23.8 C
Mykonos

web Radio

Weather

23.8 C
Mykonos
26.8 C
Athens

Real danger to book cruise companies- In the 40% cancellations – in $12 billion. losses for 2020

With bated breath watching the cruise industry for the development of the epidemic coronavirus. Μπορεί αρχικώς να ήταν όλοι ψύχραιμοι επισημαίνοντας ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, όμως οι θάνατοι επιβατών πάνω σε κρουαζιερόπλοια από τον ιό άλλαξαν δραματικά προς το χειρότερο την κατάσταση………..

Οι ζημιές υπολογίζεται ότι σύμφωνα με τη σημερινή εικόνα θα ξεπεράσουν τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια με ανοδική τάση αφού πολλά κρουαζιερόπλοια είναι μεγάλα και έχουν ημερήσιο λειτουργικό κοστος 300.000 δολαρια.

Μεγάλος όμιλος φέρεται να έχει «δέσει» πάνω απο 10 ships. ΠροβΛηματισμός υπάρχει και για τα δρομολόγια της Ευρώπης που αρχίζουν τον Απρίλιο.

«Έρχεται μεγάλη καταστροφή. Υπάρχει κίνδυνος πλέον να κλείσουν εταιρείες κρουαζιέρας» επεσήμανε στο ΝΜ υψηλόβαθμο στέλεχος του κλάδου.

Η ελληνική οικονομία αλλά κυρίως οι τοπικές οικονομίες θα δεχθούν πλήγμα. Μπορεί ο κλάδος της κρουαζιέρας να υποστηρίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης όμως ο κόσμος είναι επιφυλακτικός.

Στην αρχή υπήρχε αισιοδοξία ότι θα επωφεληθεί η Μεσόγειος μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα όμως τώρα εξαπλώθηκε και κάνουν όλοι επανασχεδιασμούς.

Πολλά κρουαζιερόπλοια πάνε στη Γαλλία για να τη χρησιμοποιήσουν ως βάση πλέον, αφού η Ιταλία είναι στην καρδιά του προβλήματος. Κάποια ενδέχεται να έρθουν στην Ελλάδα και να ξεκινούν από δω τις κρουαζιέρες.

Ήδη η Norwegian Cruise Line, με το πλοίο «Norwegian Spirit» θα χρησιμοποιήσει τον Πειραιά ως homeport για πρώτη φορά. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 19 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν στις 15 November, while, συνολικά θα πραγματοποιηθούν 31 κρουαζιέρες.

Meanwhile, η Carnival Corp., η Royal Caribbean Cruises Ltd. και η νορβηγική εταιρεία Cruise Line Holdings Ltd. βλέπουν τις κρατήσεις για κρουαζιέρες να μειώνονται και οι επιπτώσεις θα πλήξουν και την Ελλάδα.

Οι ακυρώσεις αγγίζουν πλέον και το 40% According to reports.

«Η μείωση των κρατήσεων θα συνεχίσει να επιδεινώνεται έως ότου τα περιστατικά Covid-19 περιοριστούν» επισημαίνουν νουν οι αναλυτές.

Σχολιάζοντας τη θέση εταιρειών ότι δεν έχουν ακόμη κρούσμα σε πλοία τους οι ειδικοί τονίζουν ότι «είναι αφελές να πιστεύουν ότι δεν έχουν πρόβλημα».

Προβλήματα όμως θα υπάρξουν και την περίοδο 2020-2021 θεωρούν στελέχη της αγοράς.

«Όλα θα εξαρτηθούν από το χρονικό διάστημα και την εξάπλωση του ιού. Όσον αφορά τα προγραμματισμένα πλοία για την τουριστική περίοδο, οι εταιρείες έχουν αναφέρει αριθμό ακυρώσεων επιβατών διαφόρων εθνικοτήτων, αλλά μεγάλο αριθμό Κινέζων επιβατών» επισημαίνει ο Θεόδωρος Κόντες, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας:

