25.8 C
Mykonos
17/06/2019

Web Radio

Leading News Source For Mykonos & The Region

25.8 C
Mykonos
31 C
Athens

Δημιουργίες με …. Α Μ Μ Ο …. από την θάλασσα!! (βήμα-βήμα, 4 Videos)

Post date:

Category:

μπορούν να αποδειχθούν και πολύτιμοι θησαυροί στην προσπάθεια να ομορφύνουμε το δικό μας!!

Λίγες ή περισσότερες φορές κι αυτό το καλοκαίρι και σε πείσμα της κάθε είδους «κρίσης» θα βυθίσετε τα βήματά σας στο παχύ στρώμα άμμου κάποιας παραλίας. 

Φεύγοντας, πάρτε μαζί σας κάμποση…… παραλία και κρατήστε για πάντα φυλακισμένες σ΄ ένα μπουκάλι τις αναμνήσεις σας κι απ΄αυτές τις διακοπές, δημιουργώντας με τα χέρια σας αληθινά αριτουργήματα.

Εκτός λοιπόν από…μεράκι, υπομονή και φαντασία θα χρειαστείτε:

 • Άμμο 
 • Τέμπερες σε υγρή ή στέρεα μορφή, σε διάφορα χρώματα 
 • Διαφανή γυάλινα μπουκάλια ή δοχεία  
 • Πλαστικά κύπελλα ή δοχεία 
 • Υγρή κόλλα ή σιλικόνη
 • Χωνί 
 • Κουτάλι
 • Καλαμάκι 

1. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ λεπτό κόσκινο ή  ένα τουλουπάνι,  ξεπλύντε πολύ καλά την άμμο θαλάσσης με νερό.  Αφήστε την, όσο το δυνατόν περισσότερο απλωμένη, να στεγνώσει εντελώς.  

2. Μοιράστε την άμμο σε κύπελλα ή δοχεία πλαστικά, ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από κάθε χρώμα. 

 3. Προσθέστε στο κάθε κύπελλο ή δοχείο μια κουταλιά υγρής τέμπερας διαλυμένη σε μερικές σταγόνες νερό και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει η άμμος το χρώμα που θέλετε. Για να το βελτιώσετε, προσθέστε ή περισσότερο χρώμα ή κι άλλη άμμο. Αφήστε την χρωματισμένη άμμο να στεγνώσει για δύο 24ώρα. 

Αν χρησιμοποιήσετε στερεή τέμπερα, θρυμματίστε την εντελώς σ΄ένα γουδί, ανακατέψτε με την άμμο και είναι αμέσως έτοιμη να την χρησιμοποιήσετε.

4.  Με τη βοήθεια του χωνιού αν χρησιμοποιήσετε μπουκάλι ή με το κουτάλι για οποιοδήποτε άλλο γυάλινο δοχείο, γεμίστε τα με στρώσεις άμμου διαφορετικών χρωμάτων. Με το καλαμάκι ή οποιαδήποτε άλλο αιχμηρό αντικείμενο, μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια πάνω στο σημείο που η άμμος εφάπτεται στο γυαλί και που θα τα «γεμίσετε» με διαφορετικού χρωματισμού άμμο ή και μόνο με χρώμα (υγρή τέμπερα)  που επίσης μ΄ένα καλαμάκι θα αφήσετε να τρέξει μέχρι εκείνο το σημείο. 

5. Όταν φτάσετε λίγο πριν  το στόμιο του μπουκαλίου ή το χείλος του γυάλινου δοχείου, γεμίστε με υγρή διαφανή κόλλα ή σιλικόνη, που θα σταθεροποιήσει την όλη κατασκευή στη θέση της. 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να δουλέψετε χρησιμοποιώντας έτοιμη χρωματιστή άμμο,  πολύ λεπτό χαλίκι που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη για κατασκευές ή  με αλάτι που θα χρωματίσετε με τον ίδιο ακριβώς με την άμμο τρόπο. 

