Σήμερα, 6 Μαρτίου, η Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας στα σχολεία (Video)

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί, ως Πανελλήνια Ημέρα κατά τις βίας στα σχολεία. Η σχολική βία και ο εκφοβισμός, φαινόμενα που αποδίδονται....με τ

Σήμερα, 6 Μαρτίου, η Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας στα σχολεία (Video)
Σήμερα, 6 Μαρτίου, η Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας στα σχολεία (Video)

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί, ως Πανελλήνια Ημέρα κατά τις βίας στα σχολεία. Η σχολική βία και ο εκφοβισμός, φαινόμενα που αποδίδονται....με τον όρο school bullying, έχουν αρχίσει και λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις στις μέρες μας......

Η βία που ασκείται ανάμεσα σε μαθητές μπορεί να έχει μορφή λεκτική, κοινωνική, σωματική, ηλεκτρονική, ακόμα και σεξουαλική.

Αφορμή για ανταλλαγή ιδεών για την πρόληψη και αντιμετώπιση του school bullying. Εμπλεκόμενοι σε αυτές τις καταστάσεις δεν είναι μόνο το θύμα που εκφοβίζεται και οι θύτες που εκφοβίζουν, αλλά και όλος ο σχολικός και κοινωνικός περίγυρος, από τους συμμαθητές και τους διδάσκοντες, μέχρι τις οικογένειες των μαθητών.

Η σημερινή μέρα αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες, ερεθίσματα και ιδέες για την πρόληψη της σχολικής βίας και να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν μακροχρόνια προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης.

Είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού να πηγαίνει σχολείο χωρίς να φοβάται!!

Δείτε Video

Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στα σχολεία

[arve url="https://www.youtube.com/watch?v=vLeTJQrHqUE" autoplay="yes" /]
Η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.