25.8 C
Mykonos

web radio

Tempo metereologico

25.8 C
Mykonos
26.8 C
Atene

creme solari, Πώς και Πότε μπορεί να χρησιμοποιούνται; Μύθοι και Αλήθειες!!

Παρά τα όσα μπορεί να πιστεύουν πολλοί, η επιλογή του σωστού αντηλιακού, είναι μια εξαιρετικά σημαντική υπόθεση, αφού εκτός από την εμφάνιση μας μπορεί να επηρεάσει σοβαρότατα και την υγεία μας, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή όπου οι ειδικοί προειδοποιούν για το πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί η ηλιακή ακτινοβολία.

Ιδού λοιπόν πως μπορείτε να διαλέξετε το σωστό αντηλιακό ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας:

tipo 1: Πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα, που δεν μαυρίζει, αλλά παθαίνει πολύ εύκολα εγκαύματα. Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία έχουν συνήθως ανοιχτόχρωμα μαλλιά και φακίδες.

Ενδεδειγμένο αντηλιακό: δείκτες από 10-15.

tipo 2: Ανοιχτόχρωμο δέρμα, που είναι αρκετά ευαίσθητο και μαυρίζει πολύ λίγο, ενώ καίγεται σχετικά εύκολα.

Ενδεδειγμένο αντηλιακό: δείκτες από15-10.

tipo 3: Είναι λιγότερο ανοιχτό δέρμα, πιο ανθεκτικό στον ήλιο και μαυρίζει σταδιακά.

Ενδεδειγμένο αντηλιακό: δείκτες από 10-15.

tipo 4: Είναι το δέρμα που μαυρίζει πάντα, ενώ κάποιες φορές -όχι συχνά- παθαίνει έγκαυμα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέτρια σκούρο.

Ενδεδειγμένο αντηλιακό: 6-10.

tipo 5: Το δέρμα αυτό μαυρίζει πάντα και δεν παθαίνει εγκαύματα, παρά μόνο σε ακραίες καταστάσεις. Είναι οι λεγόμενοι «μελαχρινοί» άνθρωποι.

Ενδεδειγμένο αντηλιακό: δείκτες από 1-6.

Όλοι μας γνωρίζουμε τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει η παρατεταμένη έκθεσή στον ήλιο. Γι’αυτό πολύ σημαντική είναι η χρήση αντηλιακού κατά του καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο. Το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα μας από τα εγκαύματα που προκαλεί ο ήλιος, την φωτογήρανση (κατάσταση η οποία προκαλείται από τις UVA ακτίνες με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας), τον καρκίνο του δέρματος και την αφυδάτωση.

Η φυσιολογική έκθεσή στον ήλιο είναι αναγκαία. Ο ακτίνες του ηλίου διεγείρουν την παραγωγή βιταμίνης D η οποία χρειάζεται για να έχουμε γερά κόκαλα.

Οι ακτίνες που θεωρούνται επικίνδυνες είναι οι UVA και οι UVB. Για να προστατευτείς, θα πρέπει να μην εκτίθεσαι στον ήλιο κατά τις μεσημεριανές ώρες (12.00-16.00pm) – αυτό το διάστημα οι ηλιακές ακτίνες είναι εξαιρετικά βλαβερές. Αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, ψάξε για μέρη σκιερά ή κάθισε κάτω από την ομπρέλα.

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο όλες τις ώρες. Μην ξεγελιέσαι αν έχει συννεφιά. Τα σύννεφα δεν εμποδίζουν τις βλαβερές ακτίνες να περάσουν στο δέρμα σου.

Τι είναι ο δείκτης SPF;

Ο δείκτης προστασίας SPF αναφέρεται στην ικανότητα που έχει ένα αντηλιακό να μπλοκάρει τις UVB ακτίνες, οι οποίες προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα. D'altra, δεν μπορεί να εμποδίσει τις UVA ακτίνες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την γήρανση του δέρματος.

Μύθος Νο1: Το αντηλιακό προσφέρει πλήρη προστασία

La realtà: Ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15 μπορεί να μπλοκάρει το 94% των UVB ακτίνων, una crema solare con SPF 30 esso 97% ενώ ένα με SPF 45 esso 98% των UVB. Πράγμα που σημαίνει ότι κανένα αντηλιακό δεν προσφέρει πλήρη κάλυψη και προστασία.

Μύθος Νο2: Αν χρησιμοποιήσω αδιάβροχο αντηλιακό δεν θα χρειαστεί να το ανανεώσω

La realtà: Είτε πρόκειται για αδιάβροχο αντηλιακό είτε όχι, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να το ανανεώνεις, τουλάχιστον κάθε 2 orario.

