19.5 C
Mykonos

Web Radio

19.3 C
Athens
19.5 C
Mykonos

Weather

Hard Lockdown in Mykonos: Στο “Βαθύ” κόκκινο η Μύκονος από το Σάββατο στις έξι το πρωί

Last updated: 20 Μαρτίου 2021, 16:32 [Μετά την έκδοση του ΦΕΚ 1086 Β΄-20/03/2021]

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί στη Μύκονο, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.
Η Μύκονος εντάσσεται στο βαθύ “κόκκινο” και όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς ο Δήμος Μυκόνου είχε 7 ενεργά κρούσματα στις 08 Μαρτίου και σήμερα έχει 42 ενεργά κρούσματα……….

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου [βαθύ κόκκινο] εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, από αύριο στις 6 το πρωί οι ακόλουθες περιοχές:

– η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου

– η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου

– ο Δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

– οι Δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

– ο Δήμος Καρδίτσας

– Υπενθυμίζουμε ότι η Λέρος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από χθες το πρωί, με απαγόρευση οικοδομικών εργασιών, καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί.

– Στο ίδιο καθεστώς και με απαγόρευση οικοδομικών εργασιών, εντάσσεται από αύριο το πρωί στις 6 και μέχρι τις 29 Μαρτίου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου (με έδρα τη Σιάτιστα) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Συγκεκριμένα θα ισχύουν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

1. Την προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και την απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms κωδικός 2 – και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 21:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας, για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση.

2. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων για λόγους υγείας.

3. Την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία ιχθυοπωλεία) φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.

4. Την αναστολή οικοδομικών εργασιών [πλην Μυκόνου].

5. Την αναστολή συναθροίσεων / δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.

6. Την αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.

7. Την αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί.

Τέλος, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, «βγαίνουν» οι εξής περιοχές:

– η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας

– η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

– Επιπλέον, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βγαίνει και η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας

– Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας «βγαίνει» από το βαθύ κόκκινο

– Τέλος, από το βαθύ κόκκινο βγαίνει και ο Δήμος Ρόδου

Οι περιοχές αυτές εντάσσονται από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) καθώς παρατηρείται αισθητή μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Στην ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως: στόχος των αποφάσεων της κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση της τήρησης των μέτρων

Και παρουσίασε τα νέα μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 το βράδυ ως τις 05.00 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.
  • Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών από την Δευτέρα.
  • Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα -εκτός των οικογενειών- με υποχρεωτική μάσκα, στέλνοντας το SMS 6 και μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο, όχι με ΙΧ ή μηχανή.
  • Όλοι οι παραπάνω κανόνες ισχύουν και για τα πάρκα που επίσης ανοίγουν.
  • Τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό Ναό της έδρας των Δήμων με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς, εξαιρετικώς την Κυριακή της Ορθοδοξίας [21 Μαρτίου 2021], την 25η Μαρτίου και τους Δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου [26 Μαρτίου 2021]. Θα διεξάγονται τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της οικείας Μητρόπολης.
  • Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους Δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά και με το SMS 6.

Follow Us

eshop στο λεπτό!

Δημιουργήστε το eshop σας με δικό σας domain με απλά βήματα στην πιο εύκολη συνδρομητική πλατφόρμα κατασκευής eshop.

Trending Now

Premium

Stories for You

More from Mykonos Ticker

error: Content is protected !!