Η απαράδεκτη ρύθμιση με του δασικούς Χάρτες - Πως ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς κορόιδεψε τους Μυκονιάτες

Στο δημαρχείο Μυκόνου (24-1-2019) και μετά από καθυστέρηση πλέον του ενός μήνα, αναρτήθηκε στην Διαύγεια το ψήφισμα-καταγγελία του δημοτικού σ

Η απαράδεκτη ρύθμιση με του δασικούς  Χάρτες - Πως ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς κορόιδεψε τους Μυκονιάτες
Η απαράδεκτη ρύθμιση με του δασικούς Χάρτες - Πως ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς κορόιδεψε τους Μυκονιάτες

Στο δημαρχείο Μυκόνου (24-1-2019) και μετά από καθυστέρηση πλέον του ενός μήνα, αναρτήθηκε στην Διαύγεια το ψήφισμα-καταγγελία του δημοτικού συμβουλίου για τους Δασικούς Χάρτες........

Για λόγους που μόνο ο Δήμαρχος Μυκόνου γνωρίζει και αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Κουκάς την κράτησε στο συρτάρι του όλο αυτό το διάστημα, γεγονός που προκαλεί εντύπωση και κινεί πολλά ερωτήματα.

Βέβαιο είναι ότι ο δήμαρχος Μυκόνου ουσιαστικά σύρθηκε σ’ αυτή την κίνηση μετά από τις αποκαλύψεις του αναπληρωτή υπουργού  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, ότι ο Δήμος Μυκόνου δεν έχει κάνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για να προστατεύσει τις περιουσίες των Μυκονιατών.

Πρωτοφανής αδράνεια, ανεπάρκεια ή συνειδητή πολιτική επιλογή,  η στάση του κ. Κουκά;

Κατά την γνώμη μας, πρόκειται για έναν δήμαρχο που δεν μπορεί ή δεν θέλει να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα και τις περιουσίες των συμπολιτών του.

Έναν δήμαρχο που ενώ δεν κάνει απολύτως τίποτα, που ενώ συστηματικά ψεύδεται ή παραποιεί τα γεγονότα, διαφημίζει τον εαυτό του ως τον απόλυτο σωτήρα του τόπου.

Αυτός που για 2 χρόνια δεν έστειλε στο υπουργείο ούτε ένα χαρτί!

Αυτός που έφερε τους Μυκονιάτες προ τετελεσμένων γεγονότων!

Μιλά για αγώνα αυτός που εμφανίστηκε με 2 ώρες καθυστέρηση στην συνεδρίαση στο ΕΒΕΑ, που κρύφτηκε στα πίσω έδρανα, που δεν πήρε το λόγο ούτε μια φορά!

Μιλά για μάχη και αγώνα, ο δήμαρχος που θεωρεί ότι είναι αρκετό με μια φωτογραφία και με μια ανάρτηση του στο facebook να λυθούν όλα τα προβλήματα της Μυκόνου!

Δυστυχώς γι’ αυτόν, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, αποκάλυψε την αλήθεια και μάλιστα δυο φορές.

  1. Δύο χρόνια πριν σε συνέντευξη τύπου όταν και υποστήριξε ότι: «ο Δήμος Μυκόνου δεν έχει προβεί στις ενέργειες που απαιτεί ο νόμος και οι οποίες να διασφαλίζουν την κατοικία των δημοτών του, σε περιοχές εντός σχεδίου και σε περιοχές οικιστικών πυκνώσεων».(εφημ. Ναυτεμπορική, Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017) Άραγε γιατί;

Eξάλλου, συνεχίζει ο υπουργός: «με την επιλογή της καθυστέρησης και της άρνησης συνεργασίας οι δήμοι δεν διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών τους, και τους ωθούν στον δρόμο της υποβολής αντιρρήσεων, υποχρεώνοντάς τους και στην καταβολή διαφόρων ποσών για τις αντιρρήσεις, τα οποία, εφόσον είχαν οριοθετηθεί οι οικισμοί και οι πυκνώσεις, δεν θα ήταν αναγκαία». (εφημ. Ναυτεμπορική, Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017)

  1. ΕΒΕΑ: 21-1-2019. O αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος με δήλωσή του αφήνει άφωνο το ακροατήριο. Απαντώντας στην συντοπίτισσα μας Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Χανιώτη που ανέπτυξε την υπόθεση της Μυκόνου για τους δασικούς χάρτες, ο υπουργός εκνευρισμένος δήλωσε: «…..να σας πω και για τι Μύκονο; Γιατί η Μύκονος είναι ένας από τους 8 Δήμους που δεν έχουν στείλει όριο οικισμών.....αλλά όταν δεν έχουν έρθει οι Δήμοι να προτείνουν τις πυκνώσεις τους, την εκτός σχεδίου δόμηση και την υπεράσπιση της ιδιοκτησίας τους τι θέλετε να κάνει το Υπουργείο;…..» (ακριβής διάλογος).

Ο κ. Κουκάς είναι θεσμικά υπόλογος στον Μυκονιάτικο λαό, διότι του απέκρυψε την αλήθεια μέσα από επικοινωνιακά τερτίπια ώστε να αποποιηθεί των βαρύτατων ευθυνών του.

Φέρει την μοναδική και αποκλειστική ευθύνη για την δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί συμπολίτες μας, διότι δεν πιστεύει σ’ αυτό τον αγώνα.

Ο “δήμαρχος που επεμβαίνει πάντα κατόπιν εορτής”, πολύ απλά κοροϊδεύει τους Μυκονιάτες!