Μήνυμα Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού, για «την έναρξη της σχολικής χρονιάς»

που απαιτεί τη σύμπραξη όλων μας, εκπαιδευτικών, γονέων, τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων. Οι αλλαγές και οι ανακατατάξεις που έχουν συντελεσ

Μήνυμα Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού, για «την έναρξη της σχολικής χρονιάς»
Μήνυμα Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού, για «την έναρξη της σχολικής χρονιάς»

που απαιτεί τη σύμπραξη όλων μας, εκπαιδευτικών, γονέων, τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.

Οι αλλαγές και οι ανακατατάξεις που έχουν συντελεστεί σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστο τον τομέα της εκπαίδευσης, ωστόσο η συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη όλων των εμπλεκομένων αποτελεί την πλέον πρόσφορη λύση για να οικοδομήσουμε ένα στέρεο μέλλον για τα παιδιά μας. Η παιδεία είναι ο θεμέλιος λίθος του κοινωνικού συνόλου και αποτελεί ύψιστο χρέος μας να διατηρήσουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό αλώβητο, κόντρα στους χαλεπούς καιρούς.

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές, με την ουσιαστική αρωγή της Τεχνικής και Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, με αίσθημα ευθύνης για την εύρυθμη μαθησιακή διαδικασία και σε συνέργεια με τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, μεριμνούν διαρκώς για την ενεργειακή, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων του νησιού, την κατασκευή νέων σχολικών εγκαταστάσεων, καθώς και τον εμπλουτισμό των υπαρχουσών με σύγχρονες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων.

Κοινός στόχος είναι η δημιουργία σχολείων ασφαλών, λειτουργικών και φιλόξενων, σχολείων ίσων ευκαιριών, σχολείων που θα διαμορφώνουν άρτιες και συγκροτημένες προσωπικότητες, σχολείων που θα γεννούν όνειρα και θα εμπνέουν νέα οράματα.

Αυτή την εκπαίδευση θέλουμε και χρειαζόμαστε και για αυτή αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης

Γεώργιος Μαραγκός