21.4 C
ميكونوس

راديو الإنترنت

طقس

21.4 C
ميكونوس
23.8 C
أثينا

S.. Famellos: “Ανακύκλωση και διαχείριση απορριμμάτων να γίνει προτεραιότητα για κάθε Δήμο

تاريخ آخر:

الفئة:

Η ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων αποτελεί προτεραιότητα, αρμοδιότητα, حاجة, διεκδίκηση και δικαίωμα των Δήμων και μόνο με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία θα επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα”, ανέφερε νωρίτερα ο Αν. RIS, سقراط Famellos, من سالونيك, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του σε Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, με αφορμή τις Ημερίδες που συνδιοργανώνουν τα Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Οικονομίας και Ανάπτυξης και έχουν ως θέμα τον συντονισμό για την επίσπευση υλοποίησης των Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Απορριμμάτων (PECA).

Στη διάρκεια των παραπάνω Ημερίδων ο Αν. ΥΠΕΝ είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει την Εθνική στρατηγική διαχείρισης απορριμμάτων και να αξιολογήσει την πρόοδο του ΣχεδιασμούΠΕΣΔΑ της κάθε περιοχής, σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς. “Θέλουμε όλες οι Περιφέρειες να υλοποιήσουν τους ΠΕΣΔΑ, ώστε να έχουμε ισομερή γεωγραφικά κατανομή των έργων και των επενδύσεων και να κατακτήσουμε τον εθνικό στόχο για την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων”, είπε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος.

Εν όψει της κατάθεσης του νέου νομοσχεδίου για την ανακύκλωση απορριμμάτων, το οποίο ανοίγει νέα σελίδα στη διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα, ο Αν. ΥΠΕΝ επεσήμανε ότι «με τα κατάλληλα εργαλεία η χώρα μας επιδιώκει τον στόχο του 50% στην ανακύκλωση των υλικών, της διαλογής τους δηλαδή στην πηγή και της αξιοποίησής τους. Και βέβαια διαθέτει νέα οικονομικά εργαλεία, που είναι διαθέσιμα για τους ΟΤΑ, αλλά και για την κατασκευή εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Μακεδονία και τη Θράκη”. وأكد, ότι η στροφή στην κυκλική οικονομία, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δίκαιη ανάπτυξη και την παραγωγικότερη ανασυγκρότηση της χώρας.

على وجه التحديد, ο Αν. ΥΠΕΝ εξήγησε και στις τρεις Ημερίδες τον νέο ρόλο που καλούνται να υποστηρίξουν οι ΦΟΔΣΑ, ώστε να είναι πιο λειτουργικοί και αποτελεσματικοί. “Χρειαζόμαστε φορείς διαχείρισης που να μπορούν να υποστηρίζουν όλα τα επίπεδα διαχείρισης απορριμμάτων, που να διαθέτουν τεχνογνωσία και τεχνική και διοικητική επάρκεια. Οι φορείς διαχείρισης θα πρέπει να διαθέτουν μία πολύ καλή και έγκριτη βάση δεδομένων, προκειμένου να ξέρουμε επιτέλους τι απορρίμματα παράγονται στη χώρα μας. اليوم, δεν έχουμε καταγραφές και τα νούμερα που αντιστοιχούν στην καταγραφή στερεών αποβλήτων είναι επισφαλή. Πρέπει να γνωρίζουμε τι παράγουμε και σε ποια ποσότητα”.

Η τιμολογιακή πολιτική των στερεών αποβλήτων είναι επίσης ένα θέμα που χρειάζεται εξορθολογισμό, αφού σήμερα οι πολίτες δεν πληρώνουν με βάση τι και πόσο καταναλώνουν ή εάν ανακυκλώνουν, αλλά με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού τους. Οι Δήμοι από την άλλη, πληρώνουν ανεξαρτήτως του εάν τους παρέχεται μεταφόρτωση, ανακύκλωση κομποστοποίηση, إعداد, ή ταφή. “Αυτή η πρακτική δεν αποτελεί ισοτιμία, ούτε παροχή κινήτρων και αντικινήτρων, τα οποία τώρα ενσωματώνονται στο νέο σχέδιο νόμου για την ανακύκλωση. و, بالطبع, υπάρχουν και άλλες επιθυμητές πρακτικές, όπως η πιθανή σύνδεση της κάθε υπηρεσίας καθαριότητας με την ψηφιακή πλατφόρμα της έξυπνης πόλης κ.α.”, συμπλήρωσε ο Αν. RIS.

Η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων τροφοδοτεί την εργασία και οικονομία και δίνει πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία. Πρέπει να ξεφύγουμε από τον μεσαίωνα των χωματερών, να πάψουμε ως χώρα να πληρώνουμε 100.000.000 ευρώ περιβαλλοντικά πρόστιμα για παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, منها 10.000.000 ανά έτος καταλογίζονται, διότι η χώρα μας δεν διαθέτει ούτε μία εγκατάσταση επικινδύνων αποβλήτων, σαν η Ελλάδα να μην διαθέτει καθόλου βαριά βιομηχανία ή νοσοκομεία!”, είπε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει, ότι οι Δήμοι πέρα από όραμα και προσανατολισμό χρειάζονται και νέα εργαλεία, ρυθμιστικά και χρηματοδοτικά, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον νέο εθνικό στόχο, που είναι η ανακύκλωση του 50% των απορριμμάτων.

