26.6 C
Mykonos
24/07/2019

Web Radio

Leading News Source For Mykonos & The Region

26.6 C
Mykonos
28 C
Athens

Οι Μυκονιάτες μίλησαν! Ψήφο εμπιστοσύνης στο Χρήστο Βερώνη και τους συνεργάτες του για την Μύκονο του μέλλοντος (εικόνες & videos)

Post date:

Category:

Χθες έγινε η πιο έγκυρη δημοσκόπηση. Αυτή των κατοίκων της Μυκόνου. Και ήταν καταπέλτης για τον Κουκά και την πολιτική του και ύμνος για τον Χρήστο Βερώνη και τους συνεργάτες του.
Σε μια συγκλονιστική εκδήλωση σε όγκο, παλμό και συναίσθημα, που συγκέντρωσε και ένωσε το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της Μυκόνου, ο Χρήστος Βερώνης έλαβε ένα μεγάλο ΝΑΙ για να…….. κρατήσει το τιμόνι και την σημαία του τόπου ψηλά για τα επόμενα 4 χρόνια.
Όλη η Μύκονος, ήταν παρούσα στο Γρυπάρειο.
Η επιχειρηματική της ραχοκοκαλιά που στήριξε τον τόπο στα δύσκολα.
Πολίτες, ντόπιοι αλλά και όσοι αισθάνονται Μυκονιάτες, όλων των ηλικιών, επαγγελμάτων και κοινωνικών κατηγοριών.
Νέες και Νέοι, με ενθουσιασμό και μεγάλη δίψα να ακούσουν για το μέλλον τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα μικρό μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η δική μας Μύκονο» (Βίντεο), που ξετύλιξε την ιστορία της Μυκόνου όλο τον 20 αιώνα, για να καταλήξει στο σήμερα και στο αύριο. Με πολύ συναίσθημα για το παρελθόν, αλλά σκληρές εικόνες για το σήμερα, η ταινία με πολύ αισιοδοξία ανέδειξε ότι το νησί θα προχωρήσει για ο Χρήστος Βερώνης και οι συνεργάτες του και «ξέρουν» και «μπορούν».
Ξεχωριστή θέση είχε η αναφορά στα έργα της περιόδου 1991-2008 όπου ο Χρήστος Βερώνης θεμελίωσε την Ισχυρή Μύκονο.

Παρακολουθήστε video:

Στην συνέχεια μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα ανέβηκε στην σκηνή ο Χρήστος Βερώνης που εμφανώς συγκινημένος δήλωσε:
“Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου!
Η παρουσία και η στήριξή σας είναι συγκινητική!
Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω για τη Μύκονο των ονείρων μας!
Εσείς είστε η Μύκονος!”
Σε μια ομιλία-ποταμό (ακολουθεί όλη η ομιλία), ο Χρήστος Βερώνης μίλησε για τα πάντα.
Την ημέρα της γυναίκας. Την συνεισφορά της Μυκονιάτισσας στο «χτίσιμο» της Μυκόνου του σήμερα.
Τους Μυκονιάτες που έχτισαν αυτό το τουριστικό θαύμα και που αγνοήθηκαν από την σημερινή ηγεσία.
Τους πρώην δημάρχους που βοήθησαν τον τόπο.
Τους Σεβασμιώτατους Δωρόθεο Α’ και Δωρόθεο Β και την ΙεράΜονή Παναγίας Τουρλιανής)
Τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους φίλους του.

Αφού έγινε μια περιληπτική αναφορά στον έργο της δημαρχίας του (1991-2008), ο Χρήστος Βερώνης με ψυχραιμία, καθαρή επιχειρηματολογία, και ειλικρίνεια εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του από το δήμο (2009), και τη δικαστική περιπέτεια που έζησε αυτός και οι συνεργάτες του.
Για το θέμα της αποχώρησής του δήλωσε μεταξύ άλλων: “Το ένα αφορά στην αποχώρησή μου από το δήμο στην αρχή του 2009. ΄Ήταν ακριβώς στη μέση της 5ης δημαρχιακής μου θητείας. Διαπίστωσα τότε μια εντεινόμενη κόπωση των δημοτών που εγώ την απέδωσα στην συνεχή, επί 18 χρόνια, παρουσία μου στη θέση του δημάρχου. Μια κόπωση είχε ήδη αποτυπωθεί και στο εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του 2006. Μια κόπωση που ήταν ταυτόχρονα οικογενειακή, επαγγελματική, προσωπική. Έπρεπε λοιπόν να κινήσω διαδικασίες ανανέωσης, μακριά από δημοτικές εκλογές, εντάσεις και πολώσεις που είναι φυσικό να υπάρχουν τότε. Να δώσω τη δυνατότητα στους συνεργάτες μου να επιλέξουν όπως και επέλεξαν να συνεχίσουν και να πορευτούν όπως εκείνοι αποφασίσουν.».

