13.4 C
Mykonos

Web Radio

12.1 C
Athens
13.4 C
Mykonos

Weather

Reopen schools: Στις 18 Ιανουαρίου η Γ’ Λυκείου και 25 Ιανουαρίου οι υπόλοιπες τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου – Τι ισχύει με τις πανελλαδικές

Κλιμακωτό άνοιγμα διαφορετικό για Γ’ Λυκείου με τις υπόλοιπες τάξεις!! Το Υπουργείο Παιδείας, θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση της ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ μελετάται από τους επιστήμονες και η δυνατότητα να επιστρέψει η Γ’ Λυκείου κατά προτεραιότητα, στη δια ζώσης εκπαίδευση….

Με το βλέμμα στραμμένο στη Γ’ Λυκείου βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να φτάσουν τα παιδιά στις πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς προβλήματα.

Όπως τόνισε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στη συγκεκριμένη τάξη τόσο όσον αφορά στη μείωση της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και στην έναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα θα ανακοινωθούν και οι αλλαγές οι οποίες θα ισχύσουν για την εισαγωγή στα ΑΕΙ».

Η Υπουργός υπογράμμισε, ότι συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή το ενδεχόμενο να επανέλθουν στις τάξεις, κατά προτεραιότητα τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, αλλά όπως δήλωσε την τελική απόφαση θα την πάρουν οι επιστήμονες.

Το σχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προβλέπει «κλιμακωτό» άνοιγμα στις 18 Ιανουαρίου και στις 25 Ιανουαρίου.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χτες, ότι για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα και δεν αποκλείεται οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να επιστρέψουν στα σχολεία μετά το τέλος της επόμενης εβδομάδας [δηλαδή στις 18 Ιανουαρίου] και στη συνέχεια, όλες οι υπόλοιπες τάξεις των Λυκείων και Γυμνασίων στις σχολικές αίθουσες.

Συγκεκριμένα, η βασική πρόταση προβλέπει να επιστρέψουν αρχικά στις αίθουσες οι μαθητές της Γ΄Λυκείου στις 18 Ιανουαρίου, ενώ στις 25 Ιανουαρίου, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, αν φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν τη συγκεκριμένη απόφαση.

Διχογνωμία, άλλωστε, υπάρχει ανάμεσα στους ειδικούς αλλά και εντός των κόλπων του Υπουργείου Παιδείας για το αν θα ανοίξει πρώτα η Γ’ Λυκείου και έπειτα οι υπόλοιπες τάξεις ή το αντίθετο.

«Η πανδημία είναι ακόμη εδώ και η δυνατότητα να ανοίξουμε και να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά θα αποτελέσει συλλογική επιτυχία. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ώστε να επαναλειτουργήσουν δια ζώσης και οι λοιπές εκπαιδευτικές δομές της χώρας», δήλωσε η υπουργός χτες μετά την σύσκεψη με τους ειδικούς του Υπουργείου Παιδείας, όπου και αποφασίστηκε μόνο το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 11 του μήνα.

Στο πλαίσιο της ιδιαίτερης μέριμνας για τη Γ’ Λυκείου, εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η περικοπή της ύλης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, όπως έγινε και πέρυσι ώστε να γνωρίζουν από τώρα οι μαθητές την ύλη στην οποία τελικά θα εξεταστούν τον Ιούνιο για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Ταυτόχρονα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα ενημερωθούν άμεσα και για τις αλλαγές τις οποίες προωθεί το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την είσοδό τους στα πανεπιστήμια [βάση εισαγωγής και διπλό μηχανογραφικό δελτίο] καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες, αφού το νέο σύστημα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Τεστ κι εμβόλια για τους εκπαιδευτικούς

Στα μέτρα για την ασφαλέστερη επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων εντάσσεται και η απόφαση για τα δωρεάν τεστ σε δασκάλους και καθηγητές και ο εμβολιασμός τους κατά προτεραιότητα. Ήδη έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς και καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία. Θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Όπως δήλωσε η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Γκίκα οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν εθελοντικά μέσω ειδικής πλατφόρμας να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό [τεστ] και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS και εντός των επόμενων ωρών θα εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος.

Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, ανακοίνωσε και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στη τακτική ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας στους δημοσιογράφους.

Ειδικότερα η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, απαντώντας σχετική ερώτηση δήλωσε: «Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, η πρώτη φροντίδα ήταν για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε δομές με παιδιά με ειδικά προβλήματα. Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι πιο μπροστά από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού».

Follow Us

eshop στο λεπτό!

Δημιουργήστε το eshop σας με δικό σας domain με απλά βήματα στην πιο εύκολη συνδρομητική πλατφόρμα κατασκευής eshop.

Trending Now

Premium

Stories for You

MarketHUB

Χιλιάδες προϊόντα. Καταστήματα από όλη την Ελλάδα. Το MarketHUB σίγουρα έχει κάτι που ψάχνετε!

More from Mykonos Ticker

error: Content is protected !!