Με ταμειακό πλεόνασμα κλείνει η πρώτη θητεία της Δημοτικής αρχής Σύρου-Ερμούπολης

Ο Προυπολογισμός του Δήμου Σύρου για το 2019 παρουσιάζει ταμειακό πλεόνασμα 470.000 ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει την εύρυθμη και αποδοτική λε

Με ταμειακό πλεόνασμα κλείνει η πρώτη θητεία της Δημοτικής αρχής Σύρου-Ερμούπολης
Με ταμειακό πλεόνασμα κλείνει η πρώτη θητεία της Δημοτικής αρχής Σύρου-Ερμούπολης

Ο Προυπολογισμός του Δήμου Σύρου για το 2019 παρουσιάζει ταμειακό πλεόνασμα 470.000 ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, παρουσιάστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου (Ο.Ε. 2019), από......... τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Αλέξανδρο Αθανασίου και τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Σπύρο Καραβέλα. Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν οι στόχοι της Δημοτικής Αρχής για τα οικονομικά ζητήματα του Δήμου, οι οποίοι συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο:

  • Συγκράτηση των ελαστικών δαπανών.
  • Αύξηση των εφικτών εσόδων.
  • Χρησιμοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για λόγους οικονομίας των τακτικών εσόδων του Δήμου.

Οι παραπάνω στόχοι επιτυγχάνονται σε μεγάλο βαθμό, όπως φαίνεται άλλωστε και από το σχέδιο του Προϋπολογισμού Ο.Ε. 2019, με ημερομηνία αναφοράς την 31η Αυγούστου 2018. Ειδικότερα: Το πλεόνασμα της Ομάδας 1 ανέρχεται σε 470.000 ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Έχουν προϋπολογιστεί οι λιγότερες ανεξόφλητες υποχρεώσεις από συστάσεως του ενιαίου Δήμου, με ομαλή εξόφληση τιμολογίων κατά τη διάρκεια του έτους και επωφελείς συνέπειες για την τοπική αγορά. Έχουν προϋπολογιστεί για τους εργαζομένους: Α. Η εξόφληση του υπολοίπου του επιδόματος των 176 ευρώ. Β. Η καταβολή των δώρων για δύο (2) έτη, όποτε δικαιωθούν οι εργαζόμενοι. Γ. Νέες προσλήψεις. Δ. Η εξόφληση των δεδουλευμένων από δικαστικές αποφάσεις. Ε. Οι αυξήσεις που προέκυψαν από την απελευθέρωση των μισθολογικών κλιμακίων των εργαζομένων από 01/01/2018.

Για αυτά τα άκρως θετικά και ευοίωνα αποτελέσματα, οφείλουμε θερμές ευχαριστίες προς τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Σπύρο Καραβέλα και προς όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας, για την εργατικότητα, τη συνέπεια και το ζήλο που έχουν επιδείξει όλο αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα, με τα παραπάνω, ο κοινός νους μπορεί εύλογα να συμπεράνει πως το αφήγημα και η σκόπιμα παραπλανητική ρητορική περί κακής οικονομικής κατάστασης του Δήμου, που με ευλαβική προσήλωση η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί επί τετραετίας, κατέρρευσε πλήρως. Το «πλοίο» δεν οδεύει προς τα βράχια, προς απογοήτευση κάποιων, αντιθέτως «πιάνει» λιμάνι, προς όφελος των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας.

Το να εστιάζει ο κ. Γιαλόγλου σε επιχειρήματα προβληματικής συμπεριφοράς του Δημάρχου, τύπου “συναισθηματικών εξάρσεων” και “αλαζονικής στάσης”, φανερώνει απροκάλυπτα την ανυπαρξία μεστών και ουσιαστικών αντιπροτάσεων για τα προβλήματα του τόπου μας και παράλληλα αδυναμία ορθολογικής επιχειρηματολογίας επί των οικονομικών μεγεθών του Δήμου.

Δυστυχώς, για τον κ. Γιαλόγλου, οι αριθμοί δεν μπορούν να διαψευστούν από την όποια στείρα αντιπολίτευση και η τακτική αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία είναι περιττή. Η όποια πρόθεση του να πλήξει με αερολογίες την χρηστή και διαφανή οικονομική διαχείριση, που έχει υιοθετήσει η Δημοτική Αρχή καθόλη την διάρκεια της θητείας της, πέφτει παταγωδώς στο κενό, αφήνοντας έκθετο τον ίδιο, καθώς και αυτούς στους οποίους ενδεχομένως επιδιώκει να φανεί αρεστός. Άραγε, μήπως επιδιώκει να παίξει το ρόλο του πολιτικού αβανταδόρου; Mήπως σκοπεύει να προσφέρει “καλές υπηρεσίες” προκειμένου να συμπεριληφθεί σε εκλογικά σχήματα που τυχόν θα συμμετάσχουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές; Mήπως τα παραπάνω μπορούν να ερμηνεύσουν το άγχος του κυρίου Γιαλόγλου στην προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής στέγης και όχι τελικά του Δημάρχου όπως ισχυρίζεται ο ίδιος;

Ο χρόνος θα δείξει.