16.7 C
Mykonos

Web Radio

Weather

16.7 C
Mykonos
15.3 C
Athens

Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β’: Τόπος δακρύων η Τήνος

σε συνέντευξή του στην Μαρεβίνα Κουτσοβασίλη για το briefingnews.gr

Θα έλεγα και πέρα των ορίων της Ορθοδοξίας. Είναι τόπος της προσευχής, είναι ο τόπος πολλών δακρύων, όχι μόνο παρακλήσεων αλλά και ευγνωμοσύνης, και αυτό κυρίως έχει σημασία. Είναι ο τόπος πολλών θαυμάτων, όχι με έννοια που οι άνθρωποι τα αντιλαμβάνονται και θέλουν να τα βλέπουν, αλλά πολλών θαυμάτων εσωτερικής αναγεννήσεως του ανθρώπου και πνευματικής ανακαινίσεως . Όταν έρχεται εδώ ένας προσκυνητής βεβαρημένος από πολλά πράγματα και μετά την επικοινωνία του μέσα στον ναό της Παναγίας, με την Αγία Εικόνα, με τον πνευματικό στο εξομολογητήριο, με την Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή του στην ζωή της εκκλησίας , την μυστηριακή, ο άνθρωπος αυτός αναγεννάτε εσωτερικά, αισθάνεται ανακούφιση, φεύγει γεμάτος ελπίδα, γεμάτος κουράγιο.

Ως ιεροκήρυξ που υπηρέτησα την Μητρόπολη αυτή 25 χρόνια, ερχόμουν τον Δεκαπενταύγουστο εδώ με εντολή του προκατόχου και διακονούσα στο Ιερό Ίδρυμα.

Εκατοντάδες άνθρωποι έρχονται στα εξομολογητήρια, σε έναν πνευματικό που τον έβλεπαν πρώτη φορά μπροστά τους, ξεδίπλωναν την ψυχή τους.

Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι ήρθαν άνθρωποι εδώ απογοητευμένοι έως στο χείλος του γκρεμού για την ζωή τους, για τα προβλήματα τους, έφυγαν από την Τήνο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι. Ανέβηκαν φορτωμένοι πολλά φορτία στα σκαλοπάτια της Παναγίας και έφυγαν ανάλαφροι, ήταν η ομολογία τους αυτή. Για αυτό μέσα μου είναι ακράδαντη η πίστη και η βεβαιότητα, ότι αυτά είναι τα θαύματα που συντελούνται σήμερα στην Τήνο.

Είναι πάρα πολλά αυτά τα θαύματα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους. Εδώ, λοιπόν, βιώνουμε κάθε χρόνο, γιατί η Τήνος δεν είναι μόνο Αύγουστος, η Τήνος είναι όλος ο χρόνος, ακριβώς αυτή την ανάγκη του ανθρώπου να προσεγγίσει τον Θεό. Η ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει και ακόμα η ανάγκη του ανθρώπου να βγάλει από μέσα την αμφισβήτηση για αυτό που του είπα, για αυτό που έζησε.

 
Έρχονται, λοιπόν, εδώ οι άνθρωποι και ξεδιπλώνουν μπροστά στην Αγία Εικόνα, με έναν τρόπο δικός τους προσωπικό, την ψυχή τους και είμαι βέβαιος για αυτό, ότι η Παναγία, κανέναν δεν αφήνει κατισχημένο . Πάντοτε δίνει την απάντηση με τον δικό της τρόπο. Αυτό το βιώνουμε όλο τον χρόνο στην Τήνο και τα βλέπουμε στα πρόσωπα των ανθρώπων, όταν γεμάτα ιλαρότητα, γεμάτα ελπίδα και αισιοδοξία, φεύγουν και επιστρέφουν στα ίδια»

Ο Σεβασμιότατος μίλησε και για την καταστροφή στο Μάτι κι αναφέρθηκε στην μεγάλη αυτή καταστροφή με πόνο:

«Έχουμε απομακρυνθεί από τον Θεό και η απομάκρυνση μας έκανε να ξεχάσουμε, τι είναι αυτό που μας έδωσε να διαχειριστούμε και μέσα στο οποίο να ζούμε. Μας έδωσε μια επίγεια πανανθρώπινη περιουσία και είναι αυτός ο κόσμος.