“مثلا, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών θα υπάρξει άρθρο νόμου όπου θα δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εμπορεύονται πρωτογενή υλικά από το σύστημα ανακύκλωσης και τα Πράσινα Σημεία, ώστε να έχουν έσοδα από την ανακύκλωση. أيضا, συζητάμε και για την επέκταση των αρμοδιοτήτων των Δήμων σε τομείς όπως η μεταφόρτωση, η οικιακή και τοπική κομποστοποίηση κ.α.”.

Είμαστε σε μια καλή συγκυρία, όπου συμπίπτουν η ανάγκη της χώρας να ξεφύγει από το φαύλο παρελθόν, η βούληση της κοινωνίας να κάνει κάτι διαφορετικό και η διαθεσιμότητα του ΕΣΠΑ”, σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος. “Πρέπει να καταλάβουμε το μέγεθος της αλλαγής που χρειάζεται και στην κοινωνία και στην παραγωγή και στους ΟΤΑ και στους ΦΟΔΣΑ. Δεν μπορούμε άλλο να συνεχίσουμε στους παλαιούς ρυθμούς. Τα απορρίμματα και η ανακύκλωση να γίνουν προτεραιότητα για κάθε Δήμο. Οι πόροι υπάρχουν. Αλλά ποιες Περιφέρειες είναι έτοιμες να τους αξιοποιήσουν; Υπάρχουν καθυστερήσεις σε κάποιες περιοχές στις περιοχές χωροθέτησης και στις αδειοδοτήσεις. Και τα έργα πρέπει να είναι πλήρη για να μπουν στη χρηματοδότηση”.

وانتهى: “Η κυκλική οικονομία είναι πλέον κεντρική πολιτική της χώρας. لذلك, θα χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά ρυθμιστικά και οικονομικά εργαλεία για την προώθησή της. Τα απόβλητα είναι πρώτη ύλη και οι Δήμοι μπορούν να την αξιοποιήσουν και να την επαναχρησιμοποιήσουν. أيضا, έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε σε κάποιους κλάδους ανταγωνιστικοί, مثل. στην αναγέννηση ορυκτελαίων και αυτή την υπεραξία πρέπει να την αξιοποιήσουμε και προς όφελος των νέων επιστημόνων της χώρας”.

تابعنا

كنت التاجر;
إضافة منتجاتك MarketHUB
دخول المتجر والمنتجات الخاصة بك حتى لو لم يكن لديك متجر على الانترنت.
أول متجر البريد مخازن متعددة في اليونان

الطقس في ميكونوس

ميكونوس
سماء صافية
21.4 ° C
22 °
21 °
64 %
2.1كم في الساعة
0 %
ديسمبر
21 °
تو
23 °
الشركة المصرية للاتصالات
23 °
ث
22 °
الاب
24 °

يا لها من امرأة يراقب مدى لكم;

النساء الباحثات عن شيء سريع الزوال يبدو أن يركز على 5 الخصائص الفردية بدلا من الشخص كله, وفقا لبحث في مجلة ...

بارد, مشرق, البشرة ناعمة مع البطيخ!! 4 نصائح السوبر!!

عملية بسيطة: يقطع لحم البطيخ, لف قطعة من

6 مشروبات الصيف بارد وبطن مسطح ...!!

أبعد من ذلك الندى سوف اعطيكم ... بطن بحري!!

ضرورة وليس لدينا جعل توهج الجلد!! ال 5 في كثير من الأحيان الأخطاء جمال الصيف!!

لأن الجمال يريد الطريق ولا تهتم, لم يكن لديك ولكن احترس أن لا يخطئ في النمو ...

وفايبر راكوتين يقدم ميزة جديدة إنشاء ملصق!! جعل ملصقات الخاصة بك!!

تمكن هذه الميزة الجديدة للمستخدمين لتحويل أي صورة إلى ملصقا متعة!.....وفايبر راكوتين هو التطبيق الوحيد الذي ...

إينستاجرام: الخطوات التي يجب اتباعها إذا كان حسابك في هكاري !!

حسابات chakarisma في وسائل الإعلام الاجتماعية يمكن أن يحدث لأي شخص!! لك على الفور اتخاذ بعض الخطوات البسيطة لاسترداد البيانات ...

جوجل خوارزمية جديدة, سوف “يعاقب” بدقة نسخة & معجون

سترفع Google عالية في عمليات البحث والمحتوى أصيلة وأصلية - رفع التقارير الأصلي في البحث - جوجل الاهتزاز حتى الأصلي ...