Μύθος Νο3: Αν χρησιμοποιήσω αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30+, μπορώ να καθίσω στον ήλιο τον διπλάσιο χρόνο

La realtà: Τα αντηλιακά με υψηλό δείκτη SPF μπλοκάρουν περισσότερες ακτίνες UVB αλλά όχι τις UVA που προκαλούν βαθύτερες δερματικές βλάβες. Επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο ιδανικός δείκτης προστασίας (SPF) είναι ο δείκτης 15, μόνο αν χρησιμοποιηθεί σωστά.

perché, οι περισσότεροι από εμάς, βαριούνται την όλη διαδικασία του αντηλιακού, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30.

Αν τελικά αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις μικρότερο δείκτη θα πρέπει να το απλώσεις παντού και προσεκτικά. Μην ξεχνάς ποτέ περιοχές όπως τα χείλια, τα αυτιά και τα πέλματα.

E non dimenticate:

  • Αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12 το μεσημέρι και 4 pomeriggio, τις ώρες δηλαδή που οι ακτίνες του ήλιου είναι κάθετες και ισχυρές.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό με δείκτη προστασίας κατάλληλο για τον τύπο του δέρματος σας.
  • Απλώνετε το αντηλιακό σε στεγνό δέρμα, για να απορροφάται καλύτερα.
  • Φοράτε αντηλιακό και όταν βρίσκεστε μέσα στη θάλασσα, καθώς οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν το νερό.
  • Ανανεώνετε το αντηλιακό σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και κυρίως κάθε φορά που ιδρώνετε ή βουτάτε στη θάλασσα.
  • Αντηλιακό χρειάζεστε και όταν βρίσκεστε κάτω από την ομπρέλα θαλάσσης, αφού οι ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται στην άμμο.
  • Αν έχετε ήδη μαυρίσει, μπορείτε να επιλέξετε αντηλιακό με χαμηλότερο δείκτη, αλλά όχι να πάψετε εντελώς να το χρησιμοποιείτε.

fonte:medlabnews

NewsRoom mykonosticker

Seguici

Scansione per ordinare

Sistema di ordini senza contatto con codice QR. Nessun catalogo, informazioni multilingue e immediate sul prodotto!

In voga

Crisi nell'Egeo: Tο «Oruc Reis» βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

poco dopo 19:20 την Τετάρτη το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, κινούμενο πλέον μέσα στο πεδίο της κυπριακή...

Festa privata di Mykonos: Ένα ακόμη παράνομο πάρτι σε βίλα της Μυκόνου!! con 300 ευρώ “αντίο” τα μέτρα!!

Διοργανωτής ήταν ένας Γάλλος!! Καλούσε κόσμο μέσω εφαρμογής, την οποία όμως εκτός από τους υποψήφιους πελάτες, είδαν και οι αστυνομικοί στη Μύκονο… Σύμφωνα με πληροφορίες...

premio

Tassazione e tasse: Τι ισχύει με τα Πρόστιμα και τους Τόκους για όσους υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις!!

Διορία έως τις 28 Αυγούστου για να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις τους έχουν περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι, με προϋπόθεση να πληρωθεί η δόση του Ιουλίου και του...

Stelios Briggos chiede l'immediato intervento dei parlamentari delle Cicladi per l'esclusione del Comitato Centrale di Mykonos dalle nuove misure per il coronavirus

Chiediamo la mobilitazione immediata dei quattro parlamentari delle Cicladi, in modo da ribaltare la decisione di chiudere i negozi di prodotti naturali 12...

Storie per voi

Pandemia di coronavirus – EQUAL: Προβληματισμός για την αύξηση κρουσμάτων!! il 7 σημεία συναγερμού για να μην κολλήσουμε!!

Έκκληση στους νέους μας για προσοχή!! Να αναλάβουν την ευθύνη τόσο για την ατομική τους υγεία όσο και για την ασφάλεια της κοινωνίας, και «να...

Commissione europea: L'UE è dalla parte della Grecia e di Cipro

Piena solidarietà dell'UE in Grecia e Cipro espressa dal rappresentante della Commissione, Responsabile degli affari esteri, durante...

Altro da Mykonos Ticker

Mediterraneo orientale – Macron: Η Γαλλία θα ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στην Αν. mediterraneo – Το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό

Την ανησυχία του για τις εντάσεις που προκαλούνται από τις μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις πετρελαϊκές έρευνες, οι οποίες θα πρέπει...

Coronavirus vaccine-Robert Koch Institut: Δυνατή η διάθεση εμβολίου κορωνοϊού από το φθινόπωρο

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) θεωρεί ότι είναι δυνατή η διάθεση ενός πρώτου εμβολίου κατά του κοροναϊού το ερχόμενο φθινόπωρο....... Οι πρώτες προβλέψεις εμφανίζουν ως...

Crisi nell'Egeo: Tο «Oruc Reis» βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

poco dopo 19:20 την Τετάρτη το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, κινούμενο πλέον μέσα στο πεδίο της κυπριακή...
errore: Il contenuto è protetto !!