Ανεξαρτητοποίηση από τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία Δράσης» του νυν Δημάρχου Κώστα Κουκά - «Ο Δήμος θυμίζει ακυβέρνητο καράβι»

«Η κατάσταση δυστυχώς είναι μη αναστρέψιμη!» Γιατί οι Μυκονιάτες δικαιούνται να γνωρίζουν την Αλήθεια Πριν από 4,5 χρόνια, εν όψει των δημοτ

Ανεξαρτητοποίηση από τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία Δράσης» του νυν Δημάρχου Κώστα Κουκά - «Ο Δήμος θυμίζει ακυβέρνητο καράβι»
Ανεξαρτητοποίηση από τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία Δράσης» του νυν Δημάρχου Κώστα Κουκά - «Ο Δήμος θυμίζει ακυβέρνητο καράβι»

«Η κατάσταση δυστυχώς είναι μη αναστρέψιμη!» Γιατί οι Μυκονιάτες δικαιούνται να γνωρίζουν την Αλήθεια Πριν από 4,5 χρόνια, εν όψει των δημοτικών εκλογών το Μάιο του 2014, μία δυναμική ομάδα από δημότες της Μυκόνου, με επικεφαλής τον σημερινό δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά, ξεκινήσαμε ένα φιλόδοξο και ελπιδοφόρο αυτοδιοικητικό εγχείρημα........ Διακηρύξαμε, ότι θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει, κάνοντας μία νέα αρχή με όλους τους Μυκονιάτες και τις Μυκονιάτισσες μαζί μας. Υποσχεθήκαμε ότι θα’ ακούμε τους δημότες μας και θα σκύβουμε με κατανόηση σε κάθε τι που τους απασχολεί. Δεσμευτήκαμε ότι δε θα ανοίξουμε μόνο την πόρτα του δήμου στους πολίτες, αλλά θα παρακαλέσουμε τη συμμετοχή τους, ώστε να αποφασίζουμε από κοινού”. Η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας και μας εμπιστεύτηκε το τιμόνι του νησιού “για να συνεχίσει η Μύκονος να πρωταγωνιστεί στη νέα εποχή”, όπως ήταν το σύνθημά μας. Αμέσως σηκώσαμε τα μανίκια και ο καθένας, από το πόστο που του ανατέθηκε στρωθήκαμε στη δουλειά.

Το “καράβι” του δήμου έδειχνε να μην έχει γραμμή πλεύσης. Τα οράματά μας άρχισαν να ξεθωριάζουν, ο σχεδιασμός μας να ανατρέπεται, οι διακηρύξεις μας να ξεχνιούνται και τα προβλήματα να διογκώνονται και να κρύβονται κάτω από το χαλί.

Όμως, με την πάροδο του χρόνου, παρά τις προσπάθειες, την συνέπεια και την υπευθυνότητα που επιδεικνύαμε, οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους, το “καράβι” του δήμου έδειχνε να μην έχει γραμμή πλεύσης. Τα οράματά μας άρχισαν να ξεθωριάζουν, ο σχεδιασμός μας να ανατρέπεται, οι διακηρύξεις μας να ξεχνιούνται και τα προβλήματα να διογκώνονται και να κρύβονται κάτω από το χαλί. Το κενό στη διεύθυνση του δήμου μεγάλωνε από χρόνο σε χρόνο και τα παραλυτικά φαινόμενα στη λειτουργία του πλήθυναν ανησυχητικά.

Οι μάχες με τα προβλήματα της καθημερινότητας χάνονται η μία μετά την άλλη με απογοήτευση και το αίσθημα της διάψευσης να γίνεται κυρίαρχο. Οι πόρτες του δήμου όχι μόνο δεν άνοιξαν διάπλατα, αλλά αντίθετα έκλεισαν ερμητικά αφήνοντας απ’ έξω τους Μυκονιάτες και τα προβλήματά τους.

Οι μάχες με τα προβλήματα της καθημερινότητας χάνονται η μία μετά την άλλη με αποτέλεσμα η απογοήτευση και το αίσθημα της διάψευσης να γίνεται κυρίαρχο. Οι πόρτες του δήμου όχι μόνο δεν άνοιξαν διάπλατα, αλλά αντίθετα έκλεισαν ερμητικά αφήνοντας απ’ έξω τους Μυκονιάτες και τα προβλήματά τους. Ειδικότερα, τον τελευταίο χρόνο, ο δήμος θυμίζει ακυβέρνητο καράβι και αυτό έγινε αντιληπτό από όλους όσους ζουν και εργάζονται στη Μύκονο. Η πραγματικότητα δεν κρύβεται και οι Μυκονιάτες τη ζουν καθημερινά. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον καπετάνιο του σκάφους, ανήκει στο Δήμαρχο, ο οποίος παρά τα συνεχή επικοινωνιακά προκαλύμματα, αποδείχτηκε κατώτερος των προσδοκιών και των περιστάσεων.

