27.9 C
Mykonos

Web Radio

Weather

27.9 C
Mykonos
31.9 C
Athens

Coronavirus Testing: Στα σκαριά μοριακό τεστ από Έλληνες Επιστήμονες!! Από που μας ήρθαν τα εισαγόμενα κρούσματα!!

Ερευνητικές προσπάθειες ώστε η χώρα μας να έχει αυτάρκεια στη διαχείριση της πανδημίας προχωρούν οι επιστήμονες……

Σύντομα θα βρίσκεται σε φάση να ανακοινωθεί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ελληνικό μοριακό τεστ για τη διάγνωση του Sars-Cov-2 , ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση από τα ξένα τεστ.

Ένα τέτοιο «όπλο» θα είναι χρήσιμο σε περίπτωση παγκόσμιας μεγάλης έξαρσης της Covid-19 και σε πιθανές ελλείψεις.

Ήδη η πανδημία αναζωπυρώνεται σε διάφορες χώρες. Στην Ελλάδα τα κρούσματα κρατούν σταθερά διψήφιο αριθμό, με μεγάλο ποσοστό να προέρχεται από ταξιδιώτες – χθες 17 εισαγόμενα σε σύνολο 27 περιστατικών.

Σε χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη, στον σταθμό ΣKAΪ και στους δημοσιογράφους Παύλο Τσίμα και Βασίλη Χιώτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατασκευή ελληνικού μοριακού τεστ!!

«Πρέπει να σας πω ότι γίνεται μια σπουδαία ερευνητική δουλειά στην Ελλάδα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις τόσο όσον αφορά στο μοριακό τεστ αλλά και ερευνητικά αποτελέσματα για θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα αναπτύσσει τη δική της μεθοδολογία διάγνωσης του ιού, που θα είναι στη λογική της απλή, αλλά με σκοπό να μην απαιτούνται αντιδραστήρια και τεστ από το εξωτερικό εάν απαιτηθεί, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να είναι ανεξάρτητη σε περιπτώσεις ελλείψεων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου είχαν τηλεδιάσκεψη με τους Έλληνες της ομάδας που πραγματοποιούν τις έρευνες. Σε αυτές συμπράττουν η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ», το Ινστιτούτο Παστέρ και όλα τα Κέντρα Αναφοράς για κορονοϊό της χώρας.

Επιμονή στις μάσκες

Ο πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη χαλάρωση που παρατηρείται στην τήρηση των μέτρων προστασίας. Οι εικόνες από γλέντια και πανηγύρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα τους ειδικούς της επιτροπής για τον κορονοϊό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, χαρακτήρισε τη χαλαρότητα των πολιτών αναμενόμενη.

«Μετά από σχεδόν τρεις μήνες πειθαρχίας παντού στον κόσμο βλέπουμε τέτοια φαινόμενα χαλάρωσης. Όμως έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας, στους συμπολίτες μας, στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, κυρίως στους ηλικιωμένους, τους χρονίως πάσχοντες, να είμαστε υπεύθυνοι στις συμπεριφορές μας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει μάσκες εκεί που πρέπει να φοράμε. Επιμένω πολύ σε αυτό. Σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι κυρίως στην εστίαση και στον τουρισμό», είπε.

Αύξηση περιστατικών

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι σήμερα, και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν υπάρχει ένδειξη αύξησης των εσωτερικών κρουσμάτων.

«Διαχειριζόμαστε τα εισαγόμενα κρούσματα με επαγγελματισμό και μέχρι στιγμής, πιστεύω, με απόλυτη επιτυχία», ανέφερε.

Ο αριθμός των εισαγόμενων περιστατικών είναι σημαντικός πλέον και από την 1η Ιουλίου η αύξησή τους συγκριτικά με το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου όταν ο τουρισμός ξεκίνησε δειλά είναι αισθητή.

Μέχρι και χθες, μόλις μία εβδομάδα από το πλήρες άνοιγμα της τουριστικής κίνησης, τα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν αυτά που καταγράφηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου μέχρι και χθες εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της Ελλάδας 96 κρούσματα.

Παράλληλα, ακόμη έξι κρούσματα πέρασαν στη χώρα και προσήλθαν αυτοβούλως για εξέταση σε εργαστήριο (σ.σ.: πιθανώς δεν ήταν ανάμεσα σε όσους επιλέχθηκαν για δειγματοληπτικό έλεγχο).

Συνεπώς ο συνολικός αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα ανέρχεται σε 102, αντιπροσωπεύοντας περισσότερα από τα μισά του συνόλου των κρουσμάτων (183 από την 1η Ιουλίου έως και 7 Ιουλίου).

