24.1 С
Миконос

веб-радио

Погода

24.1 С
Миконос
23.2 С
Афины

коронавируса Pandemic – Eurogroup Σε αναζήτηση συμβιβαστικού πακέτου μέτρων το Eurogroup της Τρίτης

Την αναζήτηση ενός συμβιβασμού σχετικά με το ευρωπαϊκό πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του μεγάλου οικονομικού αντίκτυπου του κορονοϊού θα επιδιώξει το Eurogroup που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης την ερχόμενη Τρίτη, 7 апреля…….

Μετά την απόρριψη από τη Γερμανία και την Ολλανδία της πρότασης εννιά χωρών της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, για την έκδοση κορονο-ομολόγων, ο συμβιβασμός αναζητείται στην αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης από υφιστάμενους θεσμούςτον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ЕИБ). Η χρηματοδότηση από τους θεσμούς αυτούς στις χώρεςμέλη θα γίνει με πολύ χαμηλό κόστος, καθώς μπορούν να αντλούν φθηνά κεφάλαια από τις αγορές λόγω του υψηλού αξιόχρεου που έχουν (ΑΑΑ).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρότασή της για έκδοση ομολόγων ύψους 100 миллиард. евро, προκειμένου να δανείσει το ποσό αυτό στις χώρες, ανάλογα με την έκταση της κρίσης που αντιμετωπίζουν, για τη στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση καθώς και του εισοδήματος των αυτοαπασχολουμένων.

конкретно, η πρόταση της Επιτροπής προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να θέτουν προσωρινά σε καθεστώς μερικής απασχόλησης του εργαζόμενους τους και να πληρώνονται αυτοί για τις ώρες που δεν εργάζονται από το κράτος. в то время как, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την αναστολή μίας σειράς περιορισμών που υπάρχουν για την άντληση των διαθέσιμων κονδυλίων του ΕΣΠΑ, κάτι που θα διευκολύνει πολύ και την Ελλάδα στην αξιοποίησή τους για την αντιμετώπιση των αναγκών λόγω της κρίσης.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακοινώσει από τον προηγούμενο μήνα τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού ταμείου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, από το οποίο η Ελλάδα θα αξιοποιήσει 1,8 миллиард. евро, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Christos Staikouras, την Πέμπτη στη Βουλή. Η πρόεδρος της Κομισιόν, Урсула фон дер Laien, спросил, также, ο νέος 7ετής προϋπολογισμός της ΕΕ (2021-2027) να πάρει τη μορφή ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοϊό.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει προτείνει μία αύξηση των χαμηλότοκων δανείων που χορηγεί κατά 40 миллиард. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα. также, έχει προτείνει τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ταμείου εγγυήσεων για την κινητοποίηση 200 миллиард. ευρώ ως πρόσθετης χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης.

Όπως δήλωσε στη Βουλή ο κ. Staikouras, η ΕΤΕπ θα διαθέσει ρευστότητα ύψους 2 миллиард. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου αυτές να χορηγήσουν νέα επιχειρηματικά δάνεια, ενώ εκτίμησε ότι το ποσό αυτό θα είναι ακόμη μεγαλύτερο μετά τις αποφάσεις που θα πάρει το Eurogroup την Τρίτη. он сказал, также, ότι σε συνεργασία με τον όμιλο της ΕΤΕπ δημιουργείται εγγυοδοτικός μηχανισμός για δάνεια επενδυτικού σκοπού έως 500 миллиона. евро.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας έχει προτείνει τη χορήγηση προληπτικών πιστωτικών γραμμών στις χώρες – государства, με καταρχήν ύψος το 2% их ВВП, χρησιμοποιώντας ένα μέρος από τα 410 миллиард. ευρώ που έχει δυνατότητα να αντλεί από τις αγορές με εκδόσεις ομολόγων.

Το «αγκάθι» στην περίπτωση αυτή είναι ότι αυτές οι πιστωτικές γραμμές δίνονται με όρους όσον αφορά την πολιτική που θα ακολουθούν οι χώρες που τις ζητούν και αυτό εξηγεί γιατί δεν έχει γίνει έως τώρα χρήση τους. Η Ιταλία και οι άλλες χώρες του Νότου έχουν ζητήσει να μην υπάρχουν τέτοιοι όροι πολιτικής στην παρούσα συγκυρία, καθώς η κρίση έχει προκύψει από μία πανδημία και όχι από ευθύνη κάποιας χώρας ή χωρών.

O επικεφαλής του ESM, Клаус Реглинг, δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times ότι δεν θα υπάρχουν όροι πέραν της δέσμευσης για σεβασμό του γενικού πλαισίου παρακολούθησης της οικονομίας των χωρών από την ΕΕ και εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μία συμφωνία στο Eurogroup.

Подписывайтесь на нас

Актуальные

Коронавирус в Греции – Мицотакис: сотрудничество, снижение налогов и поддержка предпринимательства – Контратака для туризма 2021

15 Ιουνίου ανοίγουν τα εποχικά ξενοδοχεία Για τους επόμενους 5 месяцев сокращается на 24% в 13% НДС на любой тип билета в МММ..

коронавируса Pandemic : 4 новые случаи инфекции – в 2.840 запись, нет новых смертей

4 новые подтвержденные случаи коронавируса зарегистрированных случаев в течение последних 24 часов в нашей стране , в результате чего общее количество дел в 2.840 объявлено во вторник 19...

премия

коронавируса Путешествия – Theocharis: Перезапуск туризма без испытаний и карантина для путешественников из-за рубежа

Харис Теохарис, министр туризма, анализ правительственной программы по важнейшей проблеме, Подчеркнули, что туристы приедут без испытаний и карантина..

Коронавирус в Греции – Staikouras: Где будет снижен НДС и что это? 15 меры для работников и предприятий

Министр финансов Христос Стайкурас объявил о плане 4 этапы перезапуска экономики путем введения пятнадцати новых мер для работников и предприятий..

Истории для Вас

Рестораны во время коронавируса: Полное руководство по EFET – Все меры питания, клиенты, персонал и доставка

Полное руководство, чтобы сосредоточиться, ввиду перезапуска отрасли в следующий понедельник, 25 может, выдан EFET ....... Новые рамки для ...

Полет во время коронавируса: Новая «карта» для полетов, более строгие правила здоровья, меньше рейсов

Обязательное использование маски, термометрия и строгие медицинские протоколы. В то время, когда правительства по всему миру ослабляют блокировку, авиакомпании постепенно пытаются ...

Больше от Миконос Ticker

Коронавирусный Бизнес: Кто имеет право на льготную аренду на летние месяцы

Возможность продления льготной ренты против 40%, в июне месяце, σε όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους...... из ...

коронавируса Путешествия – Theocharis: Перезапуск туризма без испытаний и карантина для путешественников из-за рубежа

Харис Теохарис, министр туризма, анализ правительственной программы по важнейшей проблеме, Подчеркнули, что туристы приедут без испытаний и карантина..

Коронавирус в Греции – Staikouras: Где будет снижен НДС и что это? 15 меры для работников и предприятий

Министр финансов Христос Стайкурас объявил о плане 4 этапы перезапуска экономики путем введения пятнадцати новых мер для работников и предприятий..
ошибка: Содержание защищено !!