11.4 C
Mykonos

Radio web

10.3 C
Atenas
11.4 C
Mykonos

Clima

Reabertura de escolas: Como os alunos do ensino médio voltarão às aulas na segunda-feira!! 15 Perguntas e Respostas [Vídeo]

Δεκαπέντε ερωτήσεις-απαντήσεις για το άνοιγμα των λυκείων και τα self test!! Επιστροφή στα θρανία από τη Δευτέρα 12 Απριλίου αποφάσισαν κυβέρνηση και ειδικοί για τους μαθητές του Λυκείου σε όλη τη χώρα……

15 χρήσιμες Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Η επαναλειτουργία των λυκείων, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το απόγευμα της Τετάρτης, μετά τη θετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, θα γίνει με αυστηρά μέτρα πρόληψης και φυσικά με τα self test, τα οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να κάνουν δύο φορές εβδομαδιαίως (Δευτέρα και Πέμπτη) μαθητές και καθηγητές.

Το υπουργείο Παιδείας παραθέτει 15 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διά ζώσης επαναλειτουργία των λυκείων και το self-testing.

1) Ποια σχολεία θα λειτουργούν διά ζώσης από τη Δευτέρα 12/4;

De segunda-feira 12 Απριλίου επαναλειτουργούν διά ζώσης τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ημερήσια και εσπερινά, de todo o país, καθώς και οι λυκειακές τάξεις των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις. enquanto, συνεχίζουν τη διά ζώσης λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, οι οποίες δεν έχουν κλείσει καθόλου από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς.

2) Ποια μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό έχουν ληφθεί για την επαναλειτουργία των λυκείων;

Προβλέπεται η εφαρμογή όλων των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει, tais como:

  • o uso obrigatório de máscara em ambientes internos e externos,
  • os diferentes intervalos para grupos de alunos,
  • grupos fixos de alunos em esportes e outras atividades,
  • o uso de anti-sépticos,
  • limpeza meticulosa,
  • a ventilação regular das instalações, especialmente agora que o bom tempo ajuda,
  • as medidas específicas para operação alfandegária de cantinas, laboratórios de informática, uso de instrumentos musicais etc..
  • ADICIONALMENTE adicionado, para os existentes, outro importante, medida de precaução: η διενέργεια αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, a fim de garantir a máxima proteção possível da comunidade educacional.

3) Είναι υποχρεωτικά τα τεστ;

Τα τεστ θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο, και θα πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Quanto às Escolas de Educação Especial e Treinamento, o autoteste é obrigatório para professores e há uma forte recomendação para os alunos fazerem o teste.

4) Πώς θα γίνεται η προμήθεια των τεστ;

Com base em seu AMKA, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί των λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο. Για τους ανήλικους μαθητές Λυκείου, τα τεστ θα παραλαμβάνουν γονείς και κηδεμόνες με τον ΑΜΚΑ των μαθητών. Το πρώτο τεστ μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου να το παραλάβουν από αύριο 8/4 σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή 9/4 no resto do pais. A partir da próxima segunda-feira eles poderão fazer o 2º teste, το οποίο θα πρέπει να διενεργηθεί έως το πρωί της Πέμπτης 15/4.

5) Είναι δύσκολη η διαδικασία του τεστ;

O autoteste é um processo fácil e simples, um processo usado em outros países para administrar escolas. Το τεστ είναι ρινικό και όχι ρινοφαρυγγικό ή στοματοφαρυγγικό, και ο στυλεός πρέπει να μπει στη μύτη απαλά και να περιστραφεί αρκετές φορές. Material explicativo e vídeos relevantes já foram enviados às farmácias e disponibilizados ao público para informações informativas de todos (https://self-testing.gov.gr).

As etapas são as seguintes:

1. pais, guardiões, alunos e professores receberão o autoteste gratuitamente, junto com material informativo da farmácia, usando seu AMKA. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν γονείς, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου από αύριο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. A partir da próxima segunda-feira eles poderão fazer o 2º teste.

2. Οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Recomenda-se que o teste seja feito na mesma manhã ou na noite anterior. Portanto, o primeiro teste pode ser feito na noite de domingo ou na manhã de segunda-feira.

3. pais, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, que eles entrarão com os códigos taxisnet, inserindo informações específicas, como um patronímico, mãe, AMKA e o resultado do autoteste.

6) Τι γίνεται αν το self test είναι αρνητικό;

1. Para os alunos, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους. Θα επιδεικνύουν την εκάστοτε κάρτα στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.

2. Para professores, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr.

3. Caso não haja acesso a uma impressora, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

7) Τι γίνεται αν το self test είναι θετικό;

1. Para os alunos, θα δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

2. Para professores, θα εκδίδεται η δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

3. Se o teste de repetição for positivo, o protocolo EODY será seguido. Se o teste de repetição for negativo, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.

8) Γιατί προτεραιοποιήθηκαν τα λύκεια έναντι άλλων βαθμίδων;

Προτεραιοποιήθηκε το άνοιγμα των λυκείων για δύο βασικούς λόγους:

  • porque eles permanecem fechados por um longo período de tempo
  • γιατί πλησιάζουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

9) Έχουν δοθεί οδηγίες για την κάλυψη της ύλης;

Durante toda a pandemia, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς μας σχετικά με την κάλυψη της ύλης, δεδομένης της αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας. Instruções para a educação primária foram emitidas no mês passado e novas instruções para a educação secundária são emitidas dentro da semana. enquanto, O IEP também monitora questões de natureza psicoemocional relacionadas à pandemia e à suspensão da operação viva de nossas escolas.

10) Πότε θα ανοίξουν τα υπόλοιπα σχολεία;

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συζητά συστηματικά με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης, e esperamos poder reabrir o processo de aprendizagem ao longo da vida para eles em breve.

11) Πώς θα προμηθεύονται τα τεστ ενήλικοι μαθητές εσπερινών λυκείων;

Στα εσπερινά λύκεια όλης της επικράτειας προβλέφθηκε για το πρώτο τεστ η απευθείας διανομή τεστ στα σχολεία. Τα τεστ θα βρίσκονται στα σχολεία έως το Σάββατο 10/4, και θα τα προμηθευτούν οι μαθητές από τις σχολικές μονάδες εντός του Σαββατοκύριακου, ακολουθώντας της οδηγίες των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

12) Για ποιες ηλικίες μαθητών μπορούν οι γονείς να παραλαμβάνουν self tests από τα φαρμακεία με τον ΑΜΚΑ των μαθητών;

Οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν self tests για όλους τους μαθητές που γεννήθηκαν τα ημερολογιακά έτη 2003, 2004 e 2005.

13) Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί/μαθητές θα πρέπει να κάνουν τεστ;

sim.

14) Οι μαθητές που θα βγουν θετικοί θα κάνουν τηλεκπαίδευση;

Για τους μαθητές των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ βγει θετικό προβλέπεται ό,τι και για τους μαθητές που νοσούν. É dada a possibilidade de ensino à distância simultâneo ou participação em departamento online, sem acompanhamento sendo obrigatório.

15) Os alunos pertencentes a grupos vulneráveis ​​devem ir à escola pessoalmente;

A previsão que era válida no passado de que alunos que pertencem a grupos vulneráveis ​​ou que vivem com pessoas que pertencem a grupos vulneráveis ​​têm a oportunidade de participar de aulas online ainda é válida., se quiserem.

Assista ao vídeo com as instruções para usar os autotestes

Siga-nos

eshop em minutos!

Crie sua eshop com seu próprio domínio com etapas simples para a plataforma de assinatura mais fácil de eshop.

tendência Agora

Prêmio

Histórias para Você

Mais de Mykonos Ticker

erro: O conteúdo é protegido !!