Για το θέμα της δικαστικής του περιπέτειας ήταν ξεκάθαρος: « Είναι σαφές ότι αν ήξερα το παραμικρό, προφανώς και θα παρέμενα στη θέση μου και θα αντιμετώπιζα με την θεσμική μου ιδιότητα το πρόβλημα και όχι ως απλός ιδιώτης απέξω. Θα είχα έτσι ευκολότερη πρόσβαση σε έγγραφα του Δήμου, αλλά το κυριότερο θα βοηθούσα έγκαιρα και αποτελεσματικά στη διαλεύκανση της υπόθεσης.Όπως είναι γνωστό από τα γεγονότα που ακολούθησαν, μετά από δικές μας ενέργειες η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό και η δικαιοσύνη έχει πλέον αποφανθεί αμετάκλητα.
Υπήρξε πανηγυρική και ξεκάθαρη απαλλαγή δική μου και των υπολοίπων αιρετών από κάθε κατηγορία μετά από εξονυχιστικό έλεγχο όλων των περιουσιακών μας στοιχείων.»

Στην συνέχεια σε πολύ προσωπικό τόνο, αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να πάρει την απόφαση να μπει μπροστά, υπογραμμίζοντας δύο σημεία: την ομόθυμη προτροπή από συμβούλους της σημερινής ηγεσίας και της αντιπολίτευσης, αλλά και την τραγική από όλες τις απόψεις περσινή σεζόν, με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό του Αντιδήμαρχου. Για να καταλήξει:
«Δηλώνω «Παρών», μόνο από αίσθηση καθήκοντος και ευθύνης.
Οι συνεργάτες μου και εγώ δηλώνουμε «Παρόντες»
γιατί αγαπούμε και πονάμε το νησί μας,
γιατί δε θέλουμε στις μέρες μας να καταστραφεί ένας ευλογημένος τόπος, που γενιές και γενιές μόχθησαν για να τον κάνουν μοναδικό και αξιοζήλευτο,
γιατί θέλουμε οι επόμενες γενιές να προκόψουν και να ευημερήσουν στο νησί τους.
Να κάνουν εδώ το σπιτικό τους και τη δουλειά τους όπως εμείς.
Και κυρίως να αγαπούν το νησί τους.
Να αγαπούν τη Μύκονο και να την προστατεύουν.
Να αισθάνονται ταυτόχρονα Μυκονιάτες και πολίτες του κόσμου.
Ξεκινάμε λοιπόν από εδώ, από το Γρυπάρειο τον αγώνα μας.»

Σ’ αυτό το πλαίσιο προχώρησε σε μια κριτική της διοίκησης Κουκά με έμφαση στο δίπολο αποξένωση-ανεπάρκεια διοίκησης που οδήγησε το νησί σε αδιέξοδο και αλλοίωση του χαρακτήρα του χωρίς νέα έργα υποδομής που ναρκοθετούν το μέλλον του.

Με βασικό σύνθημα “Tη Μύκονο με εμάς στον Δήμο θα την σέβονται!”, o Xρήστος Βερώνης δήλωσε: “ότι προσωπικά δεσμεύομαι, από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας η φράση: «ότι λέμε το κάνουμε» θα πάρει σάρκα οστά».

Πάνω σε αυτή την δέσμευση ανέλυσε σε 10 σημεία τις τομές της πολιτικής του που ξεκινά κατά προτεραιότητα από την ασφάλεια, τον δημόσιο χώρο και τις παραλίες, την Χώρα, τα νέα μεγάλα έργα, το Χωροταξικό και τους δασικούς χάρτες, την στάθμευση, τον περιφερειακό, την επιχειρηματικότητα……..και πολλά ακόμα που θα διαβάσετε και θα ακούσετε αναλυτικά στο λόγο του.