Κόσμος σημαίνει κόσμημα, και μας την εμπιστεύτηκε. Στην Παλαιά Διαθήκη κατά την αφήγηση των ημερών της Δημιουργίας , ο συγγραφέας την κάθε χρονική περίοδο της Δημιουργίας του κόσμου την επιλέγει με την εξής φράση: «Και είδε ο Θεός τα πάντα όσα εποίησε, και είδε καλά λίαν», αλλά όπως ξέρουμε το καλά λίαν επιδέχεται δύο προοπτικές, μία προς τα κάτω που είναι το χείριστο, το κακό, και μία προς τα πάνω που είναι το άριστο.

Ο Θεός λοιπόν έκανε καλόν λίαν τον κόσμο και άφησε σε εμάς τους ανθρώπους την δυνατότητα το καλό λίαν να το κάνουμε άριστο και εμείς δυστυχώς αντί να το κάνουμε άριστο, το λίαν καλό το έχουμε κάνει κάκιστο. Μας λείπει λοιπόν η εμπιστοσύνη μας στον Θεό, στο σχέδιο του Θεού για την ζωή μας και έχουμε καταστεί αγνώμονες και επιλήσμονες των υποχρεώσεών μας απέναντί του. Καταστρέφουμε την φύση, καταστρέφουμε την θάλασσα, καίμε δάση, μολύνουμε τον αέρα, έχουμε εξαφανίσει είδη ζωής, άλλα κινδυνεύουν με εξαφάνιση και βέβαια αν θεωρήσουμε ότι όλα αυτά είναι άψυχα αλλά δημιουργήματα του Θεού πρέπει να τα σεβαστούμε.

Πως κανείς να εκφραστεί και τι να πει κανείς όταν μέσα από αυτή την απερισκεψία μας, την μανία μας την καταστροφική, δολοφονούμε συνανθρώπους μας, καίμε ένα δάσος, καίμε λίγα χόρτα και καίμε μαζί 100 ανθρώπους. Πως μπορεί λοιπόν κανείς να πει και να εκφραστεί γι αυτή την συμπεριφορά του ανθρώπου; Είναι συμπεριφορά αποστασίας από το θέλημα του Θεού και είναι ακόμα συμπεριφορά αχαριστίας απέναντι του ακόμα και αχαριστίας απέναντι στον ίδιο τον συνάνθρωπό μας. Ήταν μια θλιβερή ιστορία για την πατρίδα μας τα πρόσφατα γεγονότα.

Αμέσως στο Ιερό μας Ίδρυμα τελέστηκε δέηση και για την κατάπαυση του πυρός και για την ανάπαυση των ανθρώπων που τόσο άδικα έφυγαν από αυτή την ζωή. Μου έγραψε ένας Μητροπολίτης του Λεκανοπεδίου θέλοντας να με ευχαριστήσει σε μια επιστολή συμπαραστάσεως που του έστειλα ότι με δάκρυα στα μάτια κήδεψα μικρά παιδιά, νέους ανθρώπους, γέροντες. Νομίζω ότι οι φωνές αυτών των ανθρώπων δεν θα παύσουν να μας ανακαλούν όλους στην θέση μας και να μας υποδεικνύουν συνεχώς την ευθύνη που έχουμε απέναντι σε αυτόν τον κόσμο μέσα στον οποίον ζούμε. Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί, νομίζω ότι θα πρέπει να παύσει αυτή η ασέβεια που κυριεύει την ζωή μας και να παύσουμε να είμαστε τόσο εγωιστές που να πιστεύουμε ότι θα ζήσουμε χωρίς Θεό. Νομίζω ότι αυτός ο εγωισμός είναι που ως ύβρις , με την αρχαιοελληνική έννοια της λέξεως, ως δηλαδή εγωισμός αποστασία, είναι που τιμωρείται πολλές φορές, όχι γιατί ο Θεός είναι τιμωρός αλλά γιατί θέλει να μας διαπαιδαγωγήσει και όχι ότι ο Θεός θέλει να σκοτώνονται οι άνθρωποι που, είναι δημιουργήματά του, τα τελειότερα μάλιστα δημιουργήματά του, αλλά γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε τόσο μικροί και ασήμαντοι μέσα σε έναν κόσμο που είναι παντού η παρουσία του Θεού και εμείς εθελοτυφλούμε και δεν θέλουμε να τον δούμε.»

