10.4 C
Mykonos
Παρασκευή, Ιανουάριος 18, 2019

Δημιουργίες με …. Α Μ Μ Ο …. από την θάλασσα!! (βήμα-βήμα, 4 Videos)

Post date:

Category:

μπορούν να αποδειχθούν και πολύτιμοι θησαυροί στην προσπάθεια να ομορφύνουμε το δικό μας!!

Λίγες ή περισσότερες φορές κι αυτό το καλοκαίρι και σε πείσμα της κάθε είδους «κρίσης» θα βυθίσετε τα βήματά σας στο παχύ στρώμα άμμου κάποιας παραλίας. 

Φεύγοντας, πάρτε μαζί σας κάμποση…… παραλία και κρατήστε για πάντα φυλακισμένες σ΄ ένα μπουκάλι τις αναμνήσεις σας κι απ΄αυτές τις διακοπές, δημιουργώντας με τα χέρια σας αληθινά αριτουργήματα.

Εκτός λοιπόν από…μεράκι, υπομονή και φαντασία θα χρειαστείτε:

 • Άμμο 
 • Τέμπερες σε υγρή ή στέρεα μορφή, σε διάφορα χρώματα 
 • Διαφανή γυάλινα μπουκάλια ή δοχεία  
 • Πλαστικά κύπελλα ή δοχεία 
 • Υγρή κόλλα ή σιλικόνη
 • Χωνί 
 • Κουτάλι
 • Καλαμάκι 

1. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ λεπτό κόσκινο ή  ένα τουλουπάνι,  ξεπλύντε πολύ καλά την άμμο θαλάσσης με νερό.  Αφήστε την, όσο το δυνατόν περισσότερο απλωμένη, να στεγνώσει εντελώς.  

2. Μοιράστε την άμμο σε κύπελλα ή δοχεία πλαστικά, ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από κάθε χρώμα. 

 3. Προσθέστε στο κάθε κύπελλο ή δοχείο μια κουταλιά υγρής τέμπερας διαλυμένη σε μερικές σταγόνες νερό και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει η άμμος το χρώμα που θέλετε. Για να το βελτιώσετε, προσθέστε ή περισσότερο χρώμα ή κι άλλη άμμο. Αφήστε την χρωματισμένη άμμο να στεγνώσει για δύο 24ώρα. 

Αν χρησιμοποιήσετε στερεή τέμπερα, θρυμματίστε την εντελώς σ΄ένα γουδί, ανακατέψτε με την άμμο και είναι αμέσως έτοιμη να την χρησιμοποιήσετε.

4.  Με τη βοήθεια του χωνιού αν χρησιμοποιήσετε μπουκάλι ή με το κουτάλι για οποιοδήποτε άλλο γυάλινο δοχείο, γεμίστε τα με στρώσεις άμμου διαφορετικών χρωμάτων. Με το καλαμάκι ή οποιαδήποτε άλλο αιχμηρό αντικείμενο, μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια πάνω στο σημείο που η άμμος εφάπτεται στο γυαλί και που θα τα «γεμίσετε» με διαφορετικού χρωματισμού άμμο ή και μόνο με χρώμα (υγρή τέμπερα)  που επίσης μ΄ένα καλαμάκι θα αφήσετε να τρέξει μέχρι εκείνο το σημείο. 

5. Όταν φτάσετε λίγο πριν  το στόμιο του μπουκαλίου ή το χείλος του γυάλινου δοχείου, γεμίστε με υγρή διαφανή κόλλα ή σιλικόνη, που θα σταθεροποιήσει την όλη κατασκευή στη θέση της. 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να δουλέψετε χρησιμοποιώντας έτοιμη χρωματιστή άμμο,  πολύ λεπτό χαλίκι που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη για κατασκευές ή  με αλάτι που θα χρωματίσετε με τον ίδιο ακριβώς με την άμμο τρόπο. 

Περισσότερο απλό στη δημιουργία του αλλά εξίσου εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα αν χρησιμοποιήσετε στο μεγαλύτερο μέρος μιας τέτοιας κατασκευής άμμο στη φυσική μορφή της και μόνο μία στρώση από χρωματισμένη, προσθέτοντας ανάμεσά τους και μερικά βότσαλα ή κοχύλια.