Παρουσιάζοντας στην συνέχεια τους συνεργάτες του («Δίπλα μου έχω τους καλύτερους. Γύρω τους αντιπροσωπεύεται ο «μέσος όρος» της κοινωνίας μας»), ο Χρήστος Βερώνης έκανε την έκπληξη της βραδιάς ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του Γιάννη Λοίζου (Κατσαρός) από την Άνω Μερά και της Ειρήνης Γρυπάρη (πρώην Αντιδήμαρχος με τον Κουκά και πρώην δημαρχεύουσα) μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Η βραδιά έκλεισε αποθεωτικά για τον Χρήστο Βερώνη και όλους που τον πλαισίωναν.

Ανταποδίδοντας την αγάπη του κόσμου που κατέκλυσε το Γρυπάρειο, η ομιλία του έκλεισε με τις εξής φράσεις-προτροπές:

“Μυκονιάτισσες, Μυκονιάτες

Σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου

για την συγκλονιστική αποψινή σας παρουσία.

Σήμερα είναι μόνο η αρχή.

Θα τα καταφέρουμε.

θα κάνουμε τη Μύκονο  Π ρ ώ τ η  Ξ α ν ά.

Γιατί είμαστε πολλοί!

Δεν είμαστε τέλειοι, αλλά είμαστε βγαλμένοι από Εσάς!

Γιατί έχουμε την ιστορία και το δίκιο με το μέρος μας!

Η Μύκονος είναι νησί του Αιγαίου, της Ευρώπης, είναι πλανητικό νησί.

Το επισκέπτονταν και το επισκέπτονται όλοι. Πέρασαν και περνούν από εδώ όλα τα κινήματα, όλες οι μόδες.

Συνυπήρξαμε μαζί τους, δεν μας ενόχλησαν.

Για αυτό ήμασταν και είμαστε πάντα μπροστά από την Εποχή Μας.  Ένα νησί πρότυπο!

Ταυτόχρονα όμως είμαστε:

Η Μύκονος της αξιοπρέπειας!

Η Μύκονος της περηφάνειας!

Η Μύκονος των αξιών!

Η δική μας Μύκονος!

Η Μύκονος που όλοι θα σέβονται!

Σας ευχαριστώ!

Καλή δύναμη, υγεία σε όλους και σε όλες και με την νίκη!».

Παρακολουθήστε video:

Μετά το κλείσιμο της εκδήλωσης ακολούθησε πλούσιος μπουφές (πραγματικά εντυπωσιακός και συγχαρητήρια στις κυρίες-υποψήφιες που τον επιμελήθηκαν, πολύ συζήτηση, και κυρίως στήριξη στον Χρήστο Βερώνη και στους συνεργάτες του.

Follow Us

Weather in Mykonos

Mykonos
clear sky
26.6 ° C
28 °
25 °
54 %
6.7kmh
0 %
Τε
27 °
Πε
26 °
Πα
27 °
Σα
28 °
Κυ
28 °

What to Read Next...

Related stories You May Like

Ο ΕΦΕΤ άμεσα ανακαλεί Πλαστική Κουτάλα!! Να μην χρησιμοποιηθεί σε επαφή...

, Οι Μυκονιάτες μίλησαν! Ψήφο εμπιστοσύνης στο Χρήστο Βερώνη και τους συνεργάτες του για την Μύκονο του μέλλοντος (εικόνες & videos)
Πλαστική κουτάλα μαύρου χρώματος με λευκά στίγματα, με εμπορική ονομασία «HOME BASIC PROFESSIONAL NYLON JINTIANLI», κινεζικής προέλευσης, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας...

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου Σερίφου, Σίφνου...

, Οι Μυκονιάτες μίλησαν! Ψήφο εμπιστοσύνης στο Χρήστο Βερώνη και τους συνεργάτες του για την Μύκονο του μέλλοντος (εικόνες & videos)
Τα έργα χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους του  Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου....... Τη δημοπράτηση των έργων βελτίωσης και ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου των νησιών Σερίφου,...

