Ομάδας Αλήθειας, στήριξης Χρήστου Βερώνη: Πρόοδος ή συντήρηση;

«Το ελληνικό νησί του παραλόγου» - «Premiere» από την «Ομάδα Αλήθειας» υποστήριξης του πολυετούς έργου και της υποψηφιότητας του Χρήστου Βερώ

Ομάδας Αλήθειας, στήριξης Χρήστου Βερώνη: Πρόοδος ή συντήρηση;
Ομάδας Αλήθειας, στήριξης Χρήστου Βερώνη: Πρόοδος ή συντήρηση;

«Το ελληνικό νησί του παραλόγου»

- «Premiere» από την «Ομάδα Αλήθειας» υποστήριξης του πολυετούς έργου και της υποψηφιότητας του Χρήστου Βερώνη - «όσα δεν κάμει ο καιρός τ’ αποτελεύει ο άνθρωπος». ".....έσπειραν ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες.....". Επιλέξαμε λίγες μόλις μέρες πριν το γύρισμα του χρόνου να δώσουμε στη δημοσιότητα, την δική μας απάντηση στα καθοδηγούμενα, εδώ και πολλούς μήνες, δημοσιεύματα φιλικών προς αυτή τη δημοτική αρχή Μέσων, που επιμένουν θρασύτατα και χωρίς ίχνος σεβασμού σε Εσάς, να κάνουν το «μαύρο-άσπρο».........

Αν και πιστεύουμε ότι ο Μυκονιάτης αναμένει από Εμάς μόνο θετικές προτάσεις για την διόρθωση των αδιόρθωτων που τα τελευταία 5 χρόνια έχουν πέσει στην πλάτη του, ως ομάδα υποστήριξης του έργου του Χρήστου Βερώνη, είμαστε αναγκασμένοι να απαντάμε με ντοκουμέντα στην «μαύρη» προπαγάνδα, της κατ’ άλλα «αντικειμενικής» και «αδέσμευτης» δημοσιογραφίας.

Με μόνο μας σύμμαχο την αλήθεια των ντοκουμέντων, από σήμερα και μέχρι τις εκλογές, δεν θα αφήσουμε τίποτα ασχολίαστο. Δεν θα αφήσουμε κανένα περιθώριο για τη διαστρέβλωση των αληθινών γεγονότων. Δεν θα επιτρέψουμε στο παραμύθιασμα του Μυκονιάτη μέσα από συνειδητά ψέματα, παραποιημένα γεγονότα, «στημένες» συνεντεύξεις με προκαθορισμένες ερωτήσεις και βολικές απαντήσεις.

Γι’ αυτό σε πρώτη φάση μέσα από το βήμα ενημερωτικών Sites, Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (FB κ.λπ), ιστοσελίδων υποψηφίων, του συνδυασμού, και της «Ομάδας Αλήθειας», θα πούμε τα πράγματα απλά αλλά όχι απλοϊκά. Χωρίς περιστροφές και στρογγυλέματα, διότι αισθανόμαστε το βάρος της ευθύνης που κουβαλάμε, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τη αξιοπρέπεια του τόπου μας, αλλά και να υπερασπιστούμε το έργο του Χρήστου Βερώνη που για 18 ολόκληρα χρόνια αυτός και οι συνεργάτες του, συνέβαλλαν ώστε να γίνει η Μύκονος ένα νησί «πρότυπο».

Μήπως ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν;

Aφού όπως κάποιοι ισχυρίζονται, η πρότασή μας για τη Μύκονο της αξιοπρέπειας είναι «παρωχημένη, συντηρητική, οπισθοδρομική, φοβική και αντι-αναπτυξιακή», παραθέτουμε μια σειρά φωτογραφικών ντοκουμέντων από blogs και εφημερίδες, που δείχνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ποιος είναι ο «προοδευτικός» και ποιος ο «συντηρητικός». Στο αρχείο μας έχουμε δεκάδες παραδείγματα που δείχνουν την έκπτωση των αξιών, του κοινωνικού ήθους, της αναξιοπρεπούς πολιτικής πρακτικής. Δεν μπορεί παρά να ακούν δυσάρεστα μα τόσο αληθινά τα λόγια του συγγραφέα όταν γράφει γι’ αυτό το «εμπάτε, σκύλοι, αλέστε…». Αυτό το πουθενά τάξη, μέτρο, φραγμός των τελευταίων χρόνων που κυριάρχησε και έκανε τους Μυκονιάτες ξένους στον τόπο τους.

