25 C
Mykonos
21/06/2019

Web Radio

Leading News Source For Mykonos & The Region

25 C
Mykonos
28.9 C
Athens

Νικόλας Γκέλος:«Παύσεις, Αναπαύσεις και Δαχτυλίδια»

Post date:

Category:

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και την σχετική φιλολογία και παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την απομάκρυνσή μου από την θέση του πολιτικού προϊστάμενου της Οικονομικής και Διοικητικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου και του Αντιδημάρχου, οφείλω να δώσω στους πολίτες της Μυκόνου πολύ ξεκάθαρες και συγκεκριμένες απαντήσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας……..

Α. Μια σύντομη ιστορική αναδρομή.
Τρεις λόγοι ήταν αυτοί που μας ένωσαν πριν 5 χρόνια για να ξεκινήσουμε ένα φιλόδοξο και ρομαντικό σε πρώτη φάση ταξίδι ώστε το νησί μας να πάει ακόμα πιο ψηλά.

Πρώτο λόγος: να ενώσουμε τους Μυκονιάτες, και να εργαστούμε με ανιδιοτέλεια για τα συμφέροντά τους.

Δεύτερος λόγος: να εκσυγχρονίσουμε την οργανωτική δομή του δήμου, να τον νοικοκυρέψουμε, και να σχεδιάσουμε στρατηγικά το μέλλον με σοβαρά έργα υποδομής.

Τρίτος λόγος: να συμβάλλουμε στην εδραίωση ενός πολιτικού ήθους που αφενός να υπηρετεί τους πολίτες, και αφετέρου να εξυψώνει την Ιστορία της Μυκόνου σε υπέρτατο σύμβολο και οδηγό για το μέλλον της κοινωνίας μας.

Τώρα όμως που αυτή διαδρομή κλείνει τον κύκλο της, χωρίς πολιτικό happy end, καλό είναι να ειπωθούν ορισμένες αλήθειες, σχετικά με τον αν και κατά πόσο ο Νικόλας Γκέλος του Ανδρέα ήταν αυτός που ξεστράτισε από το «συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αντιλήψεων», «τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις» ή «έφερνε εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του δήμου».

Β. Η προσωπική μου στάση: Πιστός στις Αρχές μου, κοντά στον Μυκονιάτη.

Όσον αφορά την μομφή προς το πρόσωπό μου, ότι δήθεν έβαζα εμπόδια στο έργο της δημοτικής αρχής ή ότι ήμουν ανεπαρκής είναι πολιτικό ατόπημα να το ισχυρίζεται κάποιος όσο και αν θέλει να μετατοπίσει αλλού τις δικές του ευθύνες. Εδώ να γίνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση: Ουδέποτε μου ζήτησε προσωπικά ο Δήμαρχος Κουκάς την παραίτησή μου.

Τα ίδια τα γεγονότα όμως ακυρώνουν αυτούς τους ισχυρισμούς!

Πρώτον: 26 Νοεμβρίου 2018. Ο Δήμαρχος ενώπιον 15 ατόμων μου κάνει πρόταση να πάρω τα ηνία του συνδυασμού. Αρνούμαι, και μάλιστα του δηλώνω κατηγορηματικά ότι το δικό μου πολιτικό μέλλον δεν μπορεί να χωρέσει στις δικές του επιλογές, στο δικό του αξιακό πρότυπο. Και ότι η απόφασή μου ήταν ειλημμένη πολύ πριν την κάθοδο Βερώνη, και ότι σε κάθε περίπτωση οι δρόμοι μας θα χώριζαν ούτως η άλλως. Ερωτώ λοιπόν: τότε ήμουν ικανός για να ηγηθώ συνδυασμού και άξιος εμπιστοσύνης, και μέσα σε δύο μήνες έγινα ανεπαρκής ή αναξιόπιστος;

