Με πολλούς πρωταθλητές και μελτέμια ο Αγώνας της Ανδρου

διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου θα πάρουν μέρος διακεκριμένοι ιστιοπλόοι του τριγώνου και της ανοικτής θ

Με πολλούς πρωταθλητές και μελτέμια ο Αγώνας της Ανδρου
Με πολλούς πρωταθλητές και μελτέμια ο Αγώνας της Ανδρου

διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου θα πάρουν μέρος διακεκριμένοι ιστιοπλόοι του τριγώνου και της ανοικτής θαλάσσης.

Ο αγώνας είναι για σκάφη καταμετρημένα στις κατηγορίες ORCi, ORC Club και Superyachts. Ανάμεσα στους αθλητές που θα αγωνιστούν θα βρίσκονται οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο, ο Μιχάλης Μηλαίος, παλαιός ιστιοπλόος και νυν προπονητής, οι Κώστας Μάνθος, Άλφης Γεωργιάδης, δάσκαλοι τη ιστιοπλοΐας με πολλές διεθνείς διακρίσεις, ένας από τους καλύτερους, σε διεθνές επίπεδο, tactician, ο Γιάννης Απειρανθίτης, οι νεαροί πρωταθλητές της ιστιοσανίδας, οι Λεωνίδας και Πέτρος Τσορτανίδης, ο Βασίλης Χριστοφόρου, αθλητής των Παραολυμπιακών και πολλοί ιστιοπλόοι με διακρίσεις σε αγώνες τριγώνου και ανοικτής θαλάσσης όπως οι Θοδωρής Τσουλφάς, Παναγιώτης Καμπουρίδης, Ηλίας Μυλωνάς κ.α.

«Επαναφέραμε τη διεξαγωγή του αγώνα στο τέλος του Αυγούστου με στόχο να χαρούμε τα μελτέμια. Το ενδιαφέρον για συμμετοχή παραμένει αμείωτο. Μάλιστα, αυξημένες είναι οι συμμετοχές σκαφών από 60 πόδια και άνω. Θα έχουμε έξι τέτοια σκάφη, στα οποία θα πάρουν μέρος και ιστιοπλόοι από το εξωτερικό. Εντυπωσιακή είναι και η υποστήριξη πολλών ομάδων από τον χώρο της ναυτιλίας. Πρόκειται για μία διοργάνωση που παντρεύει τον ναυταθλητισμό με την εμπορική ναυτιλία», δήλωσε στην «Κ» ο Χριστόφορος Στράτος, μέλος του ΔΣ και ταμίας του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Την εκκίνηση του 51ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου θα δώσει ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η πρώτη ιστιοδρομία (72 ν.μ.) θα ολοκληρωθεί στη Χώρα της Άνδρου.

Πηγή: kathimerini.gr Newsroom MykonosTicker