Σε άλλη ερώτηση μας σχετικά με το θέμα που προέκυψε το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με το Ίδρυμα της Παναγίας της Τήνου και το πώς αυτό βρέθηκε «ακέφαλο», για πρώτη φορά ύστερα από 195 χρόνια, ο Σεβασμιώτατος μας δήλωσε τα εξής:

«Θα πω μερικές γενικές αρχές. Εδώ είναι ένα Ιερό Ίδρυμα, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από το Κράτος, από τον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας. Εδώ η Εκκλησία δεν έχει καμία ανάμειξη ως διοικούσα εκκλησία. Ο μόνος λόγος που έχει η διοικούσα εκκλησία στο Ίδρυμα, είναι ότι ο εκάστοτε Μητροπολίτης Σύρου είναι ισόβιος πρόεδρος της διοικούσας αρχής, τα εννέα μέλη της οποίας, εκλέγονται κάθε τρία χρόνια, όπως ορίζει ο καταστατικός νόμος του Ιδρύματος. Σε όλη την διάρκεια της ζωής του Ιδρύματος από το 1823 μέχρι σήμερα υπήρξαν πάρα πολλές κρατικές παρεμβάσεις, νομοθετικές ρυθμίσεις, τροποποιήσεις, είτε γιατί το απαιτούσε η εκάστοτε πολιτική κατάσταση για διάφορους λόγους, είτε γιατί το ζητούσε η εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση, πάλι για διάφορους λόγους. Οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες ψηφίστηκαν από την Βουλή τον Φεβρουάριο μετά από πρόταση βουλευτών και οι οποίες έγιναν δεκτές ο Υπουργός Παιδείας , όριζαν για λόγους που δεν χρειάζεται τώρα να τους αναφέρουμε να επανακηρυχθούν εκλογές το 2018, ενώ είχε εκλεγεί κανονικά διοικούσα επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2017, και η νέα διοίκηση που θα προήρχετο, από αυτές να αναλάβει την ευθύνη της τον Οκτώβριο του 2018. Άρα από τις 30 Ιουνίου έως τις 30 Οκτωβρίου δεν θα υπήρχε διοίκηση.
 
Ο νόμος, ο νομοθέτης, η τροπολογία όπως γράφτηκε, με προχειρότητα, σκοπιμότητα, όπως θέλετε πέστε το, δεν ξέρω, άφηνε ακέφαλο επί τέσσερις μήνες το ίδρυμα, χωρίς διοίκηση και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι, με τις δύο μεγάλες γιορτές στις 23 Αυγούστου που είναι η γιορτή της Αγίας Πελαγίας και στις 15 Αυγούστου την σημερινή και αυριανή πανήγυρης. Εξαναγκάστηκα ως πρόεδρος, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο Νομικό Πρόσωπο, του οποίου προΐσταμαι και με άλλους τέσσερις επιτρόπους, οι οποίοι συνυπέγραψαν, να καταθέσουμε αίτηση στο συμβούλιο επικρατείας και να ζητήσουμε να μην μείνει ακέφαλο το ίδρυμα, δηλαδή η διοίκηση που υπάρχει να συνεχίσει την θητεία της μέχρι τον Οκτώβριο. Πράγματι το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε την προσφυγή μας και για λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως αναφέρει ενέκρινε η υπάρχουσα διοίκηση να παρατείνει την θητεία της μέχρι 30 Οκτωβρίου.
 
Υπήρξε δηλαδή μία νομοθετική πρόβλεψη η οποία άφηνε ένα κενό, το οποίο ευτυχώς θεράπευσε η δικαιοσύνη».

