15.8 C
Mykonos

Web Radio

17.8 C
Athens
15.8 C
Mykonos

Weather

Μύκονος: Mega deal στον τουριστικό κλάδο!! Στον έλεγχο της Blackstone το boutique hotel Mykonos Theoxenia!!

Τα ξενοδοχεία του κυπριακού ομίλου Louis που βρίσκονται στην Ελλάδα να περνούν στον έλεγχο της Blackstone, μετά από ένα νέο μεγάλο deal που έρχεται στον κλάδο του τουρισμού……

Αυτό αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές της αγοράς, σημειώνοντας ότι το πιθανότερο είναι η Louis να διατηρήσει το management των ξενοδοχείων.

Τα εν λόγω ξενοδοχεία βρίσκονται, σε Μύκονο, Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα, ωστόσο η συμφωνία στέλνει ισχυρό μήνυμα στους επενδυτικούς κύκλους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα διαμορφώνεται στα 200 εκατ. ευρώ ενώ στόχος της Blackstone είναι να προχωρήσει στην εκ βάθρων ανακαίνιση των συγκεκριμένων μονάδων όταν αυτές περάσουν στα χέρια της.

Ποιος είναι ο Όμιλος Louis

Ο όμιλος Louis Group είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς και ξενοδοχειακούς ομίλους στη Μεσόγειο, με περισσότερα από 80 χρόνια εμπειρία και στον χώρο της κρουαζιέρας.

Ως μέλος του ομίλου Louis Group, τα Louis Hotels, με περισσότερα από 77 χρόνια στον τομέα της φιλοξενίας, κατέχουν ηγετική θέση στον ξενοδοχειακό τομέα στην Κύπρο και στην Ελλάδα, με 9 ξενοδοχεία σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Μύκονο, Κρήτη και Ρόδο και 17 ξενοδοχεία στην Κύπρο σε Πάφο, Πρωταρά, Λεμεσό, Πόλη Χρυσοχούς και Λευκωσία.

Το boutique ξενοδοχείο Mykonos Theoxenia στη Μύκονο

Διαθέτει 26 ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων (συμπεριλαμβανομένων του Hilton Park στη Λευκωσία υπό τη διεύθυνση του Hilton Hotels Cooperation και του Mykonos Theoxenia, ενός πολυτελούς boutique ξενοδοχείου στη Χώρα της Μυκόνου το οποίο είναι μέλος των «design ξενοδοχείων») και πάνω από 13.000 κλίνες σε Πάφο, Λεμεσό, Πρωταρά, Πόλη Χρυσοχούς, Κρήτη, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ρόδο & Μύκονο, τα Louis Hotels.

Ποιο είναι το Αμερικανικο fund Blackstone Group

Το ενδιαφέρον του Αμερικανικού fund για την Ελλάδα δεν είναι νέο, αλλά, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν λεπτομέρειες των κινήσεών του, ενεργοποιήθηκε τώρα, και ειδικότερα μετά τις ευρωεκλογές, ενώ κλιμακώθηκε μετά τις εθνικές, καθώς μεταξύ άλλων κρίθηκε πως «η νέα κυβέρνηση είναι φιλικότερη προς τις ξένες επενδύσεις και κυρίως θα υλοποιήσει μειώσεις άμεσων και έμμεσων φόρων, που εκτιμάται πως θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Η Blackstone Group θα χρησιμοποιήσει για την πρώτη της εξαγορά ξενοδοχείων στην Ελλάδα εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο που της ανήκει και η οποία με τη σειρά της είναι ήδη ιδιοκτήτρια 14 μονάδων στην Ισπανία με περισσότερα από 3.700 δωμάτια.

Η Λουξεμβουργιανή holding εξαγοράστηκε από τον ευρωπαϊκό βραχίονα ακινήτων της Blackstone (Blackstone Real Estate Partners Europe V) προ διετίας και πωλητής ήταν ισπανική τράπεζα.

Η Blackstone είναι ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά private equity funds, με τα συνολικά κεφάλαια υπό τη διαχείρισή της να ανέρχονται στα τέλη Ιουνίου του 2019 στα 545 δισ. δολ., αυξημένα κατά 151 δισεκατομμύρια από τον Ιούνιο του 2018.

Η Blackstone μόλις την Δευτέρα ανακοίνωσε πως άντλησε από επενδυτές επιπλέον 20,5 δισ. δολ. για το νέο της όχημα, το Blackstone Real Estate Partners IX, ένα από τα υψηλότερα ποσά που έχουν συγκεντρωθεί για επενδύσεις σε ακίνητα παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα είναι γνωστή για την τοποθέτησή της πριν από λίγα χρόνια στη Lamda Development –όπου κατείχε ποσοστό άνω του 16%, το οποίο όμως μηδένισε στα τέλη του 2017 πουλώντας το μεγαλύτερο μέρος του στην κοινοπραξία συμφερόντων Π. Γερμανού και Β. Κάτσου– αλλά και σε κοινοπραξία με την ελληνική ναυτιλιακή Eletson.

Η επενδυτική ελκυστικότητα του ελληνικού τουρισμού είναι αδιαμφισβήτητη διεθνώς και, με διαδεδομένη στο εξωτερικό την πεποίθηση πως η νέα κυβέρνηση σηματοδοτεί και τη βελτίωση του πολιτικού αλλά και του θεσμικού πλαισίου, η χρονική συγκυρία για την τοποθέτηση κρίθηκε ιδανική από τους διαχειριστές της Blackstone, σχολιάζουν πηγές.

Ο βραχίονας ακινήτων της Blackstone ιδρύθηκε το 1991 και διαχειρίζεται κεφάλαια επενδυτών της τάξεως των 154 δισ. δολ. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Blackstone περιλαμβάνει ξενοδοχεία, γραφεία, καταστήματα, βιομηχανικά ακίνητα και κατοικίες στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Σημαντικές συμμετοχές της, μεταξύ άλλων, είναι η Hilton Worldwide, η Invitation Homes και διακεκριμένα κτίρια γραφείων στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Blackstone είναι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Stephen A. Schwarzman, ενώ πρόεδρος και ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής (COΟ) και υπεύθυνος του βραχίονα real estate ο επίσης δισεκατομμυριούχος Jonathan D. Gray.

Follow Us

eshop στο λεπτό!

Δημιουργήστε το eshop σας με δικό σας domain με απλά βήματα στην πιο εύκολη συνδρομητική πλατφόρμα κατασκευής eshop.

Trending Now

Premium

Stories for You

MarketHUB

Χιλιάδες προϊόντα. Καταστήματα από όλη την Ελλάδα. Το MarketHUB σίγουρα έχει κάτι που ψάχνετε!

More from Mykonos Ticker

error: Content is protected !!