24 C
Mykonos

Web Radio

Weather

24 C
Mykonos
24.7 C
Athens

Mykonos Private Party: Με τεχνογνωσία… Ιμπιζα τα πριβέ πάρτι κορωνοϊού!! Στο κόλπο και Γάλλοι «παίκτες»

Σηµαντικό ρόλο παίζει η επιλογή ενός διάσηµου dj, ο οποίος µε µια ανάρτησή του µπορεί να εξασφαλίσει την κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για το πάρτι….

Με εφόδιο τις γνώσεις από τον Ισπανικό «ιερό τόπο» του κλάµπινγκ, που δεν είναι άλλος από την Ιµπιζα, οµάδες διοργανωτών έχουν καταφθάσει στη Μύκονο µε σκοπό το «στήσιµο» ιδιωτικών πάρτι σε βίλες του νησιού.

Η «κόντρα» µεταξύ των δύο νησιών, που αποτελούν σύµβολα των απανταχού κλάµπερς, φαίνεται πως φέτος, ελέω κορονοϊού, έχει «κοπάσει», µε τη Μύκονο να γίνεται η επικρατέστερη επιλογή για τους διοργανωτές των ξέφρενων πάρτι, καθώς η εικόνα του νησιού των Βαλεαρίδων µοιάζει αποκαρδιωτική.

Στο παιχνίδι της Μυκόνου έχουν µπει και «παίκτες» από τη Νότια Γαλλία, οι οποίοι κατέχουν τις γνώσεις για την προσέλκυση τουριστών σε τέτοιου είδους «µαζώξεις».

Το πρώτο βήμα είναι η ενοικίαση κάποιας πολυτελούς κατοικίας στο Νησί των Ανέμων. Μιας κατοικίας, βέβαια, που να µπορεί να «φιλοξενήσει» στους χώρους της τουλάχιστον 500-1.000 άτομα.

Στη δεύτερη φάση απαιτείται η εύρεση τρόπου πρόσκλησης και γνωστοποίησης του πάρτι.

Αυτό µπορεί να επιτευχθεί µε διαφορετικές µεθόδους.

Ο παραδοσιακός τρόπος θέλει τους «κράχτες» των οργανωτών να διαδίδουν τη φήµη σε γνωστά καταστήµατα και beach bars στο Νησί των Ανέµων.

Ωστόσο, για να αυξηθεί ο αριθµός των προσκεκληµένων σηµαντικό ρόλο παίζει η επιλογή ενός διάσηµου dj, ο οποίος µε µια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασµό του µπορεί να εξασφαλίσει την κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης.

Εναλλακτικά, το κάλεσµα µπορεί να γίνει µε τον εντοπισµό στίγµατος του κινητού τηλεφώνου και την αποστολή πρόσκλησης ενδιαφέροντος στα social media.

Η τοποθεσία παραµένει µυστική µέχρι την τελευταία στιγµή και κανείς από τους καλεσµένους δεν γνωρίζει πού θα κατευθυνθεί το βράδυ.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της φιέστας οι πελάτες λαµβάνουν µήνυµα, στο οποίο εµφανίζονται οι συντεταγµένες της βίλας αλλά και φωτογραφίες προκειµένου η πρόσβαση να είναι εύκολη.

Ωστόσο, το ρίσκο είναι µεγάλο για τους διοργανωτές, γεγονός που αυξάνει και την τιµή του «µαγικού» εισιτηρίου για ένα τέτοιο πάρτι, που δεν απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια. Η είσοδος σε ένα ιδιωτικό πάρτι κυµαίνεται από 500 έως και 1.000 ευρώ.

Η τιµή καθορίζεται από την τσέπη του εκάστοτε πελάτη, αφού προηγουµένως έχει ελεγχθεί είτε διά ζώσης είτε έπειτα από «σκρολάρισµα» στα µέσα κοινωνικής δικτύωσής του.

