Covid-19 Movement Restrictions: Έρχονται αλλαγές και νέος κωδικός στο SMS 13033!!

Ορισμένες αλλαγές και έναν νέο κωδικό σκέφτεται να βάλει η κυβέρνηση στο SMS 13033 για τις μετακινήσεις...... Οι σκέψεις που υπάρχουν

Covid-19 Movement Restrictions: Έρχονται αλλαγές και νέος κωδικός στο SMS 13033!!
Covid-19 Movement Restrictions: Έρχονται αλλαγές και νέος κωδικός στο SMS 13033!!

Ορισμένες αλλαγές και έναν νέο κωδικό σκέφτεται να βάλει η κυβέρνηση στο SMS 13033 για τις μετακινήσεις......

Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να μπει ένας νέος κωδικός SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις, ειδικά για τα ψώνια στα μαγαζιά όταν άνοιξουν, κάτι που φαίνεται να προγραμματίζεται για την 1η Μαρτίου ή για μια εβδομάδα αργότερα.

Σημειώνεται ότι και τα σούπερ μάρκετ ζητούν νέο κωδικό και συγκεκριμένα το 7 για να κάνουν τις αγορές οι πολίτες.

Τι θα γίνει τελικά και τι θα αφορά ακριβώς ο νέος κωδικός, αλλά και πώς θα λειτουργεί δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Μία θετική εκτίμηση μετέφερε αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Την ερχόμενη Δευτέρα θεωρώ ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε τρόπο του έχει προταθεί. Το υπουργείο Ανάπτυξης στέκεται στο πλευρό της πραγματικής οικονομίας, και οι προσπάθειες όλων είναι να επαναλειτουργήσουμε με ασφάλεια. Ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων θα προτείνουμε είτε με click away είτε με click inside. Η αίσθηση που έχω είναι ότι μπορούμε να ανοίξουμε την ερχόμενη Δευτέρα με ασφάλεια», είπε ο κ. Καφούνης για το λιανεμπόριο.

Ο νέος κωδικός στο 13033

Στην κυβέρνηση σκέφτονται να μπει και ένας νέος κωδικός στο παιχνίδι που θα αφορά αποκλειστικά στα καταστήματα, όπως γράφει και η Realnews σήμερα Κυριακή. Κι αυτός ο κωδικός θα έχει χρονικό περιορισμό, με τους πολίτες – καταναλωτές να μπορούν να στείλουν μόνο ένα μήνυμα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το πλάνο που έχει η κυβέρνηση είναι η δημιουργία ενός νέου SMS για τα ψώνια με click away, το οποίο θα έχει περιορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει «κόφτης» στα sms στο 13033, με τους πολίτες να στέλνουν όσα θέλουν.

Στο νέο κωδικό ίσως τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

Οι πολίτες θα στέλνουν τον κωδικό στο νέο αριθμό, που θα είναι παρόμοιος με το 13033 και θα παίρνουν έγκριση μόνο μία φορά την ημέρα και με χρονικό περιορισμό.

Δηλαδή, θα μπορούν να βγουν για ψώνια μόνο για κάποιες ώρες και μόνο μία φορά την ημέρα.

Τι ισχύει σήμερα με το SMS 13033

Υπενθυμίζεται ότι για τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 6 ή στις 9 το βράδυ και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί [αναλόγως σε ποια περιοχή αναφερόμαστε]. Οι πολίτες θα μετακινούνται με το απαραίτητο sms στο 13033 με τον απαραίτητο κωδικό.

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας