Επόπτες ΟΤΑ: Ποιοι μπορούν να είναι υποψήφιοι - Τα προσόντα - Η διαδικασία - Η Απόφαση

Η πρόσκληση δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες, καθώς και στην ιστοσελίδα

Επόπτες ΟΤΑ: Ποιοι μπορούν να είναι υποψήφιοι - Τα προσόντα - Η διαδικασία - Η Απόφαση
Επόπτες ΟΤΑ: Ποιοι μπορούν να είναι υποψήφιοι - Τα προσόντα - Η διαδικασία - Η Απόφαση

Η πρόσκληση δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες, καθώς και στην ιστοσελίδα του Προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Επισυνάπτεται η Απόφαση

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας έχουν όσοι υπηρετούν στο δημόσιο τομέα (τακτικοί μόνιμοι υπάλληλοι και υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), ανεξαρτήτως του αν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, εφόσον διαθέτουν σωρευτικά τα εξής προσόντα:

α) πτυχίο νομικού τμήματος ή οικονομικών επιστημών ή πολιτικών επιστημών ή δημόσιας διοίκησης ελληνικού ΑΕΙ ή ισότιμο της αλλοδαπής,

β) διδακτορικό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ελληνικού ΑΕΙ ή ισότιμο της αλλοδαπής σε οποιοδήποτε κλάδο του δικαίου ή δεκαετή δικηγορική εμπειρία,

γ) άριστη ή πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας.

Επίσης, δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν και όσοι δεν υπηρετούν στον δημόσιο τομέα, περιλαμβανομένων των υπηρετούντων στο δημόσιο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου, κατά την έννοια του άρθρου 2 παρ. 1 περ. α’ του ν.4369/2016 (Α’ 33), εφόσον διαθέτουν τα προσόντα της προηγούμενης παραγράφου, ανεξαρτήτως του αν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.

Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr).

Η επιλογή των υποψηφίων πραγματοποιείται από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ).

Για την επιλογή Εποπτών ΟΤΑ λαμβάνονται υπόψη τέσσερις (4) ομάδες κριτηρίων:

α) μοριοδότηση βάσει τυπικών, εκπαιδευτικών προσόντων και προσόντων επαγγελματικής κατάρτισης,
β) μοριοδότηση βάσει εργασιακής εμπειρίας και άσκησης καθηκόντων ευθύνης,
γ) μοριοδότηση βάσει αξιολόγησης, για τους υποψήφιους που υπηρετούν στο δημόσιο τομέα και
δ) μοριοδότηση βάσει συνέντευξης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιλέγει υποχρεωτικά έναν (1) από τους τρεις (3) επικρατέστερους υποψηφίους για κάθε θέση Επόπτη ΟΤΑ, σύμφωνα με την εισήγηση του ΕΣΕΔ.

Ο επιλεγείς για κάθε θέση διορίζεται Επόπτης ΟΤΑ και τοποθετείται ως προϊστάμενος Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η θητεία του Επόπτη ΟΤΑ είναι τετραετής και μπορεί να ανανεώνεται.


NewsRoom mykonosticker.com