Για όλους εμάς που συμμετέχουμε στην «ομάδα Αλήθειας», παρόλες τις επιμέρους μας διαφορές ή τοποθετήσεις στη ζωή, μας ενώνει μια ομόθυμη κραυγή αγωνίας για το μέλλον του τόπου που γεννηθήκαμε, ζούμε και θα πεθάνουμε. Όλοι ανεξαιρέτως και με λόγο τιμής, συμφώνησαν ότι για να αλλάξουν τα πράγματα θα πρέπει χωρίς φόβο να πούμε την Αλήθεια. Τώρα! Χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος. Γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά. Είμαστε όλοι εδώ, γιατί κανέναν σώφρων και έντιμο άνθρωπο δεν μπορούσαν να αφήσουν αδιάφορο τα παρακάτω ερωτήματα-συμπεράσματα:

• Ποιος θα φανταζόταν το σημερινό κοντόφθαλμο της αρπαχτής, την έλλειψη σεβασμού προς τον τόπο, αλλά και την ανικανότητα από τους σημερινούς προκρίτους για κάθε προγραμματισμένο νοικοκύρεμα με μέτρο και με βάση τα σημερινά δεδομένα του τόπου; • Tι άραγε θα σκέπτονται οι «πρόδρομοι και δημιουργοί» αυτού του «θαύματος» για τους όψιμους λαθρεπιβάτες που βρήκανε στρωμένη την τάβλα και που καμία ευχαρίστηση δεν έχουν παρά μόνο να γεμίσουν την κοιλιά τους από το πολύ φαΐ μέχρι να σκάσουν; • Ποιος θα φανταζόταν το σημερινό ολοκληρωτικό ξερχαβάλωμα;

Φυσικά όχι τα λιβανιστίρια και οι ορντινάτσες του Δήμου που κόστισαν στον Μυκονιάτη 634.000 ευρώ (μόνο για το 2019), όταν οι τακτικές αμοιβές των υπαλλήλων του Δήμου για το 2019 ήταν 505.000 ευρώ! Δυστυχώς όμως, η ανυπαρξία και η υποτακτικότητα της ηγεσίας του τόπου έδωσε το δικαίωμα μιας ασεβούς κυριαρχικής κτητικότητας σε κάποιους και συντέλεσε σε κάτι ακόμα χειρότερο: στην αλλοίωση της κυτταρικής δομής του τόπου. Σε μια απώλεια της Ψυχής του.

Τα μωροφιλόδοξα σχέδια εκείνων που νόμιζαν ότι η λάμψη του Μονακό θα ανταμείψει την ανθρώπινη ματαιοδοξία με πασπαλισμένη χρυσόσκονη ξέχασαν ότι «όσα δεν κάμει ο καιρός τ’ αποτελεύει ο άνθρωπος». Αυτοί άνοιξαν τους ασκούς του αιόλου, έσπειραν ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες.

Κοινή μας πεποίθηση είναι ότι ο νυν δήμαρχος απέδειξε θλιβερά και τη δική του μετριότητα και το χαμηλό - αβαρές της διοίκησής του και όσων του απέμειναν. Ανυπαρξία ανακλαστικών, συναισθηματικής ευφυίας, συναίσθησης καθήκοντος, συνείδησης ιστορίας. Και βέβαια λύση αποτελεί το alter ego του, η μεταβίβαση ευθυνών, οι ανακρίβειες, η εικονική πραγματικότητα. Άλλη μια κολοσσιαία ήττα μας ως συλλογικότητας, στα πέντε τελευταία χρόνια, όχι μόνο κοινωνική αλλά ηθική - υπαρξιακή. Απεδείχθη πολλαπλώς ανεπαρκής να ηγηθεί μιας ειρηνικής επανάστασης που θα αναβάθμιζε τον τόπο. Χρυσή μετριότητα ο ίδιος άρχει ουτιδανών. Ο όποιος επόμενος, όσο και αν προσμετράτε ως «παλιός» ή «παρωχημένος» θα είναι πολύ καλύτερος του... Αυτή είναι η αλήθεια, αυτό έδειξε η Ιστορία.

Υ.Γ Πράγματι, ο Βερώνης είναι «παρωχημένος» όταν άφησε στον τόπο ένα Γρυπάρειο και μια αίθουσα πολιτισμού στο Ματογιάννι, ενώ τούτοι εδώ είναι «μοντέρνοι» που πανηγυρίζουν όταν αλλάζουν δύο κουφώματα και τρεις λάμπες και το κάνουν πρωτοσέλιδο.

"ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" Από σήμερα και μέχρι τις εκλογές θα παρουσιάσουμε το έργο του Χρήστου Βερώνη μέσα από επιλεγμένες "μικρές" και μεγάλες στιγμές της θητείας του (1991-2008), το αποτύπωμα της οποίας ακόμα και στις μέρες μας είναι εμφανές. Χωρίς να μειώνουμε την συμβολή όλων όσων έκατσαν στην θέση του Δημάρχου, είναι γεγονός ότι και ορκισμένοι του αντίπαλοι, έχουν αναγνωρίσει τη σημαντική του συμβολή στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του νησιού και της μετεξέλιξής του σε βαριά τουριστική βιομηχανία. Η Ομάδας αλήθειας με μόνο της "σύμμαχο" το φωτογραφικό φακό και τις πηγές από τον "Μυκονιάτη" θα ξετυλίξει την ιστορική διαδρομή ενός πολιτικού που σφράγιζε για σχεδόν 20 χρόνια την ζωή όλων μας και που σήμερα πιο ώριμος από ποτέ φιλοδοξεί να επανατοποθετήσει στρατηγικά το μοντέλο "Μύκονος" σε πιο "ανθρώπινα" πλαίσια. Με βασική αρχή το μότο "Πρώτα η Μύκονος" με τον Μυκονιάτη πρωταγωνιστή.