27.7 C
Mykonos

Web Radio

Weather

27.7 C
Mykonos
30.8 C
Athens

Feng Shui για το πορτοφόλι σας!!

Όμως το Feng Shui δεν είναι μόνο για τον χώρο, αλλά και για οτιδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί σας, όπως το αυτοκίνητο και ό,τι έχετε πάνω σας. Κι αν μέσα από τα μυστικά του μπορείτε να βελτιώσετε τα οικονομικά σας, υπάρχει ένα ακόμα σημείο όπου μπορείτε να επέμβετε για να έχετε γεμάτο πορτοφόλι: ακριβώς στο πορτοφόλι σας! Γιατί το χρήμα θέλει και το κατάλληλο περιβάλλον για να έρθει.

Αλήθεια, σε τι κατάσταση βρίσκεται το πορτοφόλι σας; Είναι αρκετά καλά διατηρημένο; ¨Η μήπως είναι φθαρμένο και ξηλωμένο; Ακόμα κι αν πρόκειται για το αγαπημένο σας πανάκριβο δερμάτινο πορτοφόλι, εφόσον οι καλές του μέρες έχουν παρέλθει προ πολλού, καλό είναι να φύγει κι αυτό από τη ζωή σας. Φροντίστε να αγοράσετε ένα καινούργιο, που να σας εξυπηρετεί και να σας αρέσει. Και προπαντός να μην προβάλλει μια εικόνα μιζέριας, γιατί αυτό θα προσελκύσετε.

Το χρώμα του χρήματος

Αρκετές μπορούν να είναι οι επιλογές σας ως προς το χρώμα του πορτοφολιού. Τα ευοίωνα χρώματα του Feng Shui για τον πλούτο είναι αρκετά, το καθένα για τον δικό του λόγο και σκοπό.

  • Το κόκκινο είναι το χρώμα της Φωτιάς και της φήμης στο Feng Shui και ενεργοποιεί τη ροή των χρημάτων, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται σε πολλά γούρια του πλούτου.
  • Το πράσινο συμβολίζει την ανάπτυξη και τα καινούργια ξεκινήματα. Ιδίως αν θέλετε να κάνετε μια νέα αρχή στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα οικονομικά σας, είναι ιδανικό.
  • Το μαύρο και το σκούρο μπλε συμβολίζουν στο Feng Shui το νερό, το οποίο με τη σειρά του εκπροσωπεί τον πλούτο. Ιδίως το μαύρο θεωρείται από τις καλύτερες χρωματικές επιλογές για ένα πορτοφόλι.
  • Το καφέ και το μπεζ είναι τα χρώματα της Γης και συμβολίζουν τη σταθερότητα. Ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σας και τη συνετή διαχείριση των οικονομικών σας.
  • Τέλος μπορείτε να έχετε και ένα χρυσό, ασημί ή λευκό πορτοφόλι. Όλα αυτά τα χρώματα συμβολίζουν το μεταλλικό στοιχείο, από το οποίο άλλωστε είναι φτιαγμένα τα νομίσματα. Γι’ αυτό έχουν κι εκείνα σύνδεση με τον πλούτο.
Το μέγεθος και το στιλ

Αν αποφασίσατε το χρώμα, πρέπει να καθορίσετε και το μέγεθος. Ιδανικό είναι φυσικά το μέγεθος και το στιλ του πορτοφολιού που πάνω απ’ όλα βολεύει εσάς, αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας μερικά πράγματα ακόμα:

  • Φροντίστε να χωρούν άνετα τα χαρτονομίσματα, ώστε να μην διπλώνονται ή τσαλακώνονται. Για συμβολικούς λόγους, θα πρέπει να αντιμετωπίζετε με σεβασμό το χρήμα που έρχεται στα χέρια σας.
  • Τα κέρματα είναι καλό να μπαίνουν σε ξεχωριστή θήκη.
  • Αν θέλετε να έχετε μαζί σας και πιστωτικές κάρτες, θα πρέπει φυσικά να υπάρχουν οι σχετικές θήκες. Να ξέρετε ωστόσο ότι δεν θεωρείται ευοίωνο να φυλάτε τις πιστωτικές κάρτες μαζί με τα λεφτά σας, γιατί οι πρώτες συνδέονται με χρέη. Ίσως είναι καλύτερα να προμηθευτείτε ένα ξεχωριστό πορτοφόλι ειδικό γι’ αυτή τη δουλειά όπου να βάζετε επίσης ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης και άλλα έγγραφα.

Λένε πως είναι καλύτερα το πορτοφόλι σας να έχει τέτοιο μέγεθος που να χωρά άνετα όσα χρήματα μεταφέρετε συνήθως και κάτι παραπάνω, δηλαδή να μην είναι εντελώς γεμάτο. Ένα φουσκωμένο πορτοφόλι δεν είναι καλό για το Feng Shui, γιατί συμβολικά δεν αφήνει να χωρέσει κι άλλο χρήμα στη ζωή σας.

Το σωστό περιεχόμενο

Εκτός από τα χρήματα, μπορείτε να έχετε μέσα στο πορτοφόλι σας κάποιο γούρι του πλούτου. Ιδανικά γι’ αυτό είναι τα κινέζικα νομίσματα με την τετράγωνη τρύπα στο κέντρο. Αυτά πρέπει να είναι σε τριάδα και δεμένα μαζί με κόκκινο νήμα. Φυσικά μπορείτε να βάλετε στο πορτοφόλι σας και κάποια εικονίτσα που να εκπροσωπεί για εσάς τον πλούτο και την προστασία του, θρησκευτική ή και οποιασδήποτε άλλης πνευματικής παράδοσης. Και ακόμα μπορείτε να έχετε μαζί σας κάποιο ανάλογο σύμβολο του Feng Shui, όπως π.χ. το κινέζικο ιδεόγραμμα της αφθονίας

Αν είστε επαγγελματίας, θα βάλτε φυσικά στο πορτοφόλι και μερικές από τις επαγγελματικές σας κάρτες, που σχετίζονται άμεσα με τα έσοδά σας.

Εκείνο που δεν πρέπει να έχετε, είναι οι φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων. Παρόλο που πρόκειται για μια πολύ διαδεδομένη συνήθεια, για το Feng Shui αυτά λειτουργούν διασπαστικά στην απόκτηση του πλούτου σας. Και δεν χρειάζεται να τους κουβαλάτε μαζί με τα λεφτά σας για να δείχνετε ότι τους αγαπάτε.

Κάτι ακόμα που δεν πρέπει να φυλάτε μέσα στο πορτοφόλι σας, είναι οι αποδείξεις από πράγματα που πληρώσατε και κάθε άλλου είδους χαρτιά και χαρτάκια. Οι αποδείξεις σημαίνουν τα λεφτά που έφυγαν από εσάς. Τα υπόλοιπα χαρτάκια σημαίνουν απλώς… ακαταστασία. Η βασικότερη αρχή του Feng Shui είναι να κρατάτε όχι μόνο τους χώρους αλλά και τα πράγματά σας τακτοποιημένα. Φροντίστε να αδειάζετε καθημερινά το πορτοφόλι σας από οτιδήποτε περιττό και άσχετο και να το τακτοποιείτε.

Να έχετε επίσης υπόψη σας ότι δεν είναι καλό να μένετε ποτέ με εντελώς άδειο πορτοφόλι, ακόμα κι αν αμέσως μετά θα πάτε στο ΑΤΜ της τράπεζας. Καθορίστε ένα ποσό, έστω και ένα πεντάευρω, που δεν θα το ξοδεύετε ποτέ, ακόμα κι αν βρεθείτε στην έσχατη ανάγκη, Αυτό θα μένει σαν «μαγιά» μέσα στο πορτοφόλι σας, για να μη σταματά η ροή του χρήματος.

Είναι και θέμα στάσης…

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να μεταχειρίζεστε το πορτοφόλι σας με προσοχή. Μην το ακουμπάτε κάτω, ακόμα κι αν βρίσκεται μέσα σε μια τσάντα. Αυτό κάνει τον πλούτο σας να «πέφτει». Μην το παρατάτε όπου λάχει, μέσα στο σπίτι. Φροντίστε να έχετε ένα συγκεκριμένο μέρος όπου να το φυλάτε. Καλό είναι να ξέρετε όχι μόνο πού είναι το πορτοφόλι σας αλλά και πάνω-κάτω πόσα χρήματα έχει μέσα. Αυτό δείχνει ότι αντιμετωπίζετε τα οικονομικά σας με επίγνωση και με έλεγχο.

