27.7 С
Миконос

веб-радио

Погода

27.7 С
Миконос
30.7 С
Афины

Υπαρκτός κίνδυνος να κλείσουν εταιρείες κρουαζιέρας- в 40% οι ακυρώσεις – в $12 миллиард. οι ζημιές για το 2020

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η βιομηχανία της κρουαζιέρας την εξέλιξη της επιδημίας του κορωναϊού. Μπορεί αρχικώς να ήταν όλοι ψύχραιμοι επισημαίνοντας ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, όμως οι θάνατοι επιβατών πάνω σε κρουαζιερόπλοια από τον ιό άλλαξαν δραματικά προς το χειρότερο την κατάσταση………..

Οι ζημιές υπολογίζεται ότι σύμφωνα με τη σημερινή εικόνα θα ξεπεράσουν τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια με ανοδική τάση αφού πολλά κρουαζιερόπλοια είναι μεγάλα και έχουν ημερήσιο λειτουργικό κοστος 300.000 δολαρια.

Μεγάλος όμιλος φέρεται να έχει «δέσει» πάνω απο 10 судов. ΠροβΛηματισμός υπάρχει και για τα δρομολόγια της Ευρώπης που αρχίζουν τον Απρίλιο.

«Έρχεται μεγάλη καταστροφή. Υπάρχει κίνδυνος πλέον να κλείσουν εταιρείες κρουαζιέρας» επεσήμανε στο ΝΜ υψηλόβαθμο στέλεχος του κλάδου.

Η ελληνική οικονομία αλλά κυρίως οι τοπικές οικονομίες θα δεχθούν πλήγμα. Μπορεί ο κλάδος της κρουαζιέρας να υποστηρίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης όμως ο κόσμος είναι επιφυλακτικός.

Στην αρχή υπήρχε αισιοδοξία ότι θα επωφεληθεί η Μεσόγειος μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα όμως τώρα εξαπλώθηκε και κάνουν όλοι επανασχεδιασμούς.

Πολλά κρουαζιερόπλοια πάνε στη Γαλλία για να τη χρησιμοποιήσουν ως βάση πλέον, αφού η Ιταλία είναι στην καρδιά του προβλήματος. Κάποια ενδέχεται να έρθουν στην Ελλάδα και να ξεκινούν από δω τις κρουαζιέρες.

Ήδη η Norwegian Cruise Line, με το πλοίο «Norwegian Spirit» θα χρησιμοποιήσει τον Πειραιά ως homeport για πρώτη φορά. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 19 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν στις 15 ноябрь, в то время как, συνολικά θα πραγματοποιηθούν 31 κρουαζιέρες.

то время, η Carnival Corp., η Royal Caribbean Cruises Ltd. και η νορβηγική εταιρεία Cruise Line Holdings Ltd. βλέπουν τις κρατήσεις για κρουαζιέρες να μειώνονται και οι επιπτώσεις θα πλήξουν και την Ελλάδα.

Οι ακυρώσεις αγγίζουν πλέον και το 40% по сообщениям.

«Η μείωση των κρατήσεων θα συνεχίσει να επιδεινώνεται έως ότου τα περιστατικά Covid-19 περιοριστούν» επισημαίνουν νουν οι αναλυτές.

Σχολιάζοντας τη θέση εταιρειών ότι δεν έχουν ακόμη κρούσμα σε πλοία τους οι ειδικοί τονίζουν ότι «είναι αφελές να πιστεύουν ότι δεν έχουν πρόβλημα».

Προβλήματα όμως θα υπάρξουν και την περίοδο 2020-2021 θεωρούν στελέχη της αγοράς.