«Το Ιερό Ίδρυμα, λοιπόν, έχει μια φιλανθρωπική δραστηριότητα, η οποία αγκαλιάζει την Τήνο, τα υπόλοιπα νησιά της Μητρόπολης, όλη την Ελλάδα αλλά και την Ιεραποστολή στο εξωτερικό.

Τα χρήματα της Παναγίας δεν καταμετρώνται, ούτε καν από την Διοικούσα Επιτροπή, αλλά από Λαϊκή Σύναξη

Η όλη διαδικασία έχει ως εξής: Αναγγέλλεται ότι υπάρχει καταμέτρηση των χρημάτων και έρχεται όποιος θέλει από την Τήνο, άντρας γυναίκα, νέος ηλικιωμένος και παρίσταται στις καταμετρήσεις. Τα χρήματα δεν μένουν στο Ίδρυμα, αλλά με συνοδεία αστυνομικού, ο οποίος παρίσταται στην καταμέτρηση καθώς και των διευθυντών των τραπεζών μεταφέρονται κατευθείαν στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών της Τήνου. Εκεί φυλάσσονται και εν συνεχεία διοχετεύονται στους λογαριασμούς του Ιδρύματος. Το Ίδρυμα ως κρατικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, υπόκειται σε έλεγχο, δηλαδή εμείς για να δώσουμε φιλανθρωπία 100 ευρώ σε έναν άνθρωπο, θα πρέπει να κάνουμε αίτηση, για την οποία θα αποφασίσει η διοικούσα επιτροπή. Στη συνέχεια Θα πάει η απόφασή μας στην Σύρο, όπου ο πάρεδρος του ελεγκτικού συμβουλίου, θα την εγκρίνει ως καλώς έχουσα, θα την επιστρέψει πίσω και μετά θα πάρει ο ενδιαφερόμενος τα χρήματά του.

Άρα εδώ υπάρχει απόλυτη οικονομική διαφάνεια, απόλυτη και αρίστη διαχείριση και βεβαίως υπάρχουν μέσα από την διαδικασία του νόμου, νομοθετημένα ποσοστά που παίρνουν, από τα έσοδα του Ιδρύματος, οι διάφοροι φορείς : 10% ο δήμος Τήνου, όλο τον προϋπολογισμό του το Γηροκομείο της Τήνου, όλο τον προϋπολογισμό του το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, 5% η αποστολική διακονία και 2% η Ιερά Μητρόπολης για το φιλανθρωπικό της έργο.

Το έργο του Ιδρύματος είναι να δίνει βοηθήματα σε όλη την Ελλάδα και να δίνει βοηθήματα σε Τηνίους συντοπίτες μας. Κάθε καλοκαίρι προσλαμβάνουμε 45 περίπου άτομα τριμηνίτες και οκταμηνίτες, οι οποίοι έρχονται εδώ και εξασφαλίζουν έναν μισθό και διακονούν το ίδρυμα το καλοκαίρι, για να καλύψουμε τις ανάγκες χιλιάδων προσκυνητών που καταφθάνουν στο προσκύνημα και πρέπει να είμαστε ανά πάσα ώρα έτοιμοι.

Έχουμε και εθελοντική εργασία, η οποία είναι συγκινητική, σε όλους τους τομείς δράσεως μας. Η Παναγία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους οικονομικά αδύναμους , όποιος ζητήσει την βοήθειά της στο μέτρο του δυνατού θα απολαύσει μιας δωρεάς μικρής ή μεγαλύτερη, που δεν την παίρνει από εμάς. Εδώ όλα είναι δικά της, εμείς απλώς τα διαχειριζόμαστε με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης. Είναι σαν να το παίρνει ο άνθρωπος από το χέρι της ίδιας της Παναγίας, γι αυτό έχω πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω στους προσκυνητές και στις ομιλίες μου, ότι αυτό που φιλότιμα ρίχνει ο άνθρωπος στο παγκάρι, για να ανάψει το κεράκι του, ανταποδίδεται στην κοινωνία αμέσως. Δεν παραμένει εδώ.

