13.2 C
Mykonos
Παρασκευή, Μάρτιος 22, 2019

Δημιουργίες με …. Α Μ Μ Ο …. από την θάλασσα!! (βήμα-βήμα, 4 Videos)

Post date:

Category:

Style Living Δημιουργίες με .... Α Μ Μ Ο .... από την θάλασσα!! (βήμα-βήμα,...

μπορούν να αποδειχθούν και πολύτιμοι θησαυροί στην προσπάθεια να ομορφύνουμε το δικό μας!!

Λίγες ή περισσότερες φορές κι αυτό το καλοκαίρι και σε πείσμα της κάθε είδους “κρίσης” θα βυθίσετε τα βήματά σας στο παχύ στρώμα άμμου κάποιας παραλίας. 

Φεύγοντας, πάρτε μαζί σας κάμποση…… παραλία και κρατήστε για πάντα φυλακισμένες σ΄ ένα μπουκάλι τις αναμνήσεις σας κι απ΄αυτές τις διακοπές, δημιουργώντας με τα χέρια σας αληθινά αριτουργήματα.

Εκτός λοιπόν από…μεράκι, υπομονή και φαντασία θα χρειαστείτε:

 • Άμμο 
 • Τέμπερες σε υγρή ή στέρεα μορφή, σε διάφορα χρώματα 
 • Διαφανή γυάλινα μπουκάλια ή δοχεία  
 • Πλαστικά κύπελλα ή δοχεία 
 • Υγρή κόλλα ή σιλικόνη
 • Χωνί 
 • Κουτάλι
 • Καλαμάκι 

1. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ λεπτό κόσκινο ή  ένα τουλουπάνι,  ξεπλύντε πολύ καλά την άμμο θαλάσσης με νερό.  Αφήστε την, όσο το δυνατόν περισσότερο απλωμένη, να στεγνώσει εντελώς.  

2. Μοιράστε την άμμο σε κύπελλα ή δοχεία πλαστικά, ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από κάθε χρώμα. 

 3. Προσθέστε στο κάθε κύπελλο ή δοχείο μια κουταλιά υγρής τέμπερας διαλυμένη σε μερικές σταγόνες νερό και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει η άμμος το χρώμα που θέλετε. Για να το βελτιώσετε, προσθέστε ή περισσότερο χρώμα ή κι άλλη άμμο. Αφήστε την χρωματισμένη άμμο να στεγνώσει για δύο 24ώρα. 

Αν χρησιμοποιήσετε στερεή τέμπερα, θρυμματίστε την εντελώς σ΄ένα γουδί, ανακατέψτε με την άμμο και είναι αμέσως έτοιμη να την χρησιμοποιήσετε.

4.  Με τη βοήθεια του χωνιού αν χρησιμοποιήσετε μπουκάλι ή με το κουτάλι για οποιοδήποτε άλλο γυάλινο δοχείο, γεμίστε τα με στρώσεις άμμου διαφορετικών χρωμάτων. Με το καλαμάκι ή οποιαδήποτε άλλο αιχμηρό αντικείμενο, μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια πάνω στο σημείο που η άμμος εφάπτεται στο γυαλί και που θα τα “γεμίσετε” με διαφορετικού χρωματισμού άμμο ή και μόνο με χρώμα (υγρή τέμπερα)  που επίσης μ΄ένα καλαμάκι θα αφήσετε να τρέξει μέχρι εκείνο το σημείο. 

5. Όταν φτάσετε λίγο πριν  το στόμιο του μπουκαλίου ή το χείλος του γυάλινου δοχείου, γεμίστε με υγρή διαφανή κόλλα ή σιλικόνη, που θα σταθεροποιήσει την όλη κατασκευή στη θέση της. 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να δουλέψετε χρησιμοποιώντας έτοιμη χρωματιστή άμμο,  πολύ λεπτό χαλίκι που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη για κατασκευές ή  με αλάτι που θα χρωματίσετε με τον ίδιο ακριβώς με την άμμο τρόπο. 

Περισσότερο απλό στη δημιουργία του αλλά εξίσου εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα αν χρησιμοποιήσετε στο μεγαλύτερο μέρος μιας τέτοιας κατασκευής άμμο στη φυσική μορφή της και μόνο μία στρώση από χρωματισμένη, προσθέτοντας ανάμεσά τους και μερικά βότσαλα ή κοχύλια.

