24.1 C
Mykonos
23/07/2019

Web Radio

Leading News Source For Mykonos & The Region

24.1 C
Mykonos
26.2 C
Athens

Hellas Cert: Άγνωστο το μέλλον της πιστοποίησης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Post date:

Category:

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία των πιστοποιήσεων σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αστεροποίηση για τα ξενοδοχεία και κλειδιά για τα καταλύματα,…….

χτυπά η Hellas CertΕλληνική Ένωση διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης και Πιστοποίησης), με αφορμή τον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Τουρισμού, για το θεματικό τουρισμό.

Στον εν λόγω νόμο τονίζουν τα μέλη της Hellas Cert και συγκεκριμένα στο άρθρο 32 προβλέπεται η μεταφορά της αρμοδιότητας έκδοσης πιστοποιητικού προαιρετικής κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων μορφής Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων Διαμερισμάτων (Ε.Ε.Δ.Δ.) από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), στις κατά τόπους Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (Π.Υ.Τ.).

Σε συνέντευξη τύπου τα μέλη της Hellas Cert επεσήμαναν ότι αυτή η εξέλιξη «τινάζει στον αέρα» την διαδικασία πιστοποίησης των Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων Διαμερισμάτων, με  ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών τους.

Οι φορείς πιστοποίησης με περισσότερους από 900 εκπαιδευμένους και εγκεκριμένους επιθεωρητές σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως αναφέρθηκε, έχουν πραγματοποιήσει περί τους 5.000 ελέγχους σε τουριστικά καταλύματα με ταχύτητα, αξιοπιστία, εναρμονισμένοι πάντοτε με τα διεθνή πρότυπα.

Για τα καταλύματα αυτά, η διαδικασία κατάταξης αποτέλεσε επιβεβαίωση και επιβράβευση της ποιότητάς τους, ενώ ταυτόχρονα λειτούργησε και ως μοχλός για περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και εγκαταστάσεών τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτούς τους ελέγχους, το 80% των καταλυμάτων χρειάστηκε να προβούν σε λειτουργικές επεμβάσεις προκειμένου να πιάσουν τα κριτήρια της κατάταξης που επιθυμούσαν.

Η Hellas Cert εκτιμά ότι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο έργο της πιστοποίησης που και εξειδικευμένο προσωπικό απαιτεί αλλά και χρόνο.

Μέχρι τώρα όλες οι διαδικασίες πραγματοποιούνται, εποπτεύονται και αρχειοθετούνται μέσω σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος το οποίο σχεδίασε, υλοποίησε και διατηρεί το Ξ.Ε.Ε. όπως αναφέρθηκε.

Το σύστημα αυτό παρέχει αξιοπιστία, μείωση της γραφειοκρατίας και πλήρη παρακολούθηση και έλεγχο της διαδικασίας, συμπλήρωσαν τα μέλη της Hellas Cert.

Πρόταση της Hellas Cert, προς το αρμόδιο υπουργείο, είναι:

Οι  φορείς πιστοποίησης να διατηρήσουν την αρμοδιότητα πραγματοποίησης των ελέγχων και οι κατά τόπους Π.Υ.Τ. να ασκούν τον εποπτικό ρόλο και την έκδοση των πιστοποιητικών κατάταξης ώστε να υπάρξει ομαλή συνέχιση της διαδικασία.

Follow Us

Weather in Mykonos

Mykonos
clear sky
24.1 ° C
25 °
23 °
73 %
6.2kmh
0 %
Tue
27 °
Wed
26 °
Thu
25 °
Fri
27 °
Sat
28 °

What to Read Next...

Related stories You May Like

Επιλέξτε τις κατάλληλες τροφές για «χρυσαφένια» λάμψη από τον ήλιο!!

, Hellas Cert: Άγνωστο το μέλλον της πιστοποίησης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια
Επιλέξτε τις κατάλληλες τροφές για χρυσαφένια επιδερμίδα!! Με τον όρο μαύρισμα εννοούμε την αντίδραση του οργανισμού μας στην ακτινοβολία του ήλιου η οποία είναι απολύτως...

Μηχανογραφικό 2019: Διαγραφή σε μερικές ή και όλες σας τις προτιμήσεις...

, Hellas Cert: Άγνωστο το μέλλον της πιστοποίησης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ λήγει σήμερα, Τετάρτη 17-7-2019..... Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία,...

In Case You Missed It

Μεγάλη Ανατροπή στην αγορά Airbnb και την Ανεξέλεγκτη Χρήση της πλατφόρμας!!...

, Hellas Cert: Άγνωστο το μέλλον της πιστοποίησης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια
Τάξη στην ανεξέλεγκτη χρήση της πλατφόρμας Airbnb, θεσπίζοντας κανόνες, θέλει να βάλει η νέα ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού..... και συγκεκριμένα ο νέος Υπουργός Χάρης Θεοχάρης. Το...

Δημοπρατείται η αντικατάσταση των προσκρουστήρων στο λιμάνι της Μυκόνου

, Hellas Cert: Άγνωστο το μέλλον της πιστοποίησης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια
Το έργο, αναβάθμισητης του  συστήματος προσκρουστήρων λιμένα Μυκόνου, χρηματοδοτείται με 3,5 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Στην προέγκριση δημοπράτησης του έργου...

More from Mykonos Ticker

More

    5+1 Tips για μοναχικούς ταξιδιώτες!! Εμπειρία που μπορεί να σε αλλάξει ριζικά!!

    Η εμπειρία του να ταξιδεύεις μόνος μπορεί να σε αλλάξει ριζικά. Είστε αναγκασμένοι να έρθετε αντιμέτωποι με την πραγματική σας φύση, να αντεπεξέλθετε μόνοι...

    Ημερήσιες προβλέψεις σε όλα τα ζώδια για την Τρίτη 23/7/2019

    Καλημέρα σε όλους! Ο Ήλιος αρχίζει από σήμερα, την πιο λαμπερή του πορεία!  Ήλιος στο Λιοντάρι και είμαστε όντως στην καρδιά του Καλοκαιριού, με...
    error: Content is protected !!