12.8 C
Mykonos

Web Radio

Weather

12.8 C
Mykonos
10 C
Athens

Coronavirus Pandemic: Μένουμε σπίτι και το Πάσχα!! Το σχέδιο των αρχών για «σφράγισμα» λιμανιών και διοδίων

Στον αγώνα για την πραγματοποίηση ελέγχων με στόχο τον εντοπισμό όλων των παραβατών, έχει μπει για τα καλά το Λιμενικό Σώμα και η Αστυνομία…..

Εξετάζεται η επιβολή αυστηρότερων προστίμων (πολύ άνω των 150 ευρώ) για όποιον επιχειρήσει εκδρομή για το Πάσχα

Με δεδομένο ότι ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο κρίσιμος μήνας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, η Αστυνομία εκπονεί σχέδιο για κυλήσουν όλα «ομαλά» την περίοδο του Πάσχα.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σχέδιο προκειμένου να «σφραγιστούν» τα διόδια αλλά και να αποφευχθεί ο συνωστισμός για το ψήσιμο του οβελία. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι εάν στις γιορτές δεν «χυθεί η καρδάρα με το γάλα», τότε θα έχει γίνει το πρώτο καθοριστικό βήμα για την ομαλή «έξοδο» από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Την περίοδο από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα θα ξεδιπλωθεί σχέδιο που προβλέπει αστυνομική παρουσία σε όλα τα κεντρικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα της χώρας, καθώς και τα λιμάνια.

«Τα μέτρα της Αστυνομίας στα διόδια των Εθνικών Οδών θα είναι πρωτοφανή την περίοδο των γιορτών. Θα ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα. Θα περνάνε μόνο επαγγελματικά οχήματα και εργαζόμενοι που επιστρέφουν στη μόνιμη κατοικία τους. Όποιος επιχειρήσει να πάει στο χωριό του θα γυρίσει πίσω ταλαιπωρημένος και με πρόστιμο», είναι η χαρακτηριστική φράση αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα.

Το «σφράγισμα» των διοδίων μέσω της ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας στα διόδια είναι ειλημμένη απόφαση. Στο μικροσκόπιο πλέον βρίσκονται οι εξαιρέσεις. Δηλαδή, ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούν να διέλθουν από τα διόδια οι λιγοστοί πολίτες που βρίσκονται στα αστικά κέντρα και έχουν μόνιμη κατοικία σε άλλο νομό.

Το πιθανότερο είναι αυτό να γίνεται με την επίδειξη εκκαθαριστικού σημειώματος. Μία άλλη εξαίρεση θα είναι οι επίσης λιγοστοί πολίτες που φροντίζουν ηλικιωμένους ανθρώπους που ζουν σε χωριά. Γι’ αυτούς ενδεχομένως χορηγούνται ειδικές άδειες, τις οποίες θα μπορούν να επιδείξουν σε τυχόν αστυνομικό έλεγχο. Οι άδειες αυτές θα δοθούν με φειδώ και μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει διαπιστωμένα μεγάλη ανάγκη.

Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται η επιβολή αυστηρότερων προστίμων (πολύ άνω των 150 ευρώ) για όποιον επιχειρήσει εκδρομή για το Πάσχα, ενώ ήδη έχει μπει στοπ σε όσους σκέφτονταν να αλλάξουν μόνιμη κατοικία μέσω taxisnet για να πάνε στο… χωριό.

Παράλληλα, θα δοθούν εντολές για περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. σε όλες τις πόλεις και τα χωριά, προκειμένου να μην υπάρξουν μαζώξεις πολιτών για το ψήσιμο του οβελία.

Το όριο των συναθροίσεων μέχρι σήμερα είναι τα 10 άτομα.

Το έκτακτο σχέδιο για το Πάσχα θα αρχίσει να εφαρμόζεται τη Μεγάλη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα του Πάσχα.

Εντατικοί έλεγχοι και στα λιμάνια ενόψει Πάσχα ώστε να μην ταξιδέψουν μη μόνιμοι κάτοικοι προς τα νησιά

Πρώτα από όλα πέρα από τους ελέγχους σε ξηρά και θάλασσα, αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως το ενδιαφέρον για την ενημέρωση σχετικά με το τι ισχύει πλέον για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν με τα πλοία της Γραμμής, αλλά και τους ιδιοκτήτες σκαφών που θέλουν να κάνουν βόλτα, είναι αυξημένο.

Εισιτήρια εκδίδονται μόνο για τους επιβάτες που συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο και πιστοποιούν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, λιμάνια όπως ο Πειραιάς, η Ραφήνα και το Λαύριο τα οποία αποτελούν αφετηρίες πλοίων των  Κυκλάδων, θα μπουν στο μικροσκόπιο ελέγχων με στόχο να μην μετακινηθούν ταξιδιώτες για διακοπές.

Από το Υπουργείο Ναυτιλίας διαρρέεται ότι εντός των προσεχών ημερών θα απαγορευθεί, τουλάχιστον για τη Μεγάλη Εβδομάδα, η δυνατότητα ταξιδιού και για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, ώστε να μπει φρένο σε οποιαδήποτε μετακίνηση η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στη διασπορά του ιού.

Το ΦΕΚ του Υπουργείου Ναυτιλίας, με τις οδηγίες λόγω κορωνοϊού, που ισχύουν μέχρι τώρα

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Follow Us

eshop στο λεπτό!

Δημιουργήστε το eshop σας με δικό σας domain με απλά βήματα στην πιο εύκολη συνδρομητική πλατφόρμα κατασκευής eshop.

Trending Now

Premium

Stories for You

More from Mykonos Ticker

error: Content is protected !!