όπως: τον A΄ έπαινο ποίησης από την Ένωση Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη από τους Γιάννη Ρίτσο, Νικηφόρο Βρεττάκο, και Τάκη Σινόπουλο.

Τα παιδικά της βιβλία έχουν προταθεί δύο φορές για κρατικό βραβείο. Έργο της έχει συμπεριληφθεί στις κάρτες UNICEF. Τιμήθηκε από το λογοτεχνικό περιοδικό «Δευκαλίων ο Θεσσαλός» με βραβείο για την προσφορά της στην διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το μουσείο Van Gogh στο Άμστερνταμ έχει, πρόσφατα, συμπεριλάβει έργο της σε γιγάντιο installation video wall στην είσοδο του μουσείου, μαζί με έργα διεθνών εικαστικών καλλιτεχνών, όπως: Roy Lichtenstein, Bruce Bodden, Benedicte Lacroix, Andy Alcala, Joshua Luis Simon, Jane Perkin κ.α.