19.4 C
Mykonos

Web Radio

Weather

19.4 C
Mykonos
18.4 C
Athens

Πενταψήφιοι Αριθμοί: Τέλος οι απάτες με τις ανεξέλεγκτες χρεώσεις στα κινητά

Τέλος στις απάτες με τα πενταψήφια νούμερα στα κινητά βάζει η ΕΕΤΤ. Την εφαρμογή αυστηρότερου πλαισίου για τις εταιρίες που διαχειρίζονται τα πενταψήφια νούμερα μετά από καταγγελίες σχεδιάζει η ΕΕΤΤ…….

Αλλάζει το πλαίσιο στους πενταψήφιους αριθμούς μετά τις ανεξέλεγκτες χρεώσεις.

Η πληθώρα καταγγελιών από συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έπιασε τόπο.

Κατά 80% μόνο μέσα στην τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι αναφορές στον Συνήγορο του Καταναλωτή.

Ο πρώτες αλλαγές θα έρθουν με την επικαιροποίηση του κώδικα δεοντολογίας.

Θύμα χρεώσεων από πενταψήφιους αριθμούς στο κινητό τους έχουν πέσει ουκ ολίγοι και και έχουν αναγκαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Οι συγκεκριμένες εταιρίες με τις πενταψήφιες απάτες δρουν ανεξέλεγκτα, αλλά φαίνεται πως ήρθε η ώρα για… φραγή!

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει στα σκαριά ένα αυστηρότερο πλαίσιο για τη λειτουργία των εταιρειών που διαχειρίζονται τα γνωστά πενταψήφια νούμερα παροχής πολυμεσικών υπηρεσιών ύστερα από τη βροχή καταγγελιών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας για χρεώσεις υπηρεσιών για την παροχή των οποίων δεν είχαν συναινέσει.

Μια από τις αλλαγές που εξετάζονται έπειτα και από πρόταση του Συνηγόρου του Καταναλωτή είναι η εκ των προτέρων φραγή των πενταψήφιων αριθμών τουλάχιστον στα ακίνητα που είναι δηλωμένα για χρήση από ανηλίκους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό που θα απαιτηθεί με αυστηρότερο τρόπο είναι υποχρεωτική η αποστολή γραπτού μηνύματος στο οποίο θα ζητείται σαφώς η συναίνεση του χρήστη, ενώ θα υπάρχει ξεκάθαρη ενημέρωση για την προβλεπόμενη χρέωση.

Οι πρώτες αλλαγές θα έρθουν με την επικαιροποίηση του κώδικα δεοντολογίας για τις λεγόμενες υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης (τα γνωστά πενταψήφια), η οποία αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα,ενώ ριζική τροποποίηση του κανονισμού αναμένεται την προσεχή άνοιξη.

Χρόνο με το χρόνο σημειώνεται εκρηκτική αύξηση στις καταγγελίες που αφορούν χρεωμένα μηνύματα από τέτοιου είδους πενταψήφια νούμερα.

Οι αναφορές στον Συνήγορο του Καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 80% μόνο μέσα στην τελευταία χρόνια, ενώ αντίστοιχες καταγγελίες φτάνουν συχνά και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ακόμη και στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Χαλαρός και παρωχημένος ο ισχύων κανονισμός

Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι όχι μόνο ο ισχύων κανονισμός είναι σχετικά χαλαρός και παρωχημένος, αλλά εφαρμόζεται και ελλιπώς δεδομένου ότι σχεδόν ποτέ δεν εφαρμόζει την προβλεπόμενη ανάκληση αδειών λειτουργίας τέτοιων εταιρειών παρά τις καταγγελίες που βαρύνουν ορισμένες εξ αυτών.

Βάσει των πλέον πρόσφατων στοιχείων από το σύνολο των 12.000 αναφορών που έφτασαν στο Συνήγορο του Καταναλωτή το 2019, οι 567 αφορούσαν αδικαιολόγητες χρεώσεις από υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης (τα γνωστά πενταψήφια).

Κι αν ο αριθμός των καταγγελιών φαντάζει σχετικά μικρός αναφορικά με το σύνολο, η τάση που δείχνει είναι αυτής μιας ραγδαίας ανόδου, δεδομένου ότι οι αντίστοιχες καταγγελίες μόλις ένα χρόνο πριν ήταν 314 ενώ το 2015 μόλις 46.

Μόνο σε ένα μήνα μάλιστα τον περασμένο Δεκέμβριο που παραδοσιακά οι συνδρομητές στέλνουν και λαμβάνουν μεγαλύτερο αριθμό μηνυμάτων, η αύξηση του συνολικού ποσοστού καταγγελιών του έτους ενισχύθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες (από 70% ως το Νοέμβριο του 2019 και πάνω από 80% στο τέλος της χρονιάς).

