14.6 do
Mykonos

Web Radio

14.3 do
Atenas
14.6 do
Mykonos

Clima

Temporada de turismo 2021- Theocharis: todo,τι ισχύει για Έλληνες, ισχύει για Τουρίστες στην Εστίαση!!

Επιχειρησιακό το ζήτημα του εμβολιασμού του συνόλου του πληθυσμού στα μικρά νησιά, δε χωρίζεται η χώρα σε Covid free προορισμούς και όχι, σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού…..

Τέλος στη συζήτηση που γίνεται όλο και πιο έντονη -όσο προχωρεί ο vacunación ολόκληρων νησιών- περί Covid free destinos, επιχείρησε να βάλει από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Τουρισμού, Haris Theocharis απαντώντας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.

Ο ίδιος μάλιστα ξεκαθάρισε ότι καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού όσες υποχρεώσεις ισχύουν για τους hellenes ciudadanos, θα ισχύουν και για τους τουρίστες και η χώρα δεν πρόκειται να κάνει διαχωρισμό σε εμβολιασμένους και μη: «Δεν θα έχουμε εστιατόρια ανοιχτά μόνο για εμβολιασμένους», dijo, αναφερόμενος στην Atención.

«Να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή κι ένα ζήτημα περί των Covid free προορισμών ή όχι. Το σχέδιο της χώρας μας είναι συνολικό για το άνοιγμα του τουρισμού, είναι προσεκτικό, είναι ισορροπημένο και επιτρέπει τον ασφαλή τουρισμό σε όλη τη χώρα» τόνισε. Προσέθεσε ότι η επιλογή εμβολιασμού ολόκληρων νησιών επελέγη για επιχειρησιακούς λόγους από το Ministerio de Salud «διότι δεν μπορεί να στέλνει το λιμενικό κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα για να κάνει έναν έναν τους εμβολιασμούς και το κάνει επιχειρησιακά».

Sr.. Θεοχάρης τόνισε εμφατικά ότι «όλη η χώρα είναι ασφαλής και δεν είμαστε εδώ για να λέει κανείς ότι ο ένας προορισμός είναι ασφαλής και ο άλλος όχι και να κάνουμε εσωτερικό ανταγωνισμό. Κάνω λοιπόν μια γενικότερη έκκληση να σταματήσει αυτή η αντιπαραγωγική κουβέντα».

nota, en todo caso, ότι ακόμα και ο προεδρεύων της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε στον κ. Theocharis, πως οι προορισμοί δύο ταχυτήτων είναι κάτι που η κυβέρνηση θα βρει μπροστά της, καθώς -όπως ανέφερε- «όταν θα υπάρχουν 60 Covid free islas, κανένας στο εξωτερικό δε θα ψάχνει δικαιολογία εάν αυτό έγινε από το Ministerio de Salud για επιχειρησιακούς λόγους».

Προσέθεσε ότι θα υπάρξει σχετική διαφήμιση από μηχανισμούς δήμων και νησιών συμπληρώνοντας πως πρέπει να βρεθεί λύση προκειμένου να μη δημιουργηθούν περιοχές δύο ταχυτήτων.

Όλοι ίσοι το καλοκαίρι

Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες ορισμένων ότι οι Τουρίστες κυκλοφορούν ελεύθερα, ενώ οι Έλληνες όχι, la Ministro de Turismo χαρακτήρισε τον ισχυρισμό «ψευδέστατο» προσθέτοντας πως:

«Είναι πιο μακριά απ΄την αλήθεια από όσο μπορεί κανείς να βρεθεί. Οι Τουρίστες και όποιοι Τουρίστες έρχονται είναι απομονωμένοι, δεν μπορούν να βγουν από τα σημεία, όπως ακριβώς με κάθε Έλληνα πολίτη. la,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες, ισχύει και για τους τουρίστες. Δε θα έχουμε διακρίσεις ούτε στους εμβολιασμένους, ούτε στους τουρίστες, ούτε σε κανέναν. Δε θα έχουμε εστιατόρια ανοιχτά μόνο για εμβολιασμένους. Η χώρα έχει συγκεκριμένους κανόνες, αυτοί τίθενται από την υγειονομική επιτροπή, από το Υπουργείο Υγείας και από τον ίδιο τον primo μετά απ΄αυτές τις εισηγήσεις κα ισχύουν για όλους είτε είναι Τουρίστες ή Έλληνες πολίτες και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται για όλο το καλοκαίρι».

Sr.. Theocharis επανέλαβε ότι ο Τουρισμός θα ανοίξει οριστικά στις 14 mayo, συμπεριλαμβάνοντας στον προγραμματισμό αυτό και τις οδικές εισόδους της χώρας.

Ωστόσο δε θέλησε να δώσει ημερομηνία για την περίοδο ανοίγματος των εσωτερικών περιορισμών και των μετακινήσεων από Νομό σε Νομό για τους Έλληνες πολίτες τονίζοντας ότι οι περιορισμοί θα αρθούν όταν και η υγειονομική επιτροπή θεωρήσει ότι τα δεδομένα το επιτρέπουν.

Όσο για τον τρόπο ανοίγματος του ελληνικού καλοκαιριού, la Ministro de Turismo επανέλαβε ότι αυτό θα γίνει είτε εμβολιασμό είτε με αρνητικό τεστ, ενώ θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος με το σύστημα EVA, το οποίο χαρακτήρισε «άκρως επιτυχημένο». De acuerdo con el Sr.. Theocharis, στόχος είναι να εντοπίζονται τα θετικά κρούσματα στις εισόδους της χώρας.

Απαντώντας στο ζήτημα του κατά προτεραιότητα εμβολιασμού των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, σημείωσε ότι αυτός θα γίνει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων población.

Síguenos

eshop en minutos!

Cree su eshop con su propio dominio con sencillos pasos hacia la plataforma de suscripción de eshop más sencilla.

Siendo tendencia ahora

Prima

Historias para Usted

Más de Mykonos Ticker

error: Contenido está protegido !!