وظيفة جديدة من الفيسبوك, "ينظف" التاريخ من المستخدمين, ولكن لا يحذف!!

تطبيق أداة جديدة يمنح المستخدم بعض السيطرة على المعلومات الواردة، فإن الشركة ........ ميزة جديدة تنفذ الفيسبوك ...

ما اقرأ التالي ...

قصص ذات الصلة قد ترغب

ما نحن متحمسون وفقا لبرجك لدينا!!

, Σ. Φάμελλος: “Ανακύκλωση και διαχείριση απορριμμάτων να γίνει προτεραιότητα για κάθε Δήμο”
ما نحب كثيرا، ونحن لا يمكن أن يقلل أي شيء; Τα πορίσματα κάποιων πρόσφατων μελετών σχετικά με το τι ξετρελαίνει κάθε...

ميكونوس: القبض على 39 عاما في مطار ميكونوس

, Σ. Φάμελλος: “Ανακύκλωση και διαχείριση απορριμμάτων να γίνει προτεραιότητα για κάθε Δήμο”
Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν..... أمس (18 سبتمبر 2019) σε περιφερειακά αεροδρόμια του...

في حال فوته على نفسك

ضرب PNO: رمي المراسي والسفن الحبال التعادل الثلاثاء ...

, Σ. Φάμελλος: “Ανακύκλωση και διαχείριση απορριμμάτων να γίνει προτεραιότητα για κάθε Δήμο”
24ωρη Απεργία των Ναυτεργατών Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων προχωρά..... الثلاثاء 24 سبتمبر اتحاد الهلينية البحرية (PNO),...

ووضع dioikithoun الكيانات القانونية البلديات والمناطق ...

, Σ. Φάμελλος: “Ανακύκλωση και διαχείριση απορριμμάτων να γίνει προτεραιότητα για κάθε Δήμο”
تعميم من وزارة الداخلية, نشرت يوم 16 سبتمبر, لا.' arithm.102 / 2019/09/13, بشأن إنشاء مجلس للشركات في CTA ألف و...

أكثر من ميكونوس شريط

داميانوس حلقة تعلن دعمها لAO. ميكونوس

نيته للرد فورا كراع, ضمان التشغيل السلس للأجزاء من إيه سي Mykonou, και να συνεχίσει το έργο και την...

المرشدين السياحيين البريطاني توماس كوك انهار ويلغي مئات الآلاف من التحفظات

المرشدين السياحيين البريطاني توماس كوك توقف التداول وفشلت مئات الآلاف من تحفظات ألغيت بعد الشركة لتأمين التمويل ...

التي وافقت عليها KSD, تقييم الأثر البيئي الاستراتيجي للاستثمار مع المرسى الروسية Mirum في الندا

في وقت مبكر 2020 من المتوقع أن يبدأ العمل لاستثمار كبير Mirum هيلاس - وسوف تشمل 56astero فندق, مارينا والسياحية ...

مع شروط إضافية, القيود وعملية الرصد, موافقة المجلس الإقليمي في بطانة ميكونوس

جورج Hadjimarkos: "في بلد مفلس, تسعى للاستثمار والناتج المحلي الإجمالي, أنا لن يؤثر سلبا الرأي ودون وثائق قانونية وعلمية, وتماما ...

فرض الضرائب: ما هي التغييرات بالنسبة للملايين من دافعي الضرائب 2020

تغيير الخريطة الضرائب اليونان من 2020 جميع التغييرات تعزيزها، من المتوقع أن "قفل" اثنين من المواعيد التي سيكون القادم ...

نظام eisforodotiko جديد!! يغيروا جميع المساهمات المهنية!! كيف يتم احتساب المبالغ الجديدة

المنحى تحفظ لحسابهم الخاص المستقل, لحسابهم الخاص والمزارعين من الدخل أعلن .... اختبار eisforodotiko النظام الجديد, والتي قد تشمل ...

قانون الانتخابات الجديد: 37% عتبة الاعتماد على الذات!! تصاميم لقانون الانتخابات

التصاميم على قانون الانتخابات - التعديل الدستوري: مقامرة ND مع قانون الانتخابات - لم تحدث تعديلات المادة 54 في ...

إضفاء الطابع المؤسسي على الرياضة المنظمة, سباحة & أنشطة الإبحار في Aigialos, الشاطئ ومنطقة البحر!! كل عملية ترخيص (GG)

إضفاء الطابع المؤسسي على إجراءات الترخيص والمستندات المطلوبة وغيرها من القضايا ذات الصلة من خلال تنظيم الرياضية, أنشطة السباحة والإبحار على الشواطئ الأمامية, و...

الصفحات الأولى للصحف الأحد 22 سبتمبر 2019

Τι γράφει ο Κυριακάτικος Τύπος Διαβάστε τα 17 ويبرز أولا وغلاف خلفي من الاحد الصحف (يتجدد تعليق مستمر!!)...... ....... عناوين أخرى قريبا. غرفة الأخبار ميكونوس ...
خطأ: محمي المحتوى !!