Δεύτερον: τι έκανε ο δήμαρχος όταν μέσα στο καλοκαίρι είχαν εμφανιστεί τα πρώτα έντονα διαλυτικά φαινόμενα, και οι πρώτες παρασκηνιακές διεργασίες αποκαθήλωσής του από πολύ κοντινό του συνεργάτη; Πότε κάλεσε όλους τους ανθρώπους του συνδυασμού και με το θεσμικό βάρος της θέσης που κατέχει να συζητήσουμε με σοβαρότητα και ατομική ευθύνη όλα όσα συμβαίνουν; Ποτέ! Διότι, δεν αντέχει την κριτική.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, και μέσα σε ένα κλίμα αμφισβήτησης προς το πρόσωπό μου, έκανα το καθήκον μου. Να κλείσω τους προϋπολογισμούς, να μην αφήσω εκκρεμότητες, να είμαι συνεπής και ακέραιος σε ότι μου έχει ανατεθεί. Ποτέ δεν είπα «ξέρεις, στα εύκολα ήμουν εδώ, στα δύσκολα βγάλε τα μόνος σου πέρα». Και νομίζω ότι στην συνείδηση των πολιτών, το έργο μας στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης, πήρε πολύ υψηλό βαθμό. Γι’ αυτό και ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συνεργάτες του Δήμου, αλλά και του τομέα ευθύνης μου για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Τους είμαι ευγνώμων.

Αν έχω ευθύνες για όσα δεν έχουν γίνει, τις αναλαμβάνω στο ακέραιο. Εγώ δεν έχω πρόθεση να δραπετεύσω από αυτές. Όλα όμως έχουν ένα όριο. Και το ψέμα κοντά ποδάρια. Το ίδιο και η αχαριστία, η αμετροέπεια, η παραχάραξη των γεγονότων.

Ο δρόμος της αρετής δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αλλά με δυσκολίες, αναποδιές και πολλές φορές αντίθετες απόψεις. Προσπάθησα πολλές φορές να φέρω το καράβι στην σωστή ρότα. Το ίδιο προσπάθησαν και τα άλλα μέλη του συνδυασμού που αποχώρησαν και αυτά όμως δίχως κανένα αποτέλεσμα! Κάπου εκεί ξεκινά και η αρχή του τέλους. Έστω και αν για λόγους χαρακτήρα προσπάθησα μέχρι και τον τελευταίο χρόνο να σώσω ότι σώζεται, μαζεύοντας από κάτω και τα τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειας, ώστε όταν αν έρθει η ώρα να φύγουμε από τον Δήμο, να το κάνουμε με ψηλά το κεφάλι. Δυστυχώς, επί ματαίω.

Ο κόσμος γνωρίζει την αλήθεια κι έχει κρίση. Ποιος τον βοηθούσε στα καθημερινά του προβλήματα, ποιος ήταν όλη τη μέρα στον δήμο όταν άλλοι ξέχναγαν να πατήσουν, ποιος ή καλύτερα ποιοι «έτρωγαν» τις προσβολές κατάμουτρα, ποιοι ήταν ασπίδα προστασίας, ποιοι έλεγαν «κάντε λίγο υπομονή, όλα θα φτιάξουν», ποιοι δικαιολογούσαν τα αδικαιολόγητα όταν η συναδελφικότητα και η αλληλεγγύη είχαν δώσει την θέση τους στην έπαρση και στην επίδειξη.

Αυτή είναι ξεκάθαρα η αλήθεια και οι λόγοι που με υποχρέωσαν να διαχωρίσω την θέση μου.
Όσον αφορά το δικό μου μέλλον, δηλώνω ότι θα είμαι παρών και δίπλα στον Μυκονιάτη όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι ζυμωμένος έτσι από μικρός, με εικόνες ρομαντισμού και προσφοράς στον τόπο μέσα από την οικογένειά μου. Γιατί για εμένα οι λέξεις ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΚΑΘΗΚΟΝ, και ΗΘΟΣ με τις οποίες γαλουχήθηκα από τον πατέρα μου Ανδρέα και τη μητέρα μου Πετρούλα παραμένουν δείκτες προσανατολισμού σε μια εποχή αξιακής βαρβαρότητας, με την σύζυγό μου Κατερίνα να παραμένει στυλοβάτης δίπλα μου.

