Θεία Λειτουργία στο ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στα Λουτρά της Ρήνειας [Μεγάλες Δήλες]

Στον Αϊ Γιώργη της Ρήνειας πιστοί και φίλοι της οικογένειας, παρά την πολύ έντονη ζέστη ανηφόρισαν στο ξωκλήσι με τρακτέρ και προσήλθαν για να

Θεία Λειτουργία στο ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στα Λουτρά της Ρήνειας [Μεγάλες Δήλες]
Θεία Λειτουργία στο ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στα Λουτρά της Ρήνειας [Μεγάλες Δήλες]

Στον Αϊ Γιώργη της Ρήνειας πιστοί και φίλοι της οικογένειας, παρά την πολύ έντονη ζέστη ανηφόρισαν στο ξωκλήσι με τρακτέρ και προσήλθαν για να προσευχηθούν αποδεικνύοντας κάθε χρόνο τον σεβασμό τους στη χάρη του Αγίου.

Το γραφικό αυτό εξωκλήσι, χρονολογείται από τον 18 αιώνα, είναι αφιερωμένο στον παμμέγιστο «Αθλοφόρο», «Τροπαιοφόρο» και «Μεγαλομάρτυρα» Άγιο Γεώργιο και βρίσκεται στα Λουτρά της Ρήνειας, σ΄ ένα πανέμορφο ειδυλλιακό τοπίο με θέα τον ήλιο που βυθίζεται στο μπλε του πελάγους και οδηγεί τον προσκυνητή στο απέραντο....

«Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών, ο ευλογήσας τους πέντε άρτους εν τη ερήμω, και εξ αυτών πεντακισχιλίους άνδρας χορτάσας, Αυτός ευλόγησον και τους άρτους τούτους….»

Παρακολουθήστε Video: 

Τα αναμμένα κεριά που φώτιζαν διακριτικά τον μονόχωρο ναό, το θυμίαμα που ξεχυνόταν μέχρι έξω, η φωνή της ψάλτριας, οι κατανυκτικοί ύμνοι,…….

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατόπιν κατάλληλης προετοιμασίας, οι πιστοί μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Αμέσως μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας μοιράσθηκε αντίδωρο και άρτος και αντάλλαξαν ευχές. Στη συνέχεια ο κτήτορας του ναού, θείος του ιερέα πρόσφερε καρδιακό κέρασμα με νόστιμα και καλοψημένα εδέσματα με υλικά δικής τους παραγωγής και ντόπιο κρασί σε όλους τους πιστούς στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας.

Ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες, με  ιδιαίτερη μνεία, τόσο στους συνεχιστές και θεματοφύλακες της μακράς και ισχυρής παράδοσης των Μυκονιατών Σπύρο και Ευαγγελία Σαντοριναίου και στην οικογένεια τους για την ζεστή φιλοξενία  που μας επεφύλαξαν, όσο και στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Ρήνειας και στο πλήρωμα του ιστιοφόρου «Αϊ Γιώργης» για την δωρεάν και ασφαλή μετάβαση - επιστροφή των προσκυνητών.

  "Στου Άι Γιώργη εσμίξαμε κι΄ οφέτος το ξωκκλήσι
δε ΄φήνουμε τα έθιμα κανείς να καταλύσει".

Εικόνες από την Θεία Λειτουργία στο ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, το κέρασμα και το παραδοσιακό γεύμα:

Εικόνες από την Θεία Λειτουργία
Εικόνες από το κέρασμα και το παραδοσιακό γεύμα: Newsroom, mykonosticker.com