Έξω απ΄το μπουκάλι…

Αν τώρα δεν θέλετε να κλείσετε την άμμο σε μπουκάλια αλλά να τα ντύσετε μ΄αυτή, με τα ίδια υλικά και σίγουρα ευκολότερα, μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά ανθοδοχεία ή διακοσμητικά αντικείμενα: 

1. Καλύψτε μ΄ένα παχύ στρώμα υγρής κόλλας το εξωτερικό μέρος ενός μπουκαλιού ή οποιουδήποτε γυάλινου αντικειμένου. 

2. Κυλήστε το πάνω στην άμμο μέχρι να καλυφθεί εντελώς η κόλλα κι αφήστε το να στεγνώσει μέχρι η άμμος να σταθεροποιηθεί εντελώς. 

3. Αν έχετε χρησιμοποιήσει απλή άμμο θαλάσσης, μπορείτε τώρα με τέμπερες να το ζωγραφίσετε όπως θέλετε. 

4. Αν χρησιμοποιήσετε χρωματισμένη άμμο σε περισσότερα από ένα χρώματα, θα χρειαστεί να σχεδιάσετε από πριν μ΄έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο το σχέδιο πάνω στο μπουκάλι ή το δοχείο, να απλώσετε τμηματικά την κόλλα σε κάθε κομμάτι του σχεδίου και να το κυλήσετε πάνω στην  χρωματισμένη άμμο, ολοκληρώνοντας κάθε φορά την διαδικασία για κάθε ένα χρώμα.  Φυσικά πριν προχωρήσετε  στο επόμενο, θα πρέπει να αφήσετε το προηγούμενο  χρώμα να σταθεροποιηθεί εντελώς. 

Και…

 * Τα απαλά και πιο «φυσικά» χρώματα, δίνουν καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα. 

 * Η όλη διαδικασία με τέμπερες σε στέρεη μορφή είναι απλούστερη και σας γλυτώνει από τον χρόνο αναμονής μέχρι να στεγνώσει η άμμος, αλλά η υγρή τέμπερα ειδικά στα έντονα χρώματα θα δώσει στην άμμο πιο εύκολα την επιθυμητή απόχρωση. 

* Ένα γυάλινο βάζο ή οποιοδήποτε άλλο φαρδύ δοχείο, είναι ιδανικότερο για ξεκίνημα απ΄όσο ένα μπουκάλι που σίγουρα θα σας δυσκολέψει περισσότερο. 

* Πριν ξεκινήσετε να δουλεύετε με χρωματισμένη άμμο,  πειραματιστείτε με τη διαδικασία γεμίσματος του μπουκαλιού χρησιμοποιώντας στρώσεις από φυσική άμμο  και αλάτι εναλλάξ. Αδειάστε και ξαναγεμίστε το ξανά και ξανά, κάντε σχέδια με το καλαμάκι για να εξοικειωθείτε με την τεχνική και να είναι όλα απλούστερα όταν αποφασίσετε να δουλέψετε με την χρωματισμένη άμμο. 

* Αν είστε εντελώς ερασιτέχνες στις κατασκευές και γενικώς αν τα χέρια σας όσο κι αν το επιθυμείτε «δεν πιάνουν», φροντίστε να έχετε μεγάλη διαθέσιμη ποσότητα άμμου, γιατί δυστυχώς το πιο εύκολο λάθος, να ανακατευτούν δηλαδή οι στρώσεις των χρωμάτων στο μπουκάλι και …άντε πάλι απ΄την αρχή, αχρηστεύει την άμμο που ήδη έχετε χρησιμοποιήσει.

Στα Videos που ακολουθούν θα πάρετε μια ιδέα, από επαγγελματίες του είδους, για το πόσο ονειρεμένο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Μην σας πιάνει «ζήλεια» και μην απογοήτευστε. Με λίγη υπομονή, ακόμα κι αν  η δική σας κατασκευή δεν είναι εφάμιλλη καλλιτεχνικά, θα είναι σίγουρα εξίσου όμορφη μόνο και μόνο επειδή θα είναι φτιαγμένη από τα δικά σας χέρια κι από την άμμο που κάποια στιγμή πάτησαν τα δικά σας πόδια!!

Καλή επιτυχία και για όσους πιθανόν θέλουν να μάθουν περισσότερα εδώ, θα βρείτε τα πάντα για την sand art…
Δείτε Videos

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=AhpdaBLvs3w{/youtube}

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=6aNonwuObik{/youtube}

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=PDohBBTo8dc{/youtube}

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=au6SwqOAxFU{/youtube}

Translate This Page


GreekEnglishFrenchItalianGermanSpanishTurkishRussianArabicChinese (Simplified)Portuguese

Follow Us

3,643ΥποστηρικτέςΚάντε Like
304ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
236ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Weather in Mykonos

Mykonos
clear sky
10.4 ° C
12 °
9 °
66 %
2.1kmh
0 %
Πα
15 °
Σα
15 °
Κυ
15 °
Δε
15 °
Τρ
15 °

What to Read Next...