Στην τιµή, που µπορεί να φτάσει σε πενταψήφιο νούµερο ανάλογα και µε τον dj της βραδιάς, περιλαµβάνεται άφθονο αλκοόλ αλλά και «ελιξίρια», όπως διαφηµίζονται στο νησί οι ναρκωτικές ουσίες.

Οι πληρωµές γίνονται µε POS σε λογαριασµούς του εξωτερικού ή µε µετρητά, ενώ δίνεται ατοµική πρόσκληση ή «βραχιολάκι» ως πάσο εισόδου για τους πελάτες.

Το σχέδιο των διοργανωτών έµοιαζε να δουλεύει αρκετά καλά µέχρι την έναρξη των διαµαρτυριών από τους ιδιοκτήτες κλαµπ και beach bars του νησιού.

Τότε παρατηρήθηκε µια συγκεκριµένη βίλα που φιλοξενούσε, ως φαίνεται, ασταµάτητα πάρτι, µε αποτέλεσµα την περασµένη Τετάρτη να πραγµατοποιηθεί και η πρώτη σύλληψη.

Συνελήφθη ενοικιαστής βίλας, υπεύθυνος για πάρτι µε πολλούς καλεσµένους και µεγάλο συνωστισµό, ενώ η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο των διατάξεων του νόµου περί διατάραξης κοινής ησυχίας, καθώς η Αστυνομία δεν µπορεί να εισβάλει σε ιδιωτικούς χώρους οικιακού ασύλου αν δεν διαπιστώνεται κάποιο αυτόφωρο αδίκηµα.

Ο διαχειριστής φέρεται να βγήκε στην είσοδο και να παραδέχθηκε στους αστυνοµικούς πως έκανε πάρτι, µε αποτέλεσµα να συλληφθεί, αν και οι αστυνοµικοί δεν είχαν τη δυνατότητα να µπουν µέσα στο σπίτι και να διαπιστώσουν αν πράγµατι υπήρχε συνωστισµός και παραπάνω άτοµα από όσα θα έπρεπε στη βίλα.

Την ίδια ώρα, µεγάλη ανησυχία προκαλούν στις Αρχές και τα ξέφρενα beach parties σε γνωστά µαγαζιά του νησιού.

Μάλιστα, αν και ένα από τα καταστήµατα αυτά είχε πρόσφατα δεχθεί πρόστιµο και «λουκέτο» λόγω µη τήρησης των µέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, µόλις πριν από λίγες ηµέρες παρουσίαζε και πάλι αποκαρδιωτική εικόνα.

Ειδικότερα ύµφωνα µε πληροφορίες του “Έθνους”, το βράδυ της Τετάρτης, στο συγκεκριµένο µαγαζί έπαιξε µουσική η διάσηµη dj Carlita και οι εικόνες που η ίδια ανέβασε στο Instagram της είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατούσε, µε πελάτη να ανεβάζει βίντεο από το γεμάτο µαγαζί µε λεζάντα «Corona who?».

Αξίζει να σηµειωθεί ότι από το προηγούµενο βράδυ βρισκόταν στο νησί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, γεγονός που δεν φαίνεται να πτόησε τους ιδιοκτήτες σε ακόµη δύο beach bars στις παραλίες της Παράγκας και του Paradise.

Το συγκεκριµένο θέµα, µάλιστα, συζητήθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη µε τις τοπικές Αρχές και τους επαγγελµατικούς φορείς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, όπου έλαβε ξανά διαβεβαιώσεις για ευλαβική τήρηση των µέτρων.

«Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διατηρηθεί η Μύκονος σε συνθήκες υγειονοµικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Παράλληλα, οι αστυνοµικές δυνάµεις έχουν αναπτύξει σχέδιο για την πάταξη της εγκληµατικότητας και της ανοµίας στο νησί» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επισκέφθηκε και το κτίριο που θα στεγάσει τη νέα Αστυνοµική Υπηρεσία.