Έξω απ΄το μπουκάλι…

Αν τώρα δεν θέλετε να κλείσετε την άμμο σε μπουκάλια αλλά να τα ντύσετε μ΄αυτή, με τα ίδια υλικά και σίγουρα ευκολότερα, μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά ανθοδοχεία ή διακοσμητικά αντικείμενα: 

1. Καλύψτε μ΄ένα παχύ στρώμα υγρής κόλλας το εξωτερικό μέρος ενός μπουκαλιού ή οποιουδήποτε γυάλινου αντικειμένου. 

2. Κυλήστε το πάνω στην άμμο μέχρι να καλυφθεί εντελώς η κόλλα κι αφήστε το να στεγνώσει μέχρι η άμμος να σταθεροποιηθεί εντελώς. 

3. Αν έχετε χρησιμοποιήσει απλή άμμο θαλάσσης, μπορείτε τώρα με τέμπερες να το ζωγραφίσετε όπως θέλετε. 

4. Αν χρησιμοποιήσετε χρωματισμένη άμμο σε περισσότερα από ένα χρώματα, θα χρειαστεί να σχεδιάσετε από πριν μ΄έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο το σχέδιο πάνω στο μπουκάλι ή το δοχείο, να απλώσετε τμηματικά την κόλλα σε κάθε κομμάτι του σχεδίου και να το κυλήσετε πάνω στην  χρωματισμένη άμμο, ολοκληρώνοντας κάθε φορά την διαδικασία για κάθε ένα χρώμα.  Φυσικά πριν προχωρήσετε  στο επόμενο, θα πρέπει να αφήσετε το προηγούμενο  χρώμα να σταθεροποιηθεί εντελώς. 

Και…

 * Τα απαλά και πιο “φυσικά” χρώματα, δίνουν καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα. 

 * Η όλη διαδικασία με τέμπερες σε στέρεη μορφή είναι απλούστερη και σας γλυτώνει από τον χρόνο αναμονής μέχρι να στεγνώσει η άμμος, αλλά η υγρή τέμπερα ειδικά στα έντονα χρώματα θα δώσει στην άμμο πιο εύκολα την επιθυμητή απόχρωση. 

* Ένα γυάλινο βάζο ή οποιοδήποτε άλλο φαρδύ δοχείο, είναι ιδανικότερο για ξεκίνημα απ΄όσο ένα μπουκάλι που σίγουρα θα σας δυσκολέψει περισσότερο. 

* Πριν ξεκινήσετε να δουλεύετε με χρωματισμένη άμμο,  πειραματιστείτε με τη διαδικασία γεμίσματος του μπουκαλιού χρησιμοποιώντας στρώσεις από φυσική άμμο  και αλάτι εναλλάξ. Αδειάστε και ξαναγεμίστε το ξανά και ξανά, κάντε σχέδια με το καλαμάκι για να εξοικειωθείτε με την τεχνική και να είναι όλα απλούστερα όταν αποφασίσετε να δουλέψετε με την χρωματισμένη άμμο. 

* Αν είστε εντελώς ερασιτέχνες στις κατασκευές και γενικώς αν τα χέρια σας όσο κι αν το επιθυμείτε “δεν πιάνουν”, φροντίστε να έχετε μεγάλη διαθέσιμη ποσότητα άμμου, γιατί δυστυχώς το πιο εύκολο λάθος, να ανακατευτούν δηλαδή οι στρώσεις των χρωμάτων στο μπουκάλι και …άντε πάλι απ΄την αρχή, αχρηστεύει την άμμο που ήδη έχετε χρησιμοποιήσει.

Στα Videos που ακολουθούν θα πάρετε μια ιδέα, από επαγγελματίες του είδους, για το πόσο ονειρεμένο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Μην σας πιάνει “ζήλεια” και μην απογοήτευστε. Με λίγη υπομονή, ακόμα κι αν  η δική σας κατασκευή δεν είναι εφάμιλλη καλλιτεχνικά, θα είναι σίγουρα εξίσου όμορφη μόνο και μόνο επειδή θα είναι φτιαγμένη από τα δικά σας χέρια κι από την άμμο που κάποια στιγμή πάτησαν τα δικά σας πόδια!!

Καλή επιτυχία και για όσους πιθανόν θέλουν να μάθουν περισσότερα εδώ, θα βρείτε τα πάντα για την sand art…
Δείτε Videos

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=AhpdaBLvs3w{/youtube}

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=6aNonwuObik{/youtube}

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=PDohBBTo8dc{/youtube}

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=au6SwqOAxFU{/youtube}

Translate This Page

GreekEnglishFrenchItalianGermanSpanishTurkishRussianArabicChinese (Simplified)Portuguese

Follow Us

3,663ΥποστηρικτέςΚάντε Like
307ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
261ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Stories for You

Weather in Mykonos

Mykonos
light rain
13.2 ° C
13.3 °
13 °
66 %
11.3kmh
0 %
Πα
16 °
Σα
16 °
Κυ
14 °
Δε
14 °
Τρ
16 °

Exclusive Videos

Μύκονος Πρώτη Ξανά

What to Read Next...

