13.9 C
Mykonos

web Radio

16.4 C
Athens
13.9 C
Mykonos

Weather

Lockdown extension: To extend the lockdown!! Critical meeting of Infectious Diseases!! Fears about ICUs!!

Παράταση του lockdown δείχνουν όλα τα δεδομένα!! Εν αναμονή των ανακοινώσεων Χαρδαλιά!! Critical meeting of Infectious Diseases!!

Τη Δευτέρα στις 06:00 λήγει το πιο αυστηρό lockdown για, που είχε επιβληθεί για μία εβδομάδα για τον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να αρθούν πολλά από τα μέτρα που περιλαμβάνει……

So, ενδεχομένως να υπάρξει ουσιαστικά μια extension of the lockdown, κάτι που βέβαια θα ξεκαθαριστεί κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των λοιμωξιολόγων και της πρότασης που θα κάνουν στη Κυβέρνηση. in any case, το άνοιγμα των σχολείων θεωρείται δεδομένο, δηλαδή τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα, 11 January.

Στη σημερινή (08/01) ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά θα δοθούν οι απαντήσεις, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει τι ακριβώς θα ισχύει από το πρωί της Δευτέρας (11/01).

Έτσι παρά την πιθανή επέκταση των περιοριστικών μέτρων (κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι σίγουρα τα περισσότερα θα διατηρηθούν, if not all), schools, νηπιαγωγεία και δημοτικά θα ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα στις 11 of the month.

Σε ότι αφορά τα γυμνάσια και τα Λύκεια το κουδούνι αναμένεται να χτυπήσει αργότερα, εφόσον ο Covid υποχωρήσει σημαντικά.

Από το Υπουργείο Παιδείας θεωρούν ότι η distance learning λειτουργεί στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά σίγουρα η δια ζώσης εκπαίδευση είναι σαφώς αποδοτικότερη. «Η φυσική θέση των παιδιών είναι στο σχολεία», τονίζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι γι΄αυτό γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία.

Οι επιφυλάξεις

Οι εμπειρογνώμονες περιμένουν λοιπόν, αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες που θα αντανακλούν τις συμπεριφορές των εορτών και σε πρώτη φάση αυτές των Χριστουγέννων.

Περί τα μέσα Ιανουαρίου αναμένουν αύξηση λόγω της Πρωτοχρονιάς, ενώ τρέμουν στην ιδέα τι θα δείξουν τα Θεοφάνεια όπου κατεγράφησαν διάφορα περιστατικά σε εκκλησίες.

Για αυτό και θα προτιμούσαν να μείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα ώστε να μην ενισχυθεί περαιτέρω η κινητικότητα και αυξηθούν και τα κρούσματα. Άλλωστε τα σημάδια που υπάρχουν ήδη δεν αφήνουν περιθώριο για εφησυχασμό, λένε πηγές.

Με βάση τις σκέψεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, άγνωστο εάν αυτές θα διαφοροποιηθούν από πιθανές πιέσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα της αγοράς, οι επιστήμονες δεν θα ήθελαν να δώσουν το πράσινο φως για να ανοίξει έστω περιορισμένα το λιανεμπόριο με το click away. Όσο για το click in shop, προς ώρας δεν γίνεται καν συζήτηση, σημειώνουν καλά γνωρίζοντες. Προηγείται η καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης, πριν αποφανθούν οι ειδικοί.

Papathanasis: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο»

Τις επιφυλάξεις των Αρχών αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εξέφρασε και ο Υφυπουργός ανάπτυξης, Nick Papathanassis, μιλώντας στο Open TV.

«Έχουμε πει από την αρχή ότι, όταν θα επανεκκινήσει το λιανεμπόριο, θα γίνει μέσω του cklick away» είπε ο κ. Papathanasis. Alongside, stressed that, according to the clues, ο συγκεκριμένος τρόπος ανοίγματος του λιανεμπορίου, έδωσε μία κινητικότητα (μαζί με τα κομμωτήρια) που έφτασε το 15% during the holidays. «Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το click away είναι προτεραιότητα έναντι των κομμωτηρίων"he added. indeed, πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν σκέψεις προς το παρόν για click in shop.

According to Mr.. Papathanasis, οι Αρχές αναμένουν τις προτάσεις της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό για να προχωρήσουν στις ανακοινώσεις που, όπως έχει γίνει γνωστό, θα γίνουν το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά. Όσο για το δίλημμα ανάμεσα σε σχολεία και λιανεμπόριο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απάντησε ότι για την Κυβέρνηση, το άνοιγμα των σχολείων ήταν και είναι βασική προτεραιότητα.

Προβληματίζει η αύξηση στις ΜΕΘ

Ένα ακόμα στοιχείο που προβληματίζει και αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στην άρση μέτρων του lockdown είναι σύμφωνα με πληροφορίες και η αύξηση 15% at εισαγωγές λόγω κορωνοϊού, σε ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, ότι τις τελευταίες ημέρες οι εισαγωγές ειδικά στα νοσοκομεία της 2th Υγειονομικής Περιφέρειας (2or RAL) δηλαδή σε αυτά που βρίσκονται στο μέτωπο της παραλιακής, του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας, καταγράφεται μία αξιοσημείωτη αύξηση στις εισαγωγές στις ΜΕΘ οι οποίες μάλιστα βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες. Στο υπουργείο Υγείας, έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να ετοιμασθεί το σύστημα Υγείας, καθώς εκτιμάται ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση που θα οφείλεται στις συναντήσεις των εορτών.

Άλλωστε μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί ακόμη η επίπτωση των εορτών και η πιθανή διασπορά. Αυτή των Χριστουγέννων αναμένεται να φανεί ξεκάθαρα τα επόμενα 24ωρα, ενώ το υπουργείο Υγείας είναι σε αναμονή για τα κρούσματα που θα προκύψουν από την Πρωτοχρονιά που υπολογίζονται για την επόμενη εβδομάδα. Ο μεγάλος φόβος βέβαια των αρμοδίων είναι για μία πιθανή αύξηση από τα Φώτα εξαιτίας των πολιτών που συγκεντρώθηκαν στις εκκλησίες αλλά και της Θείας Κοινωνίας που πραγματοποιήθηκε σε πολλούς ναούς, αναφέρουν πληροφορίες.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι αυξημένες εισαγωγές στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων της Αττικής και ειδικά σε αυτά της 2th RAL, δεν προέρχονται από πολίτες που διαμένουν στη Δυτική Αττική όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαιτέρως αυξημένο γι αυτό άλλωστε και βρίσκεται σε σκληρό lockdown, αλλά από όλες τις περιοχές της Αττικής και ειδικά από όσες βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη, περιγράφουν πηγές.

Follow Us

eshop in minutes!

Create your eshop with your own domain with simple steps to the easiest eshop subscription platform.

Trending Now

Premium

Stories for You

MarketHUB

Thousands of products. Shops from all over Greece. MarketHUB definitely has something you are looking for!

More from Mykonos Ticker

error: Content is protected !!