«Οι διάφοροι επίσημοι φορείς κρατών αλλά και οι φορείς της κρουαζιέρας έχουν δώσει πλήρως οδηγίες πρόληψης και προστασίας προς τις εταιρείες για να προωθήσουν προς τα πλοία ούτως ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και πλήρως ισορροπήσουν τα πράγματα χωρίς κρούσματα ελπίζοντας ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα και ανάπτυξη του κάδου περαιτέρω» και προσέθεσε:

«Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι στα κρουαζιερόπλοια εφαρμόζονται σχολαστικές τακτικές για την υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους χώρους και ιδιαίτερα στην ενδιαίτηση, καθαρισμούς αλλά και εφαρμογή κανόνων για ασφαλή χρήση των κολυμβητικών δεξαμενών, Jacuzzi, αλλά και στον έλεγχο ποιότητας του νερού.

Θεωρούμε λοιπόν ότι για τους λόγους αυτούς οι διάφορες επιδημίες δεν δημιουργούνται στο πλοίο αλλά μεταφέρονται από επιβάτες ή προμήθειες.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα ομαλοποιηθούν τα πράγματα και θα σταθεροποιηθεί και αναπτυχθεί περαιτέρω η τουριστική μας βιομηχανία με τον θαλάσσιο τουρισμό να συνεχίσει την ανοδική πορεία περαιτέρω».

 

Follow Us

Scan to Order

System of contactless orders with QR Code. No catalogs, multilingual and direct product information!

Trending Now

Coronavirus Pandemic: Finally the festivals and other mass events until the end of July!!

Finally the festivals and other mass events until the end of July!! What was decided at the meeting at the Maximos Palace and the Committee of Experts of the Ministry of Health!!....... Brake...

Hellenic Coast Guard: “Due to the weather in Greek waters the Turkish fishing boats”

Δεν ψαρεύουν εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων Τουρκικά αλιευτικά Απάντηση σε δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων,...

Premium

Reopening Cruise: Από αρχές Αυγούστου ανοίγουμε και την κρουαζιέρα

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχει «παγώσει» προς το παρόν οποιαδήποτε κίνηση στο κλάδο της κρουαζιέρας....... essentially, όλοι αναμένουν το πώς θα διαμορφωθούν οι νέες...

Domestic Shipping – C. Plakiotakis: Έρχεται νέα αύξηση της πληρότητας στα Πλοία!!

Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της πληρότητας των πλοίων άφησε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης...... Μιλώντας στον RealFm, Mr.. Πλακιωτάκης είπε: "Μέσα στον Ιούλιο να...

Stories for You

Healthcare Policy: After the intangible prescription, intangible exam referrals are coming

The bill perpetuates intangible prescribing and introduces new digital services that will be provided through gov.gr ........ After the intangible prescription, in the context of ...

Vehicle taxation in Greece: Taxes for new cars are being reduced – Favorable status for non-polluting cars

What applies to hybrid and used vehicles!! Αναλυτικοί πίνακες με τις μεταβολές των τελών ταξινόμησης Ευνοϊκότερο καθεστώς φορολόγησης για τα νέα μη ρυπογόνα Ι.Χ. cars ...

More from Mykonos Ticker

Reopening of flights : «Ανοίγουν» οι απευθείας πτήσεις από Βρετανία

Ποιοι οι βασικοί κανόνες για τους επιβάτες που ταξιδεύουν σε προορισμούς από και προς το εξωτερικό και εσωτερικό και ισχύουν σε όλα τα αεροδρόμια........ Ανοιξαν...

Cyprus Exclusive Economic Zone (EEZ): Τουρκική Navtex για γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Maritime Economic Zones in the Mediterranean Γεώτρηση με το «Γιαβούζ» στα νοτιοδυτικά της Κύπρου ανακοίνωσε η Άγκυρα, η οποία εξέδωσε Navtex για τις 18 Ιουλίου....

Coronaviris Pandemic: Γιατί δεν έχουν αυξηθεί οι θάνατοι, παρά την έξαρση κρουσμάτων και νοσηλειών

Τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς παγκοσμίως, οι χώρες προχωρούν η μία μετά την άλλη σε ελεγχόμενα τοπικά lockdown, Nevertheless, ο αριθμός...
error: Content is protected !!