Περισσότερο απλό στη δημιουργία του αλλά εξίσου εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα αν χρησιμοποιήσετε στο μεγαλύτερο μέρος μιας τέτοιας κατασκευής άμμο στη φυσική μορφή της και μόνο μία στρώση από χρωματισμένη, προσθέτοντας ανάμεσά τους και μερικά βότσαλα ή κοχύλια.

Έξω απ΄το μπουκάλι…

Αν τώρα δεν θέλετε να κλείσετε την άμμο σε μπουκάλια αλλά να τα ντύσετε μ΄αυτή, με τα ίδια υλικά και σίγουρα ευκολότερα, μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά ανθοδοχεία ή διακοσμητικά αντικείμενα: 

1. Καλύψτε μ΄ένα παχύ στρώμα υγρής κόλλας το εξωτερικό μέρος ενός μπουκαλιού ή οποιουδήποτε γυάλινου αντικειμένου. 

2. Κυλήστε το πάνω στην άμμο μέχρι να καλυφθεί εντελώς η κόλλα κι αφήστε το να στεγνώσει μέχρι η άμμος να σταθεροποιηθεί εντελώς. 

3. Αν έχετε χρησιμοποιήσει απλή άμμο θαλάσσης, μπορείτε τώρα με τέμπερες να το ζωγραφίσετε όπως θέλετε. 

4. Αν χρησιμοποιήσετε χρωματισμένη άμμο σε περισσότερα από ένα χρώματα, θα χρειαστεί να σχεδιάσετε από πριν μ΄έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο το σχέδιο πάνω στο μπουκάλι ή το δοχείο, να απλώσετε τμηματικά την κόλλα σε κάθε κομμάτι του σχεδίου και να το κυλήσετε πάνω στην  χρωματισμένη άμμο, ολοκληρώνοντας κάθε φορά την διαδικασία για κάθε ένα χρώμα.  Φυσικά πριν προχωρήσετε  στο επόμενο, θα πρέπει να αφήσετε το προηγούμενο  χρώμα να σταθεροποιηθεί εντελώς. 

Και…

 * Τα απαλά και πιο «φυσικά» χρώματα, δίνουν καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα. 

 * Η όλη διαδικασία με τέμπερες σε στέρεη μορφή είναι απλούστερη και σας γλυτώνει από τον χρόνο αναμονής μέχρι να στεγνώσει η άμμος, αλλά η υγρή τέμπερα ειδικά στα έντονα χρώματα θα δώσει στην άμμο πιο εύκολα την επιθυμητή απόχρωση. 

* Ένα γυάλινο βάζο ή οποιοδήποτε άλλο φαρδύ δοχείο, είναι ιδανικότερο για ξεκίνημα απ΄όσο ένα μπουκάλι που σίγουρα θα σας δυσκολέψει περισσότερο. 

* Πριν ξεκινήσετε να δουλεύετε με χρωματισμένη άμμο,  πειραματιστείτε με τη διαδικασία γεμίσματος του μπουκαλιού χρησιμοποιώντας στρώσεις από φυσική άμμο  και αλάτι εναλλάξ. Αδειάστε και ξαναγεμίστε το ξανά και ξανά, κάντε σχέδια με το καλαμάκι για να εξοικειωθείτε με την τεχνική και να είναι όλα απλούστερα όταν αποφασίσετε να δουλέψετε με την χρωματισμένη άμμο. 

* Αν είστε εντελώς ερασιτέχνες στις κατασκευές και γενικώς αν τα χέρια σας όσο κι αν το επιθυμείτε «δεν πιάνουν», φροντίστε να έχετε μεγάλη διαθέσιμη ποσότητα άμμου, γιατί δυστυχώς το πιο εύκολο λάθος, να ανακατευτούν δηλαδή οι στρώσεις των χρωμάτων στο μπουκάλι και …άντε πάλι απ΄την αρχή, αχρηστεύει την άμμο που ήδη έχετε χρησιμοποιήσει.

