23.3 C
Mykonos

web Radio

Weather

23.3 C
Mykonos
24.1 C
Athens

Coronavirus & Travel: The tax package for Tourism, the Focus, Transportation and Property Owners

The government's intentions – Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Το ζητούμενο είναι να υπάρξει μία φορολογική δέσμη μέτρων που θα αφορά την Εστίαση, τον Τουρισμό αλλά και τους Ιδιοκτήτες Ακινήτων, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να δεχθούν ενοίκια μειωμένα κατά 40% από πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους……

Η προεργασία του πακέτου, σύμφωνα με το news247.gr, έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο και πλέον θα πρέπει να επιλεγούν οι τελικές λύσεις για την κάθε κατηγορία.

tourismFocus – transport

With,τι αφορά τον ευαίσθητο τομέα της εστίασης που αφορά και τα ξενοδοχεία ο οποίος περιμένει ακόμη να επαναλειτουργήσει μετά από περίπου 2 μήνες αναγκαστική ανατολή λειτουργίας ο στόχος είναι να ελαφρυνθεί ο ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα αναμένεται να προχωρήσει η VAT reduction των σερβιριζόμενων, αφεψημάτων όπως coffee, the tea, η σοκολάτα, που καλύπτουν μεγάλο μέρος του τζίρου των καφετεριών από το 24% in the 13%, κάτι μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα και να εγκριθεί με διαδικασία fast track και από τις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος ο κλάδος της focus πιέζει για οριζόντια VAT reduction στον κλάδο από το 13% in the 12% ή ακόμη και στον υπερμειωμένο συντελεστή του.

Ωστόσο μια τέτοια μείωση θα ισοδυναμούσε με μια απώλεια εσόδων πάνω από 800 mil (κάτι που δεν αντέχει προς το παρόν ο προϋπολογισμός) και μάλιστα σε ένα φόρο που έχει φοροδιαφυγή πάνω από 60%.

Επιπλέον οι οριζόντιες μειώσεις ΦΠΑ περνούν και από αυστηρότερους ελέγχους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στο τραπέζι βρίσκεται η μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές και στην ακτοπλοΐα, or μετάταξη της διαμονής στα ξενοδοχεία στον συντελεστή ΦΠΑ 6% from 13% που είναι σήμερα και η κατάργηση του τέλους διαμονής, που κυμαίνεται από 0,50 euro up 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση ανάλογα με την κατηγορία των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων.

With,τι αφορά τις αερομεταφορές, η κυβέρνηση σχεδιάζει να παράσχει στήριξη μέσω εγγυήσεων όταν θα προχωρήσουν όμως και οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις από τα 540 billion.

The advance tax

Ως μόνο οριζόντιο μέτρο για όλες τις επιχειρήσεις εξετάζεται η μείωση της προκαταβολής φόρου στο 75% or 50% για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

also, εξετάζονται σενάρια η μείωση της προκαταβολής φόρου να ισχύσει για το 2021 όταν θα δηλωθούν τα εισοδήματα του 2020.

Μέτρα για τους Ιδιοκτήτες Ακινήτων

With,τι αφορά τους ιδιοκτήτες οι οποίοι υποχρεώθηκαν να δεχθούν ενοίκια μειωμένα κατά 40% από τις πληττόμενες επιχειρήσεις τους εργαζόμενους τους αλλά και τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη υπάρχουν δύο σενάρια στο τραπέζι:

    • Να αφαιρεθεί ένα μεγάλο μέρος (B.C 50-60%) από το απωλεσθέν εισόδημα από τα νοίκια από τον ΕΝΦΙΑ του 2020 που θα προκύψει για τους ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων.
    • Να μην φορολογηθούν για το εισόδημα που είχαν από τα μειωμένα νοίκια για το τρίμηνο που εισέπρατταν το 60% of rent.

Ως γνωστό το εισόδημα από τα ενοίκια υπόκειται σε αυτοτελή φορολόγηση η οποία κλιμακώνεται με συντελεστές που ξεκινούν από το 15% for the first 12.000 and 35% για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 12.001 to the 35.000 euro.

Η δεύτερη λύση που προκρίνεται είναι στην δήλωση εισοδημάτων για τον επόμενο χρόνο οι ιδιοκτήτες που εισέπραξαν το μειωμένο νοίκι για ένα τρίμηνο ή και παραπάνω να το δηλώσουν στο έντυπο Ε2 και να μην φορολογηθούν αναλογικά για τους μήνες του μειωμένου ενοικίου.

Προϋπόθεση σε κάθε περίπτωση είναι να υπάρχει αναρτημένο ηλεκτρονικό συμβόλαιο που θα αναφέρεται το μηνιαίο νοίκι και η υπεύθυνη δήλωση ή κανονική δήλωση του ιδιοκτήτη για το μειωμένο μίσθωμα.

Follow Us

Scan to Order

System of contactless orders with QR Code. No catalogs, multilingual and direct product information!

Trending Now

Education & Exams - Panhellenic 2020: The grades were announced [Here you will see the scores]

The scoring performance of the candidates in GEL and EPAL is in the public domain!! The Ministry of Education has released the statistics for this year's scores..

Reopening Borders for Tourism: Extraordinary meeting in Maximou after the "explosion" of cases

A meeting focusing on the coronation will take place tomorrow (10/07) at the Maximos Palace under Kyriakos Mitsotakis, with the Armed Forces and the Security Forces ....... "THE...

Premium

Reopening sports : Noise instead of suggestions

By Dimitris Pappas, αντιπροέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων Η επαναφορά των αθλητών μετά την σχεδόν δίμηνη αποχή στο ταρτάν, στο χορτάρι και στο παρκέ όπως...

Thanasis Megas: To our good friend Giannis Kontaratos

Dear my dear friend Giannis, Our worthy partner, It's really a very difficult time when you suddenly say goodbye to a good and worthy friend, an excellent partner,...

Stories for You

Vehicle taxation in Greece: Taxes for new cars are being reduced – Favorable status for non-polluting cars

What applies to hybrid and used vehicles!! Αναλυτικοί πίνακες με τις μεταβολές των τελών ταξινόμησης Ευνοϊκότερο καθεστώς φορολόγησης για τα νέα μη ρυπογόνα Ι.Χ. cars ...

Mykonos – Phi. Vigliaris: Water supply interruption to repair the damage in the area “Chimney”

We would like to inform you that tomorrow Wednesday 8 July, the crew of DEYA. Mykonos, will repair the fault in the water supply network in ...

More from Mykonos Ticker

Hagia Sofia – Eleni Glykatzi-Arveler: It is the second Fall of the City!!

Συγκλονισμένη από την απόφαση του Τούρκου προέδρου εμφανίστηκε στην ΕΡΤ η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ...... "If I hear that the mosaics are in tears, I will not be surprised,...

Hagia Sofia: Provocative speech Erdogan!! At 24 July prayer at Hagia Sophia!! It is our sovereign right!! [Video]

Recep Tayyip Erdogan addresses speech to Turkish people, αναφερόμενος στην απόφαση να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά...... The Turkish president stated that on 24...

Mykonos: Complaint of SEDE Mykonos for an illegal party in a villa in the area of ​​Houlakia

An official complaint to the Greek Police against party organizers and for violating the measures against the corona proceeded ,Friday 10 July 2020, The...
error: Content is protected !!