16.1 C
Mykonos

web Radio

15 C
Athens
16.1 C
Mykonos

Weather

Covid-19 self-testing: How to do the Self test covid for students!! What applies to the certificate of absences [Video]

Όλες οι πληροφορίες για τα self test για κορονοϊό, η διάθεση των οποίων ξεκινά στα φαρμακεία….

From Wednesday 7 Απριλίου ξεκινά η διάθεση των self test for coronavirus to pharmacies, σε πρώτη φάση σε schoolchildren High School 16 until 18 years and educators, καθώς το τεστ είναι απαραίτητο για το opening of schools. Η εισαγωγή και παράδοση της πρώτης παρτίδας των self test ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 2 April 2021 και τις επόμενες δυο εβδομάδες θα γίνουν νέες παραδόσεις υλικού.

Η προμήθεια 10 εκατομμυρίων τεστ έγινε με την κατακύρωση της προμήθειας μέσω διαγωνισμού σε 5 αναδόχους και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εντάξει ως συμπληρωματικό πυλώνα τα self test στην εθνική στρατηγική διαγνωστικών ελέγχων for outbreaks από κορονοϊό.

Η παράδοση των self test από τις αναδόχους προμηθεύτριες εταιρίες γίνεται σε δυο αποθήκες στην Attica and Thessalonica, στη συνέχεια μεταφέρονται σε πλέον των 100 φαρμακαποθήκες και από εκεί μοιράζονται σε όλα τα φαρμακεία ανά την Ελλάδα.

Η επιχείρηση διάθεσης των τεστ είναι πλήρως οργανωμένη σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας: Από την παρακολούθηση των προμηθειών και των αποθεμάτων μέχρι τον τελικό διαμοιρασμό τους από τα φαρμακεία. Την εποπτεία της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν αναλάβει οι Armed forces with the Civil Protection

Τα πρώτα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η διάθεση των self test ξεκινά από τους schoolchildren and educators προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς. Στη συνέχεια θα διατεθούν στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 until 67 years and finally, to those above 67 που έχουν ήδη θωρακιστεί σε μεγάλο ποσοστό από τον vaccination.

Με νομοθετική ρύθμιση δόθηκε η δυνατότητα στα Υπουργεία Εργασίας, Education and health να ορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα δηλώνεται η διενέργεια των υποχρεωτικών ανά εβδομάδα self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τι γίνεται σε περίπτωση θετικού κρούσματος

In case of a positive case, η δήλωση θα γίνεται στην πλατφόρμα slef-testing.gov.gr ανάλογα με την ιδιότητα του πολίτη (B.C. employee, pupil) .Θα εκδίδεται βεβαίωση ή θα αποστέλλεται sms για τη διενέργεια επαναληπτικού τεστ από επαγγελματία υγείας είτε σε δημόσια δομή (οπότε θα είναι free) either in a private structure.

Όσοι είναι obliged να κάνουν self test και εφόσον είναι negative δηλώνουν ότι το διενήργησαν με υπεύθυνη δήλωση.

The employees - and the teachers- on their behalf, and parents and guardians on behalf of their student children.

the self test γίνονται αποκλειστικά κατ’ οίκον και όχι στα φαρμακεία που απλώς θα παραδίδουν την συσκευασία του self test μέσα στην οποία θα υπάρχουν σαφείς έντυπες οδηγίες στα ελληνικά για τη σωστή λήψη του δείγματος και εκτέλεση του διαγνωστικού ελέγχου.

Τι ισχύει για τις απουσίες στο σχολείο και την τηλεκπαίδευση

Ειδικά για την διάθεση των πρώτων self test από τα φαρμακεία επισημαίνεται ότι:

  • οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν για τα παιδιά τους με την επίδειξη των SSRN their respective tests
  • the self test θα πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 until 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων and αποτέλεσμα του θα δηλώνεται στη σχετική platform
  • in case of a negative result, ο γονέας/ κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης του που θα είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο.
  • those μαθητές προκύπτουν θετικοί θα πρέπει να κάνουν το συντομότερο ένα δεύτερο τεστ αντιγόνου, δωρεάν σε δημόσια δομή προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία από το school
  • όσοι μαθητές δεν φέρουν μαζί τους την βεβαίωση δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους ούτε θα υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης
  • Η κατοχύρωση του δικαιώματος απουσίας από το σχολείο κατοχυρώνεται πλήρως (only) from δεύτερο τεστ επαλήθευσης.

clarified that:

  • home self-diagnostic tests can in no way replace epidemiological surveillance, αντιθέτως αποτελούν ένα συμπληρωματικό μέσο ατομικής αυτοδιάγνωσης και αυτοπροστασίας για την έγκαιρη διάγνωση και απομόνωση των ασυμπτωματικών.

These are approved tests that meet all the requirements of European legislation and are approved by the competent European Authorities..

Εργαζόμενοι και καταναλωτές

Σημειώνεται ότι η επαναλειτουργία του retail from the 5 Απριλίου γίνεται με αυξημένες μονάδες δειγματοληψίας σε όλα τα εμπορικά σημεία των μεγάλων αστικών κέντρων. employees και καταναλωτές μπορουν να επισκέπτονται την πλατφόρμα testing.gov.Gr και την πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr για να κάνουν δωρεάν τεστ αντιγόνου.

Τι είναι το selt test

The self test είναι το νέο μας όπλο στη μάχη με την πανδημία. Είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο αυτοδιάγνωσης που μας επιτρέπει να μάθουμε ανά πάσα στιγμή αν είμαστε θετικοί στον ιό, ώστε να μη βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία μας ή τις ζωές των αγαπημένων μας και των συνανθρώπων μας. With the self test, ο έλεγχος για τον ιό γίνεται ευκολότερος και συχνότερος.

Κάθε εβδομάδα, μπορούμε να προμηθευτούμε ένα δωρεάν self test από το φαρμακείο, με την επίδειξη του Α.Μ.Κ.Α. και της αστυνομικής μας ταυτότητας. Μαζί με το κιτ του self test, παραλαμβάνουμε από τον φαρμακοποιό και τις γραπτές οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος.

The self test πραγματοποιείται εύκολα at home, χωρίς να χρειάζεται υποστήριξη από κάποιον επαγγελματία υγείας. Οι ενήλικες μπορούν να διενεργήσουν το τεστ μόνοι ή με βοήθεια εφόσον την χρειάζονται. Οι ανήλικοι άνω των 13 ετών υπό την επίβλεψη των γονέων ή νόμιμων κηδεμόνων. Σε ανήλικους κάτω των 12 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικους. Τα κιτ για τα ανήλικα τέκνα τα παραλαμβάνουν οι γονείς ή οι νόμιμοι κηδεμόνες τους.

Caution! Πριν ξεκινήσουμε το test, θα πρέπει να έχουμε διαβάσει προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης του.

Κάνουμε συχνά self test, ακόμα κι αν δεν έχουμε κάποιο σύμπτωμα ότι νοσούμε από COVID-19, as 1 to 3 φορείς του ιού είναι ασυμπτωματικός.

Αυτό είναι το self test που θα λάβουν οι μαθητές

Follow Us

eshop in minutes!

Create your eshop with your own domain with simple steps to the easiest eshop subscription platform.

Trending Now

Premium

Stories for You

More from Mykonos Ticker

error: Content is protected !!