Κατάθεση Αναφοράς Γ. Βρούτση στη Βουλή για την άμεση στελέχωση του αεροδρομίου Μήλου

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά με θέμα την άμεση στελέχωση των

Κατάθεση Αναφοράς Γ. Βρούτση στη Βουλή για την άμεση στελέχωση του αεροδρομίου Μήλου
Κατάθεση Αναφοράς Γ. Βρούτση στη Βουλή για την άμεση στελέχωση του αεροδρομίου Μήλου

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά με θέμα την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του Αεροδρομίου Μήλου......... του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα: Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μήλου, κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη (α.π. 40/03-01-2019), σχετικά με την ανάγκη άμεσης στελέχωσης των υπηρεσιών του Αεροδρομίου Μήλου.

Ειδικότερα, στο έγγραφο του ο Δήμαρχος, εκφράζει την έντονη αγανάκτηση των θεσμικών φορέων του νησιού για την αδιαφορία της πολιτείας, υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο Μεταφορών έχει υποχρέωση να προβαίνει σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και όχι να αρκείται σε αποσπασματικές λύσεις.

Επισημαίνει ταυτόχρονα, ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Δήμου Μήλου για την επείγουσα κάλυψη των αναγκών του αεροδρομίου του νησιού, το αρμόδιο υπουργείο εξακολουθεί να “κωφεύει”, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του. Επιπλέον προσθέτει, ότι ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη όλες οι μελέτες για τη βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου του νησιού και έχουν αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, ο δήμος δεν έχει λάβει ακόμη απαντήσεις για το τι πρόκειται να πράξει το υπουργείο σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο ζητούν την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις σχετικά με το θέμα της βελτίωσης των υποδομών του αεροδρομίου του νησιού και παράλληλα να βρεθεί άμεσα λύση στο φλέγον πρόβλημα της στελέχωσης των υπηρεσιών του αεροδρομίου, προκειμένου να αποκατασταθεί -ενόψει της επερχόμενης θερινής περιόδου- η εύρυθμη λειτουργία του Αεροδρομίου της Μήλου.