Σηµειώνεται, τέλος, ότι ο Yπουργός πρόκειται να επισκεφθεί τη Μύκονο στο αµέσως επόµενο χρονικό διάστηµα, για να εποπτεύσει την εφαρµογή των αποφάσεων που ελήφθησαν.

Δείτε επίσης

Follow Us

Scan to Order

Σύστημα ανέπαφων παραγγελιών με QR Code. Χωρίς καταλόγους, πολυγλωσσικό και άμεση ενημέρωση προϊόντων!

Trending Now

Face masks in schools: Ομόφωνο «ΝΑΙ» στη χρήση μάσκας στο σχολείο από την Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία!!

Με ένα επιστημονικό κείμενο με τίτλο "Ομοφωνία" η Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία, απαντά σε όλες τις αμφισβητήσεις και απορίες σχετικά με την αναγκαιότητα, αλλά και...

Helexpo Forum-Mitsotakis: Τέλος ο ΕΝΦΙΑ στα 26 μικρότερα νησιά – Οι 6 παρεμβάσεις για την Άμυνα και τα 12 νέα μέτρα ανακούφισης για την...

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Σε σημαντικές εξαγγελίες στον τομέα της Οικονομίας και της Άμυνας προχώρησε ο Πρωθυπουργός από...

Premium

Reopening of schools: Υγειονομικοί έλεγχοι στα Σχολεία για την τήρηση μέτρων κατά του Covid-19!! Μεγάλη έμφαση στα Κυλικεία [Η Κατεπείγουσα Εγκύκλιος]

Κατεπείγουσα εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, προς όλες τις Περιφέρειες για ελέγχους στα σχολεία με μέτρα πρόληψης και προφύλαξης από τον Κορωνοϊό. Υγειονομικοί έλεγχοι στα...

Reopening of schools – Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: 180 κενά καθηγητών στις Κυκλάδες λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

- Σοβαρές ελλείψεις σε γενική και ειδική αγωγή. - Σχολεία με ελάχιστους καθηγητές Λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων και στις Κυκλάδες βρισκόμαστε μπροστά σε μια...

Stories for You

Digital Governance – ΚΕΠ: Αλλαγές, εκσυγχρονισμός και rebranding!! Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός!!

Το δίκτυο των KEΠ ιδρύθηκε και οργανώθηκε χωροταξικά το 2002 και έκτοτε δεν έχει υποστεί ουσιαστικές αλλαγές. Τα ΚΕΠ εκσυγχρονίζονται, ανακαινίζονται, αλλάζουν λογότυπό τους,...

Property – Taxes: Στο Taxisnet μέχρι τη Δευτέρα και έως τέλη Σεπτέμβρη η Α’ δόση του ΕΝΦΙΑ

Πιθανόν μέσα στο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet. Το συνολικό ποσό που...

More from Mykonos Ticker

Airbnb during Coronavirus: «Το ταξίδι, όπως το ξέραμε, τελείωσε», προειδοποιεί CEO της Airbnb

Αυτό που βλέπουμε, λέει, «είναι μια τεράστια επανάσταση» που «αλλάζει το πρόσωπο των ταξιδιών για πάντα. Μερικοί άνθρωποι περιμένουν ότι ο κόσμος θα επιστρέψει...

Tax and Taxation: Σημαντική επιτυχία για τους «Ράμπο» της ΑΑΔΕ!! 25 υποθέσεις φοροδιαφυγής 15 εκατ. ευρώ!!

Πώς οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν όσους φοροδιαφεύγουν!! Λαβράκια έβγαλαν οι έλεγχοι, που πραγματοποίησαν οι «Ράμπο» των ειδικών ελέγχων της ΑΑΔΕ....... Έρευνες...

Greek Cup, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1: Θρύλος και νταμπλούχος στον Βόλο

O Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος αφού νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με γκολ του Λαζάρ Ραντζέλοβιτς. Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με...
error: Content is protected !!