13.1 C
Mykonos
Σάββατο, Φεβρουάριος 23, 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σκηνοθετημένο το διαζύγιο, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συγχωνεύτηκαν

Post date:

Category:

Σκηνοθετημένο χαρακτήρισε το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στον Αντ1 και πρόσθεσε ότι “Τσίπρας και Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση και ότι πρόκειται για ένα κακοπαιγμένο θέατρο”.

Υποστήριξε ότι “ο κ. Καμμένος δίνει την δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και παράλληλα ο ίδιος να διατηρήσει την δυνατότητα να κάνει τον μακεδονομάχο”. Εξήγησε ότι τέσσερις στους επτά βουλευτές των ΑΝΕΛ θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, οι δύο μένουν υπουργοί (η κ. Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης) ενώ οι άλλοι δύο που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης δεν διαγράφονται, ώστε ο μεν κ. Τσίπρας να έχει τους 151 ψήφους και ο κ. Καμμένος να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές να αναλογιστούν τι σημαίνει η ψήφος τους την προσεχή Τετάρτη και πρόσθεσε: “Σημαίνει “ναι” στην Συμφωνία των Πρεσπών και διατηρεί μία κυβέρνηση που κάνει ζημιά στον τόπο”.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή απάντησε: “Αν κρίνω από τις δηλώσεις της ετερόκλητης ομάδας που ανακάλυψε και θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, θα την πάρει την εμπιστοσύνη της Βουλής, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού. Γι αυτό η καθαρή λύση είναι εκλογές τώρα”. Στην παρατήρηση ότι “ζητά εκλογές από τον πρώτο μήνα που εξελέγη αρχηγός” απάντησε ότι “πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν είχαν γίνει εκλογές”. Σε ερώτηση για τις πολιτικές εξελίξεις απάντησε ότι “θεωρώ δύσκολο ο πρωθυπουργός να ξεπεράσει τον σκόπελο των ευρωεκλογών”.

Σε ερώτηση για την πρόταση Καμμένου να δεχθεί καμία χρήση του όρου Μακεδονία για να ψηφίσουν μαζί πρόταση μομφής ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι ο κ. Καμμένος που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για το όνομα της Μακεδονίας, κινείται μεταξύ γραφικότητας και τραγικότητας καθώς όταν είχε την δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και να μην υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών δεν το έκανε.

Για το θέμα του ονόματος είπε: Αν συμφωνούσαμε ότι η ονομασία της ΠΓΔΜ θα είναι Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής, αλλά διατηρούσαν εθνότητα και γλώσσα θα μας άρεσε; Το όνομα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα δύο αυτά που διατηρούν τον αλυτρωτισμό. Η ΝΔ δεν αναγνώρισε ποτέ εθνότητα και γλώσσα, ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενώ αυτή ήταν η θέση που είχε πάντα το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και οι Κώστας Καραμανλής και Ντόρα Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει την δυνατότητα στον κ. Ζάεφ να μονοπωλεί την Μακεδονία και γι αυτό διακηρύσσει δημόσια ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που ήθελε: μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Η ΝΔ, επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κυρώσει την συμφωνία. Ωστόσο σημείωσε ότι από την στιγμή που θα κυρωθεί η Συμφωνία και λίγο μετά το πρωτόκολλο ένταξης τα Σκόπια θα μπουν στο ΝΑΤΟ. Ο δρόμος της όμως για την ΕΕ είναι μακρύς, πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν δέχθηκε πιέσεις από την κ. Μέρκελ κατά την πρόσφατη συνάντησή τους ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αναγνώριζε δημοσίως η κ. Μέρκελ ότι υπήρξε ανταλλαγή των συντάξεων με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στην οικονομική του πολιτική είπε ότι θα έχει δύο άξονες: Τη μείωση των φόρων και των εισφορών και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δήλωσε με κατηγορηματικότητα ότι δεν θα κάνει απολύσεις στον δημόσιο τομέα αλλά θα επανεξετάσει τις προσλήψεις που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι δεν θα δεσμευτεί για προσλήψεις σε κανέναν τομέα, όπως πχ στην Παιδεία, εάν πρώτα δεν εξετάσει τα δεδομένα και τις ανάγκες. Σημείωσε πάντως ότι οι προσλήψεις στην Παιδεία θα ξεκινήσουν από την ειδική αγωγή. Είπε ακόμη ότι θα εξοικονομήσει πόρους για όσα έχει εξαγγείλει από το νοικοκύρεμα του κρατικού τομέα και την αντιμετώπιση της σπατάλης και από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πολλές από τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έναντι των εταίρων μπορούν να συζητηθούν και να αναθεωρηθούν. Μία κυβέρνηση που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων και των αγορών μπορεί μετά από ενάμισι ή δύο χρόνια να συζητήσει ακόμη και τα πρωτογενή πλεονάσματα και να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας. Είπε ακόμη ότι όταν αναλάβει την εξουσία “ξέρω ότι η εικόνα της χώρας θα είναι μία εικόνα προβληματική, με κόστος δανεισμού και για την χώρα αλλά και για τις επιχειρήσεις υψηλό. Βασική μου προτεραιότητα είναι η μείωση του κόστους δανεισμού και για την χώρα και για τις επιχειρήσεις”.

Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι “δεν διαθέτει κοινωνικό πρόσωπο” απάντησε: Η απόφαση να υπάρχουν πρότυπα σχολεία για τα παιδιά που αξίζουν είναι μία πολιτική που ευνοεί τους πλούσιους ή τους πιο αδύναμους; Όταν μιλάω για ευνομία ώστε να υπάρχει τάξη και ασφάλεια στις φτωχές περιοχές και όχι στην Εκάλη ή την Κηφισιά ή για την επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αυτές είναι πολιτικές που ευνοούν τους πλουσίους ή τους πιο αδύναμους; Όταν μιλάμε για δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και για κατάρτιση των μακροχρόνια ανέργων είναι πολιτικές για τους ισχυρούς ή για τους πιο αδύναμους; Στόχος αυτών των πολιτικών είναι η βελτίωση της ζωής όλων των Ελλήνων αλλά ξεκινάμε από τους πιο αδύναμους. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ αλλά δεσμεύομαι ότι θα μειωθεί οριζόντια κατά 30% σε μία διετία.

Απάντησε και για τα χρέη της ΝΔ λέγοντας ότι “Η ΝΔ έχει πολλά δάνεια προϊόν μίας άλλης εποχής. Αυτή την κατάσταση κληρονόμησα αλλά περιόρισα τις λειτουργικές δαπάνες του κόμματος κατά 70% και απευθύνθηκα στον απλό νεοδημοκράτη καλώντας τους να ενισχύσουν το κόμμα. Σήμερα 150 χιλιάδες νεοδημοκράτες δίνουν 12 ευρώ τον χρόνο. Έχω κάνει ότι περνά από το χέρι μου για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα και αυτή την στιγμή το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης κατευθύνεται στην αποπληρωμή των δανείων”.

Για το συλλαλητήριο της Κυριακής για το Σκοπιανό είπε ότι “οι πολίτες είναι ελεύθεροι να διαδηλώσουν και να εκδηλώσουν την θέση τους με όποιο τρόπο επιλέξουν πάντα ειρηνικά”.

Για τις πολιτικές εξελίξεις είπε: “Και αυτοδύναμος να είμαι θα επιδιώξω ευρύτερες συγκλίσεις…Δεν θα υπάρχουν δυνάμεις δεξιότερα της ΝΔ που θα είναι στην Βουλή. Δεν αναφέρομαι στην Χρυσή Αυγή που είναι ένα ακραίο και χυδαίο κόμμα εκτός δημοκρατικού τόξου…Εγγυώμαι ότι μετά τις επόμενες εκλογές η χώρα δεν θα είναι ακυβέρνητη και δεν θα οδηγηθούμε σε εκλογές με απλή αναλογική γιατί αυτό θα σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει από την πίσω πόρτα…Θα κάνω κυβέρνηση με τους καλύτερους και με στελέχη ακόμη και εκτός ΝΔ αν κρίνω ότι μπορούν να κάνουν την δουλειά τους.