Αναποτελεσματικός διοικητικά, ασυνεπής στις δεσμεύσεις του, αδύναμος έως αδιάφορος για τα προβλήματα του νησιού, με έπαρση και αλαζονεία στη συμπεριφορά του, έπληξε ανεπανόρθωτα το κύρος και την αξιοπιστία όχι μόνο του ίδιου αλλά και της δημοτικής αρχής, συνολικά.

Η μυκονιάτικη κοινωνία εκφράζει για όλα αυτά τη δυσαρέσκειά της και την αποδοκιμασία της με κάθε ευκαιρία. Όλοι εμείς, έχοντας αντιληφθεί πλήρως την σοβαρότητα της κατάστασης, προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να ξαναφέρουμε το καράβι του δήμου στην ορθή γραμμή πλεύσης.

Μάταιος κόπος! Η κατάσταση δυστυχώς είναι μη αναστρέψιμη!

Είναι προφανές ότι προδοθήκαμε και μαζί μας και οι Μυκονιάτες που εμπιστεύτηκαν τις τύχες και το μέλλον του νησιού στον σημερινό δήμαρχο. Παρ’ όλα αυτά παραμείναμε μέχρι σήμερα στις θέσεις μας, γιατί διακατεχόμαστε από αίσθημα ευθύνης και δεν έχουμε μάθει να φυγομαχούμε, αλλά κυρίως μεσούσης της τουριστικής περιόδου θα ήταν ανεπίτρεπτο να εγκαταλείψουμε το νησί στην τύχη του. Τώρα, με τη λήξη της τουριστικής περιόδου κρίνουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να σπάσουμε τη σιωπή μας και να δημοσιοποιήσουμε τη διαφωνία μας με την ηγεσία της δημοτικής αρχής.

Δεν επιθυμούμε πλέον να νομιμοποιούμε και να καλύπτουμε πρόσωπα και πολιτικές που υπονομεύουν το μέλλον της Μυκόνου και μειώνουν το κοινωνικό μας κύρος και την αξιοπιστία μας.

Με αυτή μας την επιστολή γνωστοποιούμε σε όλους τους συμπατριώτες μας ότι διαχωρίζουμε τη θέση μας από τη πλειοψηφία της δημοτικής αρχής και παραμένουμε ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Η συνείδησή μας μας υπαγορεύει να παραμείνουμε στο στίβο της μάχης μέχρι τη λήξη της παρούσας δημοτικής θητείας, τιμώντας την εντολή που μας έδωσαν οι συμπατριώτες μας και αποτρέποντας την ολοσχερή κατάρρευση του δήμου μας.

Η απόφασή μας είναι ομόθυμη και αφορά και στα επόμενα βήματά μας. Άλλωστε οι ίδιοι οι Μυκονιάτες με τις παροτρύνσεις τους μα δείχνουν το δρόμο.

Για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές η συγκρότηση ενός συνδυασμού που θα ενώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Μυκόνου με επικεφαλής πρόσωπο αξιόπιστο, ικανό, έμπειρο, δυναμικό και αποτελεσματικό αποτελεί πλέον καθολική απαίτηση της Μυκονιάτικης κοινωνίας. Την εκφράζει πλέον φωναχτά, σε κάθε ευκαιρία. Προς αυτό το στόχο χαράζουμε πορεία.

Για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές η συγκρότηση ενός συνδυασμού που θα ενώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Μυκόνου με επικεφαλής πρόσωπο αξιόπιστο, ικανό, έμπειρο, δυναμικό και αποτελεσματικό αποτελεί πλέον καθολική απαίτηση της Μυκονιάτικης κοινωνίας. Την εκφράζει πλέον φωναχτά, σε κάθε ευκαιρία. Προς αυτό το στόχο χαράζουμε πορεία. Για να μη χαθεί άλλος χρόνος για το νησί μας. Για να παραμείνει η Μύκονος πρωτοπόρος και στη νέα εποχή με τους Μυκονιάτες πρωταγωνιστές.

Υπογράφοντες Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Μυκόνου Λαζαρίδης Δημήτρης του Ιωσήφ Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Λυκούρης Δημήτρης του Αθανασίου Λυκούρης Μιχαήλ του Δημητρίου Σαχάς Κωνσταντίνος του Δημητρίου