Επιτυχημένο το σεμινάριο πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στις ZEYS & KERNEL Security από το ΕΚΑΒ Μυκόνου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ZEYS Security έχει αναλάβει με σύμβαση την φύλαξη της χώρας Μυκόνου, ενώ η KERNEL Security δραστηριοποιείτε στην Μύκ

Επιτυχημένο το σεμινάριο πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ  στις ZEYS & KERNEL Security από το ΕΚΑΒ Μυκόνου
Επιτυχημένο το σεμινάριο πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στις ZEYS & KERNEL Security από το ΕΚΑΒ Μυκόνου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ZEYS Security έχει αναλάβει με σύμβαση την φύλαξη της χώρας Μυκόνου, ενώ η KERNEL Security δραστηριοποιείτε στην Μύκονο αρκετά έτη, στον χώρο της ασφάλειας.

Ο κ. ΓΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ σε μια προσπάθεια συνεχούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και αναβάθμισης των στελεχών του, ήρθε σε επαφή με το τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ, στο οποίο και απέστειλε αίτημα για το σεμινάριο.

Η ενημέρωση αφορούε τη χορήγηση πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις μικρών ή ακόμη και πιο σοβαρών ατυχημάτων η οποία είναι χρήσιμη για τα στελέχη των εταιρειών παροχής υπηρεσιών φύλαξης ZEYS και KERNEL Security, πού λόγω του αντικειμένου τους, ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν σε κατάσταση όπου κάποιος συνάνθρωπός μας να χρειάζεται τη βοήθειά τους και ειδικότερα σε περιπτώσεις κινδύνου η σωστή ενημέρωση εξασφαλίζει τη διατήρηση της ψυχραιμίας και την παροχή της κατάλληλης βοήθειας που μπορεί ακόμα και να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.

Η παρουσίαση του προγράμματος περιελάμβανε την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) - Cardiopulmonary resuscitation (CPR) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, μεεπίδειξη από τον εκπαιδευτή σε πρόπλασμα (Laerdal Resusci® Annie)  της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης καθώς και της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι  συμμετέχοντες εργαζόμενοι των ZEYS S και KERNEL Security , είναι σε θέση να γνωρίζουν βασικές έννοιες που αφορούν σε μικροτραυματισμούς, αλλά και σε πιο σοβαρές καταστάσεις ατυχημάτων και να  χορηγούν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος.

Ο Εκπαιδευτής  του σεμιναρίου, Πατσιαβούρας Αντώνιος Διασώστης  του ΕΚΑΒ Μυκόνου δήλωσε : Το πρόγραμμα εκπαίδευσης του κοινού είναι ένα απαιτητικό διαδραστικό 7ωρο, το οποίο καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευμένους σε γνώσεις και είναι επίσημο από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, όπως και το πτυχίο που απονέμεται σε αυτούς. Θα ήθελα να επισημάνω σε αυτό το σημείο, ότι είναι παρά πολύ σημαντικές αυτές οι γνώσεις που αποκομίζει ο καθένας, διότι θα είναι και ο πρώτος ανταποκριτής που θα επιληφθεί του συμβάντος, όπως σε μια αιμορραγία, καρδιακή ανακοπή κλπ ενώ το ασθενοφόρο θα φθάσει σε 10’ περίπου. Πραγματικά ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ.

Από κοινού το ΕΚΑΒ Μυκόνου και ο κ. ΓΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον κ. ΔΑΚΤΥΛΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟ για την ευγενική χορηγία με την δωρεάν διάθεση της αίθουσας-πολυχώρου ZENIT, για την διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Δείτε εικόνες από το σεμινάριο: