Πέντε συμβουλές για να μη χάσετε ποτέ το κίνητρό σας στη δουλειά

Το πάθος και ο σκοπός με οδηγούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν κουράζομαι ή δεν γκρινιάζω από τα νέα πρότζεκτ που πρέπει να αναλάβω και τα

Πέντε συμβουλές για να μη χάσετε ποτέ το κίνητρό σας στη δουλειά
Πέντε συμβουλές για να μη χάσετε ποτέ το κίνητρό σας στη δουλειά

Το πάθος και ο σκοπός με οδηγούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν κουράζομαι ή δεν γκρινιάζω από τα νέα πρότζεκτ που πρέπει να αναλάβω και τα ατελείωτα e-mail. Ωστόσο, πιστεύω πως, όταν κάνεις τη δουλειά που έχεις ονειρευτεί, οφείλεις να μεταφέρεις στον χώρο εργασίας σου μια συγκεκριμένη διάθεση.

Σε καθημερινή βάση θα συναντάς ανθρώπους με ενέργεια που δεν ταιριάζει στη δική σου - και αυτό δεν είναι κακό. Το ζήτημα είναι πώς αντιδράς και πώς ελέγχεις τη διάθεση των άλλων και κατά πόσο την αφήνεις να σε επηρεάσει στη δουλειά και στους στόχους σου.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε συμβουλές που πιστεύω πως πρέπει να ακολουθήσεις για να διατηρήσεις την όρεξη για δουλειά, τον ενθουσιασμό και το κίνητρό σου, ανεξάρτητα από το πώς νιώθουν οι συνάδελφοί σου.

1. Μην το παρακάνεις

Όταν θα είσαι δίπλα σε κάποιον βαριεστημένο, ίσως σκεφτείς πως θα ήταν καλή ιδέα να δείξεις περισσότερο ενθουσιασμό για να τον "ανεβάσεις". Όμως θα καταφέρεις μόνο να χάσεις όλη σου την ενέργεια. Γι' αυτό, καλύτερα θα ήταν αν διατηρούσες τον ενθουσιασμό σου, χωρίς υπερβολές, μιας και είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από το πλήθος.

2. Μην το παίρνεις προσωπικά

Όσο αρνητικοί και αν είναι οι συνεργάτες σου, μην τους αφήνεις να σε επηρεάζουν. Απλά συγκεντρώσου στο αντικείμενο που έχεις να κάνεις και σε όσα μπορείς να ελέγξεις.

3. Να είσαι προσγειωμένος και να σκέφτεσαι τον άλλο

Είναι πολύ εύκολο να σκεφτείς πως κάποιος βαριέται στη δουλειά επειδή μισεί αυτό που κάνει. Να είσαι ρεαλιστής και να  σκέφτεσαι πως μπορεί ο άλλος να δείχνει πως βαριέται, αλλά να τον απασχολεί κάτι βαθύτερο. Πολλές φορές, παρά τον ενθουσιασμό μας πέφτουμε σε τοίχο και χάνουμε το ενδιαφέρον και τους στόχους μας.

4. Επίλεξε τους σωστούς ανθρώπους

Μια άλλη καλή ιδέα είναι να κάνεις παρέα και να συγχρωτίζεται με ανθρώπους που μπορούν να σε παρακινήσουν. Δημιούργησε λοιπόν μια ομάδα από συνεργάτες που μπορούν να σε εμψυχώσουν όταν θα τα βρεις δύσκολα, αλλά και εσύ να τους στηρίζεις όταν θα το χρειαστούν.

5. Να γεμίζεις τις μπαταρίες σου

Να κάνεις μικρά διαλείμματα από τη δουλειά, έστω και πέντε λεπτών, ώστε να αποφορτίζεσαι. Στα Σαββατοκύριακα και στις άδειές σου να κάνεις δραστηριότητες που σε ευχαριστούν και σε χαλαρώνουν. Μάλιστα, πάντα να έχεις στο πρόγραμμα λίγο χρόνο για σένα, είτε αυτό θα είναι μαγείρεμα είτε περπάτημα είτε οποιαδήποτε άλλη ασχολία σε βοηθά να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. 

Όταν λοιπόν θα ξαναβρεθείς δίπλα σε κάποιον συνεργάτη βαριεστημένο ή αγχώδη, σκέψου τη μεγάλη εικόνα, δηλαδή τους στόχους και όσα επιδιώκεις, και αυτό θα σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις.

Πηγή:  capital.gr

Newsroom MykonosTicker