16 C
Mykonos

Web Radio

Weather

16 C
Mykonos
14.9 C
Athens

Coronavirus Restaurants: Ανακόπτεται η επίσπευση του ανοίγματος στην Εστίαση, λόγω έκδηλης ανησυχίας από εικόνες συνωστισμού!!

Η επιστημονική ομάδα και η κυβέρνηση είναι σε αναβρασμό από τις εικόνες συνωστισμού που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας κυρίως τις βραδινές ώρες, διότι το διάστημα μεταξύ 11 και 18 Μαΐου είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο για τις αποφάσεις, που θα λάβει η κυβέρνηση, για την επόμενη φάση της άρσης των μέτρων.…….

Ορισμένοι εξακολουθούν να κρατούν αντικοινωνική στάση βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των πολιτών τηρεί τα μέτρα προστασίας στις καθημερινές μετακινήσεις.

Συνεχείς συσκέψεις γίνονται στην Πολιτική Προστασία, προκειμένου να υπάρξουν τρόποι αντιμετώπισης αυτών των φαινόμενων που δείχνουν καθημερινά να πολλαπλασιάζονται, ενώ οι λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της νόσου.

Έκδηλη η ανησυχία που επικρατεί για εξάπλωση της νόσου

Ο προβληματισμός είναι έντονος καθώς από τα χαμόγελα και την αισιοδοξία την πρώτη μέρα της άρσης των μέτρων, περάσαμε στα “κορωνοπάρτι” που πραγματοποιούνται στις πλατείες.

Τα συγκεκριμένα γεγονότα όπως είναι φυσικό “ανακόπτουν” οποιαδήποτε σενάρια υπήρχαν για το γρηγορότερο άνοιγμα των εστιατορίων, των καφετεριών αλλά και των πολυκαταστημάτων, καθώς στην περίπτωση που συνεχιστούν τα φαινόμενα συνωστισμού τότε είναι ορατός ο κίνδυνος της διασποράς του κορωνοϊού, όπως και η επιστροφή στην καραντίνα.

Χαρακτηριστική ήταν η άποψη που εξέφρασε ο Νίκος Χαρδαλιάς για το πόσο μπορούν να επηρεάσουν τέτοιες κινήσεις τον σχεδιασμό για την εστίαση.

“Κάθε επιλογή μας είναι σημαντική. Κάθε απόφασή μας επηρεάζει τις εξελίξεις, είτε απομακρύνοντας, είτε φέρνοντας πιο κοντά τις επόμενες φάσεις αποκλιμάκωσης των μέτρων”.

Ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν εφιαλτικό τόσο για τις αντοχές του συστήματος υγείας, όσο και για την οικονομία που έχει ήδη υποστεί σημαντικό πλήγμα από την πανδημία.

“Ο ιός είναι ακόμα εδώ. Ο κίνδυνος τεράστιος. Η βούλησή μας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου ξεκάθαρη. Για αυτό το λόγο και δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε μέτρα υπερτοπικής εμβέλειας και ισχύος, όπου και εφόσον συνεχιστούν τέτοιου είδους απαράδεκτες καταστάσεις” δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Άμεσες παρεμβάσεις όπου χρειαστεί

Η απόφαση του κλεισίματος της πλατείας Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, είναι ουσιαστικά ο οδηγός για παρόμοιες παρεμβάσεις που είναι αποφασισμένη να πάρει η κυβέρνηση από την στιγμή που συνεχιστούν οι εικόνες συνωστισμού, ενώ θα υπάρξουν και τσουχτερά πρόστιμα.

Πρωταρχικός στόχος είναι να μην υπάρξουν απαγορεύσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όπου ξεφεύγει η κατάσταση δεν θα γίνονται παρεμβάσεις, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

“Θα έχουμε τις γενικές συστάσεις και θα έχουμε και τοπική παρέμβαση, αν αυτό χρειάζεται. Δεν είμαστε στη φάση της απαγόρευσης. Είμαστε στη φάση της ενημέρωσης, της πειθούς” δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Το κρίσιμο διάστημα μεταξύ 11 και 18 Μαΐου

Το διάστημα μεταξύ 11 και 18 Μαΐου είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο για τις αποφάσεις, που θα λάβει η κυβέρνηση, για την επόμενη φάση της άρσης των μέτρων.

Μέσα σε διάστημα επτά ημερών, θα ανοίξουν τα υπόλοιπα καταστήματα λιανεμπορίου, ενώ θα επιστρέψουν στα θρανία και η μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Από τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αλλά και από την στάση που θα κρατήσουν οι πολίτες, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η επίσπευση του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης που είναι προγραμματισμένο για την 1η Ιουνίου.

Εστιατόρια και Καφετέριες ετοιμάζονται μήπως και σηκώσουν ρολά έστω και μία εβδομάδα νωρίτερα, ενώ οι Δήμοι καταστρώνουν σχέδια για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε πεζοδρόμια και δρόμους ώστε να μην μειωθεί ακόμη περισσότερο ο τζίρος των καταστημάτων.

Πρόκειται για τις επτά κρίσιμες ημέρες, που ουσιαστικά θα είναι το πρώτο crash test, καθώς εκείνη την περίοδο, η επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας θα έχει στα χέρια της, τα πρώτα στοιχεία για την πορεία της νόσου μετά την άρση των μέτρων!!

Follow Us

eshop στο λεπτό!

Δημιουργήστε το eshop σας με δικό σας domain με απλά βήματα στην πιο εύκολη συνδρομητική πλατφόρμα κατασκευής eshop.

Trending Now

Premium

Stories for You

More from Mykonos Ticker

error: Content is protected !!