18.1 C
Mykonos

Web Radio

Weather

18.1 C
Mykonos
18.8 C
Athens

Γιάννης Φλεβάρης: Δεν σταματούν τα έργα επειδή κάποιος έχασε τις εκλογές! Το ταξίδι συνεχίζεται……

διάβασαν την ανακοίνωση της παράταξης του κ. Ι. Μαχαιρίδη με την οποία ο πρώην Περιφερειάρχης παραπονείται πως «η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να οικειοποιείται τα έργα που εμείς προγραμματίσαμε, εντάξαμε κλπ…».

Μα, δεν θέλει ο κ. Μαχαιρίδης να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα έργα που αναφέρει και ισχυρίζεται ότι προγραμμάτισε; Μοιάζει το παράπονό του, παράλογο καθώς παραλληλίζεται με τον ταξιδιώτη εκείνον, που επειδή ο ίδιος έχασε το πλοίο για εύλογες αιτίες, επιθυμεί τώρα το πλοίο να μην φτάσει στον προορισμό του. Όμως αυτή ακριβώς είναι η κανονικότητα. Το ταξίδι συνεχίζεται. Το δρομολόγιο εκτελείται άσχετα αν ένας επιβάτης δεν επιβιβάστηκε, αδιάφορο εάν αυτός ήταν ο πρώην καπετάνιος…

Άλλος τώρα κουμαντάρει το σκάφος και απ’ ότι δείχνουν τα μετρήσιμα στοιχεία, το κουμαντάρει καλά. Η παράταξη του κ. Μαχαιρίδη έκανε λάθος με την ανακοίνωση που εξέδωσε για την Ε.Ο. Ρόδου Λίνδου, την γέφυρα Αφάντου και τα άλλα έργα, τα οποία με μεθοδικότητα, προγραμματισμό, στόχο, εργασία και συγκροτημένο σχέδιο εκτελεί και υλοποιεί η σημερινή Περιφερειακή Αρχή με την ηγεσία του Γιώργου Χατζημάρκου και των μελών της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο». Αυτό γίνεται σε συνδυασμό με πλήθος δράσεων, ενεργειών, έργων που σχεδιάζονται εξ αρχής για να υπηρετήσουν και να στηρίξουν τα παιδιά μας και τα νησιά μας, τον τόπο μας που τόσο τα έχει ανάγκη.

Κάθε μέρα η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποτυπώνεται παντού, σε κάθε νησιωτική κοινωνία, σε κάθε νησί αφού στηρίζει και χρηματοδοτεί τους 34 νησιωτικούς μας Δήμους. Είναι η μεγάλη, διεκδικητική και αποτελεσματική Αυτοδιοικητική δύναμη των νησιών του Αιγαίου και ολόκληρης της χώρας. Αυτή είναι η επιτυχία της σημερινής Περιφερειακής Αρχής. Πρωτοπορεί σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ανοίγοντας δρόμους και προοπτικές, σε μια οικονομικά δοκιμαζόμενη χώρα. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος θα κρίνει το έργο και την παρουσία μας, αυτός είναι ο κυρίαρχος κριτής και η κρίση του είναι τελικά αυτή που μετράει και όχι οι πρωτοφανείς αντί – αυτοδιοικητικές θεωρίες για «οικειοποίηση έργου». Ο κόσμος των νησιών έκρινε ότι η διαδρομή της παράταξης Μαχαιρίδη τερματίστηκε και ότι άλλος πρέπει να αναλάβει τα ηνία, όμως τα έργα πρέπει να συνεχίζονται και νέα έργα να ξεκινούν. Αυτή είναι η Αυτοδιοίκηση. Δεν σταματούν τα έργα επειδή κάποιος έχασε τις εκλογές!

Από την δημιουργία των πρώτων οργανωμένων κοινωνιών πάνω στη γη, ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους τα έργα μιας ηγετικής ομάδας, συνεχίζει κατά κανόνα η νέα ηγεσία εάν ωφελείται το συνολο. Πολύ περισσότερο σήμερα στην σύγχρονη Αυτοδιοίκηση αυτό είναι δεδομένο και αυτονόητο.

Πραγματικά πολλές φορές δεν μπορεί κανείς να καταλάβει την εμμονή κάποιων ανθρώπων με την ιδιοποίηση της Αυτοδιοικητικής περιόδου κατά την οποία υπηρέτησαν. Δεν υπάρχουν «λεφτά Μαχαιρίδη» ή «έργα Μαχαιρίδη» ή «Παπανδρέου» κλπ. Υπάρχουν έργα Αυτοδιοίκησης, έργα για τον τόπο μας, τα οποία ανήκουν σε αυτούς που πρέπει. Στους απλούς και ανώνυμους πολίτες και σε κάθε συμπατριώτη μας.

* Ο Γιάννης Φλεβάρης είναι Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου

Follow Us

eshop στο λεπτό!

Δημιουργήστε το eshop σας με δικό σας domain με απλά βήματα στην πιο εύκολη συνδρομητική πλατφόρμα κατασκευής eshop.

Trending Now

Premium

Stories for You

More from Mykonos Ticker

error: Content is protected !!