Το ίδρυμα έχει μια περιουσία που άνθρωποι ακόμα και σήμερα αφήνουν με διαθήκη, όπως ένα σπίτι, ένα κατάστημα… Όλα αυτά αξιοποιούνται ή νοικιάζονται και τα έσοδα πηγαίνουν στη συντήρηση του φιλανθρωπικό μας έργου. Βεβαίως υπάρχουν και εδώ οικονομικά προβλήματα, παρόλα ταύτα, η παρουσία των ανθρώπων, η αγάπη τους, κυρίως όμως η Χάρη της Παναγίας, δεν έχει στερήσει το Ίδρυμα, από αυτή την ελπιδοφόρα φιλανθρωπική του δραστηριότητα».

Στη ερώτηση μας αν υπάρχουν ευεργέτες από το εξωτερικό που να ενισχύουν το έργο του Ιδρύματος ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος, ήταν κατηγορηματικός, «Ευεργέτες από το εξωτερικό δεν έχουμε…»
Πηγή:BriefingNews

NewsRoom mykonosticker.com

Follow Us

Weather in Mykonos

Mykonos
clear sky
16.7 ° C
18 °
13.9 °
72 %
4.1kmh
0 %
Wed
20 °
Thu
20 °
Fri
18 °
Sat
18 °
Sun
18 °

Η μεγάλη επιστροφή των Cardigan, είναι γεγονός!! Το trend που απρόσμενα έγινε η μεγάλη τάση!!

Τα Cardigans ή αλλιώς οι ζακέτες!! Ναι, αυτές οι πλεκτές ζακέτες με τα κουμπιά που παραδοσιακά αγαπούν οι γιαγιάδες μας, έρχονται σε απλές αλλά...

Rouse: Χρησιμοποιήσετε το σωστά!! Μπορεί να αναδείξει τα πρόσωπό σας!!

Το ρουζ είναι αυτό που μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά ανάμεσα στη φρέσκια όψη και το look «χλωμό πρόσωπο» σώζοντας πολλές φορές όλη...

10 Stylish φθινοπωρινά σύνολα!! Οκτώβριος με update layering!!

Ιδέες για τα πιο κομψά φθινοπωρινά σύνολα -Τον Οκτώβριο κάνουμε layering!! Τα καταστήματα ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ έχουν πλημμυρίσει με όλα τα φθινοπωρινά trends..... Τα ράφια...

Η Apple διοργανώνει event «έκπληξη» στις 2 Δεκεμβρίου με επίκεντρο τις καλύτερες εφαρμογές και τα παιχνίδια του 2019

Ένα event «έκπληξη» ανακοίνωσε η Apple και οι πρωταγωνιστές θα είναι οι εφαρμογές και τα παιχνίδια που ξεχώρισαν το 2019, σε μία μάλλον ασυνήθιστη...

Ο νέος Κ.Ο.Κ. – Σαρωτικές αλλαγές σε πρόστιμα, η κακή οδηγική συμπεριφορά του οδηγού να λειτουργεί τιμωρητικά

Έρχονται ριζικές αλλαγές στον ΚΟΚ, τι θα περιλαμβάνει. Αυστηρό πλαίσιο για τις σοβαρές παραβάσεις. Σαρωτικές αλλαγές σε πρόστιμα, απαλείφονται εξοντωτικές κυρώσεις....Ριζική ανατροπή στον Κώδικα Οδικής...

WSJ : Πώς η Google παρεμβαίνει στους αλγορίθμους αναζήτησης και ευνοεί τα αποτελέσματά μεγάλων επιχειρήσεων

Ο γίγαντας του διαδικτύου, υπό την πίεση επιχειρήσεων, συμφερόντων και κυβερνήσεων, χρησιμοποιεί μαύρες λίστες, μικροαλλαγές αλγορίθμων και ένα «στρατό» συνεργατών για να διαμορφώσει μαύρες...

Το instagram «τελειώνει» τους influencers; Πώς η απόκρυψη των likes θα επηρεάσει τα κέρδη τους

Σε πανικό είναι εκατομμύρια χρήστες του Instagram σε ολόκληρο τον κόσμο αφού το δημοφιλές μέσω κοινωνικής δικτυώσεις αποφάσισε να αποκρύψει τα like. Τι σημαίνει όμως...