Γι’ αυτό και με αυτή την επιστολή δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία Δράσης» και την οποία τις προσεχείς ημέρες θα διαβιβάσω στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τα περαιτέρω.
Ταπεινά και με σεβασμό,
Νικόλας Ανδ. Γκέλος
Δημοτικός Σύμβουλος

Translate This Page

Follow Us

Weather in Mykonos

Mykonos
clear sky
25 ° C
26.7 °
23.3 °
57 %
3.6kmh
0 %
Πε
24 °
Πα
27 °
Σα
27 °
Κυ
28 °
Δε
28 °

What to Read Next...

Related stories You May Like

Πώς θα προστατευτείτε αποτελεσματικά από τα κουνούπια

, Νικόλας Γκέλος:«Παύσεις, Αναπαύσεις και Δαχτυλίδια»
Τα κουνούπια αποτελούν σοβαρό παράγοντα κινδύνου για τη μετάδοση ασθενειών για τις οποίες δρουν ως διαβιβαστές. Λαμβάνοντας υπόψη την εμφάνιση κατά τα τελευταία έτη...

Απεβίωσε ο ρεμπέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Στέλιος Βαμβακάρης (Videos)

, Νικόλας Γκέλος:«Παύσεις, Αναπαύσεις και Δαχτυλίδια»
Απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών ο ο ρεμπέτης, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και σύνθετης Στέλιος Βαμβακάρης, γιος του πατριάρχη του ρεμπέτικου Μάρκου Βαμβακάρη...... Η εξόδιος ακολουθία...

In Case You Missed It

Πρόσκληση του Γ.Σ. Μυκόνου για στελέχωση των Volleyball Schools και της...

, Νικόλας Γκέλος:«Παύσεις, Αναπαύσεις και Δαχτυλίδια»
Ο Γυμναστικός Σύλλογος προχωρά στη σύσταση της  πρώτης Γυναικείας Ομάδας Πετοσφαίρισης στην Μύκονο και την αγωνιστική συμμετοχή του νεοσύστατου τμήματος γυναικών στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο...

Συγκρατημένη αισιοδοξία στον Τουρισμό λόγω του υψηλού ανταγωνισμού με την Τουρκία...

, Νικόλας Γκέλος:«Παύσεις, Αναπαύσεις και Δαχτυλίδια»
Οι tour operators ζητούν φθηνότερα τουριστικά πακέτα, αφού είναι πολύ υψηλός ο ανταγωνισμός με την Τουρκία και την Αίγυπτο....... Αν και η φετινή χρονιά ξεκίνησε...

More from Mykonos Ticker

More

  Πριν από 2.500 χρόνια, οι πρόγονοι του Αστερίξ, στη Γαλλία έπιναν κόκκινο ελληνικό κρασί!!

  Οι αρχαίοι Κέλτες πρόγονοι του Αστερίξ στη Γαλλία έπιναν κόκκινο ελληνικό κρασί πριν από 2.500 χρόνια..... Τα «έτσουζαν» για τα καλά οι αρχαίοι Κέλτες στη...

  5 Tips για να επιλέγετε πάντα νόστιμο καρπούζι!!

  Αλλά δεν καταφέρνουμε πάντα να διαλέξουμε το φρέσκο, γλυκό και ζουμερό καρπούζι, μέσα από τον σωρό στα

  Το εξελικτικό τρικ που χρησιμοποιούν τα σκυλιά για να «χειραγωγούν» τα ανθρώπινα συναισθήματα

  Δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς στα μάτια των σκυλιών, ιδίως των κουταβιών..... Μια νέα βρετανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει πως το μυστικό βρίσκεται στο ότι -με...
  error: Content is protected !!