Πολλές από τις ενέργειες που κάνουμε στο Feng Shui είναι συμβολικές. Αλλά με αυτό τον τρόπο εκφράζουμε ακριβώς και τη στάση που έχουμε εμείς απέναντι στα πράγματα. Ο μεγαλύτερος μαγνήτης του πλούτου και της αφθονίας γενικά στη ζωή είμαστε εμείς οι ίδιοι. Το να πιστεύετε ότι δικαιούστε απόλυτα να έχετε χρήματα και ότι αργά ή γρήγορα το σύμπαν θα σας τα φέρει, είναι η βασική προϋπόθεση για μια καλή οικονομική κατάσταση. Και αυτό δεν πρέπει να μένει μόνο μέσα στο μυαλό σας, σαν μια ιδέα. Πρέπει να εκφράζεται και με τις πράξεις σας, όσο απλές και αν φαίνονται. Η ευημερία πηγαίνει σε όσους την καλοδέχονται. Ας είστε κι εσείς ένας από αυτούς.

NewsRoom mykonosticker.com

Follow Us

Scan to Order

Σύστημα ανέπαφων παραγγελιών με QR Code. Χωρίς καταλόγους, πολυγλωσσικό και άμεση ενημέρωση προϊόντων!

Trending Now

Coronavirus Disease: 126 νέα περιστατικά μόλυνσης – 24 διασωληνωμένοι, ένας νέος θάνατος

126 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού, και ένας νέος θάνατος καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας, ανεβάζοντας συνολικά τα κρούσματα σε 5.749 και...

Coronavirus Measures: Ακυρώθηκε η ΔΕΘ – Στις 12 το βράδυ θα κλείνουν τα Bar & Restaurants σε Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη, Ρόδο και άλλες 11...

Συναγερμός μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού! Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και έκκληση του Υπουργού Υγείας στους νέους να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Από...

Premium

Mykonos: 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στα 5χλμ για τον Μάρκο Γκούρλια του Α.Ο. Μυκόνου

Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές του επιστρέφει ο Μάρκος Γκούρλιας καθώς τερμάτισε τρίτος με 14.23.52 στα 5000μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα......... Για τον 25χρονο αθλητή...

Mykonos: 11η πανελλήνια νίκη στα 20χλμ. βάδην για τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ του Α.Ο. Μυκόνου

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, αναδείχτηκε νικητής για 11η φορά, επικρατώντας στην κούρσα των 20χλμ. βάδην με χρόνο 1 ώρα 28 λεπτά...

Stories for You

Turkey’s aggression in the Aegean:-ΥΠΕΞ: Καλούμε την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειες της

Ξεκάθαρο και αποφασιστικό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό και θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, στέλνει το...

Mykonos: 11η πανελλήνια νίκη στα 20χλμ. βάδην για τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ του Α.Ο. Μυκόνου

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, αναδείχτηκε νικητής για 11η φορά, επικρατώντας στην κούρσα των 20χλμ. βάδην με χρόνο 1 ώρα 28 λεπτά...

More from Mykonos Ticker

Mykonos – Coast Guard: Ακυβερνησία Θαλαμηγού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή στενού Δήλου – Μυκόνου

(φωτο αρχείου) Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι , για ακυβερνησία του Θ/Γ “CONCEPTUM” σημαίας Η.Π.Α., λόγω διακοπής παροχής...

Aegean Islands: Εκκίνηση των έργων βελτίωσης και ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου Κέας και Κύθνου

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο Ανταποκρινόμενος στην αναγκαιότητα βελτίωσης και αναβάθμισης της ασφάλειας του οδικού δικτύου των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο...

Aegean Islands-Ελευθερία Φτακλάκη: Άνθρακας ο θησαυρός του … success story! – Γιατί δεν λήφθηκαν αντίστοιχα μέτρα και στην Αττική!

Δήλωση της Φτακλάκη Παρασκευή Ελευθερία / Ftaklaki P Eleftheria, τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής για τα νέα μέτρα στα νησιά.......... Χωρίς καμία πρόθεση λαϊκισμού...
error: Content is protected !!