8.2 C
Mykonos

Web Radio

Weather

8.2 C
Mykonos
7.3 C
Athens

Investing in Mykonos: “Μαγνήτης” κεφαλαίων άνω των 350 εκατ. ευρώ η Μύκονος

Η φετινή τουριστική περίοδος μπορεί να είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών λόγω της πανδημικής κρίσης, όμως, η Μύκονος εξακολουθεί να προσφέρει ικανοποιητικές αποδόσεις στους επενδυτές, οι οποίοι δεν εγκαταλείπουν τα σχέδιά τους…..

Νομοτελειακά ο ελληνικός τουρισμός αναμένεται ότι θα ανακάμψει τουλάχιστον κατά την τουριστική περίοδο του 2021.

Έργα προϋπολογισμού εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εξακολουθούν να προχωρούν, δεδομένου ότι για τα περισσότερα από αυτά απαιτείται να παρέλθει ένα αρκετά μακρύ χρονικό διάστημα ωσότου ξεκινήσουν. Ποια είναι τα σημαντικότερα από αυτά;

Οι επενδύσεις στην Μύκονο

1. Intradevelopment και London & Regional Properties, στο Καλό Λιβάδι 

Στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου σε προχωρημένο κατασκευαστικό στάδιο βρίσκεται το παραθαλάσσιο πολυτελές θέρετρο που αναπτύσσουν σε έκταση 100 στρεμμάτων από κοινού οι εταιρείες Intrakat, μέσω της Intradevelopment και London & Regional Properties. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει 75 σουίτες, ένα all-day dining και ένα specialty restaurant, ένα spa και 12 βίλες προς ενοικίαση ή πώληση με ιδιωτική πρόσβαση σε παραλία.

2. AGC Equity Partners: “The Mykonos Project”, στον “Καραπέτη” στο Καλό Λιβάδι 

Μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) του έργου “The Mykonos Project” στην περιοχή “Καραπέτης” της Άνω Μεράς Μυκόνου, η επένδυση 60 εκατ. ευρώ, που σχεδιάζει η αραβικών συμφερόντων AGC Equity Partners, βρίσκεται πιο κοντά στη γραμμή εκκίνησης. Θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρο ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων, καταστήματα, τουριστικό λιμένα, ελικοδρόμιο και τελεφερίκ. Θα αναπτυχθούν ακόμη 65 κατοικίες ενός δωματίου με επιφάνεια 45-50 τ.μ., 15 κατοικίες 70 τ.μ., 9 κατοικίες των 2 δωματίων 100 τ.μ., πέντε κατοικίες των 3 δωματίων επιφάνειας 130 τ.μ. και μία βίλα 160 τ.μ. Θα διαθέτει χρήσεις εστίασης και αναψυχής, ενώ σχεδιάζεται να κατασκευαστεί και τουριστική μαρίνα.

Στο Καλό Λιβάδι επενδυτικό σχέδιο 46,5 εκατ. ευρώ δρομολογεί και η Grivalia Hospitality από κοινού με την εταιρεία Frontisa. Πρόκειται για το “PROJECT BLUE” που περιλαμβάνει την κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων και σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε έκταση 92,5 στρεμμάτων, στη θέση «Φερά Γκρεμνά – Βατούδια» της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς, του Δήμου Μυκόνου. Η επένδυση που θα δημιουργήσει 300 θέσεις εργασίας, περιλαμβάνει μία τουριστική έπαυλη (276 τ.μ. ), τέσσερις προεδρικές σουίτες (170 τ.μ. ), τέσσερις βίλες (250-300 τ.μ. ), 41 σουίτες (60-77 τ.μ.) και 100 δωμάτια επισκεπτών (25-59 τ.μ.).

4. Εταιρείες Ε. Δακτυλίδης Α.Ε. και Ζεύς, στα “Καστελάκια” στον Πλατύ Γιαλό

Μετά και την έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), υπό τον Ευθύμιο Μπακογιάννη, ολοκληρώνονται, σταδιακά, τα προαπαιτούμενα για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης 40 εκατ. ευρώ στα Καστελάκια, κοντά στον Πλατύ Γιαλό. Θα υλοποιηθεί από τις εταιρείες Ε. Δακτυλίδης Α.Ε. και Ζεύς των Μάριου και Βαγγέλη Δακτυλίδη, με τα σχέδια να περιλαμβάνουν την υλοποίηση ολοκληρωμένου συγκροτήματος τουριστικών επιπλωμένων επαύλεων και ξενοδοχείου πέντε αστέρων, που θα αναπτυχθούν σε έκταση 53,4 στρεμμάτων.

5. WHITE MULBERRY DEVELOPMENT ΙΚΕ [Raffles & Fairmont Resort]: Raffles Mykonos & Fairmont Mykonos, στον Καλαφάτη

Η ένταξη στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων δρομολογείται για σύνθετο τουριστικό κατάλυμα στον Καλαφάτη Μυκόνου, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ. Σχεδιάζεται, εδώ και χρόνια, από την «WHITE MULBERRY DEVELOPMENT ΙΚΕ» του σχήματος Raffles-Fairmont Resort, που αποτελεί παγκοσμίως, συνώνυμο του τουρισμού πολυτελείας. Τα σχέδια προβλέπουν την κατασκευή 2 ξενοδοχείων (Raffles Mykonos & Fairmont Mykonos), τουριστικών κατοικιών και συνεδριακού κέντρου. Τα 2 ξενοδοχεία θα είναι συνολικού αριθμού 450 κλινών, όπως και 35 επαύλεων, αλλά θα απαιτηθεί ένα μακρύ χρονικό διάστημα ωσότου αυτά γίνουν πραγματικότητα, καθώς το έργο βρίσκεται στο αρχικό στάδιο.

Δείτε επίσης

Έργα προϋπολογισμού 367 εκατ. ευρώ εξακολουθούν να προχωρούν, δεδομένου ότι για τα περισσότερα από αυτά απαιτείται αρκετά μακρύ χρονικό διάστημα ωσότου ξεκινήσουν και πολύ περισσότερο μέχρι να ολοκληρωθούν.

Με πληροφορίες από το capital.gr

Follow Us

eshop στο λεπτό!

Δημιουργήστε το eshop σας με δικό σας domain με απλά βήματα στην πιο εύκολη συνδρομητική πλατφόρμα κατασκευής eshop.

Trending Now

Premium

Stories for You

MarketHUB

Χιλιάδες προϊόντα. Καταστήματα από όλη την Ελλάδα. Το MarketHUB σίγουρα έχει κάτι που ψάχνετε!

More from Mykonos Ticker

error: Content is protected !!