Στα Videos που ακολουθούν θα πάρετε μια ιδέα, από επαγγελματίες του είδους, για το πόσο ονειρεμένο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Μην σας πιάνει «ζήλεια» και μην απογοήτευστε. Με λίγη υπομονή, ακόμα κι αν  η δική σας κατασκευή δεν είναι εφάμιλλη καλλιτεχνικά, θα είναι σίγουρα εξίσου όμορφη μόνο και μόνο επειδή θα είναι φτιαγμένη από τα δικά σας χέρια κι από την άμμο που κάποια στιγμή πάτησαν τα δικά σας πόδια!!

Καλή επιτυχία και για όσους πιθανόν θέλουν να μάθουν περισσότερα εδώ, θα βρείτε τα πάντα για την sand art…
Δείτε Videos

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=AhpdaBLvs3w{/youtube}

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=6aNonwuObik{/youtube}

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=PDohBBTo8dc{/youtube}

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=au6SwqOAxFU{/youtube}

Translate This Page

Follow Us

Weather in Mykonos

Mykonos
few clouds
25.8 ° C
27.8 °
24 °
64 %
6.7kmh
20 %
Mon
25 °
Tue
26 °
Wed
26 °
Thu
26 °
Fri
26 °

What to Read Next...

Related stories You May Like

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τα διαγνωστικά εργαστήρια-Από αύριο λειτουργούν κανονικά

, Δημιουργίες με …. Α Μ Μ Ο …. από την θάλασσα!! (βήμα-βήμα, 4 Videos)
Κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια, μετά την απόφαση που πήρε πριν από λίγο η Συντονιστική Επιτροπή σε συνεδρίαση που έγινε...

The New York Times: «Οι Έλληνες πίστευαν στην τελειότητα σε όλα...

, Δημιουργίες με …. Α Μ Μ Ο …. από την θάλασσα!! (βήμα-βήμα, 4 Videos)
Στην -παγκόσμιας κυκλοφορίας- αμερικανική εφημερίδα «The New York Times», δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο 1975 ένα άρθρο-ύμνος για τον Ελληνισμό, πού έχει ως εξής:..... «...Για χιλιάδες χρόνια...

In Case You Missed It

Vice Governor Stelios Brigos Helps Aegean Islands Open Up Brazil’s Tourism

, Δημιουργίες με …. Α Μ Μ Ο …. από την θάλασσα!! (βήμα-βήμα, 4 Videos)
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το πρότζεκτ της vogue Βραζιλίας στην Μύκονο.

Ο Δήμος Μυκόνου χρηματοδοτεί την ανακαίνιση δαπέδου στο Κέντρο Υγείας

, Δημιουργίες με …. Α Μ Μ Ο …. από την θάλασσα!! (βήμα-βήμα, 4 Videos)
Αλλαγή δαπέδου στο Κέντρο Υγείας με δαπάνη του Δήμου Μυκόνου Ο Δήμος Μυκόνου ενέκρινε την δαπάνη για προμήθεια δαπέδου PVC που απαιτείται για την βελτίωση...

More from Mykonos Ticker

More

  17 Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας… Μεγάλη ανησυχία για τους κινδύνους!!

  Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο «ερημοποίησης», σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ..... Έως το 2025 υπολογίζεται ότι 1,8 δισεκατομμύρια...

  Συνεχίζει τις εκπλήξεις ο καιρός!! Άστατος ο καιρός και την Τρίτη με βροχές και ανέμους!!!

  Ο καιρός την Τρίτη (18/06), θα είναι άστατος αφού σε πολλές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες..... Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά...

  Απεβίωσε ο ρεμπέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Στέλιος Βαμβακάρης (Videos)

  Απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών ο ο ρεμπέτης, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και σύνθετης Στέλιος Βαμβακάρης, γιος του πατριάρχη του ρεμπέτικου Μάρκου Βαμβακάρη...... Η εξόδιος ακολουθία...
  error: Content is protected !!