Related stories You May Like

Αναζητώντας συμμάχους στη διαπραγμάτευση

Η αφορμή της επίσκεψης στο Βερολίνο τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από αύριο όσο και των υπουργών

«Στον πάγο» οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας. Το χρονικό της κρίσης

ξεκάθαρα κλιμακωθεί μετά την επανεκλογή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούνιο.

Ο αρχέγονος πολιτισμός του ψωμιού

η ανακάλυψη του αρχαιότερου ψωμιού, ήταν μια είδηση τόσο συγκινητική, τόσο υπέροχη και συναρπαστική, όσο ήταν για

Διαπραγμάτευση: Ποιος θα πληρώσει τα 50 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία;

Ξεκίνησε πριν από λίγο, στον χώρο του Συμβουλίου της ΕΕ, η συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ των εκπροσώπων

In Case You Missed It

Vice Governor Stelios Brigos Helps Aegean Islands Open Up Brazil’s Tourism

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το πρότζεκτ της vogue Βραζιλίας στην Μύκονο.

Οι 13 δράσεις του υπουργείου Οικονομίας για την στήριξη της μικρομεσαίας...

Εξετάζεται η δυνατότητα ύπαρξης ακατάσχετου λογαριασμού στην περίπτωση ηλεκτρονικών συναλλαγών με χρήση POS, καθώς και τη δυνατότητα ύπαρξης ενός συστήματος κλιμακωτού  ακατάσχετου λογαριασμού ώστε,...

ΦιλόΔημος : Επιδότηση Δήμων για κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων

Ενεργοποιήθηκε η πρόσκληση που αφορά την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, ύψους 50 εκατ. Ευρώ..... Άνοιξε...

Προχωρά το Ψηφιακό ΚΕΠ μέσα στο 2019 -Τι θα περιλαμβάνει

Τα ΚΕΠ προχωρούν, εντός του έτους, στην πλήρη ψηφιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, με στόχο η εξυπηρέτηση του πολίτη να...

Best of Mykonos Ticker

More from Mykonos Ticker

περισσότερο

  Δημοτικοί και Περιφερειακοί συνδυασμοί: Χορήγηση ΑΦΜ και τήρηση βιβλίου εσόδων – εξόδων (Εγκύκλιοι)

  Για τους Δημοτικούς και Περιφερειακούς συνδυασμούς προβλέπεται η χορήγηση ΑΦΜ και τήρηση βιβλίου εσόδων-εξόδων..... Σύμφωνα με την εγκύκλιο 20221/20-03-2019 του Υπ. Εσωτερικών και τις διατάξεις...

  Με απογευματινά δρομολόγια θα δρομολογηθεί το Aqua Blue από Ραφήνα

  Το ενδιαφέρον της Seajets να δρομολογήσει το μεγάλο φέρι της Ε/Γ-Ο/Γ «Aqua Blue» στη γραμμή της Ανδροτηνομυκονίας με επέκταση στην Ικαροσαμία από τη Ραφήνα...

  Τι αλλάζει στις επερχόμενες εκλογές για τις Δημοτικές Κοινοτήτες

  Κατάργηση του επικεφαλής στις Τοπικές Κοινότητες, εκλογές των Δημοτικών Κοινοτήτων σε χωριστή κάλπη και ξεχωριστά ψηφοδέλτια και τελειώνουν την πρώτη Κυριακή....... Ο αριθμός των υποψηφίων...

  21η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

  Τον εορτασμό εισηγήθηκε στην Εταιρεία Συγγραφέων το 1997 ο ποιητής Μιχαήλ Μήτρας.

  O ΕΟΦ ανακαλεί 20 γνωστά καλλυντικά προϊόντα – Ποια είναι η λίστα

  Σαμπουάν, κρέμες χεριών και αρωματικά μπάνιου μέχρι ορό ανάπτυξης βλεφαρίδων, περιλαμβάνει η λίστα ...... Στην ανάκληση 20 γνωστών καλλυντικών προϊόντων προχώρησε ο ΕΟΦ ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της...

  Στρατιωτική θητεία: Τι αλλάζει για πολύτεκνους, ανυπότακτους, αντιρρησίες συνείδησης

  Συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά σε θέματα θητείας κατηγοριών οπλιτών, το στρατιωτικό ποινικό κώδικα..... και άλλες ρυθμίσεις που αφορούν...