What to Read Next...

Related stories You May Like

Κύκλος αρχαιολογικών διαλέξεων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τις πολυσχιδείς ανασκαφικές...

, Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β’: Τόπος δακρύων η Τήνος
Αξιοσημείωτες επιστημονικές ανακοινώσεις για ανασκαφικά ευρήματα και ερευνητικά προγράμματα στην Κρήτη φέρνει στο φως ο νέος κύκλος αρχαιολογικών διαλέξεων που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής...

Macedonia The Great :Το νέο εμπορικό σήμα των Μακεδονικών προϊόντων

, Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β’: Τόπος δακρύων η Τήνος
Φωτογραφία: Intime Κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα, χαράσσει το δρόμο για ένα πιο φωτεινό μέλλον Τη σιγουριά ότι το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα...

In Case You Missed It

Πότε κλείνουν τα σχολεία για διακοπές Χριστουγέννων & Πότε ανοίγουν!!

, Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β’: Τόπος δακρύων η Τήνος
Μετά την αργία της 17ης Νοεμβρίου, οι μαθητές αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα για τις διακοπές των Χριστουγέννων!!....... Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι από 24 Δεκεμβρίου...

Θετική η απάντηση Βρούτση στο αίτημα Κουκά για την ίδρυση αυτόνομου...

, Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β’: Τόπος δακρύων η Τήνος
Θετική ήταν η απάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο αίτημα που έθεσε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, στην σημερινή συνάντησή τους, για...

More from Mykonos Ticker

Κύκλος αρχαιολογικών διαλέξεων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τις πολυσχιδείς ανασκαφικές δράσεις στην Κρήτη

Αξιοσημείωτες επιστημονικές ανακοινώσεις για ανασκαφικά ευρήματα και ερευνητικά προγράμματα στην Κρήτη φέρνει στο φως ο νέος κύκλος αρχαιολογικών διαλέξεων που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής...

Νέες ταυτότητες: Ποια στοιχεία θα αναγράφονται; Ποια η τελική μορφή τους; Πότε έρχονται;

Εντός του 2021 οι νέες ταυτότητες - Θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας Στο 2021 στοχεύει η κυβέρνηση, αναφορικά με την έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας,....... ...

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Έρχεται πανικός σε Συγκροτήματα Κατοικιών με συνιδιοκτήτες!! Αλλαγές από το 2020 & Παγίδες!!

Μεγάλες αλλαγές έρχονται με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου και ηλεκτρονικό κομφούζιο αναμένεται από το ερχόμενο καλοκαίρι στα συγκροτήματα κατοικιών και τις πολυκατοικίες, με περιπτώσεις...

Ανατροπές σε μετατάξεις, μισθούς και άδειες για τους δημόσιους υπαλλήλους προωθούνται από το ΥΠΕΣ

Με τις  εισηγούμενες διατάξεις, μειώνονται οι ετήσιοι κύκλοι κινητικότητας από τρεις σε δύο, ενώ επιταχύνονται οι σχετικές διαδικασίες. Τι αλλάζει στο καθεστώς αδειών. Μεταβολές στο...

H Eurowings ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με δύο νέα δρομολόγια σε Σαντορίνη και Κω

H Eurowings προσθέτει δύο νέες απευθείας πτήσεις της Eurowings σε Σαντορίνη και Κω από Ντίσελντορφ και Στουτγάρδη και αυξάνει τις πτήσεις για Θεσσαλονίκη για...

Μήνυμα Δημάρχου Νίκου Λειβαδάρα για την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1999, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά...

Σχέδιο & «stop smoking» Άξονες!! Ποιοι οι Ελεγκτικοί Μηχανισμοί – Τι ισχύει για Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Όλο το σχέδιο για το «stop smoking» - Οι άξονες, πού απαγορεύεται και τα πρόστιμα Παρόντος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε από την πολιτική ηγεσία...
error: Content is protected !!