Translate This Page

GreekEnglishFrenchItalianGermanSpanishTurkishRussianArabicChinese (Simplified)Portuguese

Follow Us

3,645ΥποστηρικτέςΚάντε Like
307ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
244ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Stories for You

Weather in Mykonos

Mykonos
overcast clouds
13.1 ° C
14 °
12 °
76 %
3.1kmh
88 %
Σα
14 °
Κυ
13 °
Δε
14 °
Τρ
12 °
Τε
13 °

Exclusive Videos

Μύκονος Πρώτη Ξανά

What to Read Next...

Related stories You May Like

Στο Βερολίνο την Τετάρτη ο Ζάεφ

Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ζόραν Ζάεφ στη γερμανική πρωτεύουσα από τη στιγμή που ανέλαβε

Με 427.000 ευρώ, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου χρηματοδοτεί την συντήρηση...

το συνολικό ποσό των 427.000 ευρώ, τις εργασίες συντήρησης των σχολικών κτιρίων σε Νάξο, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι

Όνειρα…τα κυνηγάς ή απλά ελπίζεις;

ενώ άλλοι συνεχίζουν να κάνουν όνειρα και πολλές φορές και να τα υλοποιούν παρά τις δυσμενείς οικονομικές

In Case You Missed It

ΦιλόΔημος : Επιδότηση Δήμων για κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων

Ενεργοποιήθηκε η πρόσκληση που αφορά την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, ύψους 50 εκατ. Ευρώ..... Άνοιξε...

Οι συνεχείς δηλώσεις Μοσκοβισί για τον ΦΠΑ στα νησιά, πλήρης δικαίωση...

Γιώργος Χατζημάρκος: “Περιμένω από την κυβέρνηση να μας αποδείξει πότε και πως έδωσε τη μάχη για τον

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Στέλιου Μπρίγγου με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της...

Προωθητικές ενέργειες προβολής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου  στη Βραζιλία, ως ιδανικό προορισμό που προσφέρει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα........ Στα πλαίσια νέων συνεργασιών και συμμαχιών σε...

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα : Το δίλημμα είναι αν θα...

«Ο Π.Καμμένος θα πρέπει να πει αν στηρίζει την κυβέρνηση, αν δεν τη στηρίζει θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης» σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας...

Best of Mykonos Ticker

More from Mykonos Ticker

περισσότερο

  Παραιτήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Κ.Ε.Πο.Μ, Απόστολος Νάζος

  Παραιτήθηκε σήμερα από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, ο Απόστολος Νάζος. Ο Απόστολος ανέλαβε τα καθήκοντα...... του Δημοτικού Συμβούλου...

  Συνειδητή επιλογή σας οι Μυκονιάτες στο περιθώριο και η Μύκονος πραμάτεια προς πώληση

  Mε μια λιτή ανακοίνωση ο συνδυασμός «Μύκονος. Πρώτη ξανά!» απαντά στην «Πρωτοβουλία Δράσης» για το θέμα....... του Λιμανιού και την ιδιωτικοποίησή του. Ακολουθεί η ανακοίνωση: Πράγματι,...

  FedHATTA: Καμπάνια ενημέρωσης για τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας στον τουρισμό

  Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, αποστέλλει εξειδικευμένη ενημέρωση σε όλες τις Πρεσβείες των ξένων χωρών στη χώρα μας,.... αλλά και της...

  Aπόφαση που εξωθεί χιλιάδες Έλληνες να χάσουν το Δίπλωμα Οδήγησης

  Αφαίρεση διπλώματος για ένα μήνα και πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπει η νέα εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας...... για τους οδηγούς που καπνίζουν μέσα...

  Επιδότηση δανείου: Τι περιλαμβάνει η ρύθμιση – Πότε θα κατατεθεί στη Βουλή

  Η ρύθμιση για την επιδότηση δανείου αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή,....... σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. ...

  ΕΦΕΤ: Κίνδυνος από «ύπουλο παθογόνο» σε τρόφιμα – Πού εντοπίστηκε

  Οι γρήγοροι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής και η αναπόφευκτη παγκοσμιοποίηση της οικονομίας έχουν επιδράσει στον τρόπο.... που ορισμένοι κίνδυνοι «αγγίζουν» το τελικό τρόφιμο από το...