22.3 C
Mykonos

Web-Radio

Wetter

22.3 C
Mykonos
23.5 C
Athen

Coronavirus Pandemie: Διπλή ρύθμιση 12 +12 για χρέη του 2020 στον ΕΦΚΑ!! Wer macht!!

Παράθυρο για τμηματική εξόφληση χρεών σε 12+12 Dosen ανοίγει εγκύκλιος του EFKA για τις οφειλές του 2020 von επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες…..οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις 100 und 120 δόσεων με τους Νόμους 4305 und 4321.

die διευκόλυνση αυτή αφορά Schulden που καθίστανται απαιτητές από 29 Februar 2020 und dann και επεκτείνεται από την κυβέρνηση με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (13/4/2020 GG A 84) στους οφειλέτες των παλαιότερων ρυθμίσεων (n. 4305/2014 και ν. 4321/2015) καθώς ανάλογη δυνατότητα ισχύει για όσους μπήκαν στην τελευταία ρύθμιση των 120 δόσεων με τον νόμο 4611/2019.

Οι οφειλέτες των παλαιότερων ρυθμίσεων δεν είχαν αυτήν τη δυνατότητα και αν άφηναν απλήρωτες τις τρέχουσες εισφορές τους, zum Beispiel, έχαναν και τη ρύθμιση των 100 oder 120 Dosen.

Με τη διάταξη που ψηφίστηκε θα μπορούν να μένουν στην αρχική τους βασική ρύθμιση, καθώς σε περίπτωση που δημιουργούν νέα χρέη θα τα ρυθμίζουν σε 12 Dosen, παράλληλα με τα παλιά.

Το παράθυρο όμως που ανοίγει με την εγκύκλιο είναι ότι οι 12 δόσεις θα επαναλαμβάνονται και για όποια επόμενα νέα χρέη δημιουργηθούν εντός του 2020 ή των επόμενων ετών, υπό την προϋπόθεση zurückgezahlt werden τα χρέη που μπήκαν στην πρώτη ρύθμιση των 12 Dosen.

Dadurch, οι οφειλέτες θα μπορούν να τηρούν τους όρους των ρυθμίσεων μεγάλης διάρκειας (100 oder 120 Dosen), καθώς κάθε φορά που θα προκύπτουν νέες οφειλές και θα προβάλλει ο κίνδυνος απώλειας της «μεγάλης ρύθμισης» θα μπορούν να προχωρούν σε διακανονισμό των νέων χρεών με 12 Dosen.

Ο μηχανισμός

Για παράδειγμα οφειλέτης που έχει παλιά ρύθμιση 100 oder 120 Dosen (n. 4305-4321) την οποία εξυπηρετεί κανονικά δημιουργεί νέα οφειλή από τρέχουσες απλήρωτες εισφορές για 3 μήνες μέσα στο 2020.

Πριν την εγκύκλιο, αν δεν την πλήρωνε άμεσα, θα έχανε τη ρύθμιση, ενώ τώρα μπορεί να πληρώσει τα χρέη 3 μηνών σε 12 Dosen.

Σε περίπτωση δε που εντός του 2020 δημιουργήσει ξανά νέα οφειλή για 3 Monate, τότε για να μη χάσει την παλιά και βασική ρύθμιση των 100-120 δόσεων θα πρέπει να εξοφλήσει άμεσα το υπόλοιπο από τις 12 δόσεις και να βάλει σε νέες 12 δόσεις τα νέα χρέη των 3 Monate.

Zirkular

Στην εγκύκλιο του EFKA που υπογράφει η συντονίστρια του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Keao) Βαρβάρα Χατζηευσταθιάδου προβλέπεται ότι:

* Από την ισχύ της κοινοποιούμενης διάταξης (ss. von 13/4/2020) για οφειλές που καθίστανται απαιτητές από 29 Februar 2020 weiter, είναι δυνατή η υπαγωγή τους σε παράλληλη ρύθμιση δώδεκα δόσεων, διατηρώντας σε ισχύ την ευνοϊκή ρύθμιση των νόμων 4321/2015 und 4305/2014.

* Για τους οφειλέτες που διατηρούν ενεργή ρύθμιση στους προαναφερόμενους νόμους παρέχεται δυνατότητα υπαγωγής σε παράλληλη ρύθμιση των διατάξεων του ν.4152/2013 (Festeinstellung) τυχόν οφειλών που αφορούν στις χρονικές περιόδους Δώρο Χριστουγέννων 2019, 01/2020 και κάθε επόμενης αυτών.

* Τυχόν οφειλές πριν την κρίσιμη ημερομηνία (ss. vor 29/2/2020) θα πρέπει να εξοφληθούν ολοσχερώς προκειμένου να διατηρηθούν οι εν λόγω ευνοϊκές ρυθμίσεις.