In Case You Missed It

Μεγάλη Ανατροπή στην αγορά Airbnb και την Ανεξέλεγκτη Χρήση της πλατφόρμας!!...

, Οι Μυκονιάτες μίλησαν! Ψήφο εμπιστοσύνης στο Χρήστο Βερώνη και τους συνεργάτες του για την Μύκονο του μέλλοντος (εικόνες & videos)
Τάξη στην ανεξέλεγκτη χρήση της πλατφόρμας Airbnb, θεσπίζοντας κανόνες, θέλει να βάλει η νέα ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού..... και συγκεκριμένα ο νέος Υπουργός Χάρης Θεοχάρης. Το...

Δημοπρατείται η αντικατάσταση των προσκρουστήρων στο λιμάνι της Μυκόνου

, Οι Μυκονιάτες μίλησαν! Ψήφο εμπιστοσύνης στο Χρήστο Βερώνη και τους συνεργάτες του για την Μύκονο του μέλλοντος (εικόνες & videos)
Το έργο, αναβάθμισητης του  συστήματος προσκρουστήρων λιμένα Μυκόνου, χρηματοδοτείται με 3,5 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Στην προέγκριση δημοπράτησης του έργου...

More from Mykonos Ticker

More

  Οι 5 άµεσες αλλαγές στη λειτουργία βασικών τµηµάτων των δηµόσιων νοσοκοµείων – Νοσηλεία στο ΕΣΥ με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες

  Σε άµεσες αλλαγές στη λειτουργία βασικών τµηµάτων των δηµόσιων νοσοκοµείων αναµένεται να προχωρήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας..... Πηγές του «Έθνους» αναφέρουν ότι δροµολογούνται...

  Έγκριση δημοπράτησης δικτύου ύδρευσης περιοχής Αρκεσίνης Αμοργού

  Το έργο είναι προϋπολογισμού 950.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου..... “Πράσινο φως” για τη δημοπράτηση του έργου...

  Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου Ίου, Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ανάφης, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

  Τα έργα χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου........ Τη δημοπράτηση των έργων βελτίωσης και ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου των νησιών Ίου,...

  Τρεις παρεμβάσεις στην οικοδομική δραστηριότητα με πολλαπλά οφέλη για τους κατόχους ακινήτων

  Να δώσει ξανά βηματισμό στην οικοδομή και την κτηματαγορά γενικότερα θέλει η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζει παρεμβάσεις που θα ξαναβάλουν σε λειτουργία την...

  Ο Μπόρις Τζόνσον αναδείχθηκε νέος ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος και πρωθυπουργός της Βρετανίας

  Ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε 92.153 ψήφους έναντι 46.656 που έλαβε ο Τζέρεμι Χαντ, στην ψηφοφορία του Συντηρητικού κόμματος.......... Στις πρώτες δηλώσεις του ο 55χρονος νέος...

  Ημερήσιες προβλέψεις σε όλα τα ζώδια για την Τετάρτη 24/7/2019

  Σήμερα Τετάρτη και γεμίζουμε ενέργεια και δυναμισμό! Η Σελήνη, φλέγεται από το Ζώδιο του Κριού και απολαμβάνουμε νίκες, πάθος και εγρήγορση! Οι πιο τυχεροί...

  Αντιμετωπίστε διατροφικά τον καύσωνα!! Η Διατροφή που λειτουργεί σαν Αντίδοτο!!

  Γράφει ο Δημήτριος Πέτσιος  - Msc Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Η ιδανική διατροφή για τον καύσωνα!! Ιούλιος!! Είμαστε πλέον το μέσον του καλοκαιριού!! Αυξάνεται η ζέστη και...

  Μέτρα πού θα κρατήσουν εκτός ΑΕΙ χιλιάδες υποψηφίους τα επόµενα χρόνια, επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας

  Βάσεις-Πανεπιστήμια: Διπλό μαχαίρι για τους εισακτέους - Κόβονται ακόμα κι αριστούχοι Μέτρα τα οποία θα κρατήσουν κλειστές τις πόρτες των πανεπιστηµίων για χιλιάδες υποψηφίους τα...
  error: Content is protected !!