20.4 C
Mykonos

Web Radio

Weather

20.4 C
Mykonos
19 C
Athens

Από influencer, life coach! Τα επαγγέλματα – «φούσκες» του σήμερα και του αύριο!!

Post date:

Category:

Η ταχύτατη ανάπτυξη του διαδικτύου έχει φέρει στο προσκήνιο πολλά νέα επαγγέλματα που υπόσχονται πολλά κέρδη………. σε όσους τα ακολουθήσουν πιστά αλλά και που μπορούν να εξελιχθούν σε απάτη αν ο ενδιαφερόμενος προσπαθήσει απλά να παραπλανήσει τους πελάτες του.

, Από influencer, life coach! Τα επαγγέλματα – «φούσκες» του σήμερα και του αύριο!!Κάθε επάγγελμα πάει με την εποχή του και καθετί όταν θα φτάσει η ώρα θα «σβήσει» και θα αντικατασταθεί με κάτι πιο νέο και σύγχρονο.

Η ταχύτατη ανάπτυξη του διαδικτύου έχει φέρει στο προσκήνιο πολλά νέα επαγγέλματα που υπόσχονται πολλά κέρδη σε όσους τα ακολουθήσουν πιστά αλλά και που μπορούν να εξελιχθούν σε απάτη αν ο ενδιαφερόμενος προσπαθήσει απλά να παραπλανήσει τους πελάτες του.

Τα οκτώ επαγγέλματα της νέας εποχής!

, Από influencer, life coach! Τα επαγγέλματα – «φούσκες» του σήμερα και του αύριο!!Τι είναι ο Life Coach

Ο προπονητής της ζωής στα ελληνικά έχει ως βασική αποστολή να βοηθά τον άνθρωπο να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του και να κυνηγήσει τους στόχους που έχει θέσει.

Πολλοί μπορεί να συσχετίσουν τον Life Coach με τον ψυχολόγο αλλά δεν είναι έτσι σύμφωνα με την μία πλευρά. Οι προπονητές ζωής τονίζουν ότι αυτοί δεν απευθύνονται σε άτομα που έχουν ψυχολογικά προβλήματα και δεν προσφέρουν θεραπεία. Το μόνο που κάνουν είναι να βοηθούν τους πελάτες τους να κατανοήσουν τα προβλήματα που τους κρατούν μακριά από τον στόχο τους.

Η πρώτη χρήση του όρου σε σχέση με ένα εκπαιδευτή προέκυψε γύρω στο 1830 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ως life coach αργκό για ένα δάσκαλο που βοηθούσε φοιτητές περάσουν τις εξετάσεις τους. Η λέξη προσδιορίζονταν έτσι ως μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ανθρώπων από εκεί που βρίσκονται, στον τόπο όπου θέλουν να βρεθούν.

Η συμβουλευτική σταδιοδρομίας εστιάζει στην εργασία και την καριέρα και είναι παρόμοιο με τη συμβουλευτική σταδιοδρομίας. Το Coaching καριέρας δεν πρέπει να συγχέεται με την συμβουλευτική διαβίωσης, to οποίo επικεντρώνεται στην προσωπική ανάπτυξη.

Η οικονομική εκδοχή είναι σχετικά νέα μορφή που εστιάζει στο να βοηθήσει τους πελάτες να ξεπεράσουν τον αγώνα τους για την επίτευξη συγκεκριμένων οικονομικών στόχων και επιδιώξεων που έχουν θέσει για τον εαυτό τους. Στην μορφή αυτή αποτελεί μια προς μια σχέση στην οποία ο σύμβουλος εργάζεται για τη διευκόλυνση της επίτευξης χρηματοοικονομικών σχεδίων του πελάτη . Συνήθως επικεντρώνεται στο να βοηθήσει τους πελάτες για την αναδιάρθρωση και μείωση του χρέους, τη μείωση των δαπανών, να αναπτύξουν συνήθειες εξοικονόμησης, και να αναπτύξουν τη «δημοσιονομική» πειθαρχία.

Η συμβουλευτική στον τομέα αυτό είναι ένας νέος τρόπος για να  να «διαχειριστεί» κάποιος ασθένειες κυρίως χρόνιας φύσης. Ο σύμβουλος θα χρησιμοποιήσει ειδικές τεχνικές, προσωπική εμπειρία και ενθάρρυνση για να βοηθήσει τον πελάτη στην επίτευξη αλλαγών στη συμπεριφορά και να μειωθούν κίνδυνοι για την υγεία και μείωση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης.

Χρησιμοποιείται και συγκεκριμένα για την επίτευξη στόχων ζωής και είναι η διαδικασία όπου:

  • Στην επίτευξη κάποιου στόχου σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο.
  • Στην επίτευξη κάποιου στόχου στις διαπροσωπικές σχέσεις (ερωτικές, οικογενειακές, επαγγελματικές).
  • Στην έλλειψη κινήτρων, ή την στασιμότητα στην παρούσα φάση της ζωή του.
  • Σε κάποια σημαντική αλλαγή, προσωπική ή επαγγελματική.
  • Σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την μετάβαση από μια παρούσα κατάσταση σε μία άλλη πιο επιθυμητή.
  • Σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που γίνεται η δουλειά: αυτή μπορεί να συμβεί με προσωπική επαφή, μέσω αλληλογραφίας αλλά και τηλεφωνικά.

, Από influencer, life coach! Τα επαγγέλματα – «φούσκες» του σήμερα και του αύριο!!

Τι είναι ο Social Media Manager

Συντονίζει την παρουσία ενός προϊόντος, μιας εταιρείας ή κι ενός ανθρώπου στα social media, από το περιεχόμενο μέχρι και το ύφος που θα περιλαμβάνουν τα post του.

Χρειάζεται πολύ καλή γνώση για όλα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς και τον καλύτερο τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη παρουσία μιας επιχείρησης.

O ιδανικός Social Media Manager δημιουργεί περιεχόμενο, φτιάχνει διαγωνισμούς στο Facebook, συντάσσει μηνιαίες αναφορές για την πορεία της εταιρίας στα Social Media, ερευνά τι λένε οι χρήστες για την επιχείρηση, χειρίζεται και απαντά  σε σχόλια και ερωτήσεις πελατών.

Τα Social Media είναι μια νέα μορφή marketing σε έναν ψηφιακό κόσμο. Ο Social Media Manager λοιπόν πρέπει να γνωρίζει από το παραδοσιακό marketing και τις δημόσιες σχέσεις αλλά και τις εφαμρογές του στον online κόσμο. Ο digital κόσμος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και απαιτεί τις δικές του εξειδικευμένες γνώσεις, τόσο σε επίπεδο στρατηγικής όσο και σε επίπεδο εργαλείων. Το γνωσιακό υπόβαθρο ενός επιτυχημένου Social Media Manager δεν περιορίζεται στο τελευταίο viral hit στο Facebook αλλά περιλαμβάνει από βασικές γνώσεις marketing, design και φωτογραφική επεξεργασία (Photoshop) μέχρι προγραμματισμό και φυσικά ολική γνώση των τεχνικών θεμάτων και των δυνατοτήτων των μεγαλύτερων social μέσων (Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube κλπ).