Χθες, στον ΕΟΔΥ δηλώθηκαν 27 νέα περιστατικά με Covid-19.

Τα 17 είναι εισαγόμενα και συγκεκριμένα τα 14 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου και τα τρία προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για εξέταση.

Η γεωγραφική κατανομή των υπόλοιπων κρουσμάτων έχει ως εξής: τρία κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τέσσερα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Λαρίσης, ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και ένα στην ΠΕ Καρδίτσας.

Εισαγόμενα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

1 Ιουλίου 11 εισαγόμενα
2 Ιουλίου 7 εισαγόμενα
3 Ιουλίου 13 εισαγόμενα και 1 ακόμη που προσήλθε αυτοβούλως για εξέταση
4 Ιουλίου 8 εισαγόμενα και 2 ακόμη που προσήλθαν αυτοβούλως για εξέταση
5 Ιουλίου 7 εισαγόμενα
6 Ιουλίου 36 εισαγόμενα
7 Ιουλίου 14 εισαγόμενα και 3 ακόμη που προσήλθαν αυτοβούλως για εξέταση

Ελεύθερος Τύπος Έντυπη Έκδοση

Follow Us

Scan to Order

Σύστημα ανέπαφων παραγγελιών με QR Code. Χωρίς καταλόγους, πολυγλωσσικό και άμεση ενημέρωση προϊόντων!

Trending Now

Mykonos private party: Πρώτη σύλληψη στη Μύκονο για πάρτι με συνωστισμό σε βίλα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σαρωτικοί έλεγχοι στη Μύκονο σε beach bar, κέντρα διασκέδασης, αλλά και σε βίλες που διοργανώνονται πάρτι και παρατηρείται συνωστισμός...... Σύμφωνα...

Tourism Season 2020: Στο 25% η μέση πληρότητα τον Ιούλιο – Ετοιμάζουν εκπτωτικά πακέτα για τους Έλληνες τα ξενοδοχεία

Ο Ιούλιος φεύγει αφήνοντας πικρή γεύση στους επαγγελματίες του Τουρισμού, αλλά και στο οικονομικό επιτελείο, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων σε ευρωπαϊκές χώρες και...

Premium

Mykonos – Χρυσοχοΐδης: Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε είναι να διατηρηθεί το νησί σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας

Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Μύκονο Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε τη Μύκονο, με αφορμή τη συγκρότηση της...

Στέλιος Μπρίγγος: Η Περιφέρεια συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη και την προβολή της Μυκόνου ως safest destination

Τοποθέτηση Στέλιου Μπρίγγου στη συνάντηση φορέων της Μυκόνου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη Στην σημερινή σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη...

Stories for You

Γιάννης Τσιφούτης: Στον ΠΑΟΚ το κορυφαίο ταλέντο του Ελληνικού ποδοσφαίρου !!

O φέρελπις Γιάννης Τσιφούτης υπέγραψε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Το ελπιδοφόρο ταλέντο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, άφησε την Μύκονο παίρνοντας μεταγραφή σε μία από τις κορυφαίες ομάδες...

Ferry Routes – Πλακιωτάκης: Η βελτίωση της ποιότητας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της χώρας είναι μονόδρομος

Ο ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στα εγκαίνια του «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» «Για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η σταθερή βελτίωση της ήδη υψηλής ποιότητας του...

More from Mykonos Ticker

Reopening Cruise: Την εκτίμηση ότι η εκκίνηση των κρουαζιέρων στην Ελλάδα θα γίνει μετά τις 20/8, εξέφρασε ο Γ. Πλακιωτάκης

Η Ελλάδα με βάση και τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα εξέδωσε τις δικές της Εθνικές οδηγίες. άρα η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί Κρουαζιερόπλοια. Μάλιστα σήμερα...

Property – Κτηματολόγιο: Έως 2.000 ευρώ τα Πρόστιμα για Εκπρόθεσμη Δήλωση!!

Ως μία μεγάλη μεταρρύθμιση με στόχο τη στήριξη των επενδύσεων, την προστασία της ιδιοκτησίας, αλλά και του περιβάλλοντος.... χαρακτήρισε ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης το...

Education – Θρησκευτικά: Έτσι θα γίνεται η διδασκαλία στα σχολεία [Έγγραφο]

Τι προτείνει το υπουργείο Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία Εισήγηση για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών και την απαλλαγή των μαθητών από το συγκεκριμένο...
error: Content is protected !!