«Όλα θα εξαρτηθούν από το χρονικό διάστημα και την εξάπλωση του ιού. Όσον αφορά τα προγραμματισμένα πλοία για την τουριστική περίοδο, οι εταιρείες έχουν αναφέρει αριθμό ακυρώσεων επιβατών διαφόρων εθνικοτήτων, αλλά μεγάλο αριθμό Κινέζων επιβατών» επισημαίνει ο Θεόδωρος Κόντες, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας:

«Οι διάφοροι επίσημοι φορείς κρατών αλλά και οι φορείς της κρουαζιέρας έχουν δώσει πλήρως οδηγίες πρόληψης και προστασίας προς τις εταιρείες για να προωθήσουν προς τα πλοία ούτως ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και πλήρως ισορροπήσουν τα πράγματα χωρίς κρούσματα ελπίζοντας ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα και ανάπτυξη του κάδου περαιτέρω» και προσέθεσε:

«Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι στα κρουαζιερόπλοια εφαρμόζονται σχολαστικές τακτικές για την υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους χώρους και ιδιαίτερα στην ενδιαίτηση, καθαρισμούς αλλά και εφαρμογή κανόνων για ασφαλή χρήση των κολυμβητικών δεξαμενών, Jacuzzi, αλλά και στον έλεγχο ποιότητας του νερού.

Θεωρούμε λοιπόν ότι για τους λόγους αυτούς οι διάφορες επιδημίες δεν δημιουργούνται στο πλοίο αλλά μεταφέρονται από επιβάτες ή προμήθειες.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα ομαλοποιηθούν τα πράγματα και θα σταθεροποιηθεί και αναπτυχθεί περαιτέρω η τουριστική μας βιομηχανία με τον θαλάσσιο τουρισμό να συνεχίσει την ανοδική πορεία περαιτέρω».

 

Подписывайтесь на нас

Сканирование на заказ

Система бесконтактных заказов с QR-кодом. Нет каталогов, многоязычная и прямая информация о продукте!

Актуальные

Коронавирус заболевание: 126 новые случаи заражения - 24 интубированных, новая смерть

126 Новые подтвержденные случаи коронавируса, и новая смерть зафиксирована за последние 24 часа в нашей стране, в результате чего общее количество дел в 5.749 и ...

Коронавирусные меры: Ακυρώθηκε η ΔΕΘ – на 12 το βράδυ θα κλείνουν τα Bar & Restaurants σε Μύκονο, Паро, Санторини, Ρόδο και άλλες 11...

Συναγερμός μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού! Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και έκκληση του Υπουργού Υγείας στους νέους να τηρούν τα μέτρα προστασίας. С ...

премия

Миконос: 3место и бронзовая медаль в беге на 5 км Марко Гурлиа из A.O.. Миконос

Маркос Гурлиас возвращается с бронзовой медалью в багаже ​​и финишировал третьим с 14.23.52 на 5000м. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα......... Για τον 25χρονο αθλητή...

Миконос: 11панэллинская победа на дистанции 20 км. прогулка для Александроса Папамихаила из A.O.. Миконос

После отличного выступления Александрос Папамихаил, стал победителем в 11-й раз, преобладает в гонке на 20 км. идти со временем 1 время 28 λεπτά...

Истории для Вас

Агрессия Турции в Эгейском море:-ΥΠΕΞ: Καλούμε την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειες της

Ξεκάθαρο και αποφασιστικό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό και θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, στέλνει το...

Миконос: 11панэллинская победа на дистанции 20 км. прогулка для Александроса Папамихаила из A.O.. Миконос

После отличного выступления Александрос Папамихаил, стал победителем в 11-й раз, преобладает в гонке на 20 км. идти со временем 1 время 28 λεπτά...

Больше от Миконос Ticker

Mykonos – Coast Guard: Ακυβερνησία Θαλαμηγού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή στενού Δήλου – Μυκόνου

(файл фотографии) Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι , για ακυβερνησία του Θ/Γ “CONCEPTUM” σημαίας Η.Π.Α., λόγω διακοπής παροχής...

Эгейские острова: Εκκίνηση των έργων βελτίωσης και ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου Κέας και Κύθνου

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο Ανταποκρινόμενος στην αναγκαιότητα βελτίωσης και αναβάθμισης της ασφάλειας του οδικού δικτύου των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, и ...

Aegean Islands-Ελευθερία Φτακλάκη: Άνθρακας ο θησαυρός τουsuccess story! – Γιατί δεν λήφθηκαν αντίστοιχα μέτρα και στην Αττική!

Δήλωση της Φτακλάκη Παρασκευή Ελευθερία / Ftaklaki P Eleftheria, τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής για τα νέα μέτρα στα νησιά.......... Χωρίς καμία πρόθεση λαϊκισμού...
ошибка: Содержание защищено !!