Ακολουθούν την τακτική “λίγα από πολλούς”

Το πρόβλημα με τις ανεξέλεγκτες χρεώσεις οι οποίες στην πλειονότητά τους δεν είναι εξόφθαλμα υψηλές, καθώς φαίνεται ότι επιτήδειοι ακολουθούν τον χρυσό κανόνα λίγα από πολλούς, έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι στις Ανεξάρτητες Αρχές φτάνει μόνο ένα μικρό ποσοστό καταγγελιών συγκριτικά με τον αριθμό των συνδρομητών έχουν βιώσει αντίστοιχα περιστατικά.

Ορισμένοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν ήδη συμπεριλάβει στις εφαρμογές τους τη δυνατότητα φραγής των πενταψήφιων αριθμών.

Ωστόσο φαίνεται ότι αυτό δεν αρκεί, αφενός γιατί δεν έχουν κατεβάσει όλοι οι συνδρομητές το app και αφετέρου διότι δεν έχουν όλοι το ίδιο ποσοστό εξοικείωσης με τον χειρισμό του.

Όπως σημειώνει στο «Έθνος της Κυριακής» ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει ήδη προτείνει και με επιστολή στην ΕΕΤΤ την προσθήκη σε εμφανές σημείο της πρώτης σελίδας της σύμβασης ειδικής αναφοράς πρόκειται για ανήλικο χρήστη.

Σε αυτή την περίπτωση ο Συνήγορος εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδικό πεδίο επιλογής για τον γενικό και εκ των προτέρων αποκλεισμό των υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης. Παράλληλα εισηγείται την ενημέρωση και του κηδεμόνα για ενδεχόμενη υπέρβαση του ορίου κατανάλωσης.

Follow Us

Scan to Order

Σύστημα ανέπαφων παραγγελιών με QR Code. Χωρίς καταλόγους, πολυγλωσσικό και άμεση ενημέρωση προϊόντων!

Trending Now

Restrictive measures: Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από Δευτέρα στην Μύκονο, που θα είναι στο Επίπεδο 2 Επιτήρησης

Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από Δευτέρα στην Μύκονο, που θα είναι στο Επίπεδο 2 Επιτήρησης!! Nέα μέτρα μπαίνουν ξανά στη ζωή μας...

Discounts on shopping: Ξεκινούν οι ενδιάμεσες Φθινοπωρινές εκπτώσεις 2020 από την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Tην 1η Νοεμβρίου ξεκινούν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 14 του ίδιου μήνα...... Τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν την...

Premium

Restrictive measures: Απαγόρευση κυκλοφορίας – Αυτό είναι το έντυπο μετακίνησης εργαζομένων του Δημοσίου {Εγγραφο}

Σε εφαρμογή τίθεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας μεταξύ 00:30 έως 5:00 στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές...

Restrictive measures: Έτσι θα γίνονται οι μετακινήσεις τη νύχτα στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές

Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να μετακινηθούν κατ’ εξαίρεση, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι εργαζόμενοι και άλλα πρόσωπα περιέγραψε ο Νίκος...

Stories for You

National Holiday of October 28th: Πώς θα γίνουν οι εορτασμοί σε Γυμνάσια και Λύκεια

Χωρίς μαθητικές παρελάσεις, αλλά με εκδηλώσεις ανά τμήμα την Τρίτη 27 Οκτωβρίου και παράδοση σημαίας στους σημαιοφόρους από τους διευθυντές θα εορταστεί φέτος στα...

Aegean islands – Business Support: Ανοίγει στις 21 Οκτ. η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ”, για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων 

Ανοίγει στις 21 Οκτωβρίου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ”, για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων  του Νοτίου Αιγαίου Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε...

More from Mykonos Ticker

Προσοχή!! Ο ΕΦΕΤ άμεσα ανακαλεί συσκευασμένα παγάκια, που εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια!!

Την ανάκληση μη ασφαλούς συσκευασμένου πάγου από την αγορά ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων..... Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος «Παγάκια συσκευασμένα...

Restrictive measures: Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από Δευτέρα στην Μύκονο, που θα είναι στο Επίπεδο 2 Επιτήρησης

Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από Δευτέρα στην Μύκονο, που θα είναι στο Επίπεδο 2 Επιτήρησης!! Nέα μέτρα μπαίνουν ξανά στη ζωή μας...

Restrictive measures: Ανατροπές στην Εστίαση, Bar και Κέντρα Διασκέδασης

Διευκρινήσεις για το πώς θα λειτουργούν Εστίαση, Bar και Κέντρα Διασκέδασης, έδωσε κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας...
error: Content is protected !!