* Οφειλέτης που θα ρυθμίσει χρέη σύμφωνα με τις κοινοποιούμενες διατάξεις θα πρέπει να τηρεί απαρέγκλιτα τους όρους της παράλληλης ρύθμισης προκειμένου να διατηρηθούν τα ευεργετήματα της ευνοϊκής ρύθμισης.

* Τυχόν νεότερες οφειλές δύναται να ενταχθούν σε νέο δωδεκάμηνο διακανονισμό μόνο σε περίπτωση ολοκλήρωσης (εξόφλησης) της παράλληλης πάγιας ρύθμισης.

* Στην περίπτωση που καταλογιστούν οφειλές εις βάρος του οφειλέτη, ο τελευταίος θα πρέπει να προβεί άμεσα σε ενέργειες για την υπαγωγή αυτών σε ρύθμιση ή για την αναστολή είσπραξης αυτών, εφόσον για τις ίδιες οφειλές δεν ισχύει αναστολή εκ του νόμου.

* Στην περίπτωση που ο οφειλέτης δεν προβεί σε άμεσες ενέργειες για την υπαγωγή των προαναφερόμενων οφειλών σε ρύθμιση ή / και στην περίπτωση που αυτές δεν τελούν σε αναστολή είσπραξης (είτε δικαστική, διοικητική είτε εκ του νόμου), οι εν λόγω οφειλές είναι απαιτητές και εισπράττονται κατά προτεραιότητα των δόσεων ρύθμισης.

Έντυπη Εκδοσή Ελεύθερου Τύπου

Folge uns

Auf Bestellung scannen

System kontaktloser Bestellungen mit QR-Code. Keine Kataloge, mehrsprachige und sofortige Produktinformationen!

Gerade angesagt

Bildung & Prüfungen - Panhellenisch 2020: Die Noten wurden bekannt gegeben [Hier sehen Sie die Ergebnisse]

Die Bewertungsleistung der Kandidaten in GEL und EPAL ist gemeinfrei!! Das Bildungsministerium hat die Statistiken für die diesjährigen Ergebnisse veröffentlicht..

Wiedereröffnung der Grenzen für den Tourismus: Außergewöhnliches Treffen in Maximou nach der "Explosion" der Fälle

Morgen findet ein Treffen zur Krönung statt (10/07) im Maximos-Palast unter Kyriakos Mitsotakis, mit den Streitkräften und den Sicherheitskräften ....... „Das ...

Prämie

Sport wieder eröffnen : Lärm statt Vorschläge

Von Dimitris Pappas, αντιπροέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων Η επαναφορά των αθλητών μετά την σχεδόν δίμηνη αποχή στο ταρτάν, στο χορτάρι και στο παρκέ όπως...

Thanasis Megas: An unseren guten Freund Giannis Kontaratos

Lieber mein lieber Freund Giannis, Unser würdiger Partner, Es ist wirklich eine sehr schwierige Zeit, wenn Sie sich plötzlich von einem guten und würdigen Freund verabschieden, ein ausgezeichneter Partner,...

Geschichten für Sie

Fahrzeugbesteuerung in Griechenland: Die Steuern für Neuwagen werden gesenkt – Günstiger Status für umweltfreundliche Autos

Was gilt für Hybrid- und Gebrauchtfahrzeuge?!! Αναλυτικοί πίνακες με τις μεταβολές των τελών ταξινόμησης Ευνοϊκότερο καθεστώς φορολόγησης για τα νέα μη ρυπογόνα Ι.Χ. Autos ...

Mykonos – F. Vigliaris: Unterbrechung der Wasserversorgung, um den Schaden in der Umgebung zu beheben “Kamin”

Das möchten wir Ihnen morgen Mittwoch mitteilen 8 Juli, die Besatzung von DEYA. Mykonos, repariert den Fehler im Wasserversorgungsnetz in ...

Mehr von Mykonos Ticker

Hagia Sofia – Eleni Glykatzi-Arveler: Es ist der zweite Fall der Stadt!!

Συγκλονισμένη από την απόφαση του Τούρκου προέδρου εμφανίστηκε στην ΕΡΤ η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ...... "Wenn ich höre, dass die Mosaike in Tränen sind, werde ich nicht überrascht sein,...

Hagia Sofia: Erdogans provokative Rede!! auf 24 Juli-Gebet in der Hagia Sophia!! Es ist unser souveränes Recht!! [Video]

Recep Tayyip Erdogan spricht vor dem türkischen Volk, αναφερόμενος στην απόφαση να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά...... Der türkische Präsident erklärte dies am 24...

Mykonos: Beschwerde von SEDE Mykonos wegen illegaler Party in einer Villa in der Gegend von Houlakia

Eine offizielle Beschwerde bei der griechischen Polizei gegen Parteiorganisatoren und wegen Verstoßes gegen die Maßnahmen gegen das Coronavirus wurde eingereicht ,Freitag 10 Juli 2020, die ...
Error: Inhalt ist geschützt !!