26.5 C
Mykonos

Web Radio

Weather

26.5 C
Mykonos
28.8 C
Athens

Στέλιος Μπρίγγος: Παρεμβάσεις αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο Μυκόνου

Σημαντικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στα ασφαλτικά οδοστρώματα και στην βελτίωση βατότητας του οδικού δικτύου στο Δήμο Μυκόνου από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πρόκειται να γίνουν μετά από σχετικό αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου κ.Στέλιου Μπρίγγου…….

Λόγω της έλλειψης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου συντήρησης των ασφαλτικών οδοστρωμάτων από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και των έντονων βροχοπτώσεων, έχει υποστεί ζημιές το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου “Χώρας – Ανω Μεράς”,  με τους δημότες που κυκλοφορούν συχνά να υποφέρουν σε πολλά σημεία από τις λακκούβες (διαφόρων μεγεθών) και τις κακοτεχνίες που βάζουν σε κίνδυνο τους δικυκλιστές, των οποίων η ισορροπία είναι κάτι περισσότερο από επισφαλής, και αναγκάζουν τους οδηγούς αυτοκινήτων να μετρούν ζημιές σε λάστιχα, ζάντες και αναρτήσεις.
 Σε συνέντευξή του ο κ. Στέλιος  Μπρίγγος δήλωσε ότι η Περιφέρεια, για πρώτη φορά, αναλαμβάνει την ευθύνη πού έχει απέναντι στην Μύκονο για συνολικό, ολοκληρωμένο σχεδιασμό αποκατάστασης του οδικού δικτύου με προτεραιότητα την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, με κατεπείγουσες διαδικασίες για την εκτέλεση των εργασιών επειδή η σύνταξη και έγκριση μελετών στο δημόσιο είναι χρονοβόρα.
Οι εργασίες θα επικεντρωθούν σε παρεμβάσεις και ασφαλτοστρώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο (Παλιός και Νέος Περιφερειακός και Χώρας-Άνω Μεράς) και λόγω του περιορισμένου χρόνου,θα ιεραρχηθούν κατά πρώτον με την προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για την αντιμετώπιση των λακούβων, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ και με την λήξη της σαιζόν από Οκτώβριο με σοβαρότερη αντιμετώπιση του οδοστρώματος στους κόμβους και απώτερο στόχο την ανακατασκευή  του δρόμου Χώρας -Άνω Μεράς.
Ειδικότερα ο κ.Στέλιος Μπρίγγος δήλωσε:
“Οσον αφορά το πολύ σημαντικό και σπουδαίο θέμα του οδικού δικτύου θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:
Πρώτον, δυστυχώς οι καταστροφές των επαρχιακών οδικών δικτύων στα νησιά δεν επέτρεψαν στην τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας να επισκεφθεί το νησί της Μυκόνου, διότι έπρεπε να προβή πρώτα στις μελέτες αποκατάστασης για τα νησιά τα οποία επλήγησαν , όπως ήταν για παράδειγμα η Άνδρος και η Νάξος.
Παρ’ όλα αυτά για να προλάβουμε το καλοκαίρι και την δυνατότητα δυσκολιών πού θα αναπτυχθούν, θα προκηρυχθεί πρόχειρος διαγωνισμός ο οποίος θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες δυσκολίες των λακούβων οι οποίες θα δημιουργηθούν κυρίως το καλοκαίρι με προϋπολογισμό περίπου 50.000 ευρώ.
Ευελπιστώ, μέσα στο Μάϊο το αργότερο, να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι κύριες ανάγκες στα προβλήματα του νησιού και να προβούμε σε αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου.
Είναι κάτι που, πραγματικά, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταρίτης αλλά και εγώ ως εκπρόσωπος της Μυκόνου τόχουμε πάρει πάνω μας και πιέζουμε τις καταστάσεις με αποτέλεσμα την άλλη εβδομάδα, την Πέμπτη συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας θα είναι στο νησί όπου σε συνάντηση με εμένα και τον εκπρόσωπο του Δήμου που έχει ορίσει ο κύριος Δήμαρχος, να έρθει σε συνομιλίες ούτως ώστε να δούμε ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν.
Τώρα αν θέλουμε να πάμε σε μια πιο σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος, μιλάμε για κάτι το οποίο θα είναι μακροπρόθεσμο, το σίγουρο πού μπορώ να σας πώ αυτήν την στιγμή ότι η εργολαβία της συντήρησης του νησιού με σοβαρότερη αντιμετώπιση, θα εκτελεσθούν αρχικά τον Οκτώβριο-Νοέμβριο ούτως ώστε να προλάβομε την επόμενη τουριστική σαιζόν.
Δεν μπορεί να γίνει, δυστυχώς φέτος την άνοιξη, διότι είναι ένα χρονοβόρο έργο , το οποίο θα απαιτήσει πολλά προβλήματα ως προς την συγκοινωνία των τουριστών αλλά και των ντόπιων Μυκονιατών.
Με στόχο κυρίως να ξηλωθεί το ασφαλτικό και να γίνει ανακατασκευή του οδοστρώματος στους κόμβους κυρίως που έχομε το πολύ μεγάλο πρόβλημα, καινούργιο οδόστρωμα και ασφαλτοτάπητας.
Με στόχο κυρίως να ξηλωθεί το ασφαλτικό και να γίνει ανακατασκευή του οδοστρώματος στους κόμβους κυρίως που έχομε το πολύ μεγάλο πρόβλημα, καινούργιο οδόστρωμα και ασφαλτοτάπητας.
Ο μεγάλος στόχος που έχουμε θέσει σαν Περιφερειακή Αρχή είναι η ανακατασκευή του ασφαλτόδρομου Χώρας – Άνω Μεράς.
Ο μεγάλος στόχος που έχουμε θέσει σαν Περιφερειακή Αρχή είναι η ανακατασκευή του ασφαλτόδρομου Χώρας – Άνω Μεράς. 
Και εδώ, σας παρακαλώ, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπήρξε καμία κίνηση από την Περιφέρεια ως θεσμός , ούτως ώστε να συντηρηθούν οι δρόμοι τους οποίους είχε σαν αρμοδιότητα η Περιφέρεια.
Παρ’ όλα αυτά μόνο το 2013 υπήρξε μια πρόχειρη αντιμετώπιση διότι όπως γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, ήλθε μια μπουλντόζα η οποία έκλεισε κάποιες λακούβες.
Επί της ουσίας και επί του πρακτέου λέω τα εξής:
Αυτή την στιγμή θα ήθελα να θέσω ένα χρονοδιάγραμμα σαν Περιφερειακός Σύμβουλος Μυκόνου θα έλεγα το εξής: Με διαβεβαιώσεις προχωράμε σε λύσεις αναγκαιότητας για να προλάβομε να βγάλομε αξιοπρεπώς το καλοκαίρι και για να μειώσομε τα τυχόν ατυχήματα και έπειτα προχωράμε σε ουσιαστικές λύσεις, οριστικές λύσεις για την επόμενη σαιζόν”.
NewsRoom Mykonos Ticker

Follow Us

Scan to Order

Σύστημα ανέπαφων παραγγελιών με QR Code. Χωρίς καταλόγους, πολυγλωσσικό και άμεση ενημέρωση προϊόντων!

Trending Now

Mykonos: Συλλήψεις στη Μύκονο, ημεδαπού για κατάληψη αιγιαλού και μη νόμιμου αλλοδαπού

Στην Μύκονο την Τετάρτη 08-07-2020, συνελήφθησαν, ένας ημεδαπός για κατάληψη αιγιαλού στη και ένας μη νόμιμος αλλοδαπός….. Σύλληψη ημεδαπού για κατάληψη αιγιαλού στη Μύκονο    Την...

Reopening Borders for Tourism: Προειδοποίηση ΠΟΥ προς ταξιδιώτες μετά την έξαρση από τα κρούσματα!! Επικαιροποιεί τις οδηγίες!!

ΠΟΥ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε στους ταξιδιώτες να φορούν προστατευτικές μάσκες στα αεροπλάνα και να ενημερώνονται διαρκώς, καθώς υπάρχει ξανά έξαρση κρουσμάτων νέου...

Premium

Θανάσης Μέγας: Στον καλό μας φίλο Γιάννη Κονταράτο

Αγαπημένε και καλέ μου φίλε Γιάννη, Άξιε συνεργάτη μας, Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη ώρα όταν ξαφνικά αποχαιρετάς έναν καλό και άξιο φίλο, έναν άριστο συνεργάτη,...

Digital Governance: Στα ΚΕΠ με βιντεοκλήση!! Ο νέος τρόπος εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων!!

Επανάσταση στα ΚΕΠ!! Με βιντεοκλήση ο νέος τρόπος εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων!!..... Τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων από τα ΚΕΠ...

Stories for You

Vehicle taxation in Greece: Μειώνονται οι φόροι για νέα ΙΧ – Ευνοϊκότερο καθεστώς για μη ρυπογόνα αυτοκίνητα

Τι ισχύει για υβριδικά και μεταχειρισμένα οχήματα!! Αναλυτικοί πίνακες με τις μεταβολές των τελών ταξινόμησης Ευνοϊκότερο καθεστώς φορολόγησης για τα νέα μη ρυπογόνα Ι.Χ. αυτοκίνητα...

Mykonos – Φ. Βιγλιάρης: Διακοπή υδροδότησης για την αποκατάσταση βλάβης στην περιοχή “Καμινάκι”

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αύριο Τετάρτη 8 Ιουλίου, το συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου, θα προβεί σε αποκατάσταση βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης στην...

More from Mykonos Ticker

Coronavirus Disease: 50 νέα περιστατικά μόλυνσης – Τα 24 εισαγόμενα, κανένας νέος θάνατος

50 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας , ανεβάζοντας συνολικά τα κρούσματα σε 3.672, όπως ανακοίνωσε γραπτώς την...

Περιπέτεια εν πλω για 191 επιβάτες!! Μηχανική βλάβη στο πλοίο Superferry!!

Το πλοίο δεν θα προσεγγίσει το λιμάνι της Άνδρου και θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τη Ραφήνα Μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή παρουσίασε...

Θανάσης Μέγας: Στον καλό μας φίλο Γιάννη Κονταράτο

Αγαπημένε και καλέ μου φίλε Γιάννη, Άξιε συνεργάτη μας, Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη ώρα όταν ξαφνικά αποχαιρετάς έναν καλό και άξιο φίλο, έναν άριστο συνεργάτη,...
error: Content is protected !!