Related stories You May Like

Μετά την Κουρσεβέλ το Μυκονιάτικο Νammos πάει Μαϊάμι!

Σύμφωνα με το Page Six το γνωστό κλαμπ της Μυκόνου συνεργάζεται με την εταιρεία του επιχειρηματία Σαμ

Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας στον τομέα του Πολιτισμού

Στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα σήμερα, στις 14 Σεπτεμβρίου, η Υπουργός

Εξαντλούν με μπαράζ φόρων την κοινωνία για να γλιτώσουν τον «κόφτη»

Πρόκειται για μια εξαιρετικά αισιόδοξη πρόβλεψη δεδομένης της φορολογικής κόπωσης -σε βαθμό εξάντλησης- της φοροδοτικής ικανότητας επιχειρήσεων

Μυστικά για να μην ξεφλουδίζει το βερνίκι νυχιών (Video)

και μετά από μόλις δυο μέρες να αρχίζουν να ξεφτίζουν.

In Case You Missed It

Vice Governor Stelios Brigos Helps Aegean Islands Open Up Brazil’s Tourism

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το πρότζεκτ της vogue Βραζιλίας στην Μύκονο.

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα : Το δίλημμα είναι αν θα...

«Ο Π.Καμμένος θα πρέπει να πει αν στηρίζει την κυβέρνηση, αν δεν τη στηρίζει θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης» σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας...

Οι 13 δράσεις του υπουργείου Οικονομίας για την στήριξη της μικρομεσαίας...

Εξετάζεται η δυνατότητα ύπαρξης ακατάσχετου λογαριασμού στην περίπτωση ηλεκτρονικών συναλλαγών με χρήση POS, καθώς και τη δυνατότητα ύπαρξης ενός συστήματος κλιμακωτού  ακατάσχετου λογαριασμού ώστε,...

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Στέλιου Μπρίγγου με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της...

Προωθητικές ενέργειες προβολής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου  στη Βραζιλία, ως ιδανικό προορισμό που προσφέρει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα........ Στα πλαίσια νέων συνεργασιών και συμμαχιών σε...

Best of Mykonos Ticker

More from Mykonos Ticker

περισσότερο

  Η επέλαση της Airbnb, τα δηλωμένα ακίνητα, ο καλπασμός και τα πρώτα σημάδια κόπωσης

  Ανάσα σε πολλά νοικοκυριά έχει δώσει το Airbnb καθώς διασφαλίζει την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας αλλά κι ένα σημαντικό...

  Αλλάζουν όλα στα διπλώματα οδήγησης-Εξετάσεις από τα 17 με κάµερες και µικρόφωνα

  Το Μεγάλο Αδελφό επιστρατεύει το υπουργείο Μεταφορών προκειµένου να βάλει φρένο στα «λαδώµατα» για την απόκτηση άδειας οδήγησης

  13 ενδιαφέρουσες «μυστικές» λειτουργίες των smartphones, που δεν γνωρίζουμε!!

  Όλοι έχουμε κινητό πλέον!! Ελάχιστοι γνωρίζουμε όμως τις κρυφές λειτουργίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με συγκεκριμένους συνδυασμούς κουμπιών. Οι συνδυασμοί των smartphone:...

  Η κυβέρνηση Τσίπρα πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή με 151 “ναι”

  Με την πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για debate σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα έρθει σύντομα στη Βουλή,...

  Αλλαγή στο Στρατό Ξηράς – Μειώνονται οι σειρές στρατευσίμων που θα κατατάσσονται ετησίως

  Τέσσερις αντί για έξι, που ήταν ως τώρα, θα είναι πλέον οι σειρές στρατευσίμων που θα κατατάσσονται ετησίως στο Στρατό Ξηράς για να υπηρετήσουν...

  Προμήθεια τριών πλωτών ιατρείων για έκτακτα περιστατικά και πενήντα περιπολικών τύπου Pick-up από το υπ.Ναυτιλίας

  Προμήθεια τριών σκαφών κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό και πενήντα περιπολικών οχημάτων με επίπεδη καρότσα τύπου Pick-up Στο πλαίσιο της...